Korona ve hamilelik

biraz da bırakmak lazım akışına

gelirse hoş gelir diyebilmek

beni aşar ama yapana da şapka çıkarırım

oluruna bırakabilmek de büyük meziyet

biraz da bırakmak lazım akışına

gelirse hoş gelir diyebilmek

beni aşar ama yapana da şapka çıkarırım

oluruna bırakabilmek de büyük meziyet

Ben hayatta hep planlı hareket etmeyi severim, kontrol edebilmeyi.
Ama son zamanlarda şunu fark ettim.
Ben plan yaptıkça hayat bozdu.
Aksilikler oldu, güzellikler oldu yani benim planım bozuldu.
O saatten sonra çoğu şeyi bırakır oldum.
Ama bu çocuk olayı cidden ne istediğimi bilmiyorum.
Hayırlısı artık.

cok uzuldum anne icin ...

Allah yardimcimiz olsun insallah

Hala aynı abla. Benim çok sık gitmem gerekmişti mesela

Herkes hamile kalip doguruyor kimse koronayi takmiyor yani bu konuda bende plansiz hamile kaldim ama asla aklima aman cocuguma bisey olurmu diye gelmedi bile. Biraz dusunce tarziyla alakali siz baslayin calismalara kim bilir ne zaman olcak oda belirsiz zaten

Hamileyken atlatan arkadaşlarım var şükürler olsun olumsuz bir durum yaşanmadı bebekleri de kendileri de iyi, bu süreçte bir sürü hamile kalan da tanıdığım var olursa olur ne yapalım mantığıyla. Ben normal şartlarda 2021 kışında bebek çalışmalarına başlarım diyordum ama şuan cesaret edemiyorum, üstelik 3 ay kadar önce de covid geçirmiş biri olarak. Tam sizin durumunuzda pkolu bir arkadaşıma doktoru aynen elini çabuk tut demiş geçenlerde ama arkadaşımın pkonun kısır döngüsü olan kilo problemi de var, en azından 3 ay sonra denemeye başlayıp bu süreçte kilo vermeye karar verdi hem pandeminin gidişatını da görmek açısından. Sizin de hakkınızda hayırlısı.

stresten yemekten ben de kilo aldim ve bu pkoya cok zarar . arkadasiniza sorma imkaniniz varmi adetleri duzenli mi yumurtalıkları nasil?

cunku mesajlardan birinde "doktor neye dayanarak elini cabuk tut yazmis" diyen oldu da o sebeple sormak istedim.

henüz doğum yapmadım. Doktorum gebelerin %80inin semptomsuz veya hafif semptomlarla atlattığını söylüyor.
Evet en başta süreç nasıl gidecek bilmiyorduk ama artık netiz gebeliğin ekstra bir etkisi yok dedi. Gebe ölüm haberlerine itibar etme normal gençler de vefat ediyor. O hastalar hamile olmasaydı da ağır geçirecek hastalardı dedi.
beni rahatlatmak için dediyse bunları bilemiyorum.
İlaç meselesini sordum. İlaç kullanmayacaksın hasta olursan ama ilaçlar çok gerekli değil vitamin takviyeleri ve parolla halledeceğiz dedi.
Lipozomal c vitamini
Çinko d vitamini aldırdı bana evde duruyor. Bir şey hissedersem c vitaminine abanacağım.

Liseden çok samimi arkadaşım, lisedeyken bile yasmin kullanarak bir düzeni olabiliyordu. Daha sonra bu sürece adet söktürücü falan da eklendi. Kilo problemi hep vardı, kilo verdiği bir dönem adet düzeninin düzeldiğini söylemişti. Maalesef pko kilo yapıyor, kilo da pkoyu daha da şiddetlendiriyor. Bu son gittiğinde hormonlarına amh, lh falan bakılmış rezervlerinin çok kötü olmasa da pkoyla birleşince zorlayıcı olduğunu söylemiş doktor. Hatta direkt klomen başlamak istemiş ama arkadaşım daha önce bir sağlıklı beslenme ve kilo verme sürecinde güzel sonuç aldığı için 3 ay diyet yapacak bakalım.

ülkemizde korona çıktığında yaklaşık 12 haftalık hamileydim. bütün kontrollerimde özel bir klinikte oldu iyi ki öyle olmuş. hem devlet hastaneleri çok kalabalıktı burda hem de zaten pandemi hastanesi olmuşlardı. son ayıma kadar ayda bir son ayımda da haftada 1 gittim. her gittiğimde son haftalarımda nst ye bağlandım testler sıklaştı vs. gittiğim yer temiz olmasa onlara da gitmezdim.

giderken maskesiz adım atmadım ki yaza denk geldi gebeliğim sık sık tansiyonum düşüyordu havasızlıktan. yanımdan kolonya dezenfektanı eksik etmedim. zaten kendi arabamızla gidiyordum.

ama pandemi çıktığında eğer hamile olmasaydım denemeyi bırakırdım ve bitene kadar çocuk yapmazdım. sizin birkaç sorununuz varmış ama bilemedim.

bebek suan nasil insallah iyidir
Bebeğin durumu çok iyi gayet sağlıklı hamdolsun.bebekler tahmin ettiğimizden daha fazla koronuyorlar,yedi kat katmanın altında diye biliyorum.yalnız gayet sağlıklı beslendi.sigara alkol farklı ilaç almadı.korona zamanı sadece ama sadece oda ağrılarının hafiflemesi için parol aldı.

lanet gelesi bitmiyor bir turlu :/

hamileliğinizin 3 -4 ay risk taşıyor
dikkat ederseniz inş.
bir şey olmaz

Bence hiç korkma allah bebeği versşn o daha önemli olan :) belki aylarca denesek de olmayacak ben de öyle düşünenlerdendim ilk ayım olmadı bile bebek sanırım

Kuzenim ve yakın arkadaşım pandemide hamile kaldı ve doğurdu
Koronaya yakalanmadıktan sonra bir sıkıntı yok
İkisi de işi aktif gidip geldiler
Ama hep maskeliydiler

Dikkat ederseniz sorun olacağını zannetmiyorum. Ben de şu an gebeyim üstelik hastanede çalışıyorum çok şükür şimdilik bir sorun yaşamadım.

Ben haziranda hamile olduğumu öğrendim. 3gün önce doğum yaptım. Bu süre boyunca kendimi herseyden kısıtlayıp tam karantina uyguladık. Bi süre çalışmak durumunda kaldım 2ay kadar. Ama çok çok dikkat ettim o sürede. İş dışında hiç bi yere çıkmadım. Bi kere bile markete gitmedim. Çok sıkılıp bunaldığımızda şehirden insanlardan uzak yerlere gittik. Az hava alıp geldik. Tek korkum hastane kontrolleriydi onda da sorun yaşamadık çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…