Kötü bir şey yaptım, çok üzgünüm...

O yaştaki çocuk sokaktan arkadaşlarından da öğrenebilir küfür etmeyi direk aileyi suçlamak gereksiz ama annannede doğru yapmamış sizin muhtabiniz çocuk olmalı Özür dileme kararı da almissiniz zaten.

İyi akşamlar herkese.
Arkadaşlar bu akşam asansörde evime çıkarken bizim binanın çocukları beni çileden çıkardı. Ben hayatımda böyle terbiyesiz çocukları bir arada görmedim, ki daha önce ailelerini uyarmıştım bu konuda. Bu arada yaşlari 5-10 arası ufak çocuklar. Fena halde küfrediyorlar.
Neyse ben evime çıkarken asansörün kapısını açık tuttular ne söylediysem kapattıramadım ben de kızdım sizi ailenize söylicem diye. İçlerinden ufak olan bir tanesi üst kata çıkıp başıma tükürmeye başladı ve saydırdı o... diye birçok kez tekrarladı. Hayatımda kabullenemeyeceğim şeylerin başında küfür gelir ve ben o an bi gafletle tokat attım çocuğa. (Korkutma amaçlı okkalı bir şey değil) ama sonrasında çoook pişman oldum ve saatlerdir ağlıyorum üzülüyorum başkasının çocuğuna bunu yaptım diye. Ailesinin kim olduğunu bilmiyordum yoksa kapılarına gidicektim.
Anneannesi geldi kapıma "sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz" birsürü bağırdı bana ve ben de o derece ciddi bir küfrü bu yaştaki bir çocuk nasıl söyler terbiyeli yetiştirin diye söylendim. Size sorum çıkıp özür dilemeli miyim çünkü gerçekten vicdan azabı çekiyorum şu an...
sizin üzülmenize gerek yok ki, neden üzülüyorsunuz. O yaştaki çocuğu bu şekilde yetiştiren kendi ailesi. Bence çocuk adına onlar sizden özür dilemeli. Hatta evlerine gidip durumu anlatın, sizin yerinize onların pişmanlık duyması gerekiyor.

"Çocuk bu bize de ediyor" kadının savunması bu.
Tamam ama yanlış bir düşünce. Ağaç yaşken eğilir demişler o yüzden eğitimi düzgün vermesi gerekiyor.
Çocukların ilk öğretmenleri anne babalarıdır, aileden ne görürse onu yapar.

Siz pisman olmussunuz o ayri da, siddeti ne kadar mesrulastirmis bir toplum oldugumuzu yeniden gorduk, gucu yeten yetene bassin tokadi madem....
Bence cocuktan da aileden de ozur dileyin, aileye de bir ozur borclusunuz sonucta karsinizda cezai ehliyeti olmayan bir cocuk var ve siz ona karsi bir suc islediginiz halde hakkinizda sikayetci olmamışlar.

Yorumları ağzım açık okudum. Küçük bir çocuğa tokat atılmış ama bizim hanımlarımız iyi yapmışsın, hak etmiş, kimse küfür edemez söylemleriyle küçük bir çocuğu koca insan yerine koymuşlar ve işin en kötüsü şiddeti meşrulaştırmışlar.
üstelik bunu meşrulaştıranlar kadınlarımız. Neymiş küfür etmiş. Her küfür edeni dövelim gitsin.

Arkadaşlar. Tabiri caizse ben "köpek gibi" pişmanım. Fakat bana saldıranlara sormak istiyorum o... kelimesi veya tükürmesi karşısında (ikaz etmenize rağmen devam ettiğini düşünün) hiç mi sinirlenmezdiniz? Tamam bir hata yaptım çok da üzülüyorum benim sormak istediğim o çocuk için ne yapabilirim?

Şahsım adına size saldırmadım ki yorumların büyük çoğunluğu attığınız tokat için size hak bile vermiş.
Kendi adıma söylersem, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama küfür eden bir çocuğa karşı yetişkin gibi davranmamışsınız.
Benim oturduğum muhitte ki çocuklarda çok küfür eder. Ben en fazla sesimi yükseltirim. Kızarım. Ama asla el kaldırmam.
Kaldı ki siz zaten yaptığınızın yanlış olduğunun farkındasınız ve pişmansınız.
Sizi, size hak veren yorumlar gaza getirdi.
Çocuk ahlaksız olabilir, küfür edebilir ama tokat atamazsınız. Benim çocuğuma yapsanız o tokadın hesabını verirdiniz.
Haaaa, çocuğun ailesinin yaptığı doğru mu? Tabi ki hayır. Ailesine karşı hiç bir özür dilemeyin hatta çocuğunu bu kadar terbiyesiz yetiştirdikleri için gerekeni söyleyin.
Konunuzda sapla saman karışmış. O yüzden sitem ediyorsunuz.

Yorumları ağzım açık okudum. Küçük bir çocuğa tokat atılmış ama bizim hanımlarımız iyi yapmışsın, hak etmiş, kimse küfür edemez söylemleriyle küçük bir çocuğu koca insan yerine koymuşlar ve işin en kötüsü şiddeti meşrulaştırmışlar.
üstelik bunu meşrulaştıranlar kadınlarımız. Neymiş küfür etmiş. Her küfür edeni dövelim gitsin.
Lütfen dövmek şiddet falan beni canavar gibi göstermeyi bırakın hayatınızda kaç çocuk size tükürüp defalarca o... dedi? Ben zaten pişmanım ki aklınıza neler geldiğini anlayamadım ben çocuğa tokat bile atmış sayılmam beni iyice şiddet eğilimli birisi yaptınız. Kesinlikle öyle değil

Şahsım adına size saldırmadım ki yorumların büyük çoğunluğu attığınız tokat için size hak bile vermiş.
Kendi adıma söylersem, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama küfür eden bir çocuğa karşı yetişkin gibi davranmamışsınız.
Benim oturduğum muhitte ki çocuklarda çok küfür eder. Ben en fazla sesimi yükseltirim. Kızarım. Ama asla el kaldırmam.
Kaldı ki siz zaten yaptığınızın yanlış olduğunun farkındasınız ve pişmansınız.
Sizi, size hak veren yorumlar gaza getirdi.
Çocuk ahlaksız olabilir, küfür edebilir ama tokat atamazsınız. Benim çocuğuma yapsanız o tokadın hesabını verirdiniz.
Haaaa, çocuğun ailesinin yaptığı doğru mu? Tabi ki hayır. Ailesine karşı hiç bir özür dilemeyin hatta çocuğunu bu kadar terbiyesiz yetiştirdikleri için gerekeni söyleyin.
Konunuzda sapla saman karışmış. O yüzden sitem ediyorsunuz.
Sitem ettiğim nokta beni tam anlamıyla dayakçı birine dönüştürmeleri. Benim attığım tokat belki onda sinek ısırığı acısı bile yaratmadı ki tokattan sonra suratıma bakıp gülüp küfretmeye devam etti.

Cocugum gün olur da birisini sözleriyle taciz ederse, böyle saygisiz davranirsa tokat atana bir aferin derim.
Onlar ki benim canim cigerim, dünyayi yakarim. Tüm cabam ahlakli saygili mutlu cocuklar yetistirmek.
Ama gün gelir de birisine böyle küfür ederse bir anne tokadi da benden yer.
Asla vurmam onlara, ama baskarina böyle saygisizlik yapmalarina katlanamam.
Ne olur böyle birsey yasamayayim.
Bana da ayni yaslardaki cocuklar yurduma giderken pantalonumun tam kalca kismina su sikmislardi tabancayla. Tabi gülmeler hakaretler esliginde.
O anki sinirimi tahmin bile edemiyorum. Cocuklar saygi duymayi ögrenmeden büyüyorlar.
Cocuguma bebeklikten itibaren saygi duyuyorum, cok sükür karsiligini aliyorum.

Son düzenleme:
Ya tamam kimse çocuklara, kadınlara, hayvanlara dokunmasın diye bangır bangır bağırıyoruz da, 6 yaşındaki çocuk da tutup 23 yaşındaki kadına korkmadan çekinmeden oruspu diye söylenip tukurebiliyorsa değil tokadı daha fazlasını hakediyor.

Ben olsam ben de kendimi tutamazdım.

Ne yapsın kadın yarabbi şükür diyerek yürüsün gitsin mi?

Belli ki ailesi de aynı mal, ee sokakta da her istediğini yapıp bir tepki görmeyen çocukların 20 yaşına gelmiş halini düşünebiliyor musunuz?

Gidip polise bu çocuk bana tukurdu diye şikayet edemeyeceğine göre kendini tutamamasini anlıyorum.

Bence bu durumların da cezai yaptırımı olmalı. Çocuklarına sahip çıkamayan ailelere cezalar uygulanmalı. Kendi ülkemizdeki doğurup sokağa salınan geleceğin magandalarina laf edemiyoruz da, ülkemizde doğuran sığınmacıları görünce çıldırıyoruz.

Evet, bir yetişkin olarak yürüyüp gidecekti. Karşısında ki bir çocuktu.
Hiç bir sebep şiddeti haklı göstermez.
Öyleyse her damarına basılan diğerini dövsün. Ohhh ne ala memleket.
Karşınızda ki 6 yaşında yahu. 6 yaş. Farkında mısınız bilmiyorum ama 6 yaşında diyoruz.
23 yaşında diğer kişi yani 4 kat daha büyük, 4 kat daha tecrübeli ve yetişkin.
Hala tutmuş tokattan daha fazlasını hak ediyor diyorsunuz.
Tamam öyleyse kafa göz girsin, 5-6 bıçak darbesi yetmedi bir kaç kırık.
Sonra da konuşup duruyoruz, kadına şiddet, çocuğa şiddet diye.
Boşa konuşuyoruz. Kadınlarımız şiddeti bu kadar normal görürken o kadınların yetiştirdiği erkek çocuklarının büyüdüklerinde kendisinden ayrıldı diye karşısındaki kadını öldürmesi normaldir.

Sitem ettiğim nokta beni tam anlamıyla dayakçı birine dönüştürmeleri. Benim attığım tokat belki onda sinek ısırığı acısı bile yaratmadı ki tokattan sonra suratıma bakıp gülüp küfretmeye devam etti.
Lütfen dövmek şiddet falan beni canavar gibi göstermeyi bırakın hayatınızda kaç çocuk size tükürüp defalarca o... dedi? Ben zaten pişmanım ki aklınıza neler geldiğini anlayamadım ben çocuğa tokat bile atmış sayılmam beni iyice şiddet eğilimli birisi yaptınız. Kesinlikle öyle değil

Bu konuda sizi tek yargıladığım nokta tokat. Sizi canavara dönüştürmüyorum, size iyi yapmışsın diyenlere sözüm.
Ben zaten sizin pişman olduğunuzun farkındayım.
Ayrıca, yaptığınız şiddettir. Bunun sinek ısırığı kadar olanı ile ağız burun parçalayanı arasında fark yoktur.
Şiddet sırf vurmayla değil sözle bile olur.

Benim yüzüme karşı diyenler oldu. Mahallemde böyle bir grup var. Yani aynı memleketliler ve çocuklar resmen terör estiriyor. Ben muhatap olmam en fazla bağırırım. Çocukların aileleriyle konuştum bir kaç kere. Baktım laftan anlamıyorlar anneleriyle olan muhataplığımı da kestim oldu bitti.

Bu konuda sizi tek yargıladığım nokta tokat. Sizi canavara dönüştürmüyorum, size iyi yapmışsın diyenlere sözüm.
Ben zaten sizin pişman olduğunuzun farkındayım.
Ayrıca, yaptığınız şiddettir. Bunun sinek ısırığı kadar olanı ile ağız burun parçalayanı arasında fark yoktur.
Şiddet sırf vurmayla değil sözle bile olur.

Benim yüzüme karşı diyenler oldu. Mahallemde böyle bir grup var. Yani aynı memleketliler ve çocuklar resmen terör estiriyor. Ben muhatap olmam en fazla bağırırım. Çocukların aileleriyle konuştum bir kaç kere. Baktım laftan anlamıyorlar anneleriyle olan muhataplığımı da kestim oldu bitti.

Bazen insan sizin kadar sakin kalamiyor, oluyor kazalar. Kendini savunmak istiyor insan.
Taciz edilmis hissediyor. Cok kötü hissediyor, kurban gibi.
Ben böyle seyler yasadim vurmadim, anneyim su an degil vurmak dokunamam baskasinin cocuguna, sevmek amacli dahi elimi sürmem.
Ama konu sahibine üzüldüm burada.
Yasadigi yetmezmis gibi kendini berbat hissediyor.
Ama o cocuklara o tokat koymadi bile.
Adalet bu degil evet, her iki taraf icinde adeletsiz bir durum.

Koca insan olsa tokadi basamazlar zaten, minik olunca en fazla dil cikarir tukurur... bizim millet boyle gucu yeten yetene...

olan olmuş yeterincede üzülüyorsunuz..netice çocuk bunlar.kin tutmazlar,,hemen unutu verirler .en güzel gidin kek,çikolata vs şeyler alın ,onlara ikram edip gönüllerini alın..onlar mutlu,siz mutlu güzel olmaz mı

Ben 15 yasinda falanim. Bi akrabanin cocugu bana sari benim eski karii diyip diyip bagiriyo :olamaz:
Cocugu bi güzel dovdum cocukta 8 yasin da falan. Annesi yazik o cocuk daha begonfil duyma kizim sen biz konisuruz falan demisti. Suan 25 yasindayim. Yegenim de var tükurme huyu agzi da bozuk. 5 yaslarin da yine. Cok sinirleniyorum. Siz de cok haklisinoz sinirlenmekte hem aile hem sokak cok etken bunu ogrenmelrin de. Ama ne olursa olsun biri vursa cok cok sinirlenirim. Hayırdiŕ ya diyip kavga cikarma potamsiyelim cok buyuk.
Karsidaki cocuk ve bazi cocuklar ne olursa olsun arsiz oluyo terbiyeden de almiyo. Ama baskasinin cocuguna vurmak cok cirkin. Benim cocuguma halasi dayisi bile vuramaz. Yapilcaksa bisey soylensin ben yaparim.
Ama siz de haklisiniz insan kendini kaybedebiliyo.

Yaklaşık 15 dakika önce siteye girdim. Benimki yine kapı önündeydi. Binanın kapısını açtım içeri girerken arkamdan yine bir güzel küfrümü tükürüğümü yedim. Sinirlendim ama artık duymazlıktan geleceğim. Sanırım dünden sonra bana iyice gıcık oldu. Konuşmaya da çekiniyorum artık ne yaparsa yapsın... duymamış gibi davranacağım.

Evet, bir yetişkin olarak yürüyüp gidecekti. Karşısında ki bir çocuktu.
Hiç bir sebep şiddeti haklı göstermez.
Öyleyse her damarına basılan diğerini dövsün. Ohhh ne ala memleket.
Karşınızda ki 6 yaşında yahu. 6 yaş. Farkında mısınız bilmiyorum ama 6 yaşında diyoruz.
23 yaşında diğer kişi yani 4 kat daha büyük, 4 kat daha tecrübeli ve yetişkin.
Hala tutmuş tokattan daha fazlasını hak ediyor diyorsunuz.
Tamam öyleyse kafa göz girsin, 5-6 bıçak darbesi yetmedi bir kaç kırık.
Sonra da konuşup duruyoruz, kadına şiddet, çocuğa şiddet diye.
Boşa konuşuyoruz. Kadınlarımız şiddeti bu kadar normal görürken o kadınların yetiştirdiği erkek çocuklarının büyüdüklerinde kendisinden ayrıldı diye karşısındaki kadını öldürmesi normaldir.
Haddinizi bilin lütfen.
Benim yetiştirdiğim çocukları sorgulamak size düşmüyor, asıl düşünmeniz gereken 6 yaşında böyle ise 16 yaşına gelince bu çocukların kimlere neler yapacağı.

Karşı binamda aynen bunun gibi bir çocuk vardı. 7 yaşındayken falan babasını kaybetti. Tutabilene aşkolsun. Annesi aynen bu anneanne gibi çocuktur yapar eder dedi dedi tutamadı. Sokaktan eve getirmezdi cocugu. Çocuk 15 yaşına gelince uyuşturucu kullanmaya, 17 yaşına gelince baskasiyla nisanli yaşıtı bi kişi kaçırdı. Aynı zamanlarda evde kızkardeşini ve annesini bıçakla kovalamıştı da balkona gidip kurtarın diye bağırınca polisi arayan yine biz olmuştuk.

Kadın çocuk gibi köşeye sinip ağladığında tüm mahalleli sen sahip çıkamadığım ve bize de laf ederek yüz verdiğin için böyle oldu diyordu. Içim sızladı o an ona. O pişmanlığını görmeliydiniz.

Onun için çocuktur yapar laflarından çok böyle çocuklar görünce geleceklerinden ve çevrelerine yasatacaklarindan korkmam çok normal bence. 6 yaşındaki çocuğuna gücünü lafını yediremeyen, 16 yaşına gelince istese de yapamaz diye dusunuyorum.

Katılırsınız veya katılmazsınız. Bu benim düşüncem.

Sanirim 5 6 sene onceydi.Teyzemlerin apartmaninda da boyle bir cocuk vardi 6 7 yaslarinda. Bir gun teyzeme gittim. Üstümde sort bana bakti oo o.puya bak musterimi ariyosun sen sortuda cekmis asufte falan filan modunda yaninda kendi gibi birkac cocuk daha var konusuyorlar guluyorlar. Enik yavrusu gibi tuttum enseden kaldirdim havaya. Dedim seni polise goturecegim.boyle kufur etmek suc Tuttum goturuyorum. Arada elimde telefon polisi ararmis gibi yapiyorum.tepiniyor tabi. O ara bagirtiya annesi cikti balkona. Bakti cocuk havada indi assagiya. Baskin basanindir modunda bagiriyorum ama ne bagirmak. Dedim polisi aradim. Bu yasta bu cocuk boyle kufur ediyorsa demek ki evden öğreniyor cagirdim polisi devlet alsin elinizden yetistirme yurduna versin. Kadinda tutustu tabi yapma etme soyle boyle. Dedim bu cocugu bir kere daha kufur ederken gorursem sikayetimi tekrar ederim alirlar ona gore. Inandi kadin.umarim tabi Sonrasinda umarim cocuguna terbiye vermistir...

Pişman olduğunuzun farkındayım ama eksik anlatıyor gibisiniz..6 yaşındaki çocuğa vurdunux annane kapıya geldi sadece söylendi ve gitti baba anne sizi rencide edicek bir davranışta bulunmadı ama yinede çocuk yetiştirmeyi bilmeyen cahil insanlar çok tezat değilmi??şahsen ben olay çıkarırım polis cagırırım ortalığı kaldırırım çünkü 6 yasında bir bence bebekten bahsediyorux hani 16-17 deseniz gene neyse diyeceğim LÜTFEN KİMSENİN ÇOCUĞUNA DOKUNMAYIN ve hata kimsenin BEBEĞİNİ ÇOCUĞUNU SEVMEYİN bu sözüm sadece size değil herkese..

Back
X