Korona (zorunlu) tatilinde bakıcı ücreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne güzel ya siz okula gitmeden tam maaş alın bakıcıya gelince yarısını mı vereyim ne kadar kısayım. Bakıcınız da sizden aldığı maaşa göre hareket eder ona göre ödemeleri vardır. Ama tabi bunlar sizin aklınıza gelmez. Keşke devlette sizden kıssa hani okula gitmek için emek sarfetmiyorsunuz ya

Maaşı tam alacağız o kesin ama ek ders biraz muamma. Yarısını versem yeterli olur sanırım.
eğer gerçekten vicdanen rahatsız oluyorsanız siz okula gitmediğiniz halde tam maaş alacaksanız bakıcıya da tam maaş vermeniz gerekir bu ay. yarısını falan vermekten bahsediyorsanız vicdandan hiç bahsetmeyin bence. ya vicdan ya maaş.

Okullarin acilacagini sanmiyorum. Kendisinin de calismadigi ayin maasini almayacagini dusunuyorum ama konusmaniz lazim.
Ben de ogretmenim mesela subat tatilinin oldugu ay para kesilmiyor tam veriliyor. Ancak 1 ay hic gelmeyecekse para vermek mantikli gelmiyor bana

Ne güzel ya siz okula gitmeden tam maaş alın bakıcıya gelince yarısını mı vereyim ne kadar kısayım. Bakıcınız da sizden aldığı maaşa göre hareket eder ona göre ödemeleri vardır. Ama tabi bunlar sizin aklınıza gelmez. Keşke devlette sizden kıssa hani okula gitmek için emek sarfetmiyorsunuz ya
Iyi de kadin cocuguna evde kendi bakiyor su anda. Yani bakicinin yaptigi isi kendi yapiyor.

Esim özel sektörde, primli bir işte çalışıyor, su süreçte sadece maaşını alacak, sizin de maaşını vermeniz gerekir.
Bu onun tercihi değil, ve başka gelir kapısı da yoktur.
Ha ama siz maaş almazsanız o başka.
Ki.ogretmenseniz mutlaka alırsınız, özel sektör bile alırken.

Maaşı tam alacağız o kesin ama ek ders biraz muamma. Yarısını versem yeterli olur sanırım.

Hayır yeterli olmaz.

Bu süreç çok zor bir süreç, hem maddi hem manevi olarak .

Hakkaniyetli davranmak istiyorsanız tam maaş ya da (emek harcamadığını düşündüğünüz için) çok az bir kesintiyle maaşı ödemeye devam etmelisiniz.

Iyi de kadin cocuguna evde kendi bakiyor su anda. Yani bakicinin yaptigi isi kendi yapiyor.
Bu mantıkla bakarsanız öğretmenin ders göstermediği öğrenciyle annesi ilgilenip dersini takip edecek, o zaman o maaşın yarısını da annelere versinler.
Sonuçta ogretmen de evde oturup kendi eviyle ilgilenecek.

Bu mantıkla bakarsanız öğretmenin ders göstermediği öğrenciyle annesi ilgilenip dersini takip edecek, o zaman o maaşın yarısını da annelere versinler.
Ogretmenin maasi kesilemez, kesilirse ek dersi kesilir.
Yillik izindeki memur da maasini tam alir.
Bakici 1 ayin yarisinda calistiysa ucreti tam verilir. Ama 1 ay hic calismadiysa para vermek mantiksiz olur.
Zaten memur da 10 gunden fazla rapor alinca maasindan kesinti yapiliyor

Bu ay tam verdiniz diyelim e sonra bu süreç ne kadar sürecek bilmiyoruz belki yaza ya da daha geç olacak bitmesi. Bir yandan kadını magdur etmemek lazım diğer yandan da emek olmadan maas vermeniz sözkonusu.Özelde çalışsaydı da mantıken maas almayacaktı bu süreçte. Kaç konu açıldı burda işten çıkarılanlar hakkında. Onlar ne yapıyor mesela maas alacaklar mı. Kadın süreç bitiminde sizle devam edecek mi bu kesin mi. Bu ay tam verin bu aydan konusun diğer aylar hakkında tam veremeyeceğiniz söyleyin böylesi mantıklı olur diye düşünüyorum.

Öğretmen düşmanları ne zaman gelecek diye merak ediyordum. Hoşgeldiniz. Bu bela olmasaydı keşke de biz de okula gidebilseydik. Ha kesilecekse de kessin devlet nedir bu düşmanlık.
Akıl danışmak için sordum. Hiç vermeyecek olsam zaten sorma gereği de duymazdım.

eğer gerçekten vicdanen rahatsız oluyorsanız siz okula gitmediğiniz halde tam maaş alacaksanız bakıcıya da tam maaş vermeniz gerekir bu ay. yarısını falan vermekten bahsediyorsanız vicdandan hiç bahsetmeyin bence. ya vicdan ya maaş.
Devlet memuru kanununu ben yapmadım. Okula gitmeyi de çok isterdim inanın zaten bu ay tam vereceğimi yazdım ben bundan sonrası için ne yapmalıyım diye sormuştum. Akıl akıldan üstündür mantığıyla ne kadar da sertsiniz.

Öğretmen düşmanları ne zaman gelecek diye merak ediyordum. Hoşgeldiniz. Bu bela olmasaydı keşke de biz de okula gidebilseydik. Ha kesilecekse de kessin devlet nedir bu düşmanlık.
Akıl danışmak için sordum. Hiç vermeyecek olsam zaten sorma gereği de duymazdım.

Hocam burdakileri takmayin.
Akil alir gibi degiller.
Okullarin tatil oldugunu ogrenince kizimin kres ogretmeni resmen agladi, biz napariz nasil geciniriz diye, ozel okul oldugu icin..
Ogretmenleri banker zannediyorlar, sacma sapan yorumlarini agzim acik okuyorum.
Ben sizin yerinizde olsam yarisini veririm o da nisan ayi icin..
sonra donemi boylece kapatirlarsa da zaten yolumu ayiririm.

Biz uzaktan eğitim süreciyle eğitime devam edeceğiz. Oh ne güzel tatil oldu diyip yatmıyoruz. Ebadan başka platformlardan öğrencilerimize ulaşıp bir şekilde okuldan kopmamalari için çalışıyoruz . Neden tatil konularında sanki tatili biz istiyormuşuz gibi davraniyorsunuz anlamiyorum.

Tatlim ayni konuyu ben de düşünüyorum nisan mayis ve haziranda okullar acilmazsa ne olacak bakici maasi hic o aylarda calismayacak yani ama ben de nisan mayis ve haziranda okullar acilmazsa bile aylik ucretinin yarisini vermeyi dusunuyorum yani ne yapmalıyız bilmiyorum ki kimi diyor yarisini ver kimi diyor hic gelemeyeck verme bilemedim ben

Tatlim ayni konuyu ben de düşünüyorum nisan mayis ve haziranda okullar acilmazsa ne olacak bakici maasi hic o aylarda calismayacak yani ama ben de nisan mayis ve haziranda okullar acilmazsa bile aylik ucretinin yarisini vermeyi dusunuyorum yani ne yapmalıyız bilmiyorum ki kimi diyor yarisini ver kimi diyor hic gelemeyeck verme bilemedim ben
Hic vermemeyi düşünmüyorum ama tam vermek de nasil olur bilmiyorum . Kafam allak bullak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X