Millet bu sekilde uyku egitimi veriyor bile isteye
Geçenlerde bir konu açmıştım.17 aylik oğlum hala yürümüyor diye.Uc gün önce yürümeye başladı çok şükür ama o gunden beri geceleri uyumak istemeyen hep yatağın üstünde oradan oraya dolanmak isteyen bir bebek oldu.
Akşam 18.30 gibi okuldan eve geliyorum, öğretmenim.Babasiyla sürüncemede bir evliligimiz var ve birkaç ayrılıp barismadan sonra boşanmaya karar verdik.Bununla beraber bikac moralimi bozan meselelerim var,her şey üst üste geldi anlayacağıniz ve çok gerginim bugünlerde.Eve geldiğimde annem bayağı yorulmuş olacak ki oğluma "yemeğini ye sonra doğru yatmaya "dedi,su ile oynamak,kavanozu alıp mama sandalyesinden aşağı atmak, telefon ile oynamak gibi bizim pek izin vermedigimiz seyleri istiyordu çünkü oglum.Annemin öyle söylemesine biraz kırıldım ve oğlumu uyutmaya götürdüm.Aslinda biraz vakit geçirmek istiyordum özlüyor çünkü beni.Yurumeye başlamadan önce 21,00 i geçirmeyen oğlum bıraksak sabahlayacak.Tahammul sınırım geçmiş olduğundan kızdım besige bırakıp çıktım ağladı bakmadım annem gitti beşikten aldı onda iken bile anne diye ağlıyordu sakinleşmedi beni istiyordu.Aldim sakinlestirdim ve bundan 40 dk kadar sonra ancak uyuyabildi ama uyurkenki masumlugunu da görunce iyice içim parçalandi.Ne olurdu biraz daha sakın olsaydım, sorunlarımı da kapının ardında biraksaydimöyle icimi dökmek istedim....
Yazdıklarınizin hepsinine katılıyorum. Ama üzücü olan,tüm bu yazdıklarıniz zaten bebeginin ruhunu önemseyenler için bir anlam ifade edecek. Diğerleri okuyup geçecek.Hayır anne karnını geçtim, annemiz anneannemizin yumurtalıklarındayken daha ,yaşadığı stres ve travmalar Dna yoluyla bize geçiyor. Bilim bunu aydınlatmaya çalışırken doğmuş ,ortada capcanlı duran bir varlığın yaşadıklarından etkilenmeyeceğini düşünmek için aklını yitirmiş olmalı insan.
Kişi hata yapar, kimse mükemmel değildir ama yapılanı normalleştirmeye çalışmak çok büyük bir sorun. Ama sen de yorgunsun, ama boşanıyormuşsun streslisin , ama maddi kaygıların varmış diye karşıdakinin vicdanını rahatlatmak doğru geliyor insanlara. Niye? Çünkü kutsal annelik. Yaşadığı hayatın gerginliğini tolore edemeyen yetişkinler, annesizlik stresi ile başedemeyen küçücük yavrulardan anlayış bekliyor. Ağlamasın, koşturmasın, oynamasın. Ayağa kalkıp yürümek gibi bir mucizeyi keşfetmiş ama bunun mutluluğunu , heyecanını yaşamasın. Çünkü anne yorgun ve o çocuk saat 7de uyumalı ki anne dinlenebilsin.
Hic kendinizi suclamayin.Siz de insansiniz.Duygulariniz var.Hayat filmlerden ibaret degil.Birden fazla sorunla ugrasiyirsunuz.Bu gunler gecsin cok guzel gunleriniz olur olgunuzla. Ben de ogretmenim.Iki kucuk k8zim var.Okuldan kelinde kafam ari kovani gibi oluyir.Kuzlarimla kaliteli vakit geçiremiyoruz. Cok stresli oldugum zamanlar olduAmahayat bu .Onlari seven anneleri var.Geçenlerde bir konu açmıştım.17 aylik oğlum hala yürümüyor diye.Uc gün önce yürümeye başladı çok şükür ama o gunden beri geceleri uyumak istemeyen hep yatağın üstünde oradan oraya dolanmak isteyen bir bebek oldu.
Akşam 18.30 gibi okuldan eve geliyorum, öğretmenim.Babasiyla sürüncemede bir evliligimiz var ve birkaç ayrılıp barismadan sonra boşanmaya karar verdik.Bununla beraber bikac moralimi bozan meselelerim var,her şey üst üste geldi anlayacağıniz ve çok gerginim bugünlerde.Eve geldiğimde annem bayağı yorulmuş olacak ki oğluma "yemeğini ye sonra doğru yatmaya "dedi,su ile oynamak,kavanozu alıp mama sandalyesinden aşağı atmak, telefon ile oynamak gibi bizim pek izin vermedigimiz seyleri istiyordu çünkü oglum.Annemin öyle söylemesine biraz kırıldım ve oğlumu uyutmaya götürdüm.Aslinda biraz vakit geçirmek istiyordum özlüyor çünkü beni.Yurumeye başlamadan önce 21,00 i geçirmeyen oğlum bıraksak sabahlayacak.Tahammul sınırım geçmiş olduğundan kızdım besige bırakıp çıktım ağladı bakmadım annem gitti beşikten aldı onda iken bile anne diye ağlıyordu sakinleşmedi beni istiyordu.Aldim sakinlestirdim ve bundan 40 dk kadar sonra ancak uyuyabildi ama uyurkenki masumlugunu da görunce iyice içim parçalandi.Ne olurdu biraz daha sakın olsaydım, sorunlarımı da kapının ardında biraksaydimöyle icimi dökmek istedim....
17 aylık bebegimi beşikte sadece bir kez kızıp bırakıp çıktım arkadan 1 dk ağladı diye olmayacak mı bu çocuk şimdi ? Gerçekten iyice abarttiniz.Goren de her gün dövüyorum ama pişman oluyorum niye böyleyim ben diye soruyorum sanacak Aklimi da kaçırmadım bu arada.ise giderken de arkamdan ağlıyor karakteri bozuk mu olacak şimdi.Soylediklerinizi dayak atan hakaret eden çocuğunu kenara itip ilgisiz davranan annelere uygun buluyorumHayır anne karnını geçtim, annemiz anneannemizin yumurtalıklarındayken daha ,yaşadığı stres ve travmalar Dna yoluyla bize geçiyor. Bilim bunu aydınlatmaya çalışırken doğmuş ,ortada capcanlı duran bir varlığın yaşadıklarından etkilenmeyeceğini düşünmek için aklını yitirmiş olmalı insan.
Kişi hata yapar, kimse mükemmel değildir ama yapılanı normalleştirmeye çalışmak çok büyük bir sorun. Ama sen de yorgunsun, ama boşanıyormuşsun streslisin , ama maddi kaygıların varmış diye karşıdakinin vicdanını rahatlatmak doğru geliyor insanlara. Niye? Çünkü kutsal annelik. Yaşadığı hayatın gerginliğini tolore edemeyen yetişkinler, annesizlik stresi ile başedemeyen küçücük yavrulardan anlayış bekliyor. Ağlamasın, koşturmasın, oynamasın. Ayağa kalkıp yürümek gibi bir mucizeyi keşfetmiş ama bunun mutluluğunu , heyecanını yaşamasın. Çünkü anne yorgun ve o çocuk saat 7de uyumalı ki anne dinlenebilsin.
17 aylık bebegimi beşikte sadece bir kez kızıp bırakıp çıktım arkadan 1 dk ağladı diye olmayacak mı bu çocuk şimdi ? Gerçekten iyice abarttiniz.Goren de her gün dövüyorum ama pişman oluyorum niye böyleyim ben diye soruyorum sanacak Aklimi da kaçırmadım bu arada.ise giderken de arkamdan ağlıyor karakteri bozuk mu olacak şimdi.Soylediklerinizi dayak atan hakaret eden çocuğunu kenara itip ilgisiz davranan annelere uygun buluyorum
C Cevizlipeynir
Sadece dayak atmak değil tabiki.Beni özlediğini oynamak istediğini bildiğim halde uyumaya zorlamak ve annnenin kucağında yine anne diye ağlaması beni üzdü.o gece yani konuyu açtığım gece çok agladim niye kalbini kırdım diye,ilk uyanisinda da yanıma aldim uykusunda konuştum özür diledim.Bu akşam 22.30 da geldik odaya,fazla direnmedi bu sefer.iki gece önce 00.00 gibi uyumuştu .salla-oynat-salla-oynat derken o saati bulmuştu yine mi o saati bulacak diye gerilmistim.Öğretmensiniz ama okuduğunuzu anlamamışsınız. Arka arkaya yazılan mesajlardaki konu bütünlüğü üzerinden okumayı deneyin. Bu tip tahammülsüz ve gelgitli mesajlar çocuklara zarar veriyor, siz her ne kadar hatırlamayacağını düşünseniz de bilinçaltına yerleşiyor. Yoksa bir tane olaydan ötürü kimse size kötü annesiniz demiyor. Ayrıca dayak atmadığınıza göre kötü bir anne miyim diye sorgulamanıza da gerek yoktu eğer kıstasınız bu ise.
Ben annenıze kırılmanıza takıldım.Geçenlerde bir konu açmıştım.17 aylik oğlum hala yürümüyor diye.Uc gün önce yürümeye başladı çok şükür ama o gunden beri geceleri uyumak istemeyen hep yatağın üstünde oradan oraya dolanmak isteyen bir bebek oldu.
Gozum görmesin seni olarak algılayıp kırıldımBen annenıze kırılmanıza takıldım.
Öle sey dermı hiç canım.O onun canının canı .Bence sız streslısınız.Gozum görmesin seni olarak algılayıp kırıldım
Sadece dayak atmak değil tabiki.Beni özlediğini oynamak istediğini bildiğim halde uyumaya zorlamak ve annnenin kucağında yine anne diye ağlaması beni üzdü.o gece yani konuyu açtığım gece çok agladim niye kalbini kırdım diye,ilk uyanisinda da yanıma aldim uykusunda konuştum özür diledim.Bu akşam 22.30 da geldik odaya,fazla direnmedi bu sefer.iki gece önce 00.00 gibi uyumuştu .salla-oynat-salla-oynat derken o saati bulmuştu yine mi o saati bulacak diye gerilmistim.
Kuzumu 38 yaşında bulmuşum duygularını görmezden gelebilir miyim, istisna bir durumdu dünkü sabirsizligim.İşte o gün vicdan azabı yaşayıp bütün gece kendinizi sorguladınız. Sorguladığınız zaman meselenin çocuk değil, sizin yorgunluğunuz veya psikolojiniz olduğunu görüyorsunuz. Bu ; sonrası için sizin anne -çocuk ilişkisinde gün geçtikçe doğruyu yapmanızı sağlar. Fakat insanlar sizin vicdan azabınızı yatıştırmaya çalışınca, nasılsa hatırlamıyor diye normalleştirmeye başlarsınız diye idi bizim itirazımız. Elbette kötü anne değilsiniz , annelik de öğrenilen bir rol , zaman geçtikçe daha iyi bir anne olacaksınız yeter ki her bir davranışınızın onun psikolojisine etki ettiğini görmezden gelmeyin.
Savunma pozisyonunda değilim durumu izah ediyorum.sadece bir mesele sürekli aynı seylerin olduğunu göstermiyor.onu demeye çalıştımSavunma pozisyonuna geçtiğiniz için, dışarıdan gelene kapalısınız şu anda. Peki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?