Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hatalı olduğumu biliyorum ne söylersem söyleyeyim bu değişmeyecek zaten pişman olup üzülmesem umrumda olmasa böyle bir konu açmazdım vicdanım yeterince sızlıyor benimTüm yorumları okumadan yorum yapmıştım.
Sondan geriye 3 sayfa okudum ağzım açık kaldı.
Ne demek çocuğa vurulan tokadı normal karşılamak anlamadım yahu.
Öyleyse kafanıza uymayan kendi anlayışınızla kötü olan herkese vuralım.
Vuramazsınız efendim. Bu şiddettir ve şiddet affedilmez.
Çocuk terbiyesiz olabilir, yaramaz olabilir ama bu kimseye o çocuğa vurma hakkını vermez.
Sapla samanı karıştırmaya ne kadar müsaitiz.
Aile terbiye vermemiş, gidin onlara şikayet edin. Küçücük çocuğa yaptıklarının vebalini yükletip üstelik de vurmak ne demek yahu.
Koca koca kadınlar hala hayatımızda bu kadar tecrübelerimize rağmen hiç mi hata yapmıyoruz. Bizimkiler hata da çcuğa gelince oh iyi yapmışsın demek nedir.
Cidden şaşırmamak elde değil.
Konu terbiyesizlikse okey tamam ama vurmaya gelince hoooppp derim ben.
Konu sahibi, vicdanın tokat konusunda asla rahatlamasın çünkü hatalısın.
Diğer konularda ise sonuna kadar haklısın.
Ailesinin kim olduğunu bilmiyordum bana evini göster dedim göstermeyip küfretmeye devam edince sinirlerime hakim olamadım evet haksızlığımın farkındayım. Fakat ben vurduktan sonra suratıma bakıp gülüp küfretmeye devam etti ve gerçekten tahammülüm yokTabii ki kufur yanlis ama size vurma hakki vermez, gidip uyarın ailesini ama vuramazsiniz ne munasebet.
6 yaşında fakat benim bilmediğim küfürleri bilen, yukarı kattan kafama tüküren bir çocuk. Aile çok hak hukuk sahibi bi aile olsa evet şikayet edebilirdi. Henüz çocuk yetiştiremeyen bi aileden bahsediyoruz. Şikayet değil ama gelip saçımı başımı yolabilirler. Ben yaptığımın yanlış olduğunun zaten farkındayım ama lütfen büyük konuşmayın. Başınıza gelince siz de sinirlerinize hakim olamayabilirsiniz6 yaşında demişsiniz ayrıca . yani ben ailenin yerinde olsam direk şikayet ederdim sizi.
"Çocuk bu bize de ediyor" kadının savunması bu.Hem çocuğa terbiye vermekten aciz hemde kapıya dayanmış bir de artistlik yapıyor. Aslında o tokadı kadına atacaksın.
Dilemeyin şiddete karşıyım ama o çocuk şu yaşta küfür ediyorsa ilerisi fena oluyor umarım o da ders çıkarmıştır. İyi bir uyarı ve terbiye alması gerekiyor o çocuğun nereden öğrenmiş o kadar küfürü neslimiz çürüyor valla yaİyi akşamlar herkese.
Arkadaşlar bu akşam asansörde evime çıkarken bizim binanın çocukları beni çileden çıkardı. Ben hayatımda böyle terbiyesiz çocukları bir arada görmedim, ki daha önce ailelerini uyarmıştım bu konuda. Bu arada yaşlari 5-10 arası ufak çocuklar. Fena halde küfrediyorlar.
Neyse ben evime çıkarken asansörün kapısını açık tuttular ne söylediysem kapattıramadım ben de kızdım sizi ailenize söylicem diye. İçlerinden ufak olan bir tanesi üst kata çıkıp başıma tükürmeye başladı ve saydırdı o... diye birçok kez tekrarladı. Hayatımda kabullenemeyeceğim şeylerin başında küfür gelir ve ben o an bi gafletle tokat attım çocuğa. (Korkutma amaçlı okkalı bir şey değil) ama sonrasında çoook pişman oldum ve saatlerdir ağlıyorum üzülüyorum başkasının çocuğuna bunu yaptım diye. Ailesinin kim olduğunu bilmiyordum yoksa kapılarına gidicektim.
Anneannesi geldi kapıma "sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz" birsürü bağırdı bana ve ben de o derece ciddi bir küfrü bu yaştaki bir çocuk nasıl söyler terbiyeli yetiştirin diye söylendim. Size sorum çıkıp özür dilemeli miyim çünkü gerçekten vicdan azabı çekiyorum şu an...
Arkadaşlar. Tabiri caizse ben "köpek gibi" pişmanım. Fakat bana saldıranlara sormak istiyorum o... kelimesi veya tükürmesi karşısında (ikaz etmenize rağmen devam ettiğini düşünün) hiç mi sinirlenmezdiniz? Tamam bir hata yaptım çok da üzülüyorum benim sormak istediğim o çocuk için ne yapabilirim?
Birkaç gün geçsin. Çocuk her saat her dakika sokakta zaten. Yaptığım için üzgün olduğumu onun da bana bir daha küfretmemesi gerektiğini söylicem. Kendi aralarında artık ne yaparlarsa yapsınlar şu dakikadan sonra umrumda değil...Size saldırmadım ancak ilk sayfalarda, karşılıklı olarak çocuktan özür dilemeniz gerektiğini söylediğim bir yorum yaptım. Sinirlenilir ama çocuğa değil; anne-babasına sinirlenilir, çocuğun başını yaktıkları, topluma illet birini yetiştirmekte oldukları için belki. Siz, bu olayı telafi etmenin, "Örnek" olmanın yoluna bakın derim. Çocuk sizden tokadı yediğinde gülmüş, öyle demiştiniz; kuvvetle muhtemel onun uğradığı ilk şiddet durumu değil bu, bilmem anlatabildim mi?
Siz üzerinize düşen insanlığı yapın, hiç belli olmaz belki çocuğun içinde bir yere dokunursunuz ailesinde görmediği ve çocuğa dair bazı şeyleri olumlu etkileyebilirsiniz.
Ben de bu yorumlar üzerine sadece ben bu duruma bu kadar sinirlendim herhalde diyip kendime kızdım...Ya tamam kimse çocuklara, kadınlara, hayvanlara dokunmasın diye bangır bangır bağırıyoruz da, 6 yaşındaki çocuk da tutup 23 yaşındaki kadına korkmadan çekinmeden oruspu diye söylenip tukurebiliyorsa değil tokadı daha fazlasını hakediyor.
Ben olsam ben de kendimi tutamazdım.
Ne yapsın kadın yarabbi şükür diyerek yürüsün gitsin mi?
Belli ki ailesi de aynı mal, ee sokakta da her istediğini yapıp bir tepki görmeyen çocukların 20 yaşına gelmiş halini düşünebiliyor musunuz?
Gidip polise bu çocuk bana tukurdu diye şikayet edemeyeceğine göre kendini tutamamasini anlıyorum.
Bence bu durumların da cezai yaptırımı olmalı. Çocuklarına sahip çıkamayan ailelere cezalar uygulanmalı. Kendi ülkemizdeki doğurup sokağa salınan geleceğin magandalarina laf edemiyoruz da, ülkemizde doğuran sığınmacıları görünce çıldırıyoruz.
Birkaç gün geçsin. Çocuk her saat her dakika sokakta zaten. Yaptığım için üzgün olduğumu onun da bana bir daha küfretmemesi gerektiğini söylicem. Kendi aralarında artık ne yaparlarsa yapsınlar şu dakikadan sonra umrumda değil...
Bakın hakliyken haksız duruma düşmemek adına , çocuğu uyardınız hala tükürmeye yada küfür etmeye devam ediyor dimi,tutacaktınız kolundan hangi dairede oturuyorsun bakalim sen,hadi gidelim diyip,kapılarını çalacaktınız. Kapiya gelen anne/anneanne vs her kimse onu bir güzel utandıracaktınız. Çocuğunuz bana o...pu dedi,tükürdü,ben uyardım ama anladığını sanmıyorum vb cümleler kurup bir güzel anlatacaktiniz.Arkadaşlar. Tabiri caizse ben "köpek gibi" pişmanım. Fakat bana saldıranlara sormak istiyorum o... kelimesi veya tükürmesi karşısında (ikaz etmenize rağmen devam ettiğini düşünün) hiç mi sinirlenmezdiniz? Tamam bir hata yaptım çok da üzülüyorum benim sormak istediğim o çocuk için ne yapabilirim?