Bir ara konuştuk biliyorsun zaman olarak planlı bir şey yok.
Aksine borç vs varken istemekte mantıklı değil.
Ben sadece bu evde kalma zamanı açısından demiştim.
Çok şükür 1 sene oldu daha kovid olmadık iyi korunduk yani.
Böyle de giderse iyi olabilir diye düşündüm ama yazdıkların çok mantıklı.
Ondan sonra da ben bu çocuğu yapamayacağım dedim.
Biri uysa diğeri uymuyor çünkü. :)
Aşı olmayı da çok düşünmüyorum açıkçası. (hamilelik olsa da olmasa da.)
Ağustosta ev alalım diyoruz bakalım.
Neler olacak
biraz da bırakmak lazım akışına
gelirse hoş gelir diyebilmek
beni aşar ama yapana da şapka çıkarırım
oluruna bırakabilmek de büyük meziyet
cok uzuldum anne icin ...Merhabalar,
Ben de pco'luyum ve çocuk için tedavi sürecindeyim. Allah iyi yazılar yazsın hepimize inşallah.
Olumsuz haber yakın çevremde oldu. Arkadaşımın kuzeni 7 aylıkken eşi ve kendisi covid oldu, annenin durumu ağırlaşınca bebeği sezaryenle aldılar, anne entübe oldu ve maalesef kaybettiler. Bu durumdan ilk günlerde üzülüp, etkilenmiştim ama kader/kısmet. Covid olmasa başka şey olur ecel gelmişse. Takdiri ilahi deyip, dualarla başladık biz tedaviye.
az kalmis doğuma insallah saglikla kavuşursunuzHala bebeğin suyu az.Doğumu bekliyoruz bakalım.Doktorum diken üstünde suyun azalmasindan dolayı
Hala aynı abla. Benim çok sık gitmem gerekmişti meselao gebeliğine göre değişir ki
yani riskli olursun daha sık gidersin hatta yatış verir kalırsın
bunları bilemeyiz
ben olağan bir gebe değildim (tüp bebek) hem de 10 yılı geçti yeni gebeler daha iyi bilgi verebilir
stresten yemekten ben de kilo aldim ve bu pkoya cok zarar . arkadasiniza sorma imkaniniz varmi adetleri duzenli mi yumurtalıkları nasil?Hamileyken atlatan arkadaşlarım var şükürler olsun olumsuz bir durum yaşanmadı bebekleri de kendileri de iyi, bu süreçte bir sürü hamile kalan da tanıdığım var olursa olur ne yapalım mantığıyla. Ben normal şartlarda 2021 kışında bebek çalışmalarına başlarım diyordum ama şuan cesaret edemiyorum, üstelik 3 ay kadar önce de covid geçirmiş biri olarak. Tam sizin durumunuzda pkolu bir arkadaşıma doktoru aynen elini çabuk tut demiş geçenlerde ama arkadaşımın pkonun kısır döngüsü olan kilo problemi de var, en azından 3 ay sonra denemeye başlayıp bu süreçte kilo vermeye karar verdi hem pandeminin gidişatını da görmek açısından. Sizin de hakkınızda hayırlısı.
Merhaba
Korona salgininda hamile kalan sorunsuz geciren ve dogum yapanlar, tanidigi olanlar var mi?
Haberlerde surekli hamile lohusa bebek kayip haberleri gordugum icin soruyorum.
Şimdi durumlar nasil?
Pko luyum ve doktor elimi cabuk tutmam gerektigini zamanin daraldigini soyledi.
Tavsiyelerinizi duymak icin yaziyorum.
Liseden çok samimi arkadaşım, lisedeyken bile yasmin kullanarak bir düzeni olabiliyordu. Daha sonra bu sürece adet söktürücü falan da eklendi. Kilo problemi hep vardı, kilo verdiği bir dönem adet düzeninin düzeldiğini söylemişti. Maalesef pko kilo yapıyor, kilo da pkoyu daha da şiddetlendiriyor. Bu son gittiğinde hormonlarına amh, lh falan bakılmış rezervlerinin çok kötü olmasa da pkoyla birleşince zorlayıcı olduğunu söylemiş doktor. Hatta direkt klomen başlamak istemiş ama arkadaşım daha önce bir sağlıklı beslenme ve kilo verme sürecinde güzel sonuç aldığı için 3 ay diyet yapacak bakalım.stresten yemekten ben de kilo aldim ve bu pkoya cok zarar . arkadasiniza sorma imkaniniz varmi adetleri duzenli mi yumurtalıkları nasil?
cunku mesajlardan birinde "doktor neye dayanarak elini cabuk tut yazmis" diyen oldu da o sebeple sormak istedim.
Bebeğin durumu çok iyi gayet sağlıklı hamdolsun.bebekler tahmin ettiğimizden daha fazla koronuyorlar,yedi kat katmanın altında diye biliyorum.yalnız gayet sağlıklı beslendi.sigara alkol farklı ilaç almadı.korona zamanı sadece ama sadece oda ağrılarının hafiflemesi için parol aldı.bebek suan nasil insallah iyidir
lanet gelesi bitmiyor bir turlu :/ülkemizde korona çıktığında yaklaşık 12 haftalık hamileydim. bütün kontrollerimde özel bir klinikte oldu iyi ki öyle olmuş. hem devlet hastaneleri çok kalabalıktı burda hem de zaten pandemi hastanesi olmuşlardı. son ayıma kadar ayda bir son ayımda da haftada 1 gittim. her gittiğimde son haftalarımda nst ye bağlandım testler sıklaştı vs. gittiğim yer temiz olmasa onlara da gitmezdim.
giderken maskesiz adım atmadım ki yaza denk geldi gebeliğim sık sık tansiyonum düşüyordu havasızlıktan. yanımdan kolonya dezenfektanı eksik etmedim. zaten kendi arabamızla gidiyordum.
ama pandemi çıktığında eğer hamile olmasaydım denemeyi bırakırdım ve bitene kadar çocuk yapmazdım. sizin birkaç sorununuz varmış ama bilemedim.
o kadar varkihamilelik topiğine bir bak istersen
Ben haziranda hamile olduğumu öğrendim. 3gün önce doğum yaptım. Bu süre boyunca kendimi herseyden kısıtlayıp tam karantina uyguladık. Bi süre çalışmak durumunda kaldım 2ay kadar. Ama çok çok dikkat ettim o sürede. İş dışında hiç bi yere çıkmadım. Bi kere bile markete gitmedim. Çok sıkılıp bunaldığımızda şehirden insanlardan uzak yerlere gittik. Az hava alıp geldik. Tek korkum hastane kontrolleriydi onda da sorun yaşamadık çok şükür.Merhaba
Korona salgininda hamile kalan sorunsuz geciren ve dogum yapanlar, tanidigi olanlar var mi?
Haberlerde surekli hamile lohusa bebek kayip haberleri gordugum icin soruyorum.
Şimdi durumlar nasil?
Pko luyum ve doktor elimi cabuk tutmam gerektigini zamanin daraldigini soyledi.
Tavsiyelerinizi duymak icin yaziyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?