saglikla kucağına alirsin insallahbence zaman kaybetmeyin. kendi durumumu kısaca özet geçeyim. geçen sene şubatta evlendim. haziran -trmmuz gbi eşimde çok ciddi sıkıntı oldugunu tek çaremizin tüp bebekti. ama zaman sıkıntımız yoktu hatta doktorumuz acele etmeyin dedi türkiyedeki doktorumuzda biraz bekleyin falan dedi. eşim 28. ben 25yaşındayım. covid pik zamanlarıydı biliyorsunuz. rahatlıkla bekleyebilirdik. bu arada türkiyede yaşamıyoruz. eylül gibi türkiyeye geldik ve tüp bebek tedavisine başladık 40gün orda kaldık. çok şükür şuan 17+2 haftalık ikizlere hamileyim. tüp bebek+ikiz oldugu için riskli hamilelik+kıymetli hamilelik oldugu için kontrollerim çok sık oluyor yani 2haftada bir kontrollerim. hatta 12.haftada önlem amaçlı serklaj ameliyatı oldum o zaman 1ay her hafta kontrole gittim. bu arada çalışıyorum hergün insanlarla iletişimdeyim. kısacası zaman kaybetme. olcagı varsa herşey olur. hem iyi anlamda hem kötü anlamda. covidin ne zaman geçiceyi de belli degil ama senin hayatından gidiyor zaman. inşallah hamile kalırsın ve o zamanda daha tedbirli davranırsın daha çok dikkat edersin covide. ama covid için hayatını erteleme
bak kuzum benim annem türkiyede doktor bir de acil doktoru. her türlü hastayla karşılaşıyor covidlilerin sayını söylemiyorum bile. nerdeyse 1yıl oldu covid vakaları. hastanede nerdeyse bütün hemşireler bütün doktorlar covid oldu. ama çok şükür benim annem yakalanmadı covide. basit önlemler aslında. o küçük şeylere dikkat ederseniz korumuş oluruz kendimizi. onun dışında gerisi Allaha kalmış. covidden degil de stresten kendimizi hasta ederiz yoksasaglikla kucağına alirsin insallah
onlemi alip akisina birakmak sanirim en doğrusu
biz mart 2020den beri evdeydik evden is isyerinden is derken koca 1 sene evden adim atmadik
simdi mecbur ikimiz de insanlarla iciceyiz
bu evde kalis sureci de bizi yipratti aslinda
onlemlerimiz ust duzeydi
market alisveris vs.
eldivenlere verdigimiz paraya aciyorum suan
gecirdigimiz o stres sıkıntıya da. keske kontrollu de olsa cikip hava alsaymisiz arada.
annem ve kendim icin birkackez hastanelere gidip geldim. n95 benzeri bir maske kullaniyoruz hastanede, oysa calisanlara ve hekimlere bakiyorum cerrahi maskeyleler.
bu durum da beni dusundurdu iste. biraz rahatladim. stres en buyuk dusman
şuan daha iyisinizdir umarim hersey yoluna girer31.haftamda korona geçirdim.Hastaneye yatacak kadar değildi ancak yine de ağır atlattım.İki hafta yemek yiyemedim kilo verdim ve bebeğin suyunda azalma oldu.Hala daha suyun az olması ile ilgili sorun yaşıyorum.Ocak anneleri grubumuzda korona geçiren çok anne oldu.Hepsi de kolay atlattılar.Benimki istisnaydı.Ben yine de size zaman kaybetmemenizi öneririm.Bu koronanın ne zaman tam olarak biteceği belli değil çünkü
benim tek sıkıntım isyerimde kimsenin koronayi umursamamasibak kuzum benim annem türkiyede doktor bir de acil doktoru. her türlü hastayla karşılaşıyor covidlilerin sayını söylemiyorum bile. nerdeyse 1yıl oldu covid vakaları. hastanede nerdeyse bütün hemşireler bütün doktorlar covid oldu. ama çok şükür benim annem yakalanmadı covide. basit önlemler aslında. o küçük şeylere dikkat ederseniz korumuş oluruz kendimizi. onun dışında gerisi Allaha kalmış. covidden degil de stresten kendimizi hasta ederiz yoksa
sen koruycaksın. iş yerimde benimde kimse umursamıyor. insan kaynaklarındayım odaya giren çıkan belli degil. bazıları maske kullanıyor bazıları maske takmıyor bile. ama odaya kim giriyorsa ben direk maskemi takıyorum. bazen işe otobüsle geldigim bile oluyor. iyi düşün iyi olsun herşey. hastalanacagın varsa zaten hastalanırsın. onun için hayatını erteleme. özellikle konu anne olmaksabenim tek sıkıntım isyerimde kimsenin koronayi umursamamasi
ve benim dikkat ettigim icin uzayli muamelesi gormem
yoksa ailemde herkes bilinçli şükür
2. Baby boomers dönemi olabilirBenim sülale maşallah doğurdu da doğurdu bu dönemde.
Kimseden olumsuz bir şey duymadım.
Yap gitsin
Doktor elını cabuk tut dedıyse dogrudur.Doktorunuza guvenın.Tam korona zamanı ısyerınde 15 arkadasım dogurdu.Hepsıde nur topu gıbı maşallahMerhaba
Korona salgininda hamile kalan sorunsuz geciren ve dogum yapanlar, tanidigi olanlar var mi?
Haberlerde surekli hamile lohusa bebek kayip haberleri gordugum icin soruyorum.
Şimdi durumlar nasil?
Pko luyum ve doktor elimi cabuk tutmam gerektigini zamanin daraldigini soyledi.
Tavsiyelerinizi duymak icin yaziyorum.
2. Baby boomers dönemi olabilir
zaman daralıyor derken ne kadar daralıyor
yani ben şahsen yapamazdım galiba
en azından baharı bir görelim şu aşılar gelsin derdim
zira zaten stresli bir süreç bir de korona stresi fazla
bu arada ben domuz gribi olduğu dönemde hamileydim ama o bu kadar çılgınca değildi
hamileleri aşılamıyorlar demişlerdi sonra hamileler için de aşı gelmişti vs vs
ama o zaman işe de gittik dışarıda da gezdik ülkece hatta dünya olarak bir kapanma bir korku yoktu
iş yerimde bir kaç kişi hamileydik hatta hiçbirimiz domuz gribinden korkmadık
bir sonraki yıl bir arkadaş hamile iken domuz gribi oldu vs o da atlattı biraz hastanede yatıp
yine de bu deneyimlerim ışığında şimdi girişmezdim bu sürece
Bencede hamile kalmak için çok mantıklı bir dönem.Yani bir kısmı kovidi bilemeden hamile kalanlardı.
Diğer çoğunluk kısmı nasılsa bitmeyecek bari çocuğu aradan çıkartalım kafasında olanlardı
Yüksek ihtimal öyle olacak
Merhabalar,Merhaba
Korona salgininda hamile kalan sorunsuz geciren ve dogum yapanlar, tanidigi olanlar var mi?
Haberlerde surekli hamile lohusa bebek kayip haberleri gordugum icin soruyorum.
Şimdi durumlar nasil?
Pko luyum ve doktor elimi cabuk tutmam gerektigini zamanin daraldigini soyledi.
Tavsiyelerinizi duymak icin yaziyorum.
Bencede hamile kalmak için çok mantıklı bir dönem.Nasılsa iş güç yok, her yer kapalı. Can sıkıntısı
Hala bebeğin suyu az.Doğumu bekliyoruz bakalım.Doktorum diken üstünde suyun azalmasindan dolayışuan daha iyisinizdir umarim hersey yoluna girer
Bende tam zamanlı olmasa da 3-4 gün gidiyorum... Bizim canımız can değil mi yahuHerkes şikayetçi evdeyiz diye ama bir çalışan benim sanırsam
İşyerim hiç tatile girmedi.
Bakıyorum herkes evde home office, yarı zamanlı, esnek çalışmalı ben ise köle
Belki bunlardan yararlanırım diye yaşta gidiyor falan filan
gaza getir beni birmuhendisnanne
Bende tam zamanlı olmasa da 3-4 gün gidiyorum... Bizim canımız can değil mi yahu
Esnek çalışma olsa zamanı derdim ama sürekli ise giderken riskli geldi cnmbizim şirkette hamileleri ve ciddi kronik rahatsızlığı olanları hep home ofis çalıştırdılar. Bazıları 1 senedir ise gelmiyor.
İnşallah saglikla kucağınıza alınHala bebeğin suyu az.Doğumu bekliyoruz bakalım.Doktorum diken üstünde suyun azalmasindan dolayı
Herkes şikayetçi evdeyiz diye ama bir çalışan benim sanırsam
İşyerim hiç tatile girmedi.
Bakıyorum herkes evde home office, yarı zamanlı, esnek çalışmalı ben ise köle
Belki bunlardan yararlanırım diye yaşta gidiyor falan filan
gaza getir beni birmuhendisnanne
şimdi ben bebeği küçük olanlara yazdım hep şanslılar diye
yani geçen Ocak Şubatta doğuranlar şanslı yani onlar eyvah bahar geldi eve tıkıldık bebek ile duygusunda iken tüm dünya evde idi
keza şimdi de bebeği olan kış zaten yasak zaten o dışarı hayatından mahrum kalmıyor
ama yeni başlamak için ben cesaret edemezdim
zira olağan günlük rahatsızlıklarda dahi hastaneye gitmeyelim diye uğraşıyoruz
hatta bir çok kronik hastalık ilerliyor vs
zorunlu olarak hastaneye gidileceğini bile bile bu yola girmek zor
covid olur ya da olmaz, hamileliği belki çok iyi geçer vs vs
ama özellikle tüm dünya bir bilinemez ile aşılanırken ben aşıyı da kaçırmak istemezdim sanırım
yani hamile kalsan aşı da olamayacaksın
belki sen doğuruncaya kadar aşı yapılaması kalkacak, belki aşının zararları vurgulanacak belki de olanları iyi koruduğu ortaya çıkacak
ben belirsizlik sevmem o nedenle bunca yıl beklemişken en azından Temmuz a kadar beklerim bu şartlar ile
tabii geçen yıl da Temmuz u bekleyelim önümüzü görelim demiş olabilirsiniz, ben saygı duyarım ama sen ne yaparsın sorusuna yanıtım beklerim olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?