- 17 Eylül 2012
- 1.152
- 335
- 363
Kızlar yaa , koşu bandında günlük maksimum yürüme süresi ne olmalı , ve haftanın her günü yürüyüş faydalı mı , yoksa bir gün ara mı vermeli ne diyorsunuz ??
Yazılanları okudukça kafam karışıyor benim.
Vücudun 20 dk da ancak belli bir nabız hızına ulaştığı , bu nabız hızında minimum 20 dk kalınırsa yağ yakımının sağlandığı, günlük 30 dk lık koşu bandı yürüyüşünün kilo verme ve yağ yakımına hiç faydası olmadığı falan söyleniyor bir yandan,
Bir yandan da günlük 30 dk dan fazla yürüyüş zararlı , bilek ve dizlerdeki kıkırdak dokuya zarar verir, hergün değil haftanın 3 veya 4 günü yapılmalı falan diyor ??????
Ben önce günde 2 kez 45 dk.lık , kısa bir süre sonra da günde üç kez 45 dk.lık tempolu yürüyüş yapmayı planlıyordum ve kendime bir egzersiz programı hazırlayacaktım sonra bunları okudum beynim uyuştu(
Siz tecrübeliler bir fikir verin naapmalı
'' Koşu bandını kullandığımız süreyi abartmamak gerekir.
Yoğun bir tempo eklemlere aşırı yük getirerek ağrı yaratır, sonra da kıkırdak hücrelerini etkileyerek kayba yol açar. İdeal olanı iki günde bir yarım saati geçmeyen yürüyüşler ve koşular yapmaktır. 4-4.5 hızı geçmeyecek şekilde 20 dakika ile 30 dakika arasında yürüyüş yapılabilir. ''
Bir sağlık sıtesınden alıntı .
Bu işin sağlık kısmı ..
Ama bırde fızyolojık kısmı var
Spor yapan, zayıflayan , kardıyo calısan ınsanlarla konusunca benım anladıgım ; oyle 3 gun yarım saatlık yurumeyle kılo falan verılmeyecegı yonunde .
Mhr denen su nabız olayını tutturmak , karbonhıdrat ve kalorı degerınızı dusurmek + proteın almak ve cıkabıldıgınız max.hızla sabit yuruyusunuzu en az 25 dk devam ettırmek gerekıyor.
Bunların hepsını göz onunde bulundurunca ; senı senden ıyı kımse bılemez..
Kendı programını kendın olustur ama vucudunu zorlama..