Korona (zorunlu) tatilinde bakıcı ücreti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne alakası
Biz uzaktan eğitim süreciyle eğitime devam edeceğiz. Oh ne güzel tatil oldu diyip yatmıyoruz. Ebadan başka platformlardan öğrencilerimize ulaşıp bir şekilde okuldan kopmamalari için çalışıyoruz . Neden tatil konularında sanki tatili biz istiyormuşuz gibi davraniyorsunuz anlamiyorum.

Ne alakası var hocam.
Neden kızdiniz ki.
Nasıl ki bu tatili siz istemediyseniz sizin bakiciniz da istemedi.
Hatta hiç bir çalışan istemedi.

Siz sormussunuz bende vicdanen düşüncemi söyledim.
Siz içinize sineni yapın.
Eşim de özel sektör de, bu zaman da ise gitmiyor diye maaş vermeseler elemanlarini kaybederler.

Su zor günler bitince bakiciniz da başka iş bakabilir vermezseniz.
Yani ise gelmiyor vermeyim mantığı küresel salgın durumunda vicdana aykırı bence.

Ne alakası

Ne alakası var hocam.
Neden kızdiniz ki.
Nasıl ki bu tatili siz istemediyseniz sizin bakiciniz da istemedi.
Hatta hiç bir çalışan istemedi.

Siz sormussunuz bende vicdanen düşüncemi söyledim.
Siz içinize sineni yapın.
Eşim de özel sektör de, bu zaman da ise gitmiyor diye maaş vermeseler elemanlarini kaybederler.

Su zor günler bitince bakiciniz da başka iş bakabilir vermezseniz.
Yani ise gelmiyor vermeyim mantığı küresel salgın durumunda vicdana aykırı bence.
Eleman kaynıyor dışarısı vicdana aykırı evet ama patron kaybetmiyor kaybetmez. Biri gider 1000 i gelir onlara

Eleman kaynıyor dışarısı vicdana aykırı evet ama patron kaybetmiyor kaybetmez. Biri gider 1000 i gelir onlara
Eleman çok ama kaybetmeyecegi göze alamayacağı elemanlari da vardır firmaların.
Tabi pozisyona göre de değişebilir.
Ha yine de bu vicdansızligi yapan malesefff çok olacaktır ☹️

Eleman çok ama kaybetmeyecegi göze alamayacağı elemanlari da vardır firmaların.
Tabi pozisyona göre de değişebilir.
Ha yine de bu vicdansızligi yapan malesefff çok olacaktır ☹
Özel sektörde kaybetmeyi göze alamayacağı kişiler ya laf taşıyan ya da kendi hayatını boş vermiş işi hayatı olmuş olan insan olur o da belki. Vicdansizligi yapan çook var ben çok gördüm duydum.

Iyi geceler hanımlar. Öncelikle şu zor günleri bir an önce atlatmayı diliyorum.
Aklıma takılan bir konu var daha doğrusu bakıcımıza haksızlık yapmak istemiyorum.
Öğretmenim biliyorsunuz ki öğrenciler gibi biz de okula gidemiyoruz. Dolayısıyla evde olduğum için bakıcımıza gelmesine gerek olmadığını söyledim. Onun da okula giden çocukları olduğu için.
Sorum şu bu ay tam ücret vereceğim 2 hafta gelmemesine rağmen ama tatil uzarsa ve hiç gelmezse maaşını ne yapmalıyım sizce? Tam mı vermeliyim yoksa cüzi bir miktar ödeme mi yapmalıyım?Teşekkür ederim.
Kacgun geldoyse o kadar vercen. Mesela aylik 2 bin veriyorsan 15 gün geldiyse 2 binin yarısını. Hakkı o zaten. Anlaştığıniz saatten fazla gelmişse degisir

Aklıma takılan bir konu var daha doğrusu bakıcımıza haksızlık yapmak istemiyorum.
Öğretmenim biliyorsunuz ki öğrenciler gibi biz de okula gidemiyoruz. Dolayısıyla evde olduğum için bakıcımıza gelmesine gerek olmadığını söyledim. Onun da okula giden çocukları olduğu için.
Sorum şu bu ay tam ücret vereceğim 2 hafta gelmemesine rağmen ama tatil uzarsa ve hiç gelmezse maaşını ne yapmalıyım sizce? Tam mı vermeliyim yoksa cüzi bir miktar ödeme mi yapmalıyım?Teşekkür ederim.
Naçizane fikrim bence siz tam maaş almaya devam edeceksiniz tam maaş vermeniz yönünde. Bu olağanüstü bir durum. Sizden gelen para ile belki kira belki kredi vs ödüyordur. Bunların dışında elektrik su vs zaten temel ihtiyaçlar da epey tutuyor. Yanlış anlaşılmasın söylemlerim “öğretmen düşmanı” gibi ama vicdani bakarsak olaya maaş olayınız belirsiz evet fakat siz olağanüstü bir durum karşısında okula gidemeyip tam maaş alacaksanız karşınız da ki kişi de sonuçta keyfi bir tatil yapmıyor oda hakkını almalı. Ha eksik maaş alırsanız işler değişir durumu konuşur ona göre ödeme yaparsınız. Bu konulara biraz tek taraflı bakıldığını düşünüyorum. Zira şartlar eşit siz normal maaş ile kendi hayatınıza devam edebilecekken karşınızda ki insanı neden zora sokasınız. Hele ki şartlar alt üst olmuşken.

Öğretmenlerin maaşı yaz tatilinde bile kesilmiyor yapmayın Allah aşkına böyle bir mantık var mı? Devlette o zaman size evdesiniz diye ödeme yapmasın nasıl olsa ders vermiyorsunuz. Aynı mantık.

Boyle bir zamanda sagduyulu davranmak gerekiyor, su an cocugunuza bakmiyor olusu bakicinizin tercihi degil. Siz tam maas almaya devam edecekseniz tam maas vermek, maasiniz azaltilacaksa ayni oranda bakicinin maasindan azaltmak en dogrusu olur. Sizin gelir kapiniz kesilmedigi surece kimsenin gelir kapisini kesmek dogru olmaz.

Aynı durumdayız, öğretmenim ve bakıcım 2 hafta (şimdilik) izinli. 2 haftalık tatil ücretini kesmeyeceğim ama tatil uzarsa ki düşüncem uzayacağı yönünde, ne yapacağıma ben de karar vermiş değilim. Maaş konusunda şimdiye kadar hiç bakıcımı sıkıntıya sokmadım, yeni yılda içimden geldi fazla bile verdim. Birkaç gün gelmediği günler oldu kesinti yapmadım, şubatta tam maaş verdim. Nisan maaşını tam vermek veya 3/4'ünü vermek arasında kararsızım. Okullar hiç açılmazsa nisanı tam vereyim diyorum. Sonraki ayları ne yapacağım? Mayıs? Haziran?

Doğruları söyleyince öğretmen düşmanı oluyoruz hemen. Tam tersi öğretmenler benim için çok değerlidir çünkü geldiğim konuma onlar sayesinde geldim. Ama her meslek grubu çok değerli. Yazık değil mi bakıcı diye maaşını azaltmak yada kesmek. Devlet size maaş vermese ne yapardınız. Eminim sigortada yapmamışsınızdır. Olayın mesleğinizle ilgisi yok ahlak ve vicdanla ilgisi var.

Doğruları söyleyince öğretmen düşmanı oluyoruz hemen. Tam tersi öğretmenler benim için çok değerlidir çünkü geldiğim konuma onlar sayesinde geldim. Ama her meslek grubu çok değerli. Yazık değil mi bakıcı diye maaşını azaltmak yada kesmek. Devlet size maaş vermese ne yapardınız. Eminim sigortada yapmamışsınızdır. Olayın mesleğinizle ilgisi yok ahlak ve vicdanla ilgisi var.
[/QUOTE
Hangi özel sektörde 3 ay ise gelmeyince maaşı veriliyor söyler misiniz? Bu ay 2 hafta olmamasına rağmen tam vereceğim. Onun da okula giden çocukları su an evde olduğu için çocuğuma bakamayacaktı zaten. Diğer aylarda da tam mi vereyim yoksa kesinti mi yapayım diye sordum. Siz 3 ay ise gitmeseniz işvereniniz size ödeme yapar mıydı?
Millet işçisini ücretsiz izine çıkarıyor ben kesinti mi yapsam dediğim için mi ahlak ve vicdandan bahsediyorsunuz.

O zaman sizin mantiginizla yaz tatilinde de ödeme yapmalıyım
Anlaşmanız süresince ödenmeli maaş sadece bunu diyorum, siz ona belirtmişsinizdir yazın olmayacağını ama bu gibi extra durumlar için ödeme yapmama gibi bir düşünceniz olması bilemiyorum...

Ogretmenin maasi kesilemez, kesilirse ek dersi kesilir.
Yillik izindeki memur da maasini tam alir.
Bakici 1 ayin yarisinda calistiysa ucreti tam verilir. Ama 1 ay hic calismadiysa para vermek mantiksiz olur.
Zaten memur da 10 gunden fazla rapor alinca maasindan kesinti yapiliyor
Yıllık izindeki memur maaşını tam almıyor söyleyeyim. 600-700 liralık bir kesinti oluyor. Sağlıkçılarda. Bu yüzden çoğumuz izin yerine nöbet değiştiriyoruz

Cocugumu canimi emanet ediyorum sağolsun ona çok güveniyorum. Hakkını yemek hiç istemiyorum.Sömestr da bayramlarda hiç bir şekilde kesinti yapmıyorum ama bu extrem bir durum olduğu için kararsız kaldım.

araniz bu kadar iyiyse bence kendisine sorun. o da hak etmedigi bir parayi almak istemez. ama zoe dueumda da kalmamasi lazim. bence en iyisi karsilikli konusmak.

Bende bakıcılık yapiyodum okul tatil olunca ara verdik.kendisi öğretmen ve günü gününe hesaplar eksik bile vermisligi var ben utanır diyemem ve yani düşünün fazla vermekmi ? Kadın eksik bile veriyo ki kalmış çalışmadığım günleri versin,hamile halimle sırf rica ettikleri için gidiyorum.

Siz tam maas alirken ona da verin.

Bir dahaki ay sizinki kesilirse ona göre konuşursunuz. Magdur etmek istemediginizi, ama kendiniz maas almiyorken ona vermenin sizi zora sokacağını söylersiniz mesela. Veya sizin maas aynen yatarsa siz de verin. Zor günlerde sevabi paha bicilemez olur :)

O zaman sizin mantiginizla yaz tatilinde de ödeme yapmalıyım
Keşke baştan öğretmenim demeseydiniz burada pusuya yatmış bekleyen bi tayfa var maaşımızı hesaplarlar yazın maaş almamıza takmışlar idari iznimize laf eden bile var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X