koşarak kilo verebilirmiyim

yazgulu55

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
5
0
16
Samsun
merhaba arkadaşlar ben 18 yaşında 1.67 boyunda ve 104 kiloyum 3 senedir beraber olduğum erkek arkdşım biraz kilo ver yoksa ileride bu senin için hastalık olarak dönücek dedi yani açıkcası kilo vermemi istio koşarak kilo verirsin diolar ama kilom fazla tıkanıyorum ne yapabilirim nolur bana yardım edin..

spor salonunda koşu bandında fazlada kalorı yakmadıgımı fark ettım. en fazla kaloru yaktıran cross 5 dakıkası 20 dk koşu bandına bedel

merhaba arkadaşlar ben 18 yaşında 1.67 boyunda ve 104 kiloyum 3 senedir beraber olduğum erkek arkdşım biraz kilo ver yoksa ileride bu senin için hastalık olarak dönücek dedi yani açıkcası kilo vermemi istio koşarak kilo verirsin diolar ama kilom fazla tıkanıyorum ne yapabilirim nolur bana yardım edin..

canım senin öncelikle bir diyetisyenden yardım alman lazım..koşu tavsiye kesinlikle etmem..kilon fazla bu da diz eklemlerine aşırı yük binmesi demektir..eklemlerini mahvedersin..yürüyüşle başla öncelikle..spora bir vücut ısınsın..sonra bir fitness salona yada b-fite gidebilirsin..ama sakın koşma...ve bir diyetisyenden yadım al..birden kilo vermek için çok acele etme..unutma çabuk verilenler çabuk alınıyor..kolay gelsin..bu arada çok kilolularda dr lar sporu hemen önermiyor..boğazı kestirerek belli bir kiloya geldikten sonra spora başlatıyolar haberin olsun..

Tempolu yürüyüş, koşudan çok daha fazla kalori yaktırır hem de vücudunuza faydaları daha fazladır.
Ama öncelikle diğer arkadaşın da belirttiği gibi ilk başlarda sadece spora yüklenmek doğru değil.
Bir diyetisyenle beraber çalışmalısın.
Kilo vermek kısa zamanda olunca etkisi de o kadar kısa oluyor.
Yaşam biçimini öncelikle diyetisyenle beraber değiştirip, sporla bunu desteklemelisin.

Nacizane benim tavsiyem, yürüyüşten öte ilk başlarda vücudunun ısınması ve bunca yılın yorgunluğunu atmak adına varsa imkanın yüzme öneririm.
Hem bütün kaslarını çalıştırıyor, tek bir yere yüklenip eklem ya da kemik ağrıları çekmessin hem de nefes olarak kendini geliştirmiş olacaksın.

Back
X