Biz evi tutup çeyiz mobilya aklına gelecek herşeyi yerleştirmemiş olsaydık zaten nikahı erteleyecektik.Ama hal böyle olunca mecbur bu yolu seçtik çünkü Şubattan bu zamana kadar boşa kira verecek durumumuz yoktu. Dediğin doğru,bizlerde zamanında zar zor gittik usulunce yapmamız gerekenleri yapıp takımızı taktık.Şimdi isteyen tabi ki ulaştırıyor ama maalesef herkesin akrabası tanıdığı herkes gibi olmuyor.Onu da anca davetiye dağıtırken göreceğiz.
Türkçe öğretmeni değilim ama düzülür diye biliyorumKervan yolda düzülür/düzelir bizim işler genelde(Türkçe öğretmenleri beni aydınlatsın özelden hangisi doğruymuş)
Benim bildiğim göç yolda düzülür ama ikizi gibi bu da kervan yolda düzülür de deniliyorKervan yolda düzülür/düzelir bizim işler genelde(Türkçe öğretmenleri beni aydınlatsın özelden hangisi doğruymuş)
oncelikle Allah mesut bahtiyar eylesin..Kızlar ben sadece kafa dağıtmak ve dertleşmek amaçlı yazmıştım.Etrafımda yakın uzak çok dert anlattığım insanlar var zaten.Bu mesajları yazan arkadaşlar evli misiniz bekar mısınız bilmiyorum ama nikah/düğün yapılıyor.Bu zamana kadar yaptığımız gibi bizler iştirak edip ufak tefek hediyelerimizi taktık.Örf ve adetimizde de bunlar iyi kötü geri dönüyor..Bu durumda nikahi '' mecburiyetten'' törensiz kıydıgımız için düğüne mecbur kaldık.Benim durumumda olan arkadaşlar var mı siz naptınız amaçlı bir yazı açmıştım ama sorgu odası gibi oldu burası
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah bir ömür bir yastıkta geçirmeyi nasip etsin.. Diğer arkadaşların da dediği gibi, gelmeyecek olan takı gelmez. Çeyrek bile 750₺ civarında sekiyor iken, ve ikinci dalga riski varken çok zor. Düğün yapmamak kötü birşey değil ki.. Ama illa yapmak isterseniz, yapmakta sizin tercihiniz. İnsanlar bahane edip koronadan dolayı gelmeyecekler, gelen insanlarla belki düğün masrafı bile çıkmayacak... Ama gerçekten takısını takmak isteyen insan size ev görmesinde de takar, doğumunuzdada takar, başka bir zamandada getirir elinize verir. Bunu bence dert etmeyin, daha fazla zorlanmayın.Hanımlar selamlar,
Şubat ayında evimizi tuttuk,Nisan ayında nikahımız oldu.Sadece nikah planlarken misafirsiz bir nikah olduğu için mecbur kına için tuttuğum yeri Eylül ayında düğüne çevirdik.Şubattan Eylüle kadar boş eve kira da veremezdik,kısacası nikahımızı kıydık evimize girdik.Virüsün gitgide arttığı günlerde düğün yapmaktan da korkar olduk fakat maddi açıdan da başka yapacak bir çaremiz yok.Bu durumda olan arkadaşlarım var mı bizim gibi.Artık borç gırtlağa dayanmış durumda. Düğünü ertelesek desek nikahtan 1 yıl sonra düğün yapmak sanki daha abes olacak gibi.Çok arada kaldık.Sinirler acayip bozuk.Nikahta sadece elbise giydim,damatlık gelinlik hepsi hazır bekliyor.
Tanıdığım iki aile var 3-4 ay sonra nikahtan sonra düğün yapan.Bence ikinci derece akrabadan başka kimseden medet ummayın çünkü gelen sayısı çok çok az.Keşke nikâhta gelinlik damatlık gitseydiniz kötü olmuş.Hanımlar selamlar,
Şubat ayında evimizi tuttuk,Nisan ayında nikahımız oldu.Sadece nikah planlarken misafirsiz bir nikah olduğu için mecbur kına için tuttuğum yeri Eylül ayında düğüne çevirdik.Şubattan Eylüle kadar boş eve kira da veremezdik,kısacası nikahımızı kıydık evimize girdik.Virüsün gitgide arttığı günlerde düğün yapmaktan da korkar olduk fakat maddi açıdan da başka yapacak bir çaremiz yok.Bu durumda olan arkadaşlarım var mı bizim gibi.Artık borç gırtlağa dayanmış durumda. Düğünü ertelesek desek nikahtan 1 yıl sonra düğün yapmak sanki daha abes olacak gibi.Çok arada kaldık.Sinirler acayip bozuk.Nikahta sadece elbise giydim,damatlık gelinlik hepsi hazır bekliyor.
Hanımlar selamlar,
Bende darbeden sonraki gün evlendim. Düğün planlamamıştım zaten. Nikah oldu , eğlence iptal. İnsanlar geldiler mi, hayır. Daha sonra altın getirdiler mi, hayır.
Ben sizi anlayabiliyorum. Her şey önceden planlanmısken böyle bir durumla karşı karşıya kalınca herkes ne yapacağını şaşırdı zor günlerden geçiyoruz.Amin inşallah teşekkür ederim. Bizde 10 yıllık bir birliktelikten sonra böyle hayal etmiyorduk tabi birşeyleri. Keşke herşey yolunda gitseydi ama bizden kaynaklanan bir durum yok.Ülkede evini barkını tutup hazırladığı için nikahını düğününden birkaç ay önce yapan çok insan var,en azından benim çevremde öyle.Kiralar uçmuş gidiyor.Hangimizin durumu var boş eve kira ödesin.Yargılamadan önce acaba insanlar nelerle boğuşuyor diye düşünmek daha insani bir davranış olurdu.Acaba hangi genç kız böyle kötü bir dönemde yuva kurmak isterdi.
Siz mekan ile görüşüp süper önlemler alıp düğününüzü yapin. Bu haftasonu düğüne gideceğiz biz . Tabi tokalaşma dahil olmayacak. Masalar ona göre ayarlanmış vs.. bilemedim. Yapılabilir geliyor bana önlemler alınarak.Hanımlar selamlar,
İnsanlarda bunu anlamıyor işte, taktık mecbur ödeyecekler. Maalesef çaresizlik mecburiyet dinlemiyor. Şimdi kim kine yarım altın takar Allah aşkına? Bu pembe hayalden herkesin kurtulmasını temenni ediyorum.Kimsede altin takacak hal kalmadi
Cok emegi olanlara elden takisini verdim
Yeni tanistiklarima 10 tl bile verecek durumda degilim. Gitmek soz konusu bile degil
Haftaya kuzen dugunu var. Sadece taki birakicam. Onlarin dugun yapma sebebide biz herkese yarim altin taktik mecbur gelecekler
Insanlar mutfagina 2000 tl harcayamazken yarim altin bekliyorlar.
Dugun yapsanizda gelen olmayacaktir. Yinede siz bilirsiniz uzulmeyecekseniz yapin
15 temmuzdan sonra cevremde bir dugunde kapida askerler beklemisti izinler kapaliydi damat dugun gecesi donup isine gitmisti
Bu sefer tum dunyayi etkileyen bir durum var cok uzulmemeye calisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?