Ama çaresiz değilsiniz, o bilmiyorsa siz biliyorsunuz sözleşmenin ne olduğunu.Onlar daha beter, oğluyla konuşmayı denedim, babam bilir diyor. Adam cahilin teki, ne anlar sözleşmeden ne olduğunu bilmiyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Caresizlik böyle bir şey.
Yarın konuşmaya gideceğim, Allahım sen yardım et.evden atamaz, öyle bir şey yapmaya kalkarsa şikayetiniz halinde devlet vergi kaçırmanın peşine çok güzel takılır hem başı belaya girer hem de paracıklarından olur.çirkef olun biraz böylelerine.
o zaman sizde onun açığını kullanacaksınız ama sonradan aranız açılır onun içinde yapacak birşey yok gözünü korkutun idare et gerekirse çıkarız salgından sonra deyin.Kalabalık bir aileyiz eşe dosta gitsek hastalık taşımadığımız ne malum, ya da onların taşımadığı? eve de almaya pek yanaşmıyorlar zaten.
Ben de öyle düşündüm, salgından sonra çıkarız diyordum. Ama derdim tekrar taşınmamak.o zaman sizde onun açığını kullanacaksınız ama sonradan aranız açılır onun içinde yapacak birşey yok gözünü korkutun idare et gerekirse çıkarız salgından sonra deyin.
Bakın benim önerim konuşmaya falan gitmemeniz yönünde.
Mevcut salgının durumuna göre zaten yakında (1-2 hafta maksimum) sokağa çıkma yasağı gelir, onun uyanıklığı da ters teper. Bir o beyefendi mi akıllı devlet bilmiyor mu?
Çıkın diye kapıda çığırırsa da sakın ürkmeyin. Polisin gelip sizi atması lazım istediği kadar tepinsin. Kontrat olmadan kiraya vermek suç, elden para almak suç, vergi kaçırmak hepten suç. Bu kişi 65 yaşın üstündeyse karantinaya da uymuyordur o da ayrı suç. (153e şikayet ediliyor)
Tanıdığınız bir avukatla/bilen biriyle görüşün, ödeyeceği cezaları bir toplasın bakalım o banyo halen tadilat isteyecek mi? Maliyeye açık açık söylerim diyin çok ağır cezaları var.
Kira ile ilgili mesaj attıysa işinize yarar resmi kanıt olur.
E adam cahil sözleşme nedir bilmiyor. Siz de mi cahilsiniz? Siz biliyorsunuz, yapsaydınız sözleşme.Onlar daha beter, oğluyla konuşmayı denedim, babam bilir diyor. Adam cahilin teki, ne anlar sözleşmeden ne olduğunu bilmiyor. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Caresizlik böyle bir şey.
Yok tuvalete peçete atmayın, yok kapılar tam kapanmıyor neden. Ev zaten 25 yıllık. Birşey olsa bizden bilecek.Ne konuda zorluyor
Ben cahil değilim 10 yıldan fazla oturuyoruz önceden kontrat zorunluluğu yoktu.E adam cahil sözleşme nedir bilmiyor. Siz de mi cahilsiniz? Siz biliyorsunuz, yapsaydınız sözleşme.
Aklımda olsun, sağ olun. olayı hır güre dökmek istemiyorum, gelip kapımızda bağırır laf eder falan. Benim içinde çok ters bir durum ama zorda kalırsam yapabilirim. Polis, mahkeme falan uğraşılmaz şimdi.her zaman dürüst olmayi tercih ederim ama bu donemde böyle düşüncesiz ev sahipleri herseyi hakediyor. Isterseniz soyle yapin. Simdi tadilat icin aldigi fiyati sorun ve deyin ki salgin bitince tekrar fiyat alın simdiki fiyat ile salgindan sonraki fiyat arasindaki farki ben verecegim o zaman yaptıralım diye soyleyin. O dönem gelince de, Evden cikin sozunuzde durmayin. Normalde asla söyleyebileceğim yada yapacagim bir durum degil ama boyle insanlar bunu hakediyor.
Ben de öyle düşündüm, salgından sonra çıkarız diyordum. Ama derdim tekrar taşınmamak.
Tavsiyeler için teşekkürler, çok yardımcı oldu. Bende araştırdım baya. MAhkemeye tahliye davası açması gerekiyormuş çıkmayan kiraci için. Mahkemeler şu anda kapalı. Sokağa çıkma yasağı çok yakında gelir bence de.
Adam ateşlere düştü. Sadece bu hafta bile eve kaç kişiyi getirdi sadece fiyat almak için. Allah kimseyi böyle duruma düşürmesin. Gerekirse yasal yollarla savunacağım. Salgın sonrasında da çıkacağım evden de ne kadar sürer belli değil ki?
On yıl önce kira sözleşmesi yok muydu?Ben cahil değilim 10 yıldan fazla oturuyoruz önceden kontrat zorunluluğu yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?