Korona zamanı sınav görevi...🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunun geldiği noktaya bak. Ne kadar çirkinleşmiş. Yazık ya cidden yazık. Herkes kendi işine baksa da, kimse kimseye “haset etmese” yeter. Hiç kimse mesleğiyle ilgili diğer insanlara hesap vermek zorunda değil. İnsanın kendi vicdanı rahat olduktan sonra da kimse kimseye mesleğiyle ilgili haddi olmayan yorumlar yapamaz.

Utanmasalar evden hiç çıkmadan devamlı maas alalım dicekler. Sanki bi onlar evden çıkıyorlar bir tek onlar değerli bir tek onların canı var
Aynen. Girmedikleri derslerin ek ders ücreti yatmazsa diye kıyameti kopardılar mart ayında.
Bu meslek grubundan gına geldi artık.

Kimi kime şikayet edeceksiniz? Ne güzel sizin ilçenin kaymakamı düşünceliymis. Birçok yerde bölüm mezunu bile olmayan alakasız bölüm bitirenler ücretli öğretmenlik yapıyor.
Bizim bankada da çalışan çok öğretmen var...eğitim alt yapısıyla ilgilenen yok memlekette.bir sürü iibf mezunu da issiz.kimseyi suclayamayiz herkes ekmek derdinde.yemek buldun ye iş buldun çalış.

Zaten okulların kapanmasindaki asıl amaç çocukları korumak.
Öğretmen de bir kamu görevlisi. Bu yüzden öğretmenlere kamunun başka alanlarında görev verilmeli aslında. Mesela filyasyon ekibinde çalışsınlar.insallah bu yönde bir karar çıkar . Çünkü haziran ayında vakalar ciddi artış gösterecek, çalışacak insan lazım olacak

Okula gitmediğiniz günler diyorsunuz da evde oturmuyoruz, uzaktan egitim süreci devam ediyor, sürekli oğrencilerle iletişim halındeyiyız, ve gunde 4 5 saat canlı ders yapıyoruz. Sınava ögrenci hazırlıyoruz. Ayıp yaa yapmayın.. Bugune kadar ogretmenlerı sırtına basarak nereye kadar yorum yapacaksınız.!bben metamtık ogretmeniyım whatsapım soru ile dolu..çzöumlerını yapıp gonderıyorum goruntulu konusuyoruz soru cozuyorum. Evet size gore evde oturuyoruz oturduğumuz yerden maas alıyoruz. Okulda olsam bu kadar yorulmazdım.emin olun.
Yok illa o okula gidilecek
Öğrenciler hasta olsa bile okullar her daim açık olacak.
Bu kadar öğretmenleri tatilini takip edeceklerine çocuklarının canlı derslerini takip etseler
Canlı derslere sınıfında üçte biri zor katılıyor.

Bu kadar öğretmenleri tatilini takip edeceklerine çocuklarının canlı derslerini takip etseler
O kadar haklısınız ki 35 kişilik sınıftan beş kişiyi bulursam çok şükür diyorum. Öğrencilerimiz de işte buradaki anne babaların evlatları. Sorsan kaç kişinin çocuğu aksatmadan canlı derslere katılıyor, ödevleri yapıp öğretmene dönüt veriyor diye bir elin beş parmağını geçmez.

Çok merak ediyorum neden bu kadar kin nefret dolu bu insanlar.. Ögretmen diyince tanımadan etmeden acımasızca yorumlar yapıyorlar.. Belki o hakaret ettıgı ogretmen Bı cok cocugun yuregıne dokundu, yuzlerce cocuga ışık oldu..kimsenin umrunda deil yaptıgımız işler.. Ögretmen baslıgını gorüp koşarak gelip hakaret edenler var, yok efendım tıksınıyormus ogretmenlerden,cocuklarını boyle ogretmenlere emanet ediyorlarmış.. Bu insanlar ne kadar kötü ya, aklım almıyor..

O kadar haklısınız ki 35 kişilik sınıftan beş kişiyi bulursam çok şükür diyorum. Öğrencilerimiz de işte buradaki anne babaların evlatları. Sorsan kaç kişinin çocuğu aksatmadan canlı derslere katılıyor, ödevleri yapıp öğretmene dönüt veriyor diye bir elin beş parmağını geçmez.
Bunları yazanlar eğitim kalitesinden dem vurur üstelik
Sorsan çok ilgilidirler öğretmenler yetersizdir.
Bu süreçte ödev vereceğimi canlı derslerinin saatlerini yazacağımı söylediğim halde watsup grubundan çıkan veliler oldu.
Kaç yıllık meslek hayatımda sayılı velinin çocuğuyla gerçekten ilgilendiğini gördüm.

Aynen. Girmedikleri derslerin ek ders ücreti yatmazsa diye kıyameti kopardılar mart ayında.
Bu meslek grubundan gına geldi artık.
Sağlık çalışanları ile öğretmenlerin bir alakası yok. Bıkmadınız öğretmenlere saldırmaktan. Kendinizi de parçalasınız meb bizi eve çekti ve maaşımızı da veriyor. Bu sınav görevini de ister alırım ister almam. Hadi bakalım uzaktan bakmak dışında ne yapabileceksin bu konuda :KK66:
Bi kadın bana bunu yazmış yorumuma cevap inanabiliyor musunuz. O kadar ki sadece kendini düşünen insanlar.

Offf neler okudum Allah'ım!! Öğretmenler şöyle böyle diye yaftalanmaktan, kendimizi savunmaktan itibarsizlaştirildik arkadaşlar. Bırakın ya oturuyormuş valla ben yatıyorum, oturuyorum, oyunlar oynuyorum, yiyorum, iciyorum size ne ya size ne??? Canlı derse 3 öğrenci giriyor, ebadaki ödevleri yapmayi bırak girip açıp bakmaya tenezzül edilmiyor, okul zamani veli çalışıyor, yoruluyor, ilgilenemiyor. Ama bazilari gelip öğretmene laf söylüyor. Siz önce kendinize, çocuğunuza, kardesinize laf söyleyin.

Herkes mesleğini seçerken şartını biliyor ona göre işini yapıyor. Kapasite müsaitse herkes de gıpta ettiği mesleklere yönelseymis.

Görev meselesine gelince yahu bize de mesaj geldi başvuru yapın diye yaptık. İstersen iade edebildiğim bir görev için niye konuşursun anlamam. İade etseydin arkadaşım, basvurmasaydin. Ne yapacaktı müdür mesajıma rağmen başvurmadı diye ceza mı verecekti? İade et, onaylama. O da olmadı gitme sınava. En kotu bir iki yıl daha sınava gitmezsin zaten korona da bitmez bu süreçte tedirgin de olmazsın. Kaldı ki bir gün öğleye kadar sinava gidip karşılığında alacağın ücreti söylemiyorum bile ekonomi ortadayken. Onlarca çözüm var. Çocuklara da siperlik falan verirler inşallah ayriyetten!!!

Neyse ben aylardir yatıyorum öğretmen kimliğimle, az daha yatayım. Bu ülkenin en büyük problemi bu ne de olsa. Yoksa diğer kamu çalışanları, hele ki vekiller falan uzaya çıkmış çılgınlar gibi çalışıyorlar. Bize lüzum yok biz az daha yatalim!!!

Ciddi yazacağım hocam haklısınız 4 5 saaten fazla. Ama benim hep söylemek istediğim olağanüstü bir durumda olduğumuz tüm devlet çalışanlarının elinden gelenin fazlasını yapması gerektiği. Onun için bunları belirtmenizi doğru bulmuyorum. Çocuklarla uğraşıyorsunuz elbette en iyisini yapacaksınız ki yapıyorsunuz anladğım kadarıyla elinize sağlık. Ama bunu yapmanız normal bir durum her seferinde belirtmeniz yersiz

Durduk yere mi belirtiyorsuz sizce?
Bir inşaat mühendisine boi oturup para kazanıyorsun deseler yoo bak şu binanın 2 katını yaptık bugün demez mi?
Allah aşkına mantıklı konuşun. Herkes öğretmenler tüm gün yatarak para alıyor dediği için belirttim. Siz de 4 5 saate ağlamayon dediniz. Bendr size cevap olarak 4 5 saat değil dedim.

Durduk yere mi demişim?

Zaten okulların kapanmasindaki asıl amaç çocukları korumak.
Öğretmen de bir kamu görevlisi. Bu yüzden öğretmenlere kamunun başka alanlarında görev verilmeli aslında. Mesela filyasyon ekibinde çalışsınlar.insallah bu yönde bir karar çıkar . Çünkü haziran ayında vakalar ciddi artış gösterecek, çalışacak insan lazım olacak

Mal mudurlugunde gorevlendirilebilir ogretmen dimi.Cunku ikisi de kamu gorevlisi 😄Son sayfalarda herkes kendi isini yapsin konusu uzerine yogunlasirken ogretmenleri nerede gorevlendiredeginizi bilememissiniz.Benim bildigim doktor,saglik personeli,saglik alaninda calisan gorevli ve saglik memurundan olusuyor filyasyon ekibi cunku saglik taramasi yapiliyor.Siz orda memuru gordunuz ha o da memur bu da memur calissin dediniz sanirim😄Bu kadar ciddi bir gorevde alakasi olmayan bir meslek grubunu gorevlendirilsin diye dua etmek te ne bileyim..Siz pandemi icin cidden endiselendiginize emin misiniz ?

Sağlık çalışanları ile öğretmenlerin bir alakası yok. Bıkmadınız öğretmenlere saldırmaktan. Kendinizi de parçalasınız meb bizi eve çekti ve maaşımızı da veriyor. Bu sınav görevini de ister alırım ister almam. Hadi bakalım uzaktan bakmak dışında ne yapabileceksin bu konuda :KK66:
Bi kadın bana bunu yazmış yorumuma cevap inanabiliyor musunuz. O kadar ki sadece kendini düşünen insanlar.

Alıntıla canım korkma.
Yine mantık devre dışı. Yazdığım yorum ile bencilliğin de alakası yok. Biraz mantık süzgecinden geçirin ;)

Armutlarla elmaları kıyaslıyorsunuz. ;)

Ha bu arada bak bugün de evdeyim ve 1 haziranda full maaşım yatacak. :D

Sen ilk yazdığımı anlamamışsın ama ben yine de deneyeyim.
Sağlık çalışanları bu dönemde çok çalıştı. İşlerini hakkıyla yerine getirdiler. Allah hepsinden razı olsun. Aynı şekilde öğretmenlerde kendi görev tanımları dahilinde olan işleri yaptılar. Hala yapıyorlar. Allah onlardan da razı olsun.
Bir meslek grubu sağlık alanına aitken diğeri eğitim alanına ait. Bu anlamda aralarında bir bağlam benzerliği bulunmamakta. Yani bir inşaat mühendisi çok yoruluyorum dediğinde gidip ona "Ama kağıt toplayıcıları napsın." Demek ne kadar alakasız gözüküyorsa bu da aynı şekilde. Öğretmenler hastaneye girmeyeceğine göre napalım? Elimizde olmayan durumlar için ne meraklısınız yargılamaya.

Öğretmenler vefa grubunda da çalıştı. Eve malzeme alıp maske de dikti. Yatan ek dersi ile kolonya alıp millete de dağıttı. Neden ek ders parasına göz dikiyorsunuz? Bu dönemde devlet herkese maddi durumlarını bozmayacak şekilde yardım yapmalı diyeceğinize neden bir grubun elinden parası alınsın diye didiniyorsunuz? Neden başkaları da aynı seviyeye gelsin demek yerine bir grubu aşağı çekiyorsunuz?

Bu arada bizim görev tanımımızda sınav gözetmenliği yok. Bir sağlık çalışanı ile eşit derecede ilgimiz var. Ösym başvuru durumunda ilk öğretmenleri tercih ediyor. Ama yapmak zorunda değiliz. Hiçbir zamanda olmadık. Bu koronaya has bir durum değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X