Kötü bir şey yaptım, çok üzgünüm...

Pişman olduğunuzun farkındayım ama eksik anlatıyor gibisiniz..6 yaşındaki çocuğa vurdunux annane kapıya geldi sadece söylendi ve gitti baba anne sizi rencide edicek bir davranışta bulunmadı ama yinede çocuk yetiştirmeyi bilmeyen cahil insanlar çok tezat değilmi??şahsen ben olay çıkarırım polis cagırırım ortalığı kaldırırım çünkü 6 yasında bir bence bebekten bahsediyorux hani 16-17 deseniz gene neyse diyeceğim LÜTFEN KİMSENİN ÇOCUĞUNA DOKUNMAYIN ve hata kimsenin BEBEĞİNİ ÇOCUĞUNU SEVMEYİN bu sözüm sadece size değil herkese..
Eksik anlatmıyorum. Olayın hepsi bu. Ben kapıya kimsenin geleceğini bile düsünmedim çünkü çocuk tokatımı ciddiye bile almadı. Yaklaşık yarım saat sonra anneannesi kapıma geldi buyrun kime baktınız dedim işte siz mi vurdunuz torunuma dedi olayı anlattım bağırdı çağırdı gitti. Sabah kız kardeşim markete gidince çocuğun amcasını telefonla konuşurken görmüş burda bir kadın çocuğa vurmuş gelin gerekeni yapın gibisinden. Hepsi bu

Evet çocuk çok terbiyesiz olabilir ama adı üstünde çocuk. Kalkıp da bir çocuğa vurmak nedir? Ben o annenin yerinde olsam çocuğuma vuranı paralardım kusura bakmayın yani. Belki siz vurmasanız kadın gelip kendisi özür dileyecekti ama cocuğuna tokat atarak haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.

Eksik anlatmıyorum. Olayın hepsi bu. Ben kapıya kimsenin geleceğini bile düsünmedim çünkü çocuk tokatımı ciddiye bile almadı. Yaklaşık yarım saat sonra anneannesi kapıma geldi buyrun kime baktınız dedim işte siz mi vurdunuz torunuma dedi olayı anlattım bağırdı çağırdı gitti. Sabah kız kardeşim markete gidince çocuğun amcasını telefonla konuşurken görmüş burda bir kadın çocuğa vurmuş gelin gerekeni yapın gibisinden. Hepsi bu
Boşver canım böyle cahil aileler var hiç üzülme

İyi yapmışsınız, elinize sağlık. Bu çocuklar sonra büyüyüp tacizci, tecavüzcü oluyor. Ailesi eğitmiyor. Siz cezasını vermezseniz ileride polis içeriye tıkacaktı. Belki işe yaramıştır. Yaptığının yanlış olduğunu anlamıştır çocuk. Tekrar ederse tekrar tokat atın.

5 yaslarinda falandim. Mahallemizde rahatsizligindan dolayi boyu uzamamis bir adam vardi. Yanimdabbir arkadasimla o adami gordum karsi kaldirimda. Aaa bak cuce diye parmagimla gosterdim adami. Adam yanima gelip benim kulagimi cekti. Saatlerce agladim. Hic unutmadim evet belki o adami kirdim ama ben cocuktum ben de cok kirildim.
Bir dahano adami her gordugumde utanc ve korkuyu ayni anda yasadim.
Konu sahibi sozum size degil, belli ki pismansiniz ve yaotiginizin dogru olmadiginin farkindasinjz.
Lafim size iyi yapmissiniz kisilere.
Cocugun yaptigi tabi ki dogru degil ama bunun terbiyesini vermek disarida olan sizlere bizlere dusmez. Kendi ailesine bildirir gerekni yaparlar, yapmasalar bize size dusmez.
Eger tanimadigim biri benim cocuguma birak vurmayi azarlar sekilde laf soyleyecek olsa ortaligi ayaga kaldiririm.

İyi akşamlar herkese.
Arkadaşlar bu akşam asansörde evime çıkarken bizim binanın çocukları beni çileden çıkardı. Ben hayatımda böyle terbiyesiz çocukları bir arada görmedim, ki daha önce ailelerini uyarmıştım bu konuda. Bu arada yaşlari 5-10 arası ufak çocuklar. Fena halde küfrediyorlar.
Neyse ben evime çıkarken asansörün kapısını açık tuttular ne söylediysem kapattıramadım ben de kızdım sizi ailenize söylicem diye. İçlerinden ufak olan bir tanesi üst kata çıkıp başıma tükürmeye başladı ve saydırdı o... diye birçok kez tekrarladı. Hayatımda kabullenemeyeceğim şeylerin başında küfür gelir ve ben o an bi gafletle tokat attım çocuğa. (Korkutma amaçlı okkalı bir şey değil) ama sonrasında çoook pişman oldum ve saatlerdir ağlıyorum üzülüyorum başkasının çocuğuna bunu yaptım diye. Ailesinin kim olduğunu bilmiyordum yoksa kapılarına gidicektim.
Anneannesi geldi kapıma "sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz" birsürü bağırdı bana ve ben de o derece ciddi bir küfrü bu yaştaki bir çocuk nasıl söyler terbiyeli yetiştirin diye söylendim. Size sorum çıkıp özür dilemeli miyim çünkü gerçekten vicdan azabı çekiyorum şu an...
Çocuğun yaptığı da insanın mantığını kaybettirecek cinsten, afedersiniz o... ne demek, nasıl bir çocuk ki bu lafı biliyor ve kullanıyor, anneanne de çocuk küfreder diyerek üstüne tuz biber olmuş, kendisi başka birinin çocuğundan o... küfürünü duysa nasıl tepki verirdi acaba... Birisi hem kafama tükürecek hem de bana o... diyecek, sakin kalamazdım sanırım

5 - 6 yaşındaki çocuk söylediği o kelimelerin manasını bilmiyordur ki.. nereden bilsin. Tamamen çevresindeki davranışları taklit ederler bu yaşta. Evde anne baba argo kelimelerle konuşursa çocukta bunu normal görür ve taklit eder. Tükürmesi ve ettiği sözlerin sorumlusu ailesidir. Size edilen hakaretin hesabını çocuğun ailesinden sorabilirdiniz. Peki o tokadı çoçuğun babasına da atabilir miydiniZ hesabını sorarken? O zaman çocuğa da atamazsınız işte. Bu şekilde doğruyu empoze edemeyiz o yaştaki çocuklara.
Bende bu tarz bir davranışla karşılaştım. Çocuk 8 yaşlarındaydı . Direk ailesini sordum gittim kapısını çaldım ve annesine durumu anlattım. Annesi özür diledi ve çocuk bir daha ayni davranışı sergilemedi.
Bence evet hatalısınız. Aile hatalı. Tek suçsuz çocuk. Çünkü o adı üstünde “çocuk” ...

Ben niye hata olarak bakamıyorum bilmiyorum. Ama çocuk dahi olsa, o laf çıkmayacak ağzından kimsenin; çıkıyorsa da bir bedeli olacağını bilecek...

Evet çocuk çok terbiyesiz olabilir ama adı üstünde çocuk. Kalkıp da bir çocuğa vurmak nedir? Ben o annenin yerinde olsam çocuğuma vuranı paralardım kusura bakmayın yani. Belki siz vurmasanız kadın gelip kendisi özür dileyecekti ama cocuğuna tokat atarak haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Benim çocuğum bi kadına o.. dese karşıdakinden önce benden yer tokadı... bu yanlışlıkla birine zarar vermek gibi birşey değil.. kabul edilemez birşey. Çocuk dahi olsa. Bunu anlamalı.

Kızlar ben yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım çok da üzüldüm vicdan yaptım. Önce bunu bir kabullenin halen içim sıkılıyor bunu yaptığm için :( ama cidden sakin kalmak öyle bahsettiğiniz kadar kolay olmadı. Şu an sokakta ve halen küfrediyor çocuk. Ben gidip özür dilesem de anlayacağını sanmıyorum artık bu yüzden hiç uğraşmicam. Anama bacıma da sövse duymazlıktan gelicem neticede çocuk dimi(!)...

Yaklaşık 15 dakika önce siteye girdim. Benimki yine kapı önündeydi. Binanın kapısını açtım içeri girerken arkamdan yine bir güzel küfrümü tükürüğümü yedim. Sinirlendim ama artık duymazlıktan geleceğim. Sanırım dünden sonra bana iyice gıcık oldu. Konuşmaya da çekiniyorum artık ne yaparsa yapsın... duymamış gibi davranacağım.

Sanırım yerinizde olsam ona bir tükürük atardım ki... öyle tükürülmez, böyle tükürülür diye.

Ben vuramam filan ama deli gibi sinirlenirim. Bağırırım, tehdit ederim, bi daha beni gördü mü değil tükürmek, yolunu değiştirir. Elalemin terbiye görmemiş çocuğunu çekmek zorunda değil kimse. Gitsin kendisini şımartan anasına babasına, anneannesime tükürsün. İyi valla, evine girerken hergün tükürükle, küfürle uğraşsın millet. O mahalleyi o aileye dar ederdim.

Bir daha yaparsa kendinizi göstermeden videoya çekin ,internete koyun ciddiyim.Hatta eksisozlukten yayılırsa harika olur.

Bakın size kendimden örnek vereyim;
Annemlerin apartman görevlisinin 2 oğlu var, bahçede orada burada birbirlerini çağırırlarken bile küfür kullanırlardı pervasızca. E anne öyle, baba öyle, armut da dibine düşüyor. Annemlerin oturduğu apartman yarı yarıya aile apartmanı, teyzemler filan da oradalar.

Bu çocuklar baya bi sorun oldu bir ara, kendi gibi tipleri de bulup dolduruyorlar, apartmanın içine ediyorlar, bahçede küfürler havada uçuşuyor ki hiçbirimiz alışkın değiliz, dumura uğruyoruz her duyduğumuzda, anneleri küfürlü tehdit dışında pek bir şey yapmıyor. Defalarca azar yediler, defalarca nasihate çekildiler komşular tarafından... Eniştem "Sizi eşek sudan gelinceye kadar dövmek lazım!" diye de bağırdı çocuklara, çocukların tepkisi sadece gülmek ve eniştem geçip gittikten sonra arkasından sülalesine sövmek oldu.

Bende de huydur, çocuklara selam veririm gördüğümde yanlarından geçerken, günlerini sorarım. Hatta sokak hayvanlarına da böyleyim (Gören meczup herhalde diyebilir). Bu çocuklarla her gün selamlaştım, her gün, günlerinin nasıl geçtiğini sordum yargılamadan, sohbetler ettik ayak üstü, tebessüm ettim bazen bazen dudak ısırdım (Şu ayıp anlamına gelecek şekilde dudak ısırmak).. Çocuklar beni gördüklerinde küfrü kesmeye başladılar, biri ağzından kaçıracak olsa başka tarafa doğru söylerken, diğeri dürttü uyardı "Gangsta abla duyuyor ayıp oluyor" diye. Çocukların saygısını kazandım anlayacağınız, önce onlara saygı duyarak. Sonra yine ayak üstü sohbetler derken, apartmandaki o haller bitti Yldzdogu. İki çocuğu kazandım, kazandık.

Böyle daha pek çok örnek yazabilirim hayatımdan.
Zaten bu çocuklar aile içinde görüyorlar şiddeti, dışarıda örnek alacakları birilerinin olması lazım.
Ha kimse kimsenin çocuğuyla uğraşmak zorunda değil, ama en azından daha beter hale getirmeyelim vurarak, bunu da genele yazıyorum.
Benim de bir Berkun'um vardı aynen böyle. Eşim bile höt söt yaparken2 ben hep yapıcı oldum. Nihayetinde galiz küfürlerden, lan dediği için özür dileyen bir çocuğa dönüştü. Fazla kalmadılar bizim apartmanda gittiler sonra ne oldu bilemiyorum ama inşallah kalıcı olmuştur davranışları.

Kazanılmayacak çocuk yok bence. Evef kimisi çok arsız, çok terbiyesiz ama onları şanssız çocuklar olarak görmeli ve elimizden geleni yapmalıyız.

Bu cocuk bunu bi yerlerden duyuyor demekki ogreniyor. 1 kez Konusarak halledemezsiniz, heleki ayni kufurleri evde ya da sokakta 40 defa duyuyosa..

Ellerine sağlık ne güzel yapmışsın . Yok çocukmuşta yok bebekmişte. O çocuk o kadına o kelimeyi kullanıyorsa anlamını da biliyordur!!Keşke o tokatla akıllansa ama o tokat onu daha da perçinlemiştir. O evdeki baba abi neyse onları rol model alacak ve öyle yetişecek o çocuk artık değişmez . Demek ki o evde küfürler havada uçuşuyor!!!

Benim çocuğum bi kadına o.. dese karşıdakinden önce benden yer tokadı... bu yanlışlıkla birine zarar vermek gibi birşey değil.. kabul edilemez birşey. Çocuk dahi olsa. Bunu anlamalı.

Şiddet çözüm değildir. Bu çocuğun suçu değil ailesinin suçu ,çocuk ailenin yetiştirilme tarzına bağlı olarak bazı davranışlarda bulunur. Yaptığının yanlış olduğu ona daha ılımlı bir şekilde eğitim vererek ögretilmelidir. Bırakın bir çocuğu bir insanı dünya üzerindeki hiçbir canlıyı şiddetle eğitemezsiniz. Kendi çocuğunuza vurmanız da sadece sizin kaybınız olur çocuğunuz düzelmek yerine daha da hırçınlaşır.

Ayrıca iyi yapmışsın diyenleri de anlayamıyorum. Şiddet hala bir çözüm olarak algılanıyor ya şaşıyorum. Şuanda ülkede tecavüzcü hırsız katil varsa o da doğru eğitimi terbiyeyi almamalarındandır. Yani er cocuğunuza 2 tokat atınca büyüyünce onu tecavüzcü katil hirsız olmaktan kurtarmış olmuyorsunuz aksine her seferinde daha da arsızlaşan bir birey yetiştiriyorsunuz.

Konu sahibi bı yazım size değil şidetti normal estirenlere Yuh diyorum size birde kadın olacaksınız e o zaman kadına şidette normal size göre sonuçta adam boşa dövmemiştir size göre sonuçta kadın bir şey söylüyorda adamlar o hale geliyor dimi?? 6 yaşındaki çocuk o.. Dedi diyemi o..mu oldu okkalı bir tokat daha atkı aileden almadığı terbiyeyi alsınki sapık olmasın asıl sizin yetiştirdiğiniz çocuklar dayakla büyüdükleri ya da dayak yemekten korktukları için sapık olur manyak olur...bu tarz beyindeki kadın ayarındaki mahkumlar beni alıntılayıp bir şey yazmayın zira size cevap vermek kendime hakaret olur..ve dilerim sizin gibilerin çocukları olmaz bu ülkede yeterince manyak var zaten.

Back
X