- 14 Ekim 2016
- 7.247
- 49.144
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet çocuğa yiyecek bir şey alıp gönlünü almayı düşünüyorum ailesi konusunda henüz bir fikrim yok korktum kendilerinden. Kalabalık bi aile bi evde milyon kişiler. Biz evde 3 bayan kalıyoruz ne oĺur ne olmaz kestiremiyorumKesinlikle özür dilemelisin fakat aileden değil , tokat attığın çocuktan . çocuk doğuştan şanssız zaten onu yetiştiremeyen bir aileye sahip olduğu için ,birde elalemden dayak yemesin ..sen özür dileyince o da senden özür diler emin ol ..yalnız bunu yaparken gözlerinin içine bak ve ne kadar üzgün olduğunu hissettir .hatta göz seviyesine kadar inip şevkatli bir bakış da iyi hissettirir . El kaldırmanın büyüğü küçüğü olmaz .kişinin ne kadar rencide olduğunu anlamak için illa tokat yiyen olmak da gerekmez .az empati yap ,me hissedecegini düşün ,sonra karar ver .bir daha da kimsenin çocuğuna el kaldırma .hicbirsey yapamıyorsan git ailesine şikayet et .
Kendi çocuğum olsa evet ama başkasının çocuğuma el kaldırmak bana yakışmadı çok üzülüyorumHayır tabiki bence hata bile değil . Eline sağlık. Nefret ederim ağzı bozuk çocuktan. Ailesi öyle.. bir manyak daha yetişiyor.
Kızsaydım, uyarsaydım ama vurmasaydım keşke. Uyuyamıyorum düşünmekten. Sinirlerime hakim olmalıydımÇocuğum olsa ve başkalarına o... dese yerin dibine girerdim. Özür dilemelerini de asla beklemezdim.
Çocuklar ne duyuyorsa onları konuşuyorlar işte.
Çocuk erkek çocuğu dimi.. bazı çocuklar terbiyesiz ve aşırıdır. Çünkü dur lafini hic duymamışlardır. Bi kere otogarda bi erkek çocuğu gördüm. Sevdim. Gülümsedim. Var gücü ile bana birtane patlattı. Şok oldum. Üzüldüm utandım. Annesi de mal mal bakıyor öteden beri. İste böyle böyle Bilhassa erkek çocuktan hiç hoşlanmıyorum. Hayvanlara zarar verirler, ağızları bozuk. Aşırı ve terbiyesiz. Ha istisnasi elbette vardir. Onların da ailelerini tebrike deger buluyorum. Ama sana hakaret eden maalesef istisnanin icinde degil.Kendi çocuğum olsa evet ama başkasının çocuğuma el kaldırmak bana yakışmadı çok üzülüyorum
Ben de öyle düşünüyordum da biri kafanıza tükürüp o... diye tekrarlasa sanırım siz de sinirlenirdiniz. Ve evet haksızım çocukla güzellikle konuşup halledeceğimtamamda çocuğum küfür etti diye de biri tokat atamaz. anne olsaydım gider o tokatı atardım size sonra özür dilerdim.
şiddete şiddetle karşılık vermiş olurdum demi... ay bilemedim ama şimdi
Evet erkek çocuğu. Ben küfrü kimden duysam irite olurum midem bulanır. Ama sinirlerime kesinlikle hakim olmalıydım. Artık duymazdan geleceğim küfürleri...Çocuk erkek çocuğu dimi.. bazı çocuklar terbiyesiz ve aşırıdır. Çünkü dur lafini hic duymamışlardır. Bi kere otogarda bi erkek çocuğu gördüm. Sevdim. Gülümsedim. Var gücü ile bana birtane patlattı. Şok oldum. Üzüldüm utandım. Annesi de mal mal bakıyor öteden beri. İste böyle böyle Bilhassa erkek çocuktan hiç hoşlanmıyorum. Hayvanlara zarar verirler, ağızları bozuk. Aşırı ve terbiyesiz. Ha istisnasi elbette vardir. Onların da ailelerini tebrike deger buluyorum. Ama sana hakaret eden maalesef istisnanin icinde degil.
Benim çocuğuma biri vursa hanimefendi gibi gidip bi sorun mu oldu, çocuk sizi rahatsiz mi etti diye sorarım. Gidip hem suclu hem güçlü gibi bagirmam kapilarda. Armut dibine düşmüş işte.
Evet bu yüzden uyuyamıyorum nasıl yaptım diyeÇok küçükmüş ya
Küfürde etse tokat olmamış![]()
Çocuğun evine gitmene gerek yok .belli ki ailesi bütün gün dışarda bırakıp başından atan tipler . İlla ki yine görürsün sokakta .sen özrünü hazır tut ,gerisini düşünme .aileyle de iletişim kurma ,dilden anlayan insanlara benzemiyorlar .hem bu çocukla senin aranda .Evet çocuğa yiyecek bir şey alıp gönlünü almayı düşünüyorum ailesi konusunda henüz bir fikrim yok korktum kendilerinden. Kalabalık bi aile bi evde milyon kişiler. Biz evde 3 bayan kalıyoruz ne oĺur ne olmaz kestiremiyorum
Çocuktan özür dileyin bence gönlünü alın. Onun suçu yok, ne dediğini bilemez o yaşta. Sizden de örnek bir davranış görmüş olur.Kızsaydım, uyarsaydım ama vurmasaydım keşke. Uyuyamıyorum düşünmekten. Sinirlerime hakim olmalıydım
Evet çocukla konuşup gönlünü alacağımBence yapacağınız en faydalı şey çocukla konuşmak olacaktır anneannesinin ve annesinin laftan anlayacağını sanmıyorum.küfreden bir çocuk beni çok üzer ama tükürmesi terbiyesizlik olmuş.doğru kelimeleri seçerek çocukla iletişime geçerseniz çocuk zaten unutur.belki bir çocuğun kurtarılmasına vesile bile olursunuz.onlar bizim geleceğimiz hepsi pırlanta gibi
Zaten haklı olduğunu savundu gelen bayan. Genç bir anneanneydi. Ve bana dediği şey "amcası onu sürekli dövüyor ama çocuk anlamıyor" sanırım bu yüzden çookk üzüldümKeşke çocuğa vurmasaydınız. Çocuğu yanınıza alıp ondan özür dileyebilirsiniz. Yaptığının yanlış olduğunu da anlatın. Daha fazla üstelemeyin. Ailesinin verdiği eğitim ortada gidip özür dileseniz bir de kendilerini haklı görürler. Yazık gerçekten.
HaklısınızÇocuğun evine gitmene gerek yok .belli ki ailesi bütün gün dışarda bırakıp başından atan tipler . İlla ki yine görürsün sokakta .sen özrünü hazır tut ,gerisini düşünme .aileyle de iletişim kurma ,dilden anlayan insanlara benzemiyorlar .hem bu çocukla senin aranda .
Burda tokat atmışsın ama o da sana küfür etmiş diyenleri anlayamıyorum . Ya o çocuk sizinki olsaydı ? Evde bağırmaya bile kiyamadiginiz çocuklarınıza tanımadığınız biri şiddet uygulasa ? Polise kadar giderdi mevzu ..ne kadar kolay başkasının çocuğuna uygulanan şiddetin normallestirilmesi ..ben olsam bu durum karşısında ciddi olay çıkarırdım .çocuğum kufretmisse de benim terbiyesizliğim ,çocuğumun değil çünkü onu ben yetistirememisim . Bu sebeple karşı taraftan da özür dilerdim .yalnız çocuğuma dokunmadan kapıma gelmiş olacak ..aksi takdirde kafa göz dağıtırım ..
İyi akşamlar herkese.
Arkadaşlar bu akşam asansörde evime çıkarken bizim binanın çocukları beni çileden çıkardı. Ben hayatımda böyle terbiyesiz çocukları bir arada görmedim, ki daha önce ailelerini uyarmıştım bu konuda. Bu arada yaşlari 5-10 arası ufak çocuklar. Fena halde küfrediyorlar.
Neyse ben evime çıkarken asansörün kapısını açık tuttular ne söylediysem kapattıramadım ben de kızdım sizi ailenize söylicem diye. İçlerinden ufak olan bir tanesi üst kata çıkıp başıma tükürmeye başladı ve saydırdı o... diye birçok kez tekrarladı. Hayatımda kabullenemeyeceğim şeylerin başında küfür gelir ve ben o an bi gafletle tokat attım çocuğa. (Korkutma amaçlı okkalı bir şey değil) ama sonrasında çoook pişman oldum ve saatlerdir ağlıyorum üzülüyorum başkasının çocuğuna bunu yaptım diye. Ailesinin kim olduğunu bilmiyordum yoksa kapılarına gidicektim.
Anneannesi geldi kapıma "sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz" birsürü bağırdı bana ve ben de o derece ciddi bir küfrü bu yaştaki bir çocuk nasıl söyler terbiyeli yetiştirin diye söylendim. Size sorum çıkıp özür dilemeli miyim çünkü gerçekten vicdan azabı çekiyorum şu an...
Evet sorun bizde ve bu olaydan sonra düşündüm ki benim çocuğum da bu davranışta bulunabilirdi ben de kabul edemezdim birinin evladıma vurmasıbı. Umarım cocuk da rabbim de affeder beni bu davranışımdan ötürü.Olaya 2 taraftan bakınca herkes haklı .. Bence kalkın soğuk duş alın sinirleriniz gerilmiş belli ve uyumaya çalışın . Yarın işten gelirken çikolata alın tüm çocuklara verin . Vurduğunuz çocuğa alırsanız sadece ailesi iyice bak hatasını nasıl anladı diye söylenir kendi kendilerine marifet bilirler . O çocuğa da canın çok acıdı mı özür dilerim ama küfretmezseniz size her hafta bir şeyler alırım diyebilirsiniz .
Malesef ne mezunu(ilkokul üniversite ) olursak olalım insan ırkı evlat yetiştirmede cahil kalıyoruz genel olarak. Ya çocuklar küfreder yada psikolojik olarak farklı alanlara yönelir . Genel anlamda sıkıntımız var . Sorun yetişkinlerde de kimse farkında değil.