Korona (zorunlu) tatilinde bakıcı ücreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kivircikpin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2015
298
517
103
Iyi geceler hanımlar. Öncelikle şu zor günleri bir an önce atlatmayı diliyorum.
Aklıma takılan bir konu var daha doğrusu bakıcımıza haksızlık yapmak istemiyorum.
Öğretmenim biliyorsunuz ki öğrenciler gibi biz de okula gidemiyoruz. Dolayısıyla evde olduğum için bakıcımıza gelmesine gerek olmadığını söyledim. Onun da okula giden çocukları olduğu için.
Sorum şu bu ay tam ücret vereceğim 2 hafta gelmemesine rağmen ama tatil uzarsa ve hiç gelmezse maaşını ne yapmalıyım sizce? Tam mı vermeliyim yoksa cüzi bir miktar ödeme mi yapmalıyım?Teşekkür ederim.

Valla helal olsun bazı insanlar hesap yapıp gün gün ona göre verir ama siz tam ücret ödemişsiniz ne güzel birde ilerisini düşünüyorsunuz 👏
Cocugumu canimi emanet ediyorum sağolsun ona çok güveniyorum. Hakkını yemek hiç istemiyorum.Sömestr da bayramlarda hiç bir şekilde kesinti yapmıyorum ama bu extrem bir durum olduğu için kararsız kaldım.

Biraz sizin maaşınızı nasıl aldığınıza biraz da bakıcıyı gözden çıkarıp çıkaramayacağınıza bağlı aslında. Sonuçta herkes para için çalışıyor. Maaşını tam alamadığında başka bir aileye geçerse sıkıntı yaşamayacaksanız daha düşük bir ücret teklif edebilirsiniz.

Biraz sizin maaşınızı nasıl aldığınıza biraz da bakıcıyı gözden çıkarıp çıkaramayacağınıza bağlı aslında. Sonuçta herkes para için çalışıyor. Maaşını tam alamadığında başka bir aileye geçerse sıkıntı yaşamayacaksanız daha düşük bir ücret teklif edebilirsiniz.
Aslında o tatillerde falan hep kesmemi söyler ama ben kesmem. Bu tatilde de tamamını istemez diye düşünüyorum ama ben vicdan azabı çeker miyim kalbini kırar mıyım diye cekiniyorum.

Memurun maasi yatar hocam. Ek dersi alamayiz belki ama. Bakiciya da bir kismini vermek mantikli. Seneye gene lazim olur belki. Guvenilir bakici bulmak da zor
Maaşı tam alacağız o kesin ama ek ders biraz muamma. Yarısını versem yeterli olur sanırım.

Cocugumu canimi emanet ediyorum sağolsun ona çok güveniyorum. Hakkını yemek hiç istemiyorum.Sömestr da bayramlarda hiç bir şekilde kesinti yapmıyorum ama bu extrem bir durum olduğu için kararsız kaldım.
Bence gelip çocuğa bakmak için emek sarfetmediginden biraz kesinti yapabilirsiniz ama hiç vermemek asla olmaz. Sonuçta bu zorunlu bir süreç ve sizin maaşınız veriliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X