- 25 Aralık 2018
- 1.672
- 5.749
- 78
- 36
- Konu Sahibi snowmotion
-
Gelmelerine gerek yok yan dairede oturuyor annem ogluma da annem bakiyor zaten yeni bebek gelince ise donerken tam gun bakici tutacagim annemde var aklimda kalmazCanım boşver bu tarz yorumları. Evet korunmayı beceremedim de geç. Her bebek aynı olmaz. Belki ikinci çok sakin olur korkma şimdiden . Nasılsa başa gelince insan mecbur atlatır o dönemleri de. Eşin dışında annelerden biri gelip yardımcı olursa gayet rahat atlatabilirsin.
Regline bir gün kala girdiği iliskiyle hamile kalan arkadasım var. Tek yöntemle korunduğunuz zamanlar icin aklınızın bir köşesinde bulunsun.
Doğru düzgün korunsanız bile %1 ihtimal var,isterseniz 3 yöntemle korunun olacağı varsa oluyor. burada bir kadın hem spiral hemde prezervatifle korunurken hamile kaldı. %99 oranla koruyor ama %1'in hangi şanslı/şanssıza vuracağı belli olmaz. Tıpta yoktur,olmaz,imkansız diye birşey yoktur.Nelerle suçladım ki? Yeteri kadar korunmamış ya da korunamamış ve hamile kalmışsınız bunun neresi suçlama? Neyse hormonlara veriyor, size iyi akşamlar dileyip kaçıyorum.
O zaman daha kolay olur sanki büyütmek. Ben ikinci ogluma 16 gun bakabildimAnnemle yanyana oturuyoruz annem babam kiz kardesim hatta babanne var ve esim ve ben evimiz kalabalik bir de kedimiz var
Merhaba arkadaşlar, ocakta 2 yaşında olacak bir oğlum var. ve ben spiral ile korunurken hamile kaldım. %95 koruyor denilen spiralle hamile kaldım. kafam çok karışık. oğlum çok küçük. nasıl yapacağım. oğlum çok hareketli tam aktif olduğu zamanlar. yüksek lisans öğrencisiyim okulumu bırakmak zorundayım. psikolojik olarak hazır değilim. oğlum 6 ay gece gündüz ağladı. şimdi o günlerde olsam evdeki 2 yaşındaki bebeğime nasıl bakacağım. böğrüme taş oturdu resmen. yeni doğacak bebeğime de oğluma yazık olacak gibi geliyor. durup durup ağlayasım geliyor. ayrıca çalışmak zorundayım. Not: kısaca benim gibi olan anneler neler yaşadınız merak ettim. mesela nasıl uyutuyorsunuz. yemek nasıl yiyorlar. kolik olunca diğer bebeyi napıyonuz.
Doğru düzgün korunsanız bile %1 ihtimal var,isterseniz 3 yöntemle korunun olacağı varsa oluyor. burada bir kadın hem spiral hemde prezervatifle korunurken hamile kaldı. %99 oranla koruyor ama %1'in hangi şanslı/şanssıza vuracağı belli olmaz. Tıpta yoktur,olmaz,imkansız diye birşey yoktur.
Yahu ne alakası var,tıpta %100 diye birşeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum size. Ayrıca ben hamile değilim,hiç kalmadım da. Çevrenizde bu tarz örnekler olmaması dünyada olmadığı anlamına gelmiyor. 2-3 yöntemle korunursan kesin hamile kalmazsın diye bir olay yok yani. Evet oran çok çok yüksek fakat %0.01'in kime çıkacağı belli olmaz.Tamam tamam çok doğru korunduğunuz halde yanlışlıkla! hamile kaldınız hepiniz. Herkes çok iyi biliyor korunmayı, benim de bebeğim olmuyor muhtemelen.
Amin. Saglikla kucaginiza alinaynı ben :) emzirmeyi kestikten sonra bugün yarın diye diye erteledim 2.çocuğu ve sonunda kendisi geldi sürpriz bi şekilde. Allah hepsine sağlık versin,mutlulukla büyütelim
Canım benim iki yavrum var biri 8 yasında biride 4 Bi kız Bi erkek ama bende hamileyim ikinci evliligim oldugu için Esim cok istiyordu tabi Bnde tabi bnmde korkularım var ama büyüyorlar ya öyle yada böyle bnce sakın o cana kıyma evin bereketi rıskı gider ıkısı bir büyür ilerde illaki olur ikinci ha şimdi olmus haMerhaba arkadaşlar, ocakta 2 yaşında olacak bir oğlum var. ve ben spiral ile korunurken hamile kaldım. %95 koruyor denilen spiralle hamile kaldım. kafam çok karışık. oğlum çok küçük. nasıl yapacağım. oğlum çok hareketli tam aktif olduğu zamanlar. yüksek lisans öğrencisiyim okulumu bırakmak zorundayım. psikolojik olarak hazır değilim. oğlum 6 ay gece gündüz ağladı. şimdi o günlerde olsam evdeki 2 yaşındaki bebeğime nasıl bakacağım. böğrüme taş oturdu resmen. yeni doğacak bebeğime de oğluma yazık olacak gibi geliyor. durup durup ağlayasım geliyor. ayrıca çalışmak zorundayım. Not: kısaca benim gibi olan anneler neler yaşadınız merak ettim. mesela nasıl uyutuyorsunuz. yemek nasıl yiyorlar. kolik olunca diğer bebeyi napıyonuz.
Piyango çünkü bu. Şimdi değil ama bir gün size de vurabilir.Yahu ne alakası var,tıpta %100 diye birşeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum size. Ayrıca ben hamile değilim,hiç kalmadım da. Çevrenizde bu tarz örnekler olmaması dünyada olmadığı anlamına gelmiyor. 2-3 yöntemle korunursan kesin hamile kalmazsın diye bir olay yok yani. Evet oran çok çok yüksek fakat %0.01'in kime çıkacağı belli olmaz.
Çıkınca düşünürüm.Piyango çünkü bu. Şimdi değil ama bir gün size de vurabilir.
Tüpleri bağlatmak bile yüzde yüz korumuyor ki kaç kişi öyle hamile kaldı duyduk sıkıntı yapmayin vardır bunda da bir hayirGerekli onemleri aldim emin olun riskli zamanlara dikkat ettim umarim basiniza boyle bir durum gelmez ama biraz empati lutfen nelerle sucluyorsunuz tanimadiginiz insanlari pes gercekten
Tesekkurler biz yaza dogru verelim tuvalet egitimini diyoruz ama bakalim oglumda bizimle yatiyor en kisa zamanda kendi odasina gecirecegim oglum gece hic uyanmaz kolay kolay 6 ay gece gunduz aglayip 6 aydan sonra totosunu devirip sabaha yatiyor ama tabi cok hassas bazen bizim donmemize bile uyanir bebek gelmeden ayri yatirmam lazim bu sebepleCanım ben bile isteye oğlum 20 aylıkken korunmayi bıraktım ve hemen hamile kaldım şimdi 2bucuk yaşında ve 40 gunluk iki oğlum var :) zorluğu elbette var ama güzelliği de çok. Benim annem ve eşim en büyük destekçim. Çalışma konusunda da bebiş 6 aylık olana kadar ücretsiz izin kullanacağım sonra çalışacağım ben de inşallah.
Şunu söyleyeyim çok şükür ikinci bebiş çok uyumlu bir bebek tek sorunu gaz. Kendi kendine sallanan beşiklerden aldık gün içinde abiyle ilgilenirken minnoş orada yatıp uyuyor. Minik huysuzlanirsa slingle kendime bagliyorum işlerimi öyle yapıyorum. Kıskançlık illa ki oluyor o yüzden bebek uyurken abiyle ekstra ilgileniyorum ve seviyorum. Hamileyken devamlı abi kardeşli masallar anlattim kendimce hazırlamaya çalıştım ve gerçekten bebeği yadirgamadi. Şimdi de bebiş büyüyecek abisi elinden tutup parka götürecek vs gibi hayaller kuruyoruz çok hoşuna gidiyor. Yemeği aslında kendisi yiyordu ama bebek doğduktan sonra peşpeşe hasta olmaya başladı ve iştahı kesildi mecburen ben yediriyorum. Bakalım inşallah tekrar başlar kendi yemeğe. Bir diğer sorun da bez değişmek. Şuan bütün günüm bez değişmekle geçiyor :) her gün bir çuval bez çıkıyor maşallah. Ben bebek gelmeden tuvalet eğitimi veremedim. Yapabilirsen iyi olur canım. Aslında bence hamilelik suanki halimden daha zordu. Şuan çok daha iyiyim. Kendimizce düzen kurduk. Geceler nasıl olacak diyordum çünkü daha büyüğün odasını bile ayırmamistik bizle yatıyordu. Çok şükür ikisi birbirine alıştılar ilk 2-3 günden sonra birbirlerinin ağlamasına uyanmamaya başladılar :)
Lütfen sen de pozitif ol. Birbirlerine iyi iki arkadaş olacaklar. Her bebek aynı olacak diye bir kural yok. İnşallah bu bebeğin sağlıklı huzurlu ve gazsız olsun :)
Üreme sistemiyle ilgili açıklamanıza gozucuyla bile bakmayacak kadar bilgim var. Anlayacağınızı düşünerek açıklama gereği hissetmedim; bu ornegi verdiğime göre, düzensiz bir döngüsü olsa ilginç olmazdı durum.Allah'ın hikmeti işte. Yumurta döllenme işlevini kaybetmiş, rahim içi tabaka incelmiş dışarı atılmaya hazırlanıyor, hormonlar en düşük seviyesine gelmiş ama nasıl olmuşsa kadın hamile kalmış. Üreme sisteminiz hakkında hiç bilginiz yok mu? Muhtemelen ya arkadaşınız daha önce hamile kalmıştır ya da döngüsü düzenli değildir ne zaman yumurtladığını bilmiyordur.
Siz beni güldürdünüz allah da sizi güldürsün.
Hıhı evet, bilgileriniz burdan bile görünüyor.Üreme sistemiyle ilgili açıklamanıza gozucuyla bile bakmayacak kadar bilgim var. Anlayacağınızı düşünerek açıklama gereği hissetmedim; bu ornegi verdiğime göre, düzensiz bir döngüsü olsa ilginç olmazdı durum.
Ne anlıyorsunuz insanları böyle yermekten ve germekten anlamıyorum. Akşam akşam kaç kişinin sinirini zıplattınız ki üstelik biri hamile. Allah gönlünüze göre versin!
Tesekkurler biz yaza dogru verelim tuvalet egitimini diyoruz ama bakalim oglumda bizimle yatiyor en kisa zamanda kendi odasina gecirecegim oglum gece hic uyanmaz kolay kolay 6 ay gece gunduz aglayip 6 aydan sonra totosunu devirip sabaha yatiyor ama tabi cok hassas bazen bizim donmemize bile uyanir bebek gelmeden ayri yatirmam lazim bu sebeple
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?