Korona sürecinde komsuculuk 😔

Bende tabakla bişiler getirmesine takıldım

Konu sahibindeki iyi cesaret vallahi

Kapıyı acıyor elindekini alıyor yiyor
Bide evine buyur ediyor

Helede karşı taraf sürekli il değişikliği yaparken

Insanlara hayır demeği bilmek gerek bazen
evde 2 yaşlı 1 bebek varken nasıl misafir kabul edersiniz inanılır gibi degil kendinizi duşunmuyorsanız onları düşünün lutfen
Birakın kim ne diyosa düşünüyosa düşünsün

Kimse seninin ailenden önemli degil

Allah korusun başına bişey geldiğinde ne olucak

Birakın lutfen şu ayıp olur ben diyemem edemem kafasını

Insanlar patır patır ölüyo şakaya gelmez bu

Benim de annem kronik hasta, ben 1 aydır görmüyorum alt mahallemde. Annemi kahvaltıya çağırmışlar virüsün ilk günlerinde,gitmemiş küsmüşler, yaş baş dinlemedim aradım hepsini, kapısını çalmayacaksınız dedim. Cahilin yaşı olmaz, kimse kusura bakmasın annem herkesten önemli şu an.

Valla kocanız bebeğini görmek için bisiklet sürerek geliyormuş...Yani siZ ,aileniz ve eşiniz bu kadar fedakarlıkta bulunurken evinize komşu sokmanıza o kadar şaşırdım ki anlatamam..Biz komşulardan biri zili çalarsa kapıyı bile maskeyle açıyoruz:))))))
Bence çekincek bişi yok.."Komşucum sizi çoook sevdim,hep de görüşmek isterim ama gidip gelmeleri bi süre askıya alalım artık.Televizyon da bar bar bağırıyorlar.Kendimiz için değil çocuklarımız için birbirimizi koruyalım,evimizde oturalım.."vs diyebilirsin..Verdiğini örneklerde dikkat ettiğiniz belli ama hala nasıl eve komşu kabul ettiniz çooook şaşırdım cidden de..

Annemle aramızda beş bina filan var. Çocukları her gün görürdü normalde ama üç haftadır sadece telde görüşüyoruz. Babamda esimde evde. Arada erkek kardeşim bı bakip gidiyor i kadar. Komsucukuk oynamanun zamanı degil

Ya bırakın şu virus olayını ben normalde bile çocuğunu başkasına gönderene bakıyorum.. Bide bi virus durumunda nasil yapabiliyor bu insanlar.. Eger kirmak istemiyorsaniz atesim var vs diyin evdekilerin atesi var onlarla ugrasiyorum diyin bi daha gelmezler..

Benim bi komsum var sag olsun ablanin iyi niyetli soylediginden eminim’Arada bana birakabilirsin benim kiz oynatir sende dinlen yapman gereken is varsa onlari yaparsin’ diyordu surekli olarak. Bende kibarca tesekkur edip gecistiriyordum. En son bigun biraz bakabilirim getir istersen vs diyince baktim boyle olmuyor ben kendim beraber gittim oglumla. Evide pek musait degildi de mahcup oldu kadin. Ondan sonrada bidaha söylemedi bırak diye. Oyle aldim yakamı
Tek basina oglumu gonderemezdim. Mumkun olabilir mi boyle bisey..
insanlar nasıl yapiyor cok şaşırıyorum

kusura bakma babam kronik hasta biz izole yasiyoruz de bence. bu ortamda hala komsuluk derdinde olmayi anlamiyorum ya yakin oturmamiza ragmen 1 aydir anne babami gormedim ben kaldiki ikimizde izoleyiz babamlarda izole ama ne olur ne olmaz diyoruz

Anne babanızın risk grubunda olduğunu soyleyin.
Kırılacak da da kendisi bilir.

Şu virüs karşısında bile insanların kırılıp kırılmayacağını düşünebilen insanlar, durumun ciddiyetinin yeterince farkında değiller bence. Kırılacaksa kırılsın yahu, azıcık kafasını kullansaymış da evinde kalsaymış, ne kendi ailesini ne sizinkini riske atmasaymış. Eee bunu yapmıyor, demek ki o zeka yok. Yalnızmış, sıkılıyormuş gibi bahaneler corona karşısında öyle şımarıkça duruyor ki, ne desem bilemiyorum. Evime almam, kapıyı da 5 santimden fazla açmam ben olsam. Bakın daha dün gencecik bir eczacı öldü. 7 aylık bebeği babasız büyüyecek. Bilinen hiçbir kronik rahatsızlığı da yokmuş adamın. Böyle haberleri görmüyor musunuz? Şu zaman komşuculuk oynamanın zamanı değil. Herkes evine.

Kapiyi babaniz acsa,bizimkiler müsait degil,uyyor banyoda filan dese iceri girmekten vazgecer belki.bunu bir kac kez tekrar ederseniz anlar bence.

Ben anama babama bile gitmiyorum..eşim çalisiyor işe gidip geliyor belki bizde vaedir diye.....tam karsi binamda amcamın kızı oturuyor daha önce birlikte yiyip içer mutlaka ya orda ya bizde haftada 3 4 kez biraraya gelirdik bu olaylan beri kapinin önüne bile inmedik birbirimize gelip gitmeyi kestik...bunda darilcak bisey yok kırmadan söluyeceksiniz. Kırılsa da kendi bilir artik
Belliki yanliz ve dışarıda çıkamayınca size sarmış ama yanlış olduğunu bilmesi lazim..

Getirdiklerini yemiyoruz içeri buyur da etmiyorum.Konumda belirttim içeri davet etmediğim halde çocuğu öne doğru atılıyor diye oğluna ve anneme soruyor girelim mi 5 dk

Yüzüm tutmuyor işte buna kızıyorum ama artık bir şekilde gerekirse mesajla söyleyeceğim

Yüzüm tutmuyor işte buna kızıyorum ama artık bir şekilde gerekirse mesajla söyleyeceğim
Yüzünüz tutsun,bunda çekinilecek hiçbir şey yok korkmayın. İlerde anne,babanız ya da çocuğunuza bişi olursa bu sefer yaşayacağınız vicdan azabı daha derin olur.Mesajla da olmaz bence. Gelirse gene yüz yüze söyleyin,surat da asmayın,tatlı tatlı konuşun ,kapıdan gönderin.Ne söylediğinizden ziyade nasıl söylediğiniz önemli..Tatlı dille geri bile çevirseniz bişi olmaz,hele salgın ortamında hiçbişi olmaz.
Ha bu salgın ortamında darılacaksa da zaten darılsın. Anlayışsız demektir

Bizim komşumuz her kandilde ya da herhangi bir gün birşeyler yapıp getiriyordu koronadan sonra başka bir komşu teyze ekmek getirmiş ama almadım kusura bakmayın teyzecim virüs dolayısıyla dışarıdan birsey almıyoruz elinize sağlık dedim benim 2 küçük çocuğum var ekmeği de kendim yapıyorum zaten.diger komşum geldi niye almadın kırılmış dedi bende artık daha dikkat ediyoruz üzüldüm ama malum 2 çocuk var alıp çöpe atsam yazık dedim kadın anladı.oglu geldi kızımı sevmeye yaklaşıyordu kadın tuttu çocukta birsey anlamadı bende açık açık virüs önlemi yaklaşmıyoruz kimseye dedim.hos geçen kandilde yine getirdi eşim almadı kusura bakmayın ellerinize sağlık dedi. Bu dönemde kimse kırılacak diye çocuklarımı riske atamam malesef.hem belki böyle böyle daha dikkat etmeyi öğrenirler bir an önce biter bu günler. Sizin kronik hastanız varmış bir de ilk yaptığında tepkinizi verseydiniz keşke.kendiniz o kadar dikkat ediyorsunuz şimdi olmadık yerden virüs gelse tüm emekleriniz boşa gidecek Allah korusun.

O da kimsesiz demekki. İnsan üzülür.

Birinin ölümüne sebep olmak daha üzücü
Türk milleti olarak ajitasyona bayılıyoruz.
Bizde evde tekiz, açıp tv yi oturuyoruz.
Annemler karşı binamda, gitmiyorum kaÇ haftadır.

O vefat edenlerin kim bilir kaçı bu bencillik yüzünden öldü.

Konu sahibi acıma. Şu karantina bittikten sonra sizi kahvaltıya alalım bir gün de geç.

Anne babanızın hayatına karşılık komşunun kırılması.

Nasıl komşunuzu tercih ediyorsunuz aklım almıyor

Eskiden olsa kimsenin kalbini kırmayın guzellik le soyleyım derdim ama bir komsu tarafından 6 ay enayi yerine kınulduktan sonra bakis acım cok degıstı. Oncelık sız ve ailenizin saglıgı demek ki o kısı kendını ve cocugu dusunmuyor ama sız düşünmek zorundasınız acık acık soyleyın annem ve babam kronik hasta risk var sonra goruselım dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…