• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada ziyaret

ironman_2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
1.510
1.008
133
Bebeğim yarın 40 günlük oluyor. Kapı komşum bebeğimi doğdu doğalı görmedi korona var aile dışında kimseyi kabuş etmiyoruz dedik. Ama şimdi 40 ı doluyor ve içim içimi yiyor ayıp mı ediyoruz acaba diye. Başka şehirlerden ailelerimiz geldi bi aydır sürekli değişimli geliyorlar.ve bugün sahile indik ilk defa. Zaten geziyorsunuz bi onları mı çağırmamalıym diye düşündüm ama ya bebeğime bir şey olursa korkusu da var.Eşim asla aile dışı istemiyor.bende Ne zaman görecekler diye düşünüyorum. Bu korona çok garip bir çelişkiler içine soktu beni. Saçmalama diyen arkadaşlar olacaktır ama örneklere ihtiyacım var içimdeki hata mı yapıyorum hissini bastırmak için.ne dersiniz?

Birbirine hastalik bulaştiranlarin hepsi sokakta yuruyen insanlar degil. Sizin gibi aileyle, akrabayla gorusen, gidip gelenler daha çok birbirlerine bulaştirdilar.

Aile uyesi olunca korona engele mi takiliyor anlamiyorum ki ya da aile uyesinin belirti vermeyen tasiyici olmadigi nerden belli? 🙄
Siz bilirsiniz yinede

Aman kimseyi çağırmayın.
Sadece sizin için değil davet edilenler için de eziyet.
Bugün mecburen bir organizasyonun kapısına! katıldim.
Gidip hediye bırakıp çıkmam 12 dakika sürdü. Maske, siperlik eldiven her seyi taktım.Açıkhava olmasına rağmen o kadar gergindim ki. Hediyeyi verenin ben olduğumu anladıklarına bile emin değilim:KK53:
Resmen eziyet ya hu.

40 günlük olunca noluyo yani alt tarafı doğalı 40 gün olmuş , korona koruyucu kapsüle girmiyo çocuk.sadece o değil sizler de tehlikedesiniz , ailelerin sürekli gelip gitmesi zaten anlamsız.zaten hiç dikkat etmeden yaşıyormuşsunuz komşuya gelince bu kadar derin düşüncelere dalmanız anlamsız."izole" kavramınızı gözden geçirin.

Aileyi bile kabul etmemeniz gerek. Esim aile disi kimseyi istemiyor diyorsunuz da aile olunca virus bulamiyor mu?

Ben Turkiye'ye gelecegim birkac gun icinde ve test yaptirdim kendimden emin olmak icin. Sevdiklerimi korumak icin.

Bu virus sakaya gelmiyor. Hangi vucut nasil tepki verecek tam bir muamma. 90 yasindaki biri kurtulurken, 30 yasindaki biri vefat edebiliyor.

Cok dikkatli olmak gerekli.

Kapı komşunuzun 40 günde görmemesi normal değil mi. İlk zamanlar mikropa çok açık oluyor. İki bebeğimde de misafir ağırlamaya 4.aydan sonra başladım. İnsanlar da o zaman gelmek istedi. Komşunuzun bebeği görüp görmemesi çok da önemli değil bence, görmese de olur. Riske gerek yok.

Benim gorumcem nisanda doğum yaptı biz daha bebeği yüzyüze göremedik kimse gidip yanında bile kalamadı eşi izin aldı eşi bakti yeni doğanbebege esine ve 5 yyaşındaki cocuguna
Ama siz herkesle görüşmüşsünüz sahile falanda gitmişsiniz zaten siz izole değilsiniz
Komşuyla da görüşün demiyorum ama bence ailelerin gelip gitme olayına da son verin bence çok riskli başka şehirlerden gelip gitmeleri

Bebeğim yarın 40 günlük oluyor. Kapı komşum bebeğimi doğdu doğalı görmedi korona var aile dışında kimseyi kabuş etmiyoruz dedik. Ama şimdi 40 ı doluyor ve içim içimi yiyor ayıp mı ediyoruz acaba diye. Başka şehirlerden ailelerimiz geldi bi aydır sürekli değişimli geliyorlar.ve bugün sahile indik ilk defa. Zaten geziyorsunuz bi onları mı çağırmamalıym diye düşündüm ama ya bebeğime bir şey olursa korkusu da var.Eşim asla aile dışı istemiyor.bende Ne zaman görecekler diye düşünüyorum. Bu korona çok garip bir çelişkiler içine soktu beni. Saçmalama diyen arkadaşlar olacaktır ama örneklere ihtiyacım var içimdeki hata mı yapıyorum hissini bastırmak için.ne dersiniz?
Bizim apartmanda yeni doğum yapmış bı komşumuz var yönetici sen git kadının evine iki aileye korona bulaştı apartmani ilacladi komple belediye sakın alma bizde ailecek kendimizi 14 gün karantinaya aldık hamdolsun bizde birşey çıkmadı sakın eşini dinlememezlikten gelme sakın için rahat edecek diye aileni riske atma öyle bir ilaçki el dezenfektanlari halt etmiş yanında eve zor girdik 5.ci kata elimizde alışveriş posetiyle nasıl eve koştuk bilemezsin kimseye yaşatmasın Rabbim

Beklediğim tam da böyle mesajlardı beni kendime getirecek cinsten. Bizde izole yaşıyoruz o kısım biraz yanlış anlaşılmış martta hamilelere izin oldugundan beri evden çıkmadım kimseyle görüşmedim eşim işe gidip geldi sadece. Ailelerde çocuk doğunca geldi sürekli derken, 20 gün annem 20 gün görümcem kaldı bana bakmak için aylardır gördüğümüz tek insan onlar.İlk defa bgn çıktık sahile.eşimde zaten bu kadar dikkat etmişken neden riske atalım dedi.bense o eski ‘aman ne derler’ zihniyetimi atamadığımdan yazdım buraya.saçma oldugunun farkındayım biraz beni silkeleyin istedm. Teşekkür ediyorum

Anneler dışında uzaktaki kişileri de aileden bile olsa çağırmayın bence

Neyin örneğini istiyorsunuz ki? 100 Bu örnek verilip ohhh tamam iyi örnekler varmış denilecek bir konu değil. Eşiniz haklı. Siz de aynı mantıkta olmalısınız. Bebek 40 günlük yani.

Komsuyu gece gündüz düsünmeniz normal degil bence.
Sahsen kırk günlük bebegim varken ,komsu aklıma gelmez benim.
Ayrıca görmeyiversin ya nolcak?
Cok istiyorsanız biz komsuculık oynarız burd
Gelecek,emiyor mu?
Sütün var mı?
Ac bu cocuk ac diyecek muhtemelen🤦🏻‍♀️

Millet aylardır bebek için ziyaretçi kabul etmiyor, siz 40 günden bahsediyorsunuz. 🤦🏻‍♀️

Bebeğim dokuz aylık. Koronadan beri sadece annane babaanne görüyor. Başka kız kimse asla yok. Ben annemin yada kayınvalidem in tedbirli yaşadığını biliyorum . Ama komşum ne kadar tedbirli nerden bileyim.

Back
X