Korona paranoyak ligi:(

Anladım ..neguzel olumlu dusunuyorsunuz darısı başıma insalah
Eger hasta olursaniz, tr’deki doktorlarin bilgi birikimi olarak dunyada sayili oldugunu ve millet olarak insan sevgimizi dusunun. Tum saglik personeli canla basla sizi hayatta tutmaya calisacak ve cok yuksek ihtimalle de basarili olacaklar 🙏

Haberlerde duydum canım kronik rahatsızlığı olanlar yaşlılar ve hamileler ..ölenler genelde bunlarmis :(
20 yaşında hastalığı olmayan da vefat edebiliyor
90 yaşındaki hasta da yenebiliyor
Iyice herkesi panik yapmayın burada.

Ayrıca düşmeyen ateş varsa bi zahmet gidin dr a.
Herkes yorgan döşek yatarak atlatmiyor bu süreci
Benim de ateşim vardi çok hafif belirtilerim vardı nitekim ciğerlerimde bulgular çıktı

Taşıyıcı olabilirsiniz sonuçta anlamıyorum onemsiyosaniz telefonla olsa arayin bi aile hekimini ya da 112 yi

Herkes zaten gergin ve panik.gelip buraya hamileler kurtulamıyor kronik hastalar ölüyor demenin hiç alemi yok

Ateşlendin mi hiç bu günlerde ..paniksiz nasıl astin bunu helal valla
Ne yapayım yapılacak birşey var mı
Zaten alınması gereken tüm önlemleri almışım uyulması gereken tüm kurallara uyuyorum
Artık olmuşsada yapacak birşey yok
Diyorum
Ki senede kaç kere griptir soğuk algınlığıdır normal şartlarda yaşıyordum
Şimdi hamileyim haliyle daha hasas bir dönemdeyim
Olacaktır diyorum
Korku ve paniğin önüne geçiyorum mantıksal çıkarımlarla

Bence virüs hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığınız için bu kadar telaş yapıyorsunuz. Sağlam kaynaklardan güzelce bilgi edinseniz rahatlarsınız. Hamileler, kronik hastalığı olanlar vs tabii ki daha zor atlatacak çünkü covid-19la beraber farklı rahatsızlıkları da var. Vücut zorlanıyor. Buna rağmen çoğunluk iyileşiyor zaten 90+ olup iyileşen yüzlerce kişi var

Bence virüs hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığınız için bu kadar telaş yapıyorsunuz. Sağlam kaynaklardan güzelce bilgi edinseniz rahatlarsınız. Hamileler, kronik hastalığı olanlar vs tabii ki daha zor atlatacak çünkü covid-19la beraber farklı rahatsızlıkları da var. Vücut zorlanıyor. Buna rağmen çoğunluk iyileşiyor zaten 90+ olup iyileşen yüzlerce kişi var

Aynen öyle

Aslında bir nefes kadar yakın hepimize ..olmaz olmaz değil ...ama ben yoruldum artık....az bı ateşlensem hemen teşhisi koyuyorum ,hastanede yatış , çocuklara kim bakar ya atlatamazsam üstelik hamileyim:KK43: şuan beynimde aşama aşama korona ilerliyor vücudumda hafif üşüyorum elim ayağım yanıyor boğazımda cigerlerde hafif bışelervar düşünmekten de halsizlik oluştu..ya psikolojik olarak ilerliyor kafamda ..yada gerçekten var çünkü nefes kdar yakın korona...dünde pazara gitmek zorunda kaldım ..maske vardı ama bilmiyorum :KK43:
Benim merak ettiğim sizde aynı şeyleri yasiyormusunuz her ateş korona mıdır ...psikolojik olarak hemen kendinize teşhis koyuyormusunuz ..bu beni rahatlatabilir bu saatte :KK43:
benim bir tanıdığım gebe ve virüse yakalandı. sonra kendiliğinden iyileşti. kronik bir hastalık yoksa stres yapmayın.

Mevsim geçişi herkes grip nezne alerji oluyor. Ateş çıkabilir hemen panik yapma. Maskesiz evden çıkma insanlardan uzak dur temizliğe dikkat et bir şey olmaz inşallah. Her boğaz ağrısını ateşi virüs sanma psikolojini bozma

Genelimiz böyle herşeyden şüphelenip belirtileri hissediyoruz malesef birde siz hamilesiniz yA hormonlardan daha da fazla yaşıyorsunuzdue bu durumu Rabbim herkesi korusun hastalara da inşallah şifa versin

Geçmiş olsun moral çok önemli
Panik yaparak bağışıklık sistemimize aslında zarar veriyoruz
Aynen. Annem hastaneye yattığında ciğerleri çok kötü durumdaydı. Doktor her şeye hazırlıklı olun dedi. Çok şükür tedavisi olumlu sonuçlandı. Biz bu süreçte sürekli annemin moralini yüksek tutmaya çalıştık ve kısa sürede toparladı.

Turkiyede yasamiyorum. Benim yasadigim yerde hayat normal duzenine donmek uzere. Hatta alisveris merkezleri aciliyor yavas yavas ama bugun mesela bir akrabamin olum haberini aldim turkiyeden, isin kotusu olay söyle gelisiyor:
Buyuk oglan bekar ve bakkali var ilk hastaligi o kapiyor annesine bulastiriyor, anne oglan yatiyorlar atesli. Kucuk oglan doktor geliyor durumu anliyor ama nedense uc gun evde serum baglayip hasteneye goturmuyor. O sirada o da kapiyor onun evinde iki kucuk cocuk ve esi var durumlari belirsiz. Evin babasi bayagi yasli 80 kusur, o da kapiyor inat ediyor doktora gitmiyor damatlari geliyor zorla ikna ediyor dun yatisi yapiliyor bugun vefat ediyor baba. Su an yasli anne ve doktor oglu yogun bakimda, bakkal oglan musade altinda. Doktor oglanin evindeki iki cocuk ve esten haber yok.

Kisaca suphelendiginizde aman acaba paranoya mi yapıyorum demeyin ciddiye alin. Sonradan keske demekten iyidir.

Aynen. Annem hastaneye yattığında ciğerleri çok kötü durumdaydı. Doktor her şeye hazırlıklı olun dedi. Çok şükür tedavisi olumlu sonuçlandı. Biz bu süreçte sürekli annemin moralini yüksek tutmaya çalıştık ve kısa sürede toparladı.
Her şey bi sebep aslında
Allah bize ne kadar omur biçtiyse onu yasayacagiz
Ben hâlâ kendimi psikolojik olarak toparlayamadım malesef.ustune de böyle olumsuz panik yorumlar görünce ister istemez geriliyorum

Allah hepimize yardim etsin

Turkiyede yasamiyorum. Benim yasadigim yerde hayat normal duzenine donmek uzere. Hatta alisveris merkezleri aciliyor yavas yavas ama bugun mesela bir akrabamin olum haberini aldim turkiyeden, isin kotusu olay söyle gelisiyor:
Buyuk oglan bekar ve bakkali var ilk hastaligi o kapiyor annesine bulastiriyor, anne oglan yatiyorlar atesli. Kucuk oglan doktor geliyor durumu anliyor ama nedense uc gun evde serum baglayip hasteneye goturmuyor. O sirada o da kapiyor onun evinde iki kucuk cocuk ve esi var durumlari belirsiz. Evin babasi bayagi yasli 80 kusur, o da kapiyor inat ediyor doktora gitmiyor damatlari geliyor zorla ikna ediyor dun yatisi yapiliyor bugun vefat ediyor baba. Su an yasli anne ve doktor oglu yogun bakimda, bakkal oglan musade altinda. Doktor oglanin evindeki iki cocuk ve esten haber yok.

Kisaca suphelendiginizde aman acaba paranoya mi yapıyorum demeyin ciddiye alin. Sonradan keske demekten iyidir.
Of of çok.kotu Allah yardım etsin
İşte şuan acaba paranoyami lüksüne. Bile sahip değiliz

Her şey bi sebep aslında
Allah bize ne kadar omur biçtiyse onu yasayacagiz
Ben hâlâ kendimi psikolojik olarak toparlayamadım malesef.ustune de böyle olumsuz panik yorumlar görünce ister istemez geriliyorum

Allah hepimize yardim etsin
Amin. Biz ücretsiz izine ayrıldığımız da patronum eşi rahatsızdı. 20 gün sonra vefat etti. İş arkadaşım diğer iki patron eşimin yakın arkadaşları hep geçirdi. O kadar normal gelmeye başladı ki bana artık. Normal geldiği için rahat asla davranmıyorum. 2aydır evden çıkmadım mesela.

Back
X