- 23 Haziran 2019
- 754
- 2.258
- 43
- 34
Sabırlı olmaya çalışalım arkadaşım uyumasıni beklerkenki gerginligimizi hissedip daha da uyumuyorlar bence..bı de benimki doğduğundan beri gece uyuyan bebekti baştan uyumasaydi naparmisim acaba
öğle uykusu 13.30 u geçmesin muhtemelen gec bi ogle uykusu yaptı ,uykusu yoktu o yuzden boyle durumlarda alın kucağınıza mutfaga gidin ona yiyecek yada içecek rahat bsyler sut olur ayran olur yapin kendinize de bi kahve gevşeyin bi tur da evde dolanın yatın benim kizim 4 yasinda her aksam yatırma problemi yaşıyorum kaçıyor ,oynamak istiyor ,falan filan muzurluk tamamen onunki sinirleniyorum bende ama ogretmeni ciddî olun dedi bizimki maglum buyuk bi de iki haftadir azıttı iyice ,kardesi de olacak az kaldi napcam bilmiyorum bende calisiyorum memurum bi hastanede stresli yer maglum hastane oyle yani sabir ne yapalimGeçenlerde bir konu açmıştım.17 aylik oğlum hala yürümüyor diye.Uc gün önce yürümeye başladı çok şükür ama o gunden beri geceleri uyumak istemeyen hep yatağın üstünde oradan oraya dolanmak isteyen bir bebek oldu.
Akşam 18.30 gibi okuldan eve geliyorum, öğretmenim.Babasiyla sürüncemede bir evliligimiz var ve birkaç ayrılıp barismadan sonra boşanmaya karar verdik.Bununla beraber bikac moralimi bozan meselelerim var,her şey üst üste geldi anlayacağıniz ve çok gerginim bugünlerde.Eve geldiğimde annem bayağı yorulmuş olacak ki oğluma "yemeğini ye sonra doğru yatmaya "dedi,su ile oynamak,kavanozu alıp mama sandalyesinden aşağı atmak, telefon ile oynamak gibi bizim pek izin vermedigimiz seyleri istiyordu çünkü oglum.Annemin öyle söylemesine biraz kırıldım ve oğlumu uyutmaya götürdüm.Aslinda biraz vakit geçirmek istiyordum özlüyor çünkü beni.Yurumeye başlamadan önce 21,00 i geçirmeyen oğlum bıraksak sabahlayacak.Tahammul sınırım geçmiş olduğundan kızdım besige bırakıp çıktım ağladı bakmadım annem gitti beşikten aldı onda iken bile anne diye ağlıyordu sakinleşmedi beni istiyordu.Aldim sakinlestirdim ve bundan 40 dk kadar sonra ancak uyuyabildi ama uyurkenki masumlugunu da görunce iyice içim parçalandi.Ne olurdu biraz daha sakın olsaydım, sorunlarımı da kapının ardında biraksaydimöyle icimi dökmek istedim....
3 yaş sendromu bizim ki de bi ara isirmaya alışmıştı unutuyor ya sonra bi ara tırnak yedi unuturduk yani hayat hep böyle anne olmak gerçekten zorbir gün iki gün üc gün... ama insan kendi bitkin uykusuz olunca dayanamiyor. annemi aradim. büyüklerde olmasa. yarin bir iki saat alicak sessizce temizlik yapa bilim diye...
aklim almiyor. seker delisi kendileri. yemek yedi 3 kasik. anneee seker anne seker tamam ama sadece bir tane yavrum tamam anne. eee napti geldi ikinciyi istedi. annecim olmaz birtane diye anlastik. nasil kizarip morardi. arkami döndüm nasil isirdi baldirimi daha 3 yasina yeni gircek nerden görüyor nerden ögreniyor. ne alaka ne bu krizler. bi biz mi cocukolmasini bilemedik hala sinirden catliyorum resmen
istedigi olmasin eline ne gelirse firlatiyor. kac kere cayini duvara firlatti. noluyoruz oluyorum artik. kendimi zor tutuyorum.
nerde yalnis yaptim ben yaptim nasil yaptim
Çok yüklenmeyin kendinize belli ki zor zamanlardan geçiyorsunuz.insaniz hepimiz her zaman aynı sevecenlikte olmayabiliriz.Geçenlerde bir konu açmıştım.17 aylik oğlum hala yürümüyor diye.Uc gün önce yürümeye başladı çok şükür ama o gunden beri geceleri uyumak istemeyen hep yatağın üstünde oradan oraya dolanmak isteyen bir bebek oldu.
Akşam 18.30 gibi okuldan eve geliyorum, öğretmenim.Babasiyla sürüncemede bir evliligimiz var ve birkaç ayrılıp barismadan sonra boşanmaya karar verdik.Bununla beraber bikac moralimi bozan meselelerim var,her şey üst üste geldi anlayacağıniz ve çok gerginim bugünlerde.Eve geldiğimde annem bayağı yorulmuş olacak ki oğluma "yemeğini ye sonra doğru yatmaya "dedi,su ile oynamak,kavanozu alıp mama sandalyesinden aşağı atmak, telefon ile oynamak gibi bizim pek izin vermedigimiz seyleri istiyordu çünkü oglum.Annemin öyle söylemesine biraz kırıldım ve oğlumu uyutmaya götürdüm.Aslinda biraz vakit geçirmek istiyordum özlüyor çünkü beni.Yurumeye başlamadan önce 21,00 i geçirmeyen oğlum bıraksak sabahlayacak.Tahammul sınırım geçmiş olduğundan kızdım besige bırakıp çıktım ağladı bakmadım annem gitti beşikten aldı onda iken bile anne diye ağlıyordu sakinleşmedi beni istiyordu.Aldim sakinlestirdim ve bundan 40 dk kadar sonra ancak uyuyabildi ama uyurkenki masumlugunu da görunce iyice içim parçalandi.Ne olurdu biraz daha sakın olsaydım, sorunlarımı da kapının ardında biraksaydimöyle icimi dökmek istedim....
Faydalarını da okuyun derimHic düsünmediğim icin cok arastırmadım
Ama zararlarını bi cok yerde okudum.
Yarıya kadar okuduğumda takdiroar ettim sizi cozumcul bilgilendirici bir yorum var diye ama sonra zaten vicdan azabı yaşayan bir anneye daha da üzücü devam ettiniz.oyle olmasını ister miyim kendimle hesaplasiyorum zaten şu an
Sert yazmış olabilirim. Ama konunuz bana sanki vicdaninizi rahatlamak için açılmış gibi geldi. Evet sorunlariniz olabilir ama yetişkin olan sizsiniz. Kendinizi regule etmek zorunda olan sizsiniz.Yarıya kadar okuduğumda takdir ettim sizi cozumcul bilgilendirici bir yorum var diye ama sonra zaten vicdan azabı yaşayan bir anneye daha da üzücü devam ettiniz.oyle olmasını ister miyim kendimle hesaplasiyorum zaten şu an
Ağlayip ağlayıp susmuyor, ona öğrenilemis çaresizlik deniliyor. Çok yanlış bakıyorsunuz. O şekilde yetişen bir çocuk ilerde bağ kuramayan, insani duyguları zayıf, kimseye güvenmeyen ya da kendini suçlayan, yetersiz hisseden bir bireye dönüşüyor.yahu boşverin , sizin şu anki durumunuz psikolojinizi bir de etkilemesin saçma korkunç yorumlar.yok zart tramva yapar yok zurt derin yaralar açar.Allah aşkına hangimiz evde minimum desibel konuşulsun, herkes güler yüzlü arkadaş canlısı olsun, ipek kıyafetler giyilsin, pedagoglar gezinsin evde diye büyüdük?Hiç bişey de olmaz sabah yine aynı kalkacak , ruhunda derin yaralar açılmış uyanmayacak.sanki sistematik işkence ediyorsunuz çocuğa 7/24.Neler neler yaşıyo dünya üzerinde çocuklar ve gayet de sağlıklı ,güçlü bireyler oluyorlar.
Saksıda çocuk yetiştirilmez.
En temizini yabancılar yapıyo, altı temiz , karnı tok, hasta değil tamam koy yatsın ağlar susar.Bak bir tane şımarık , öyle krizler geçiren ve geçirten çocuk göremezsin.Burdaki gibi çocuk bir öğün yemedi diye depresyona girmek yerine veriyolar el kadar bebenin önüne mamasını çocuk kendi öğreniyo yemeği birazcık ortalığı batırsa da.
Ben ne yaptım oldum o yorumları okuyunca.cocuk üç gün görmesin babayı unutuyor, hafızası o kadar güçlü filan ddgil.derin yaralar açılmasını ister miyim dövsem hirpalasam tamam,anneye güven gitti derdim de asla öyle bir şey olmaz aman Allah göstermesin
Ya siz etiketleyince gördüm, bu mesajını hanımefendinin. 3 günde babasını unuttuğunu dolayısıyla bebeğine yaptıklarının zarari olmadığını yani unutacagini düşünüyor, doğru mu anlamışım?Bilinçaltı, travma, güvenli bağlanma, kaygılı, kaçıngan bağlanma konularını biraz araştırın lütfen. Ne demek babasını üç gün görmeyince hatırlamıyor zaten hafızası güçlü değil. Beyin anne karnından itbaren olan biten her şeyi kaydeden bir mekanizmaya sahip. C Cevizlipeynir ' e sonsuz katılıyorum. Yetişkin olan sizsiniz, yaşadıklarınız sizin problemleriniz ve yetişkin bir insanın kendini sakinleştirmeyi öğrenmiş olması gerekiyor. Bu anne kutsallığı konusu can sıkıcı bir hal almaya başladı. Hatalıysanız hatalı olduğunuzu söylemek gerekiyor, annelik bir dokunulmazlık zırhı vermiyor kişiye. Anneler de babalar da çocuk yetiştirirken dünya kadar yanlış yapıyor önemli olan bunları görüp düzeltmek, masum göstermek değil.
Ya siz etiketleyince gördüm, bu mesajını hanımefendinin. 3 günde babasını unuttuğunu dolayısıyla bebeğine yaptıklarının zarari olmadığını yani unutacagini düşünüyor, doğru mu anlamışım?
Yahu artık istenmeyen bir gebelik sonucu dünyaya gelen bireylerin iç dünyalarınin yikiciligindan bahsediliyor.
Okuduklarım, araştırdıklarim, bildiklerim, anlatmak istediklerim beynimin içinde horon tepiyor resmen bilgiden, gerçekten uzak yorumları okudukca.
Ya her seferinde diyorum, çocuklu konuları okuma diye kendime. Ama bir şekilde içinde buluyorum kendimi. Sonra da üzülüyorum gerveki üzülüyorum. Kendinin farkında olamayan bireylere, birşey olmazcilara, birçoğunun anne olup yaralı bireyler yetiştirmesine... gerçekten üzülüyorum.
Böyle düşününce ne kadar üzücü... Keşke dünyaya onların gözüyle bakabilsek...Hayır anne karnını geçtim, annemiz anneannemizin yumurtalıklarındayken daha ,yaşadığı stres ve travmalar Dna yoluyla bize geçiyor. Bilim bunu aydınlatmaya çalışırken doğmuş ,ortada capcanlı duran bir varlığın yaşadıklarından etkilenmeyeceğini düşünmek için aklını yitirmiş olmalı insan.
Kişi hata yapar, kimse mükemmel değildir ama yapılanı normalleştirmeye çalışmak çok büyük bir sorun. Ama sen de yorgunsun, ama boşanıyormuşsun streslisin , ama maddi kaygıların varmış diye karşıdakinin vicdanını rahatlatmak doğru geliyor insanlara. Niye? Çünkü kutsal annelik. Yaşadığı hayatın gerginliğini tolore edemeyen yetişkinler, annesizlik stresi ile başedemeyen küçücük yavrulardan anlayış bekliyor. Ağlamasın, koşturmasın, oynamasın. Ayağa kalkıp yürümek gibi bir mucizeyi keşfetmiş ama bunun mutluluğunu , heyecanını yaşamasın. Çünkü anne yorgun ve o çocuk saat 7de uyumalı ki anne dinlenebilsin.
Kendini suclama mükemmel değildir hic bir anne ama daha sabırlı olmak şart gibi cocuk büyütme işinde. Bence annen de kırıcı konusmamıs sen alınmışsın yaşadığın diğer olayların stresiyle. Hayat inişli çıkışlı bir yol, bebeğinin en güzel zamanlarını iyi değerlendir geri kalan her şey boşGeçenlerde bir konu açmıştım.17 aylik oğlum hala yürümüyor diye.Uc gün önce yürümeye başladı çok şükür ama o gunden beri geceleri uyumak istemeyen hep yatağın üstünde oradan oraya dolanmak isteyen bir bebek oldu.
Böyle düşününce ne kadar üzücü... Keşke dünyaya onların gözüyle bakabilsek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?