• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona zamanı sınav görevi...🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm memurlar isterse görev alabiliyormuş işte daha ne uzatıyorsunuz, nasıl başvuruluyorsa siz de başvurun olsun bitsin. Kusura bakmasınlar da Profı doçenti istemeyecek sonra artıkçı gibi hadi bakalım onlar istemedi zorunlu olarak sen görev alacaksın dense herkes sinir olur. İşleyişi yazmış işte birkaç arkadaş , akademisyen istemezse öğretmene veriliyormuş görev. Bu ne kadar ayıp bi şey al yemeği beğenmedim sen ye der gibi. Diğer memurlar da alsın yani madem görev alabiliyorlar . Zaten konu sahibi görev istemiyorum dememiş ki başvurmuş göreve. Bazı öğretmenlere ben de kızıyorum ama sezarın hakkı Sezar’a yani yazık değil mi bu kadar üstlerine gidiyorsunuz. Mecbur da değil öğretmenin görev tanımında yazmıyorsa sınavda görev alır almazsa almaz size ne

O da bizim kalitemiz canım işte.. ❤ Kımsenin ekmeginde gözümüz yok çok şükür. Vicdanım rahat evde yan gelip yatmıyorum hergun canlı ders yapıyorum, 19 Mayıs 23 nisan da da yaptım, bayramın ikinci günü de yaptım..

İftardan sonraya konu eksik kaldı diye ek dera koymuşluğum var. Daha neyin tatavası bu.

Ya bir düşün yakamızdan. Aldığımız paraya takılıp kaldılar. Ne çok koydu bu dönemde evden ÇALIŞIP maaşımızı almamız. İstiyorlar ki sürünelim, geberelim. Bir meslek bu kadar ayaklar altına alınmaz yemin ediyorum.

Ben bir öğretmenden duymamışımdır mali müşavirler şöyle, avukatlar böyle, diş hekimleri öyle, kaportacılar şöyle diye. Ama herkesin dilinde öğretmenler.

Sırf kendileri sokağa çıkmak zorunda ama biz değiliz diye kabullenemiyorlar bir türlü. Düşünsene? Hem evdeyiz hem maaş alıyoruz. (Kaldı ki iş yükü arttı, daha çok çalışıyoruz) Haksızlık olarak görüyorlardır eminim ki. Gidin şikayetinizi Ziya Selçuk a yapın o zaman. Okulları biz kapatıp keyfi gitmiyoruz sanki. Okul kapalı bunu bir türlü kavrayamıyorlar. Tekrar yazayım. Okul KAPALI. Nereye gideyim? Boş sınıfa mı?
Ya niye açıklama yapıyorsunuz ki? Böyle tiplere denmesi gereken: Su çok sıcak, sen de gelsene. :21:

Lütfen düşün artık ôğretmenlerin yakasından,bikmadiniz mı? Okullar kapalı sanki zevkine gitmiyorlar okula ki okula gitmiyorlar ama evde daha fazla iş yükü var ödevler hazırlıyorlar tek tek tüm öğrencileri takip edip edip online ders vermeye çalışıyorlar zor koşullarda, aldıkları paraya takmissinız kafayı,bu kadar kıskanan insan okur öğretmen olur ne var yani
Siz hic üzülmeyin öğretmen hanımlar ben covid şüpheli servisinde çalışan bir sağlıkçı olarak gerekirse nöbet ertesine denk gelen günlerimde sınav görevlerinizi üstlenebilirim😍dik durun eğilmeyin🌹🌹🌹

benim oğlan girecek lgs ye bizim çocuklarımız ne yapsın..
pencereleri açarsınız.
maskeyle sınava girecekler benim ki gözlüklü evde deneme yapıyoruz maskeyle buğu yapıyor gözlükler :kızgın:
Basarilar dilerim. Biz o sureci gecen sene yasadik. Cok stresliydi. Sonuclar aciklanana kadar o stresi yasadim ben. Iyi ki gecen sene girmis oglum diyorum. Simdi gercekten daha da stresli bir durum. Rabbim yardimcisi olsun.

Ya bir düşün yakamızdan. Aldığımız paraya takılıp kaldılar. Ne çok koydu bu dönemde evden ÇALIŞIP maaşımızı almamız. İstiyorlar ki sürünelim, geberelim. Bir meslek bu kadar ayaklar altına alınmaz yemin ediyorum.

Ben bir öğretmenden duymamışımdır mali müşavirler şöyle, avukatlar böyle, diş hekimleri öyle, kaportacılar şöyle diye. Ama herkesin dilinde öğretmenler.

Sırf kendileri sokağa çıkmak zorunda ama biz değiliz diye kabullenemiyorlar bir türlü. Düşünsene? Hem evdeyiz hem maaş alıyoruz. (Kaldı ki iş yükü arttı, daha çok çalışıyoruz) Haksızlık olarak görüyorlardır eminim ki. Gidin şikayetinizi Ziya Selçuk a yapın o zaman. Okulları biz kapatıp keyfi gitmiyoruz sanki. Okul kapalı bunu bir türlü kavrayamıyorlar. Tekrar yazayım. Okul KAPALI. Nereye gideyim? Boş sınıfa mı?
👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾
Bazı memurlar bir ay normal bir ay 2 maaş alıyor bunu dile dolamalı, adli tatilde tatil olan adalet bakanligi personellerini kinamalisiniz galiba.. yillar yılı öğretmenler şöyle ogretmenler böyle. Katılıyorum dussunler yakanizdan.

Gecen konudaki mesajlarimi okuyun bence. Asla 2 aydir maas aliyorsunuz diye birsey demedim. Aksine orada savunmustum ogretmenleri hatta kişilerle tartışmalara girdim ne gerek varsa.
Size yönelik bir şey söylemedim. Öğretmen düşmanlarına fırsat vermeyelim derken sizi alıntılamadım da. Öğretmen düşmanlarının en sık söylediği şeyler bunlar, artı 3 ay tatil meselesi. Her şeyde öğretmenler mi haklı diyen sizsiniz bana. Her neyse uzatmaya değecek bir şey yok.

👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾
Bazı memurlar bir ay normal bir ay 2 maaş alıyor bunu dile dolamalı, adli tatilde tatil olan adalet bakanligi personellerini kinamalisiniz galiba.. yillar yılı öğretmenler şöyle ogretmenler böyle. Katılıyorum dussunler yakanizdan.
Adli tatilde adalet bakanlığı izinli sayılmaz. Hakim veya savcılarda sırayla yılına göre izinlidir. Hakim ve savcılar adliyeye gelip çalışırlar. Diğer personel de sıradan yıllık izinlerini kullanırlar. Adli tatil sürecinde izinli sayılmazlar tekrar edeyim.

Ben hiç bir zaman kendi isteğimle sınav görevi almadım. Bundan sonrası için de almam. Ama şimdi kendim başvuru yaptım sırf öğretmen ihtiyacı var destek olmak için. Verilecek paraya da hiç ihtiyacım yok üstelik. 105 km uzaklıkta bir köy okulunda görev alacağım. Ben konu sahibi öğretmenimi çok iyi anlıyorum. Çünkü bizde de o ilçede oturan öğretmen başvuru yapmazken ben başvuru yaptım eksikliği kapatmak için. Bugün bir iyilik yaparım yarın Allah bana başka iyilikler nasip eder. Bugün birinin işine koşarım yarın da Allah yaptığım o yardım için benim işlerime kolaylık verir. Ben böyle düşünüyorum ve bunu yaşıyorum da. O yüzden herkesin kendi vicdanına kalmış. Siz de güzel düşünüp başvuru yapmışsınız kalbinizi hiç olumsuz şeylerle meşgul etmeyin.

Haa ayrıca seçimde zorla görev verilmiş bir öğretmenim. Hava -1 40 yıllık okul binasında kapı açık 23-24 yaşlarında 2 jandarma ile 24 saat hiç tuvalete gitmeden uyumadan yemek yemeden görev yaptım. Elin adamları ile sabahın 5inde kaç km uzakta köye gittim. Gece 12yi geçiyordu ben tutanakları doldururken. Dışarda kar atıştırıyordu, adliyeye döneceğimiz zaman jandarmanın birisi arabada kıvrılmış uyuyordu. Görevi almamak için üzerine para bile verirdim imkanı olsa. Bu zorunlu görevi kaç kişi “ zorunlu görev” yapayım bari diye kabul eder acaba? Ki seçimde millet kendini kaybediyor bir oy uğruna.

Her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de görev tanımı var. Onun dışında kalan şeyler için gönüllülük esas. Sınav görevi de bunlardan birisi.

Adli tatilde adalet bakanlığı izinli sayılmaz. Hakim veya savcılarda sırayla yılına göre izinlidir. Hakim ve savcılar adliyeye gelip çalışırlar. Diğer personel de sıradan yıllık izinlerini kullanırlar. Adli tatil sürecinde izinli sayılmazlar tekrar edeyim.

Diğer konuda da öğretmenlere sallamıştınız. Peki çözümünüz nedir tatil için? 2 ay maaş vermesinler mi öğretmenlere? Polemik amaçlı değil ciddi olarak covid 19 dan bağımsız öğretmenlik mesleği ve maaşlarıyla ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.

Ben karar vermiyorum malesef. Koronalı hastam var deyip görev alayım o zaman demek üstüne tam korumalı siperligim yok çocuklara bulaşır mi demek üstüne para gerek demek.
Manipülasyon değilse fikirsizlik.
evet çocukları düşünüp almamıştım öğretmenler bencil, tembel dediniz... iyi o zaman alayım bari dedim fikirsiz dediniz, şimdi tek sorum var : Hanımefendi siz iyi misiniz?
hazımsızlık , çekememezlik gördüm daha önce ama bu baska bir boyut gercekten

Son düzenleme:
Merhabalar, ben öğretmenim başvurduğum bütün sınavlarda görev verildi onayladım.Sinava çok başvuru olmuyor sanırım ki sürekli başvuru süresi uzatılıyor, malum korona yoğunluğunda 3.sirada olan ildeyim.İdarecimiz de bize ben son sınava basvurduktan sonra,sınavlara başvuru yapmanızı rica ediyorum çok eksik var diye yazınca bir ben miydim akıllı diye canim çok sıkıldı pişman oldum 🙄 yüz siperliği sipariş ettim sırf sınav icin.Aranizda var mı benim gibi 🤦🏻‍♀️

NOT : NİYE BEN ALİRKEN BAAKAKARİ GOTEV ALMİYOR DİYE SİTEM ETTİĞİMİ ZANNEDERLER OLMUS.BEN NİYE BU KADAR CESUR DAVRANDİM Kİ DEMEK İSTEDİM

Ogretmenlere laf soyleyenlere...ogretnen degilim ama... Ogretim uyesiyim. Hic sabah 8:30 dan aksam 17: 30 a kadar ders anlattiniz mi? Ya da durun ders anlatmayin sabah 8:30 dan aksam 17:30 a kadar surekli konusun, deneyin bir...Beyin yorulmasi bir tarafa cenenizin yorulmasi nasil bilir misiniz? Gercekten hic kolay degil yaptiklari. Hadi ben universiteye giden ogrenciler ile muhatabim ama cocuk ya da ergen bireylere gun boyu ders vermek hic de kolay degil.
Sizler evinizdeki cocugunuz ile ugrasmakta bazen zorlanirken onlar gun boyu kac cocukla ugrasiyor...

evet çocukları düşünüp almamıştım öğretmenler bencil, tembel dediniz... iyi o zaman alayım bari dedim fikirsiz dediniz, şimdi tek sorum var : Hanımefendi siz iyi misiniz?
hazımsızlık , çekememezlik gördüm daha önce ama bu baska bir boyut gercekten
Tamam. Işte buda benim kıskançlığım ah beni ah. Öğretmen görünce bütün kıskançlık damarlarım kabarıyor.

Son düzenleme:
Diğer konuda da öğretmenlere sallamıştınız. Peki çözümünüz nedir tatil için? 2 ay maaş vermesinler mi öğretmenlere? Polemik amaçlı değil ciddi olarak covid 19 dan bağımsız öğretmenlik mesleği ve maaşlarıyla ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.
Yanlış bir bilgiyi düzelttim, düzeltmeyeyim mi ? kalsın mı öyle ? benim görüşüme göre mi maaş verecekler ya da vermeyecekler amaç nedir

Siz de benim gibisiniz işte hazimsiz ve cekemez. :))
hayır hazımsız değilim 7/24 feleğim şaşıyor hastane köşelerinde çalışmaktan ama görüyorum ki çok şımarık insanlar var. olmadı hocalar dursun evde sınavlara da biz girelim...

gitsem suç gitmesem suç :KK53: zaten o yuzden iptal etmiştim, zaten okullar da o yuzden kapalı, ögretmenlerin saglığı ve keyfi icin degil yani bu durum, şimdi gitmiyorum diye suçlu oldum, gidicem valla, 500 vereceklermiş iyi para, yok zaten bi belirtim filan,bari takdir edileyim
İyide siz covid iseniz zaten bırakın sınavı markete bile gitmemeniz lazım bunu bildirirseniz reesen de çıkmaz .

Bu arada konu sahibinin konuyu açarken tam kendini doğru ifade edemediğini düşünüyorum ,mesela eskiden ilk akademisyenler tercihmiş ya reesen de de ilk tercih onlar olmalı burda katılıyorum .ama önemli bi sınav sonuçta gençlerin geleceği söz konusu şimdiden öğretmenler sitres yaparak çocukları düşünemiyorum .hamile ,kronik rahatsızı olanlar ,covid olmuş (!)olanlar tabiki de gitmemeli ayrıcalıkları gözetilmeli .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X