Bu aralar babamın ateşi cıktı nedendir de ondan sonra izle...Arkadaşlar merhabalar,annem babam ve bebeğimle beraber yaşıyoruz.Ekmegi haftalık marketi iki haftalık yapıyorum kimseye değmeden hızlıca eve geliyorum,elini yika üzerini değiş sepete at..dikkat ediyoruz yani.Annem babam kronik hasta .Annemleri memlekete göndermedim hatta konu komşu gelise, babam da evde durmazsa diye,bizden ayrı yaşamakta olan eşime de dolmuşa bineceksen çocuğu görmeye gelme dedim, bisikletle gelip gidiyor o da kimseyle temas etmiyor,idari izinli zaten.(İse gidiyor olsaydı korona bitinceye kadar hiç almazdım zaten aramıza)
Gelelim konumuza.. Komşum var,oğlu ile yalnız oluyo genelde,o da benim gibi okul tatil olduğu için evde ve ihtiyaç için çıkıp dönüyor fakatttttt eşi şehir dışında çalışıyor ve haftanın iki günü filan geliyot eve..Komsumuz oğlumu alıp gelir oldu bu aralar bize...sabah çocuk tek geldi bu sefer,bebekle oynayabilir miyim dedi ne deyim,sucuyu beklerken onu buldum karşımda,korona var olnaz git diyemezsinüç gündür sık gelir oldular davet etmediğim halde tabağa bişey koyup kapıya geliyorlar ikisi sağol eline sağlık diyorum o kadar ama oğlan içeri girecek gibi durunca annesi hadi ugrayalim bes dk dedi girdiler izin de istedi annemden girdikten sonra mahsuru var mı diye ama ne desin evet mahsuru var mı desin girmişler bile zaten.
Sevdim kendisini ama ben şimdi napim, eşinden tedirgin oluyorum onda virüs olur da bize taşıtlarsa diye...
Ne önerirsiniz kırmadan nasıl hallederim bu sorunu acaba ?
O da kimsesiz demekki. İnsan üzülür.Bu işin kırılmadan anlatma tarafı olmaz bence
"Salgın var.biz dışarıya çikmıyoruz.eve de kimseyi kabul etmiyoruz."
Bu kadar söyliyeceksiniz
Kirilanda kırılsın
Hasta olursaniz Allah korusun, daha kötü..
Siz iyi misiniz ne demek tek başına gelen çocuk tabiki geri göndereceksiniz. Sizde ne işi var? Bakıcı misiniz? Komşunuz ne olursa olsun o bile bıraksa başına bir şey gelse ilk suçlu siz olacaksınız. O kapıyı açınca hadi çocuğum evine,tek başına kimseye gitme diyin gönderin. Komşuya da mesafe koyun. Canınızın da mı kıymeti yokArkadaşlar merhabalar,annem babam ve bebeğimle beraber yaşıyoruz.Ekmegi haftalık marketi iki haftalık yapıyorum kimseye değmeden hızlıca eve geliyorum,elini yika üzerini değiş sepete at..dikkat ediyoruz yani.Annem babam kronik hasta .Annemleri memlekete göndermedim hatta konu komşu gelise, babam da evde durmazsa diye,bizden ayrı yaşamakta olan eşime de dolmuşa bineceksen çocuğu görmeye gelme dedim, bisikletle gelip gidiyor o da kimseyle temas etmiyor,idari izinli zaten.(İse gidiyor olsaydı korona bitinceye kadar hiç almazdım zaten aramıza)
Gelelim konumuza.. Komşum var,oğlu ile yalnız oluyo genelde,o da benim gibi okul tatil olduğu için evde ve ihtiyaç için çıkıp dönüyor fakatttttt eşi şehir dışında çalışıyor ve haftanın iki günü filan geliyot eve..Komsumuz oğlumu alıp gelir oldu bu aralar bize...sabah çocuk tek geldi bu sefer,bebekle oynayabilir miyim dedi ne deyim,sucuyu beklerken onu buldum karşımda,korona var olnaz git diyemezsinüç gündür sık gelir oldular davet etmediğim halde tabağa bişey koyup kapıya geliyorlar ikisi sağol eline sağlık diyorum o kadar ama oğlan içeri girecek gibi durunca annesi hadi ugrayalim bes dk dedi girdiler izin de istedi annemden girdikten sonra mahsuru var mı diye ama ne desin evet mahsuru var mı desin girmişler bile zaten.
Sevdim kendisini ama ben şimdi napim, eşinden tedirgin oluyorum onda virüs olur da bize taşıtlarsa diye...
Ne önerirsiniz kırmadan nasıl hallederim bu sorunu acaba ?
Ama dışarı ile temas eden biri var onlarin evindeO da kimsesiz demekki. İnsan üzülür.
O an çocuk mahçup gelince diyecek bişey bulamadim,baktım çocukla da mesafeli durdu ilk başta,annesi tembihledi herhalde ama sonra yine dip dibe..sağlığınızdan önemli değil tabiki üstelik evde kaç can var,bir şekilde geri püskürtecegim ama nasilSiz iyi misiniz ne demek tek başına gelen çocuk tabiki geri göndereceksiniz. Sizde ne işi var? Bakıcı misiniz? Komşunuz ne olursa olsun o bile bıraksa başına bir şey gelse ilk suçlu siz olacaksınız. O kapıyı açınca hadi çocuğum evine,tek başına kimseye gitme diyin gönderin. Komşuya da mesafe koyun. Canınızın da mı kıymeti yok
Yok ben de karşıyım gelmesine de. Nasıl denilir orasındayım olayınAma dışarı ile temas eden biri var onlarin evinde
Hiç olmasaydı temaslı kişi belki gidip gelinebilirdi.belki
Yüzünüze maske takın ve 'babamın hafif ateşi yükseldi, Hastalık ortada kol geziyor kusura bakmayın,siz de kimseye gidip gelmeyin Allah korusun küçücük çocuğunuz var. koronodan sonra görüşürüz artık' diyorsunuz. Kapıyı sonuna kadar açmayın, elinde tabaka mi geldi teşekkür edin alın sonra tek başınıza tabağa birsey koyun kapıdan verin. İstemezseniz kapıyı da açmayın. Ayrıca komşunun canı sıkılmış yalnızmis sizi ilgilendirmez. Onların yükünü siz çekmeyin. Kendi ailevi sorunları olabilir. Kimsenin gönlünü eğlendirmek zorunda değilsiniz.O an çocuk mahçup gelince diyecek bişey bulamadim,baktım çocukla da mesafeli durdu ilk başta,annesi tembihledi herhalde ama sonra yine dip dibe..sağlığınızdan önemli değil tabiki üstelik evde kaç can var,bir şekilde geri püskürtecegim ama nasil
Annem de tedirgin oluyor zaten.Yarin zil çalarsa açmayalım diyeceğim anneme,yasak var zaten başka kim gelecek.Oyle açmaya açmaya mesajımı vermiş olurum galiba.İsrarci olurlarsa da ararsa filan dicem artık eşin çok riskli yanlış anlama ama evde annem babsm da var bebeğim de var Allah korusun birimiz kapsak ayrılığa bile dayanamaz insan, üzgünüm diyeceğimBu konuda annenizle de konuşun. O gelince açmasın kapıyı. Ayıp falan da değil. Kapı senin ev senin. İster açar ister açmaz
Aynen öyle,halbuki üç gün öncesine kadar gayet izoleydik“Ya biliyor musun ben çok korkuyorum bu Corona muhabbetinden, geçen karşılaştığım bir arkadaşta çıkmış, bana da demedi. Boğazım ağrıyor vs bir süre görüşmeyelim, şu olay bitene kadar” dersiniz. Veya direk söyleyin. Ayıbı mı kalmış? 24 yaşında, 33 yaşında insanlar patır patır ölüyor. Hastalık bu. Salgın var!!!
Siz evde komşuculuk oynarken karantina yapmış olmuyorsunuz.
İnanın bunu yapmak size kuşlar gibi hissettirecek.Annem de tedirgin oluyor zaten.Yarin zil çalarsa açmayalım diyeceğim anneme,yasak var zaten başka kim gelecek.Oyle açmaya açmaya mesajımı vermiş olurum galiba.İsrarci olurlarsa da ararsa filan dicem artık eşin çok riskli yanlış anlama ama evde annem babsm da var bebeğim de var Allah korusun birimiz kapsak ayrılığa bile dayanamaz insan, üzgünüm diyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?