• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunmasız cinsel ilişkiden ötürü Kızılay Kan Bağış Reddi Aldım

leyla0651

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
151
62
13
33
Herkese iyi geceler öncelikle. Konu yanlış yerdeyse, kusuruma bakmayın. En son ne zaman kan bağışı yaptığımı hatırlamıyorum. Neyse, bugün dolaşırken kan bağışı yapmak ister misiniz? Dediler. Bi an dedim olur, kabul edilirse. Neyse anketi doldurdum. Parmaktan bi kan aldılar, tansiyon vs. bakıldı. İçerde doktor hanımla görüşün, dediler.
Kendisi bir takım sorular sormaya başladı. Son olarak korunmasız ilişkiye girip girmediğimi sordu. Malum o kanlar birilerine verilecek. Testler yapılsa da her şeyi eksiz söyledim. Zaten çocuğumun olamayacağını, bu yüzden korunmasız olarak ilişkiye girdiğimi ama uzun zamandır sadece tek bir kişi ile olduğunu söyledim. Bir kere dahi olsa, alınamayacağını söyledi. Yanlış anlamayın dedi, belki partneriniz sizden habersiz ya da sizden önce ilişkide bulundu, diye bir cümle kurdu. Dedim kendisine güvenim var ama malum bunu anlamanın da bir yolu yok. O yüzden %100 garanti vermem tabi. Nakledilecek insanın hayatı söz konusu, haklısınız dedim. Zamanınızı aldım kusura bakmayın, dedim. Estağfurullah dedi, teşekkür etti gönderdi.

Ee peki evlilerde durum ne? Yani bu korunmasız ilişki sadece bekarlar için mi? Kadın evli olsa ve korunmasız ilişkiye girse, o da mı kan veremiyor?

Haa bu arada yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle doktor hanıma ya da uygulamaya karşı çıkmıyorum. Tabiki haklılar. Sonuçla yıllarca kuluçka süresi olan hastalıklar var. SAdece kafamı karıştı yani.

Haa bu arada yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle doktor hanıma ya da uygulamaya karşı çıkmıyorum. Tabiki haklılar. Sonuçla yıllarca kuluçka süresi olan hastalıklar var. SAdece kafamı karıştı yani.
değilmiş.

Eklentiler

• 1000029683.webp
    1000029683.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 169
Soru: korunmasız ilişkiye girdiniz mi? Cevabı net evetse kan alınmaz, hayırsa alınabilir. Bunun evlilikle bekarlıkla ilgisi yok, korunmasız ilişkiyle var

Soru: korunmasız ilişkiye girdiniz mi? Cevabı net evetse kan alınmaz, hayırsa alınabilir. Bunun evlilikle bekarlıkla ilgisi yok, korunmasız ilişkiyle var
o zaman es dosta lazim olunca "yok abi ben negatifim evet ama kondom kullanmiyorum" mu denecek? kimseyi bulamazlar ki turkiye gibi bir yerde her iliskide kondom kullanan.
hangi devirde yasiyoruz, korunmanin tonla yolu varken kac kisi tamah edecek plastige?
ayrica bizim insanimizin sözüne güvenilir mi, bekar kizlarin yaninda akrabası vardir kuzeni vardir arkadasi vardir.. utanir iliski sorularina hayir der gecer.
mutlaka testler vs yapilmali yani birinin sözüne güvenip onu guvenilir kabul ediyorlarsa bence bu daha sacma

Mide ameliyatımdan önce 6 ayda bir kan verirdim düzenli çokça o testleri doldurmuşumdur

ne alaka ya testini yapsinlar oyle yollasinlar bankaya kanlari. sanki cok zaman alan test ben evlilik için verdim aile hekimine bulasici hastalik testimi sabahina cikti.
ayrica kim esiyle kondom kullaniyor bunca korunma yontemi varken? kolay kolay bulamazlar kanlari
Dediğim gibi benimde kafam karıştı. Ankette de vardı zaten o soru. Doktor ekstaran sordu. Bende yanlış beyanda bulunmak istemedim. Belki bir insana iyilik edelim derken kötülük etmeyelim diye. Red verdiler, kan almadılar..
Bunu da ayrıca merak etmiştim. Çünkü doktorun sorduğu " partneriniz sizden haberisiz ya da sizden önce korunmasız ilişki yaşamışsa " cümlesi, evliler içinde geçerli. Kadın da bakire değilse, erkek ya da kadın kişinin vereceği beyan dışında, anlamanın bir yolu yok. Yani hayır dese, kanı alırlar. Tabiki testler yapılıyor ama bunu özellikle sorduklarına göre, demek ki gözden kaçma ihtimali de var.

o zaman es dosta lazim olunca "yok abi ben negatifim evet ama kondom kullanmiyorum" mu denecek? kimseyi bulamazlar ki turkiye gibi bir yerde her iliskide kondom kullanan.
hangi devirde yasiyoruz, korunmanin tonla yolu varken kac kisi tamah edecek plastige?
ayrica bizim insanimizin sözüne güvenilir mi, bekar kizlarin yaninda akrabası vardir kuzeni vardir arkadasi vardir.. utanir iliski sorularina hayir der gecer.
mutlaka testler vs yapilmali yani birinin sözüne güvenip onu guvenilir kabul ediyorlarsa bence bu daha sacma

Testleri illa ki yapılıyor ama hem ankete sormuşlar hemde özellikle doktor sorduğuna göre, demek ki sıkıntı olabilecek bir mevzu. Hiç hastanede kan verme durumu yaşamadım. Öyle bir durum olsa ve eş dost akraba vs. olsa, insan ne cevap verir valla çok zor.

Tek gittiğim için, açıkça söyledim. Kendisi de kan alamayacaklarını söyleyip, red verdiler.

Olur mu yahu.. daha bir ay önce kan verdim böyle bir soru yok verdikleri formda. Sadece son bilmem kaç ay içinde farklı bir partner ya da yabancı uyruklu falan filan.. yoksa memlekette kan verecek insan kalmaz.

Gördüğümüz gibi öyle bir soru yok en alttada testlerin biri pozitif çıkarsa diye cümle var ;)

Eklentiler

• Screenshot_20251006_011144_M365 Copilot.webp
    Screenshot_20251006_011144_M365 Copilot.webp
    75,5 KB · Görüntüleme: 139
Olur mu yahu.. daha bir ay önce kan verdim böyle bir soru yok verdikleri formda. Sadece son bilmem kaç ay içinde farklı bir partner ya da yabancı uyruklu falan filan.. yoksa memlekette kan verecek insan kalmaz.
Ben zaten emindim ama gene de baktım çünkü düzenli kan veren bir insandım konu sahibi beni çok şaşırtmadı gerçi

Bu arada eklediğim foto gene b.k gibi çıkmış kk daki foto ekleyince kalite düşme sorunundan kaynaklı ama google da zaten var form

Yani o kadar eminim ki yazdığımdan, beni bile şüpheye düşürdü

Aceba ben mi yanlış anladım ya da yanlış hatırlıyorum? Ama eminim ya korunmasız ilişki hem antekette vardı hemde doktor tarafından soruldu. Ever diyincce de benden kan almadılar.

Ben zaten emindim ama gene de baktım çünkü düzenli kan veren bir insandım konu sahibi beni çok şaşırtmadı gerçi
Ben de hiç öyle bir soru hatırlamıyorum bu arada. Konu sahibi olay çıksın diye ortaya atmış işte.

Kan alındıktan sonra zaten bin testten geçip öyle saklanıyordur kimse bunu şansa bırakmaz.

Ya ben durumu kabullenmedim ki zaten, konu sahibinin yazdığı şeydeki saçmalığı anlatmak istedim. Önce elma demiş sonra armut gitmiş karpuza çatmış

Back
X