Korona ve hamilelik

saglikla kucağına alirsin insallah

onlemi alip akisina birakmak sanirim en doğrusu

biz mart 2020den beri evdeydik evden is isyerinden is derken koca 1 sene evden adim atmadik

simdi mecbur ikimiz de insanlarla iciceyiz
bu evde kalis sureci de bizi yipratti aslinda
onlemlerimiz ust duzeydi
market alisveris vs.
eldivenlere verdigimiz paraya aciyorum suan

gecirdigimiz o stres sıkıntıya da. keske kontrollu de olsa cikip hava alsaymisiz arada.

annem ve kendim icin birkackez hastanelere gidip geldim. n95 benzeri bir maske kullaniyoruz hastanede, oysa calisanlara ve hekimlere bakiyorum cerrahi maskeyleler.

bu durum da beni dusundurdu iste. biraz rahatladim. stres en buyuk dusman

bak kuzum benim annem türkiyede doktor bir de acil doktoru. her türlü hastayla karşılaşıyor covidlilerin sayını söylemiyorum bile. nerdeyse 1yıl oldu covid vakaları. hastanede nerdeyse bütün hemşireler bütün doktorlar covid oldu. ama çok şükür benim annem yakalanmadı covide. basit önlemler aslında. o küçük şeylere dikkat ederseniz korumuş oluruz kendimizi. onun dışında gerisi Allaha kalmış. covidden degil de stresten kendimizi hasta ederiz yoksa

31.haftamda korona geçirdim.Hastaneye yatacak kadar değildi ancak yine de ağır atlattım.İki hafta yemek yiyemedim kilo verdim ve bebeğin suyunda azalma oldu.Hala daha suyun az olması ile ilgili sorun yaşıyorum.Ocak anneleri grubumuzda korona geçiren çok anne oldu.Hepsi de kolay atlattılar.Benimki istisnaydı.Ben yine de size zaman kaybetmemenizi öneririm.Bu koronanın ne zaman tam olarak biteceği belli değil çünkü

yaşınız da gelmiş eğer bence ertelemeyin sonucta herkes bu dönemde doğuruyor ve bi sıkıntı da yok. hem yaş ilerldedikçe sorunlar iyice artmasın hemde çocuk hadi yapalım diyip hemen olacak bir şey değil..

şuan daha iyisinizdir umarim hersey yoluna girer

benim tek sıkıntım isyerimde kimsenin koronayi umursamamasi
ve benim dikkat ettigim icin uzayli muamelesi gormem

yoksa ailemde herkes bilinçli şükür

benim tek sıkıntım isyerimde kimsenin koronayi umursamamasi
ve benim dikkat ettigim icin uzayli muamelesi gormem

yoksa ailemde herkes bilinçli şükür
sen koruycaksın. iş yerimde benimde kimse umursamıyor. insan kaynaklarındayım odaya giren çıkan belli degil. bazıları maske kullanıyor bazıları maske takmıyor bile. ama odaya kim giriyorsa ben direk maskemi takıyorum. bazen işe otobüsle geldigim bile oluyor. iyi düşün iyi olsun herşey. hastalanacagın varsa zaten hastalanırsın. onun için hayatını erteleme. özellikle konu anne olmaksa

Doktor elını cabuk tut dedıyse dogrudur.Doktorunuza guvenın.Tam korona zamanı ısyerınde 15 arkadasım dogurdu.Hepsıde nur topu gıbı maşallah

Deme öyle bende istiyorum

Yani bir kısmı kovidi bilemeden hamile kalanlardı.
Diğer çoğunluk kısmı nasılsa bitmeyecek bari çocuğu aradan çıkartalım kafasında olanlardı
Yüksek ihtimal öyle olacak
Bencede hamile kalmak için çok mantıklı bir dönem. Nasılsa iş güç yok, her yer kapalı. Can sıkıntısı

Merhabalar,

Ben de pco'luyum ve çocuk için tedavi sürecindeyim. Allah iyi yazılar yazsın hepimize inşallah.

Olumsuz haber yakın çevremde oldu. Arkadaşımın kuzeni 7 aylıkken eşi ve kendisi covid oldu, annenin durumu ağırlaşınca bebeği sezaryenle aldılar, anne entübe oldu ve maalesef kaybettiler. Bu durumdan ilk günlerde üzülüp, etkilenmiştim ama kader/kısmet. Covid olmasa başka şey olur ecel gelmişse. Takdiri ilahi deyip, dualarla başladık biz tedaviye.

Bencede hamile kalmak için çok mantıklı bir dönem. Nasılsa iş güç yok, her yer kapalı. Can sıkıntısı

Herkes şikayetçi evdeyiz diye ama bir çalışan benim sanırsam
İşyerim hiç tatile girmedi.
Bakıyorum herkes evde home office, yarı zamanlı, esnek çalışmalı ben ise köle
Belki bunlardan yararlanırım diye yaşta gidiyor falan filan
gaza getir beni birmuhendisnanne

Bende tam zamanlı olmasa da 3-4 gün gidiyorum... Bizim canımız can değil mi yahu

Esnek çalışma olsa zamanı derdim ama sürekli ise giderken riskli geldi cnm bizim şirkette hamileleri ve ciddi kronik rahatsızlığı olanları hep home ofis çalıştırdılar. Bazıları 1 senedir ise gelmiyor.

Ben bu çocuğu yapamayacağım ya yok olmuyor

şimdi ben bebeği küçük olanlara yazdım hep şanslılar diye

yani geçen Ocak Şubatta doğuranlar şanslı yani onlar eyvah bahar geldi eve tıkıldık bebek ile duygusunda iken tüm dünya evde idi

keza şimdi de bebeği olan kış zaten yasak zaten o dışarı hayatından mahrum kalmıyor

ama yeni başlamak için ben cesaret edemezdim

zira olağan günlük rahatsızlıklarda dahi hastaneye gitmeyelim diye uğraşıyoruz

hatta bir çok kronik hastalık ilerliyor vs

zorunlu olarak hastaneye gidileceğini bile bile bu yola girmek zor

covid olur ya da olmaz, hamileliği belki çok iyi geçer vs vs

ama özellikle tüm dünya bir bilinemez ile aşılanırken ben aşıyı da kaçırmak istemezdim sanırım

yani hamile kalsan aşı da olamayacaksın

belki sen doğuruncaya kadar aşı yapılaması kalkacak, belki aşının zararları vurgulanacak belki de olanları iyi koruduğu ortaya çıkacak

ben belirsizlik sevmem o nedenle bunca yıl beklemişken en azından Temmuz a kadar beklerim bu şartlar ile

tabii geçen yıl da Temmuz u bekleyelim önümüzü görelim demiş olabilirsiniz, ben saygı duyarım ama sen ne yaparsın sorusuna yanıtım beklerim olur

Bir ara konuştuk biliyorsun zaman olarak planlı bir şey yok.
Aksine borç vs varken istemekte mantıklı değil.
Ben sadece bu evde kalma zamanı açısından demiştim.
Çok şükür 1 sene oldu daha kovid olmadık iyi korunduk yani.
Böyle de giderse iyi olabilir diye düşündüm ama yazdıkların çok mantıklı.
Ondan sonra da ben bu çocuğu yapamayacağım dedim.
Biri uysa diğeri uymuyor çünkü. :)
Aşı olmayı da çok düşünmüyorum açıkçası. (hamilelik olsa da olmasa da.)
Ağustosta ev alalım diyoruz bakalım.
Neler olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…