Korunurken hamile kaldım

İlk önce hayırlı olsun Rabbim saglicakla kuucağına aldığın günleri göstersin bebegini. Endişe etmen normal ama belki de doğacak olan bebeğin daha sakin ve sorunsuz bir bebek olacak doğmadan bilemezsin.
Zorlukları muhakkak olur ama ileride avantajını yaşarsın birlikte büyümüş olmalarının.

ben 4 ye hamilwyim yaslari 5 2 6 aylik suan hamileyim herviste bir hayir var. belki bakarsin cocugun cok uslu olacak mesela ben ikisini bir uyutuyorm 3 su buyuk oldu gu icin uyuyor kendiliginsen ve kimse yardim etmiyor yemek konusun gelin 2 yasinda cocuk hetseyi yer bu bebekte gazli olursa kimyonlu su icir yada kendin tukket

Ülnı duruma yakındı bende istemeden kaldım çok ağladım ikinciye 4 yaşındaydı öbürü arkadaşım kızdı sanki on tane çocugunmu var şükret ve dua et sağlıklı olsun diye dedi. Çok şükür 20 aylık miniğim iyisi doğurdum diye seviyorum.ve inanırmısın ikinciler okadar kolay ve sakın oluyormu acemilik gittiğinden mıdır nedir kolay oluyor doğumu atlet tamam.y.lisansına devam et bence idare edebilirsin hocanda idare eder konusursan sonrada ailen yardımıyla gider

Umarim dediginiz gibi olur yuksek lisansimin 2 donemi var ve tabi tez ilk donem hamileligime denk geliyor ikincisi ise riskli cunku temmuzda bitiyor dogum agustos sonu gibi

sizinkiler yine büyüklermiş oğlum henüz çok küçük çok zor bir bebekti. 6 ay neremle yemek yedim hatırlamıyorum. tekrar o dönemlere nasıl dönerim. tam biraz büyüdü şimdi hop başa
üzülme benim oğlum da 2.5 Yasında ve ikizlere hamileyim. Annenler gelir kv gelir yardımcı tutarsın alternatif üretmeye bak

Sizi çok iyi anlayabiliyorum, benim bebekletimin arası 14 ay.
Ve ikisine de istemeden, ilkine eşim korunurlen ikincisine ise yine prezervatif ama sızıntıdan şüphe edip ella ile hamile kaldım.
Üçüncü olmasın diye sevişmiyoruz

Meseleye gelecek olursak, sizin işiniz benden daha kolay.
Bana demişlerdi ki, ilk 1 sene akıl sağlığını koru yeter.
Gerçekten de öyle oldu.
Lütfen üzülmeyin, inanın vardır bir hikmet.
Benim evimin neşesi geldi, ikinci bebeğim olmadan nasıl mutsuzmuşuz anlatamam size.
İnsanlıktan her anlamda çıkmış durumdayım ama bir kere bile keşke olmasaydı demedim.
Bu hayatta büyük oğluma verebileceğim en büyük mirasın kardeşi olduğunu her gün gözlerimin önünde görüyorum.
İlk 6 ay büyük bebeğim annem ve kayınvalideme gitti gündüzleri, siz şanslısınız kreş yaşı gelmiş oraya başlayabilir.
Sonra da bakıcı ile devam ediyoruz, ikisine beraber bakmak diye bir şey yok bizim evimizde, bakılamayacak kadar yaramaz, aksi, ve her şeyleri sorunlu çocuklar benimkiler.
Şuan biri 28 biri 14 aylık, ve birbirlerin dibinden kavga dövüş de olsa ayrılmıyorlar, ayıramıyoruz.
Biri yoksa öbürü ağlıyor illa istiyor kardeşini.
Tekrar ediyorum tuvaletin günde 1, banyonun 4 günde 1, yemeğin tek öğün, uykunum 3 4 saat, ve geri kalan her zamanı koşturarak iş yapmaya alışın.
Hepsine değer, göreceksiniz.
Şansıyla, sağlıkla gelsin inşallah.

29 aylık iki dakika yerinde duramayan bir oğlum kucağımda da 15 günlük ikinci oğlum var.Benim tahmin ettiğimden daha zormuş.Yalnız kalmadık henüz.Yiğenim doğumdan beri burda onunla oynuyor gün içinde o uyutuyor.Bunun dışında küçüğü emzirirken sürekli tepemde sezeryan olduğum için onu kucağıma alamıyorum.Çok ağlıyor.Bende vicdan azabı çeliyorum.Yeteri kadar ilgilenemiyorum onunla.Yani çok zor öyle söyleyeyim.Benimde büyük oğlum kolilti.6 ay sürdü.Küçükte henüz bir sıkıntı yok.Gayet sakin ama sonuçta yenidoğan sürekli memede haliyle.

Yok bu duyar kasnak değil emin olun. Sen kötü yetişeceksin o zaman en iyisi öl demek bu. Benim de bebeğim kolikti ve şuanda 6 aylik. Aynı zamanda da hamilelik şüphem var. Duyar kasacak son insanim

Her onerene kesinlikle hayır dediğin şey oldu artık spiral etrafındaki her 3 kişiden biri spiral yüzünden hamile ://

Yok bu duyar kasnak değil emin olun. Sen kötü yetişeceksin o zaman en iyisi öl demek bu. Benim de bebeğim kolikti ve şuanda 6 aylik. Aynı zamanda da hamilelik şüphem var. Duyar kasacak son insanim
Bakın sizinle aynı dünya görüşüne sahip değiliz. Eğer ben maddi manevi bir çocuğa bakamayacağımı düşünürsem kalbi atmadan aldırırım. Bir çocuğum var etinden balığına yediriyorum kreşe gidiyor kıyafetleri masrafları her ay ucu ucuna . Şimdi 2. Doğursam ona abisi gibi bakamam . Mesela ben oğlumu şu an bir koleje yazdıracağım en iyi eğitimi almasını istiyorum yıllık 50 bin. 2. Ci olursa yıllık 100 bin veremem. Abisi ile aynı imkanlara sahip olamayacaksa kusura bakmayın doğurmam, zaman hayat şartları çok zor. 2-3 çocuklu tek maaşla geçinen insanlar benim gözümde kahraman . Ben yapamam. Yada annede çalışmak zorunda kalıyor mecbur haklı olarak ev iş çocuklar kadın bir süre sonra deliriyor. Ben bunları yaşamak istemem .Demem o ki , bu benim dünya görüşüm. O da sizin ki. Ne ben size karışabilirim ne de siz bana.

Son düzenleme:
koleje gitmesi sart mi peki bense sizinle ayni goruste degilim ana rahmine dustugu an. o zaten rizkiyla imkaniyla dogar aman allah katinda gunaha girme ha adam oldurdun ha karnindakini. bence sukur et senin. yerinde olmak isteyen bir suru kadin var .bugun yakin. arkadasim 4 .cocugunuda olu dogurdu allah kimseye evlat acisi vermesin koleje gitmemesi icin oldurmeniz mi laxim yapmayin gozunuzu seveyim kalbi atmasi cok mu onemli onun yasama hakkini elinden almaya hakkiniz yok k bakmayin sizi kotulemek icin demiyorm vicdanen rahatsiz oldum yoksa herkes ozgur

Oğlunuz çok da küçük değil yani bebek doğduğunda herşey daha da yerine oturmuş olacak. Siz bu kadar önlem almışken yine de hamile kaldıysanız kendinizi psikolojikmen hazırlamaktan başka çareniz yok. Sağlıkla, mutlulukla, bereketiyle gelsin.

Bende çocuklarımı eşit şekilde istediğim gibi yaşatamazsam vicdanım rahatsız olur. Bu da benim kararım. O sebeblede deli gibi korunuyorum. Eşimde korunuyor. Benim Oğluma karşı vicdanım rahat. Çünkü ona hem manevi hem maddi elimden gelenin en iyisini veriyorum ve verdim. En önemliside benim için bu. Kardeşinede abisi gibi bakabileceksem dünya ya getiririm. Abisinin yaşam kalitesi düşecekse bu iş olmaz. İşte o zaman kahrolurum . Benim bedenim benim kararım

sizin karariniza bisey demoyorm zaten ozgursunuz diyorum af buyurun ki insanlar cocuk sahibi olmak icin o koleje verdiginiz paranin kat ve katini veriyor inss istemediginiz bir gebelik olmaz. rabbim oglugunuzada. hayirli uzun omurler versin insallah

Yardımcı olacak pek çok kişi varmış, eminim sizin için çok daha kolay olur.Üstelik yaşları yakın iki bebeği büyütmek hayattaki en güzel deneyimlerden biri.Daha önce hiç tatmadığım pek çok duyguyu tattım.Hatta zamanı durdursam hep böyle kalsalar ben de hep böyle kalsam diye düşünüyorum.Birbirlerini sevdiklerinde, sarıldıklarında, küçük algıları ilk açıldığı anda büyük bebeğinize hayranlıkla baktığında, sürekli birbirlerini koruduklarında hayatınızın en özel deneyimini yaşadığınızı anlayacaksınız.Bebeklerinizi güle güle büyütün.Çok güzel bir hayat sizi bekliyor bence.

Bende 36 yaşında Doğum yaptım , tüp bebek tedavisine başlayacağım gün doğal yolla hamile kaldığımı öğrendim ve oğlum oldu. O psikolojiyi durumu çok iyi biliyorum hiç merak etmeyin. Sadece sanırım anlatmakta zorlanıyorum yada anlaşılamıyorum 2. Çocuk eğer maddi manevi bir aileyi kötü duruma düşürecekse bile bile lades denmez. Bende konu sahibine fikrimi beyan ettim , konu sahibeside maddi olarak durumunun iyi olduğunu annesininde 2. Çocuk olunca bakımında yardımcı olacağını söyledi bende bunun üzerine o zaman bence bu işi başarırsın dedim. Kendim de 2. Çocuğu ancak 1. Ye bakabildiğim kalitede bakarsam yaparım yoksa yapmam diyorum. Çünkü artık hayat şartları çok zor insanlar hem akıl sağlığı hemde cüzdan olarak ancak 1 çocuğa yeteniliyor. Genelde bu böyle. İnşallah allah herkese bakabileceği kadar çocuğu nasip eder. İyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…