Korona sürecinde komsuculuk 😔

Herkes haldır haldır ondan mı ekmek yapıyo firincidan da bulaşır filan diye acaba

Elbette. Siz ne düşünmüştünüz ki?

Konunuza gelince lütfen ayıp olacak vs. diye evinize gelenleri kabul etmeyin. Zorunlu olmadıkça herkes evinde kalmalı bu süreçte. Ayıp düşünülecek vakit değil.

Artık benzer her konuda bunu yazmaktan sıkıldım, umarım okuyanlar sıkılmamıştır. Ama sadece kendiniz, aileniz ve karşınızdaki insanların iyiliği için değil, aynı zamanda sağlık çalışanları ve yakınlarının riskini arttırmamak için de bunu yapmak zorundasınız.

Ekmek konusunda aklıma aynısı gelmişti fakat yüksek ısıda yaşayamayacagini da düşündüm emin olamadım firinimiz da yok ondan çok ilgili değilim bu konuyla ama fırın alayım en iyisi

Ekmek konusunda aklıma aynısı gelmişti fakat yüksek ısıda yaşayamayacagini da düşündüm emin olamadım firinimiz da yok ondan çok ilgili değilim bu konuyla ama fırın alayım en iyisi

Ekmeklere elle temas edilebiliyor ya da marketlerde paketsiz olabiliyor ya, ondan dikkat etmeye çalışıyor insanlar. Tabi herkes ekmek de yapmıyordur ya da yapamıyordur. Herkes elinden geldiğince işte.

Biz çok ekmek tüketmiyoruz, önceden aldığımız bir kaç paketli ekmek vardı, onlar yetti.

Ama siz ekmek yapmak istiyorsanız illa fırınınız olmak zorunda değil. Tavada yapılan tarifler de var. Bazlama, balon ekmek tarzı. Toplu yapılıp buzluğa atılması da mümkün.

Bir daha gekirse acikca soyle biz karantinadayz canim sizi almak isterdim ama kusura bakma de saglik konusu hatir gonul tanımaz

Aynen öyle de. Maya yok piyasada nereye kadar yapacaklar bekliyorum
Ben bir haftalık ekmek alıp dondurucuya atıyorum.Bazlama yapalım dedim anneme her gün de bazlama yenmez dedi,fırına bakalım madem ama maya da yokmuş piyasada onu bulup stok yapmak gerekecek sanırım öncelikle.Guzel güzel ekmekleri yapıp atıyorlar sosyal medyaya kokusu burnuma geliyor canım çekiyor zaten

Önceki hafta bir yerde bulmuştum aldım dondurucuya attım mayayı. Nermşn yazılıtaş tan hamburger ekmeği yaptım bugün vallahi süper oldu. Tariflerine bakın sizde. Konu nereye geldi:))))))

@Altisapka "Yanlış anlamanızı asla istemem. Sizleri seviyorum ama şuan farklı süreçlerden geçiyoruz. Evde yaşlı annem babam var. Onları korumak adına azami gayret göstermek zorundayım. Ayrica bilemeyiz belki de bizden size geçer. Bunu da istemem. Bu süreçte hepimizin dikkat etmesi gerek. Biz salgın döneminde kimseyle yakın temas içinde olmamayı tercih ediyoruz. Beni anlayacağını umut ediyorum." gibi birşeyler diyebilirsiniz.

açıkça söyleyin bence, sizinle komşuculuk yapıyorsa belki başkalarıyla da görüşüyor. Evde sıkılmış olabilir, pek çoğumuz gibi ama bu dikkatsiz olmasını gerektirmez. açık ve net iletişim her zaman iyidir. dürüst ve içten konuştuğunuz için de alınmaz. ayrıca bahane değil, dünya kırılıyor ya hu!

Söyleyin onlar bukadar düsüncesizse sizde kirmamak icin ugrasmayin deli oluyorum böyle insanlara

Komşum dün anneme iğne oyası için çember vermeye gelebilir miyim diye sormuştu telefonda.Ayak üstü kapıdan soracak sandım,öyle değilmiş.

Bugün oğlu tatlı getirdi, işimiz bitince gelebiliriz dedi ,ona bişey diyemedim ama annesine mesaj yazdım.Sizleri çok seviyorum beraber vakit geçirmek çok güzel ama koronadan dolayı tedirginim ,eşinin şehir şehir gezip gelmesi çok tehlikeli geliyor bana,annemler kronik hasta memlekete bile göndermedim temas ederler diye, nolur kirilma vs çocuk kendi kafasına göre geliriz demiş ben size gelmeyi düşünmemiştim yazdı.Of çok mahcup olmuştur şimdi ama napim önümüzdeki 4 gunluk yasagi bir arada geçiremezdik,mesafe olmuyor evde çok üzgünüm ayıp mı oldu

Hiç ayıp olmamış. Doğrusunu yapmışsınız

Ailece gribiz buara ne var ne yok belli olmaz dkkatli olmak lazm de

Bugün mesajla açık açık söyledim korona sebebiyle tedirginim eşin şehir şehir geziyor çok tehlikeli bizimkiler de kronik hasta kırılma lütfen dedim
şu günlerde bile insanlar komşuluk ilişkilerinden ödün vermiyor şaşıp kalıyorum
anlayışlı bir insansa kırılmaz zaten annenizin hastalığı da var üstelik
anlayışlı değilse de bırakın kırılsın

benimde karşı komşum yaşlı bi teyze.Zararı yok saygısızlk olmadı aramızda hiç ..bi tatlı flb yaptığımz zamn gönderriz birbirimize.Bugun sokağa çıkma yasağı malum kızıyla evdeydi (kızı çalışıyor 25li yaşlarda) kapımı çaldı açtığımda nasılsın napiyorsn dedi anladım içeri davet etsem giricekti ama asla o riski alıp davet etme gibi duruma girmedim kapıdan iyiyim teyze sağolasn diyip kısa kesmeye çalıştm baktm kız içeri girdi anladı davet etmiyeceğimi.Kapıyı kapattıkdn anra acaba ayıpmı oldu dedim sonra aman ne ayıbı hasta olsam bana gelip bakacaklarmı sanki fıldır fıldır kaçarlar bnden..O yuzden salladım gitti.Boşver

Tabiki oyle ben de hala kendimi sorguluyorum ama napim can bu ,bir benim canım da değil annem babam oğlum.Bir de hastaneye yatınca insanlar yakinlarinin yüzünü goremiyorlar tek başlarına ölüp gidiyorlar.Allah herkesi korusun

İste bu yüzden net olup soyliyeceksiniz. Bu isin ayibi falan yok . Hem kendini hem karsi tarafi koruyorsun. Hic kafaniza takmayin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…