- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.700
- 548
- 42
biz aldığımız herşeyi kapalı balkonumuzda 8 saat bekletiyoruzCanm hiç dışarı cıkmıyorlardı market dışında onlarda anlamadı nasıl bulaştı diye marketten şüphelendiler
Valla dediğiniz herşeyi yaptım sonuç eşim pozitif ve 6 gündğr karantinadayız ..Koronadan sonra OKB oldum galiba, masumlar apartmanındaki Safiye gibiyim psikolojim alt üst resmen. Dokunamıyorum sürekli el yıkıyorum Alışveriş yapamıyorum kolay kolay, yapsamda aldıklarımı çamaşır suyuyla silip yıkamadan eve almıyorum bu beni çok yordu bıktırdı artık.. Sorum su ki alışveriş yapmam gerekiyor onları silip yıkamaktan bıktım poşetten , paketli ürünlerdn vs virüs bulaşırmı silip yıkamadan yerleştirsem olur mu ?? kapıda alışveriş programını kullancam ilk kez, gelen ürünleri alıp direk yerleştirsem ne olur?? Astım hastası olduğum için bu kadar stres yapıyorum önerilirinizi bekliyorum...
Canm Allah razı olsun ama inan korkularımı yenemiyorumAynı durum bende de var. Kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş ama ben eskiye oranla biraz rahatladım, önceleri daha beterdim. Önceleri bu virüs hakkında çok az şey biliyorduk, mevcut bilgiler çelişkili ve kafa karıştırıcı idi, böyle korkuların oluşması normal ama artık vürüs biliniyor Nasıl bulaştığı konusunda uzmanlar arasında da kesin net bir fikir birliği var artık. Şimdi bu virüs nefes ve damlacık yolu ile bulaşıyor. Yani %99 insandan insana bulaşıyor, nesnelerden bulaşma riski yok denecek kadar az. ve bunun da genellikle kapı kolları vb çok kişi tarafından sürekli ellenen yüzeylerden olma olasılığı var. Alışverişte aldığınız ürünün birisi üzerine hapşırdıysa ya da eline hapşırıp o anda ürüne dokunduysa o zaman pakete virüs bulaşır ama bu vürüsün hayatta kalabilmesi için canlı bir organizmaya ihtiyacı var yani cansız yüzeylerde yok 4 gün 5 gün kalıyor deniyor ama kalıntısı kalıyor, virüsün yarılanma ömrü en fazla 1-2 saat. en ideal koşullarda 9 saat aktif kalabiliyormuş ki bu koşullar laboratuvar ortamında sağlanır ancak gerçek hayatta öyle ideal ortam yok. Virüs kalsa bile yarım saat içinde enfekte etme gücünü yitirmeye başlıyor, bir iki saat içinde de tamamen yitiriyormuş. Yani siz alışverişlerinizi 2 saat bekletseniz sonra gönül rahatlığı ile dokunup kaldırabilirsiniz. Peynir et gibi bekleyemeyecek ürünleri de temiz kaba aktarıp paketini atabilirsiniz veya bunun yerine ambalajı ile temiz bir buzdolabı poşetinin içine koyup sarıp kaldırabilirsiniz, kullanacağınız zaman aktarabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Meyve ve sebzeyi de 2 saat veya içinize sineceği kadar bekletip normal bir şekilde yıkayabilirsiniz. Obsesiyon iyice yerleşmeden kırmak lazım. Ben virüs kalmadığını bilmeme rağmen bazen bazı ürünleri (örneğin meşrubat şişelerini vs) yıkamaktan alıkoyamıyorum kendimi. Ayrıca çamaşır suyu kullanmayın gida peketlerinde, sonuçta çok toksik bir madde. Ben önceleri çamaşır suyunu bir tek tuvalette ve yer silerken az bir şey suya karıştırmak için kullanıyordum, şimdi artık yine öyle yapıyorum. vürüsten arınmak için sabun ve kolonya yeter.
Bu arada kapıda alışveriş uygulamalarını kullanmak çok iyi bir fikir, gereksiz yere evden çıkmak zorunda kalmıyorsunuz ve çok pratik oluyor, ayağınıza geliyor, Hatta migros gibi büyük market zincirlerinin sanal uygulamalarında temassız teslim seçeceği bulunuyor. Pandemiden önce hiç kullanmıyordum bu uygulamaları ama şimdi kullanıyorum ve çok pratik.
Canm aynı benim gibiyim, herşeyi yıkıyırum bekletiyorum hemen yemiyorum ama inan bıktım bu durumdan çok YoruldumMarketten alınanlardan paketli olanlarını da, sebze ve meyveleri de kısacası hepsini sabunla suyla yıkıyorum. Marketten, fırından vb. yerlerden gelen poşetleri 1 hafta kadar balkonda bekletiyorum. Yıkanamayacak şeyleri, ıslak mendile kolonya sıkarak siliyorum. Dışardan gelen hiç bir ürünü buzdolabına yerleştirmiyorum. Bunun sıradan bir virüs değil salgın yapan ciddi anlamda üzerinde çalışılarak geliştirilmiş bir yapıda olduğundan bihaber değilim. Kronik rahatsızlıkları olan bir aile olduğumuz için extra önlem alarak korunmaya çalışıyoruz. Gerekeni maximum düzeyde yapıp tevekkül ediyorum.
Milyonlarca insana bulaşmış ve yeni açıklanan çalışmalarda bu virüsü alıp hastalanmış kişilerin bulgularının, hastalıktan sonra da devam ettiğinin haberini okuduktan sonra bizim rahat insanlarımıza hayretle bakıyorum.
Asi calismalari iyi gidiyor. Piyasaya sunmak icin kisa 1 zaman kaldigini goruyorum. InsaAllah hersey yoluna girecek. Birazcik daha sabredelim.Canm aynı benim gibiyim, herşeyi yıkıyırum bekletiyorum hemen yemiyorum ama inan bıktım bu durumdan çok Yoruldum
Canm kimin ne dediği belli değil gerçekten iyice şaşırdım ben OKB oldum zatenBi doktor açıklama yapmıştı paketlerden bulaşma durumu yok boşuna yıkamayın diye. Ne bileyim kimi bulaşır diyo kimi bulaşmaz diyo. Ben açıkcası sıkıldım zaten hali hazırda okb vardı bende tetikleniyordu ii iyiye gitmeyince ben bıraktım açıkcası ama markete gidip kendim alışveriş yapıyorum eşim gider en öndekini dan diye alır arkadaki hem taze hemde ellenmemiş olduğundan ben açılmamış koliden yada en arka reyondan alıyorum ürünü o zaman dezenfekte etmiyorum
İlerlemesine izin verme canım sinsi bi rahatsızlık safiye gibi daha da beteri olmak da var bu hastalık insanı beyinsel olarak da etkiliyor beynini başka şeylerle meşgul etCanm kimin ne dediği belli değil gerçekten iyice şaşırdım ben OKB oldum zaten
canm engel olamıyorum kendime napcam böyle bilmiyorumİlerlemesine izin verme canım sinsi bi rahatsızlık safiye gibi daha da beteri olmak da var bu hastalık insanı beyinsel olarak da etkiliyor beynini başka şeylerle meşgul et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?