Bende birine birşey olur düşüncesiyle yapmamayı düşünüyorum buna kendimizde dahil.Valla bi ben insanları düşünüp düğünümü iptal ettim galiba, kendimi enayi gibi hissediyorum artık. Neyse. Bana belli bir kısım takı nişanda takılmıştı; takı takmak isteyen diğerleri evime gelecekler. Bir kısım arkadaşımız IBAN numarası isteyip para gönderdi. Sorun etmedik.
Zaten alması gereken çoğu kişi Nisan ayı diye bildikleri için aldılar.Geriye düğün salonuna ödediğimiz parayı geri almak kalıyor.Internetten gordugum kadarıyla tuketıcı hakları evlenen cıftlerden yanaymıs.Ben de 16 temmuzda evlenmiştim. Misafirlerin yarısı gelemedi o gece Ben boşandım, altınlar hala gelecekNikahtı zaten benimki, düğün yoktu ama yine de çok kötü oluyor tabii. Ani gelişen bir durumdu diğeri, pandemi epeydir var maalesef. Sizi de anlıyorum, hevesin kursakta kalması kötü.
Ben kendi kuzenimin düğününe gitmeyeceğim mesela. İki kere erteledi onlar da. Şahsi aracım olsa giderdim ama otobüse binmeye cesaret edemem. Altın da çok pahalı. İnsanlar taktıklarının dönmesini bekliyor ama durum da kötü. Ben önceden maaşımla aynı ayda 3 çeyrek alıp zorlanmıyordum, bu sene tek çeyrek alınca bile kendimi dağlara vurasım geliyor. karşılığını yapmak çok zor artık maalesef. Üstelik aylardır maaş alamıyorum doğru düzgün pandemi sebebiyle. Yine de kuzen düğünü tabii ki, önceden para ayırmıştım. Şimdi üstüne 300 de yol parasını ekledim. Bilezik alacaktım ama belki aylarca görüşememe durumu olacağı için sordum kendisine, düğün günü ibanına yollayacağım, artık bir eksiklerini kapatırlar. Size de zaten gelir altınlarınız diye düşünüyorum o yüzden.
Mutluluklar dilerim size de, önemli olan huzurunuz.
Bende birine birşey olur düşüncesiyle yapmamayı düşünüyorum buna kendimizde dahil.
Çoğu tanıdık davetiye gibi iban numaralarının yazdığı birşey hazırlatıp dağıtmış,belki bende öyle yapabilirim.Yardım etmek isteyen her türlü eder diye düşünüyorum.
Yarama tuz bastın..... nişanlımın arkadaşının düğünü için çeyrek aldık. hayır gelirlerimiz de gayet iyi ceyrek batırmaz ama geceleri rüyamda görüyorum bir ceyrege nasıl o kadar para istediler diyeValla ben su kosullarda kimseye altin takmam.
Altin takmadigim icin "sen gelme ulan ayi" diyecekse de keyfi bilir.
Neyse ki kuzenlerim falan evlendi benim.Yarama tuz bastın..... nişanlımın arkadaşının düğünü için çeyrek aldık. hayır gelirlerimiz de gayet iyi ceyrek batırmaz ama geceleri rüyamda görüyorum bir ceyrege nasıl o kadar para istediler diye
Bende sizin gibi nikahtan evlendim corona döneminde. Davetli hiç yoktu doğal olarak takı da olmadı. Benim önceden altın taktığım kişilerde sonrasında geri dönmedi yani artık benim takıları almam çok zorHanımlar selamlar,
Şubat ayında evimizi tuttuk,Nisan ayında nikahımız oldu.Sadece nikah planlarken misafirsiz bir nikah olduğu için mecbur kına için tuttuğum yeri Eylül ayında düğüne çevirdik.Şubattan Eylüle kadar boş eve kira da veremezdik,kısacası nikahımızı kıydık evimize girdik.Virüsün gitgide arttığı günlerde düğün yapmaktan da korkar olduk fakat maddi açıdan da başka yapacak bir çaremiz yok.Bu durumda olan arkadaşlarım var mı bizim gibi.Artık borç gırtlağa dayanmış durumda. Düğünü ertelesek desek nikahtan 1 yıl sonra düğün yapmak sanki daha abes olacak gibi.Çok arada kaldık.Sinirler acayip bozuk.Nikahta sadece elbise giydim,damatlık gelinlik hepsi hazır bekliyor.
Gerçekten ya 2016 da o dönemde evlenen arkadaşlardan balayına filan gidemeyenler olmuştu. İyi ki bu sene evlenmiyorum demiştim kendi kendime . Bana corona vurduBende darbeden sonraki gün evlendim. Düğün planlamamıştım zaten. Nikah oldu , eğlence iptal. İnsanlar geldiler mi, hayır. Daha sonra altın getirdiler mi, hayır. Öyle kaldı oldu 4 sene altın getiren yokGörüşmeyi kesen var o altını getirmemek için Sizinde düğüne kimse gelemeyecek , altında getirmeyecek gelenler, çeyrek olmuş 750 TL ,en fazla takan 200 lira takar o kadar. Malasef kısmetsizsiniz bizim gibi ve en iyiyi değil en kötüyü bekleyin.
Davetsiz bir şekilde iki şahitle yapıldı .Nikaha yasaklama geliyor mu Pandemi in en yoğun zamanlarında bile nikah yapılabiliyordu diye biliyorum.
Su durumda taki icin düğün yapacaksaniz yine zarar ederseniz, altın fiyatları cok yüksek takacak olan cok yakin akrabalar takabilir, takamayacak durumu olanda coronayi bahane eder gelmez.zaten takisini takacak insan bir şekilde verir geçte olsa. Ama şuanda ayni evde yaşıyorsanız düğünü bir sene sonrada yapabilirsiniz. Şansınıza hem virüs hem ekonomi olarak zor durumdayız.Arkadaşlar haberleri izlemiyorsunuz sanırım :) yukarıda da yazdıgım gibi virüs sebebiyle törenli nikah olmadı,törenli olmayınca da malum takı olmadı.
Bizlerde zengin aile çocukları olmadığımız için borç harç içinde bir ev kurduk mecbur düğüne çevirdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?