Korona virüs sürecinde özel okul ödemeleri

Evcilkaktus19

Herkesin işine yaradığı kadar iyisindir bu hayatta
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
1.330
821
133
Merhaba hanımlar, anaokuluna giden bi kızım var. Ödemelerimizi düzenli yapmaya devam ediyoruz. Ödediğimiz ücretin içinde eğitim, servis ve yemek ücretleri var. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili bir karar da alınmadı. Boşu boşuna alamadığımız hizmetin ücretini ödüyoruz diye düşünmeye başladım. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ben de merak ediyorum. Kreşe giden çocuğum var. Öğretmenlerin maaş alabilmesi için bir kısım ödemenin yapılması taraftarıyım. Bizim okulumuz sadece yemek ücretinde indirim yaptı ki o da cüzi bir miktar. Madem korona var ben çocuğum gitmediği halde öğretmeni için ödeme yapıyorsam okul sahibi neden kar payından bir miktar da olsa indirim yapmıyor. En az yarı yarıya indirmesi gerektiğini düşünüyorum. İçim rahat değil ama okul sahipleri de fedakarlık etmeli

Anaokuluna ücretler ödenmeyecek diye duymustum dogru mu bilmiyorum ama oglumun okulu yemek ve servis ucretlerini kesti almiyorlar haricinde dersler ve egitim.bir sekilde devam ettigi icin ödüyoruz. her okul da bir olmayabilir

Bende aynen bu düşüncedeyim karşılıklı olarak fedakarlık yapılması gerekli. Öğretmenlerin maaşlarının ödenmesi için en azından bir kısım ödeme yapılabilir. çocuğumuzun yemediği yemeğin, gitmediği gezinin, binmediği servisin ücretini ödemek zorunda bırakılmak çok kötü.

Anaokuluna ücretler ödenmeyecek diye duymustum dogru mu bilmiyorum ama oglumun okulu yemek ve servis ucretlerini kesti almiyorlar haricinde dersler ve egitim.bir sekilde devam ettigi icin ödüyoruz. her okul da bir olmayabilir
Okulumuz sadece okul öncesi eğitim veren bir kurum değil kolej bahsettiğiniz durum okul öncesi ve kreş hizmeti veren kurumlar için geçerli sanırım

Geçen özel okullar derneği başkanı bir haber kanalında açıklama yaptı. Verilmeyen hizmet bedeli geri ödenecek. Yemek ve servis ücreti zaten geri ödenecek dedi.
Ben de kızımın koleji ile görüştüm onlar da teyit etti. Yalniz bizim önümüzdeki sene ödemeleri de mayısta başlıyor onu ertelemek istedim en azından önümüzü görene kadar diye dilekçe yazın dediler

Okulumuz sadece okul öncesi eğitim veren bir kurum değil kolej bahsettiğiniz durum okul öncesi ve kreş hizmeti veren kurumlar için geçerli sanırım
o zaman benim de duydugum okul öncesi icindir. diğer türlü alınıyor ücretler herkes veriyor..

Bunu bende okudum ancak kesin olarak verilmiş bir karar yok sanırım. Umarım mağduriyetimiz giderilir.

Oğlum kreşte, bizden yarı ücretini istediler ama ben hiç ödeme yapmadım. Mart ayında zaten yarım ay fazladan ödeme yapmış olduk.
Eşimin işleri batmış durumda, hiç bir yerden ödeme alamıyor ama çalışanların ücretlerini tam yatırıyorlar iş olmamasına rağmen.
Bence okul sahipleri düşünmeli öğretmenlerin, çalışanların maaşlarını. Sonuçta ticaret yapıyorlar. Riski göze almışlardır herhalde.
birilerinin sorumluluk alması gerekiyorsa bu ben değilim, işveren ve devlettir diye düşünüyorum.

Öğretmenimiz her gün etkinlik takvimi gönderiyor günde 1 saat de online eğitim veriyor. Buna karşılık bir miktar ödeme alabilirler en azından öğretmen maaşlarını ödeyebilmek adına ancak tam ücret istemeleri ve karşılığında hiçbir hizmet vermemeleri korona özel okullara yaradı diye düşündürüyor insana, giderleri azımsanmayacak derecede düştü çünkü buna karşılık kârları kat kat arttı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…