Kötü bir anne miyim ben ..

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Biraz kredi kartı borcum ve kredi borcum vardı , ödeyemedim savurganım maalesef .. şimdi de işin içinden çıkamadım , çok pişmanım , asgariyi ödeyebilmem için çocuğuma takılan bi kaç altını bozmayı düşünüyorum küçücük çocuğun altınına göz diktim Allah beni bildiği gibi yapsın… vicdan azabı cekıyorum , isteyebileceğim kimse yok

Bundan 4 5 ay öncesine kadar benimde öğrenci bütçesine göre fazlaca kredi kartı borcum vardı. Şuan yarışından fazlasını ödedim. Şöyle ki ben asgari ya da elime ne kadar geçerse kredi kartıma yatırıyorum sonra bankayı arayıp yatırdığım tutarı limitten düşüyorum. Mesela kredi kartı limitim ve borcum 11bin bin lira yatırıp limitimi 10bine düşürmelerini istiyorum. Böyle böyle bitti, sizde bu seferlik bozdurun benim dediğimi yapın. Zamanla ödemeleriniz azalınca altınını yerine koyarsınız.

Bunu alışkanlık haline getirmeyin yeter. Kötü bir anne değilsiniz, insanız hata yaparız.

Bu durum size ders olur, harcamalarinizi duzenlersiniz. Kötü annelik böyle bir şey değil, zamanla altınları da yerine koyarsınız. Küçücük çocuk altinim gitti diye ağlayacak değil ya... Bundan sonrasına dikkat edersiniz olur biter. Sıkıntı etmeyin kendinize bu kadar.

simdi ben normalde evdeki bebegin altini diye gormem, bence evin altinidir, o yuzden bozdurabilirim gonlum ferah.

ama velakin siz ben savurgan bir insanim diyorsunuz,
kendinizi de frenlemek acisindan bu altin bebegimin diye dusunseniz daha iyi olacak gibi.
O zaman nasil ki birinden borc alirken geri odeme plani ile yapiyoruz, bebeginizin altinini da o sekilde alin, ve ilk isiniz o borcunuzu odemek olsun.

Yok artık. Bebek altınıyla yatırım yapacak değil ya. Evin ihtiyacı için harcanır. Ama siz tabii gelirinize göre harcayın ama bu sizi kötü anne yapmaz. Ama tabii bebek erkekse müstakbel gelinin altınları sayılır gelecekte hesabını sorabilir gelin hanım

bebege takılıyor ama aslında sız bebek ıcın lazım olan bırsey varsa kullanabılın dıye de verılıyor bebegın altınını balkondan cıldırmıs gıbı ınsanlara saçmadınız sonucta sakin olun :) ha gereksız bır harcama ıcın altın bozdurduysanız lutfen harcamalarınıza dıkkat edın ılerıde cok pısman olursunuz yazıktır

Böyle düşünme. Şimdi borcunu kapat öteki aya planlı harcama yap ekstra kenara ayırabilirsen yine bebeğine altın da alırsın.

bebeğe takılan altında sizindir yahu, sıkışırsınız bozdurursunuz
annelikle ilgili bir durum yok ortada ama savurganlık sizi daha sonra sıkıntıya sokabilir

Neden kötü anne olasınız?
Altınlar ev için, çocuk için herhangi birşeye kullanılabilir.
Siz savurganlık kısmına dikkat edin. İmkanınız olursa yeniden yaparsınız, yapmasanız da birşey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…