Korona derdi

Eve aldığım poşetleri mazzemeleri yikamiyorm. Bence çok abartı. Koronadan daha ciddi sorunlarınız olacak bence.

Ben de ilk aylar yıkıyordum ekmeğimi de evde kendim yapıyordum ama bi yerden sonra yavaş yavaş bıraktım. Çünkü yıkamadığım birşeye yanlışlıkla dokunup ondan sonra yıkadığıma dokunup bu sefer de ondan ona mikrop bulaştırdım diye yıkadığımı bir daha yıkıyordum. Yani saçma sapan bir hal almaya ve benim psikolojim daha da bozulmaya başlayınca saldım gitti. Aldıklarımı yerleştirirken pakedinden çıkabilecekleri tuvalet kağıdı gibi çıkarıp çöpe atıyorum. Yerleştirme esnasında elimi yüzüme götürmüyorum ve sonrasında ellerimi yıkıyorum. Onları kullanacağımda da aynı şekilde. O kadar...

İlk pandemi açıklandığında marketten gelen ne var ne yoksa köpüklü sudan geçip duruluyorduk, meyve sebzeyi sirkeli suda bekletip dolaba koyuyorduk o zaman annem vardı yeni doğum yapmıştım. Genelde eve sipariş veriyorum.

Şimdi 2 çocukla marketten gelen her şeyi yıkayamıyorum hemen dolaba girmesi gereken yoğurt süt peynir gibi şeyleri bulaşık deterjanıyla yıkıyorum kuru bakliyatları vs soğuk olsa balkonda havalandırıyordum ama güneş olduğu için mutfakta bir köşe yaptım oraya koyuyorum dokunmuyorum acil kullanacağım bir şey yoksa birkaç gün sonra yerleştiriyorum, yeni bir şey aldıysam eski aldıklarıma temas ettirmiyorum.
Acil kullanacaksam saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetine aktarıyorum.
Pazardan gelenleri sirkeli suda bekletiyordum ama sanki daha çabuk bozuluyorlardı, ben de bir gün dışarıda bekletip sonra poşetlerini değiştirip buzdolabına koydum.

Canm hiç dışarı cıkmıyorlardı market dışında onlarda anlamadı nasıl bulaştı diye marketten şüphelendiler
biz aldığımız herşeyi kapalı balkonumuzda 8 saat bekletiyoruz
çocukların yiyeceği şeyleri bizim hemen kullanacağımız şeyleri kolonya ile siliyoruz
8 saat dolunca açık yiyecek herşeyi yıkayıp kullanıyorum ben
paket ve bozulmayacak şeyleri ellemeden 1 gün durdurmaya çalışıyorum balkonda
bu şekil yapıyoruz

Valla dediğiniz herşeyi yaptım sonuç eşim pozitif ve 6 gündğr karantinadayız ..

Virus meselesinden bagimsiz olarak,market raflarinda herkesin elleyip mincikladigi seyleri alip dolabima yerlestirmem ben. Cok temiz bir insan oldugumdan degil,dogrusunun bu oldugunu dusunuyorum. Once yikarim/silerim oyle yerlestiririm. Bence herkes de oyle yapmali,gereginden fazla viruse parazite bunyelerimizin ihtiyaci oldugunu dusunuyorum sahsen

Ben sosyal mesafeme, maskeme, el hijyenime dikkat ediyorum o kadar. Aldıklarımı da yıkamak yerine bekletip tüketiyorum veya ambalajına dokunduktan sonra elimi yıkıyorum.

Basta bende delırmıs durumdaydım herseyı kopukleyıp yıkıyordum(paketlılerı) meyve sebze 2 gun sırkelı suda bekletıyordum okadar takıntı yapmıstımkı normalde bazen yıkamadanda yerdım ben meyveyı vırusten once hatta balkona bıle cıkmıyordum corona olacam dıye. Sonra dusundum gerekenı yap abartma öleceksem baska sekıldede ölürğm sonucta ecel var. Sımdı sadece suya tutup yıkıyorum yada paketlerden cıkarıp hemen atıyorum. Yapacak bısey yok cok cok dıkkat edenede bulasıyor. Alt komsum hıc evden cıkmazdı suan corona halam kafayı yemıstı sureklı bıze sunu yapmayın bunu yapmayın sunu yıyın ıcın hep gundem corona ve korunma yoluydu sımdı cocukları karantınada bı sekılde gelıyor

Canm Canm Allah razı olsun ama inan korkularımı yenemiyorum

Canm aynı benim gibiyim, herşeyi yıkıyırum bekletiyorum hemen yemiyorum ama inan bıktım bu durumdan çok Yoruldum

Bi doktor açıklama yapmıştı paketlerden bulaşma durumu yok boşuna yıkamayın diye. Ne bileyim kimi bulaşır diyo kimi bulaşmaz diyo. Ben açıkcası sıkıldım zaten hali hazırda okb vardı bende tetikleniyordu ii iyiye gitmeyince ben bıraktım açıkcası ama markete gidip kendim alışveriş yapıyorum eşim gider en öndekini dan diye alır arkadaki hem taze hemde ellenmemiş olduğundan ben açılmamış koliden yada en arka reyondan alıyorum ürünü o zaman dezenfekte etmiyorum

Canm kimin ne dediği belli değil gerçekten iyice şaşırdım ben OKB oldum zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…