• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü arkadaş hiç arkadaştan iyi midir???

bence yanliz kalmak kotu arkadastan iyidir. kotu arkadas sana icabinda zarar verebilir ama sen kendi kendine olsan bile kendine zarar verebilirmisin.

böyle bi arkadaşım var malesef.onun hakkında karar veremiyorum bi türlü.bana bi zararı yok aslında ama herkesin arkasından konuşan,gidip geldiğimiz insanlar hakkında bile sallayan biri...nefret ediyorum dediği kişilerle görüşen hiçbişey yokmuş gibi davranan biri.sadece politiğim diyo:)kesin benim arkamdanda konuşuyodur:)

Herkesin arkasından konuşan, başkalarının yanındayken de senin arkandan konuşur. Sonradan yüzüme gülüyor, arkamdan konuşuyor die üzülmekten iyidir hiç arkadaşının olmaması. Ya nie hiç arkadaşın olmuyor onu da anlamış değilim ya! Başka kimse yok mu ki çevrende, tek o bahsettiğin kişi kalmamıştır ya. Değil mi? :uhm:

Herkesin arkasından konuşan, başkalarının yanındayken de senin arkandan konuşur. Sonradan yüzüme gülüyor, arkamdan konuşuyor die üzülmekten iyidir hiç arkadaşının olmaması. Ya nie hiç arkadaşın olmuyor onu da anlamış değilim ya! Başka kimse yok mu ki çevrende, tek o bahsettiğin kişi kalmamıştır ya. Değil mi? :uhm:

bence de

böyle bi arkadaşım var malesef.onun hakkında karar veremiyorum bi türlü.bana bi zararı yok aslında ama herkesin arkasından konuşan,gidip geldiğimiz insanlar hakkında bile sallayan biri...nefret ediyorum dediği kişilerle görüşen hiçbişey yokmuş gibi davranan biri.sadece politiğim diyo:)kesin benim arkamdanda konuşuyodur:)

Saygı duymadığım birine en fazla selam veririm görünce, böyleleri ile görüşüp konuşup ne yapılır ki, size yazık.

çalışırken birsürü arkadaşım vardı ama 2 yıldır evdeyim ve çalışan arkadaşlarla pek görüşemiyoruz.şuan çevremdede pek yaşıtım kafa dengi kimse yok bu kişi hariç.ama sanırım haklısınız.

böyle arkadaslar insanı içten içe yer bitirir..yalnız kalmak kolay sey degil KÖTÜ de olsa bir zaman katlanılıyor en azından ben katlanıyorum...ama yavas yavas muhabbetini kesmeye baslamalısın cünkü hiç düzelmeyecek o kişi ,bosver kendine yazık etmeboshayallersmile

Kötü arkadasla ilgili cok sevdigim ve devamli okudugum bir yazi var yolluyorum
daha fazla söze hacet yok saniyorum kendini koru arkadasim...

KÖTÜ ARKADAŞ...

ınsanın dinini, imanını, edebini, hayasını ahlakını bozan, dünya ve ahiret seadetini kaybettiren arkadaş.

ışin temeli iyi insanlarla konuşmak, kötü arkadaştan sakınmaktır. (ımamı Rabbani)

ımanın düşmanı dörttür: Sağda kötü arkadaş, solda nefsin hevası (arzu ve istekleri), önde dünyaya düşkün olmak ve arkada şeytan.

Bunların hepsi insanın imanını almak isterler. Kötü arkadaş, yalnız insanın malını, parasını çalmak, dünyasını almak için aldatanlar değildir. Arkadaşların en kötüsü, en zararlısı, insanın dinini, imanını, edebini, hayasını, ahlakını bozmağa uğraşanlar, böylece dünya ve ahiretine, ebedi seadetine saldıranlardır.

ımanımızı, bu düşmanların şerrinden ve ıslam düşmanlarının aldatmalarından Allahü teala emin eyleye.

Bir kalb, iyi arkadaşların nasihatlarına ve akla tabi olup, ıslamiyete uyarsa, nurlanır, temiz olur. Dünya ve ahirette seadete, huzura kavuşur. Kötü kimselerin iğfal edici, aldatıcı sözlerine, yazılarına ve nefse, şeytana uyup, ıslamiyete uymayan kalb kararır, bozulur. Nurlu, temiz kalb, ıslamiyete uymayı sever. Kararmış kalb, kötü arkadaşa, nefse, şeytana uymayı sever.
Allahü teala çok merhametli olduğu için, dünyanın her yerinde yeni doğan çocukların kalblerini temiz olarak yaratmaktadır. Bunları, sonraları anaları, babaları ve kötü arkadaşları karartmakta, kendileri gibi yapmaktadır buyrulmuştur..

Kötü arkadaş kötü yılandan daha kötüdür. Zira kötü yılan can alır. Kötü arkadaş ise can ve iman alır. (Ali Ramiteni)

hiç olmaması tercihimdir.
beni üzen,kıran,sinirlendiren herkesi uzak tutarım kendimden
bana zarar gelmesin önemli olan bu
bence sende böyle düşünmelisin

o hatayı yaptım ben zamanında en yakın arkadaşım satmıştı beni sırf okulda yanlız kalmıyım diye birisiyle yakın oldum sonunda etmediğini nırakmadı yurtta kalıyordu ortak bir sürü arkadaşımız var düşman etti herkezi bana tamamen yanlız kaldım aman uzak durula...

Canım uzak dur o arkadaşından. Sanırım anlattığın şahıs riyakar insanın teki. Bana bi zararı yok demissin ama nerden biliyorsun.... Başkalarının arkasından saana laf söyleyen insan belkide senin arkandan aynı şeyleri başkaların söylüyordur. Sen bu arkadasının huyunu suyunu görmüssün böyle insanlardan kimseye bi fayda gelmez hatta zararı dokunur. Daha fazla samimi olmadan mesafeni koy.Ayrıa emin ol arkadaşsız kalmazsın sen eğer dürüst iyi bi insansan etrafında daha çok arkadaşın olur.

kötülük nerden kimden geliyosa arkadan bakmadan kaçıcaksın
başın ağrıcağına varsın arkadaşısz kal biri gider biri gelir
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi

adı ustude kotu bırı pek guvenme bence yalnız olmak daha ıyı bencede onun bır kotuluğu yok sanakaydirigubbakcemile3

Back
X