Kötü düşünceleri kafamdan atamıyorum

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Selam herkese,

Oğlumun iki gündür hırıltılı öksürüğü ve yemeği takip eden öğürmesi var. Öğürüyor fakat kusmuyor sadece gaz çıkartıyor. Kendi doktoru yurtdışında olduğu için başka bir çocuk doktoruna götürdük soğuk algınlığından dedi, kendi doktoruna da şimdi ulaşabildim telefondan yorum yapamam pazartesi getirin bakayım ateş yoksa telaş etmeyin dedi. Ama gelin görün ki ben kendimi sakinleştiremiyorum. Şu an tatildeyiz eşimi de kendimi de doktoru da bezdirdim. Burada yazan annelerin ne dertleri var, en ufak şeyi abartmayın tek çocuk sizinki değil diyenleriniz olabilir ama konu bu değil. Sadece bu olaya özel değil kendim de eşim de hastalansa hemen en kötü şeyi düşünüyorum. Yani demek istediğim en ufak şeyi kafamda kurup büyütüyorum. Arkadaşlar benim annem soğuk algınlığı diye hastaneye yatıp on günde pankreas kanserinden acılar içinde öldü bu nedenle kötü düşüncelerime engel olamıyorum. Biliyorum normal değilim tedavi olmam lazım. Ömür böyle geçmez. Ama her küçük şeyde annem aklıma geliyor, basit görünen şeylerin altında ısrarla ciddi şeylerin yatıyor olduğunu düşünüyorum, zaten hastalık bizde ırsi demek ki ben de öyle öleceğim diyorum çocuğumda da çıkabilir diye vicdan azabı çekiyorum. Dertleşmeye çok ihtiyacım var. Kendi kendimin asabını bozdum. Morale de ihtiyacım var. Ben artık böyle olmak istemiyorum ama yaşadıklarımı unutamıyorum.

• Beğen
Reactions: Den
Ecel gelmişse baş ağrısı bahane derler,eğer insanın kaderinde varsa kanserden de ölür,yolda yürürken başına saksı düşer de ölür.O yüzden tüm hastalıkları sevdiklerinizin öleceği korkusuyla gözünüzde büyütmeniz sizi yıpratır.Hele ki çocuklar sürekli hastalanırlar.Bol bol dua edin rabbimden sağlık dileyin,kötü düşünceleri kafanızdan atın evrene negatif enerji yollamayın!

Böyle zamanlarda atak halini engellemek için haplar var. Bence bir psikiyatrle konusursaniz sizi anlar ve yardımcı olur. Devamlı içmiyorsun , sadece panik anlarında sizi rahatlatıyor.
Ben de bir panik bozukluguyla doktora gitmiştim, bu şekilde bir ilaç vermişti. Hiç içmedim ama kendimi çok güvende hissettim onunlayken:)

Hamilelikten önce iki adet ilaç kullanıyordum hamilelikte bıraktım, iyileştiğimi düşünmüştüm. Hormonların etkisiyle yanıldım.

Yaşadığınız çok travmatik ve acı bir şey, etkilenmeniz çok normal. Niye böyleyim diye kendinizi hırpalamayın. Destek alın bir an önce. Emin olun hem kendiniz hem çocuğunuz hem de evliliğiniz için sizin ruh sağlığınız çok önemli.

Böyle bir sorununuz olmasa bile uzman biriyle annenizi kaybetme deneyimi hakkında konuşmak iyi gelirdi.

Çocuğunuzun bir sıkıntısı yoktur, doktor baktıysa. Umarım çabucak düzelir, kendinizi sıkmayın. Bir an önce destek alın. Kaybınız için de çok üzgünüm.

Selam herkese,

Oğlumun iki gündür hırıltılı öksürüğü ve yemeği takip eden öğürmesi var. Öğürüyor fakat kusmuyor sadece gaz çıkartıyor. Kendi doktoru yurtdışında olduğu için başka bir çocuk doktoruna götürdük soğuk algınlığından dedi, kendi doktoruna da şimdi ulaşabildim telefondan yorum yapamam pazartesi getirin bakayım ateş yoksa telaş etmeyin dedi. Ama gelin görün ki ben kendimi sakinleştiremiyorum. Şu an tatildeyiz eşimi de kendimi de doktoru da bezdirdim. Burada yazan annelerin ne dertleri var, en ufak şeyi abartmayın tek çocuk sizinki değil diyenleriniz olabilir ama konu bu değil. Sadece bu olaya özel değil kendim de eşim de hastalansa hemen en kötü şeyi düşünüyorum. Yani demek istediğim en ufak şeyi kafamda kurup büyütüyorum. Arkadaşlar benim annem soğuk algınlığı diye hastaneye yatıp on günde pankreas kanserinden acılar içinde öldü bu nedenle kötü düşüncelerime engel olamıyorum. Biliyorum normal değilim tedavi olmam lazım. Ömür böyle geçmez. Ama her küçük şeyde annem aklıma geliyor, basit görünen şeylerin altında ısrarla ciddi şeylerin yatıyor olduğunu düşünüyorum, zaten hastalık bizde ırsi demek ki ben de öyle öleceğim diyorum çocuğumda da çıkabilir diye vicdan azabı çekiyorum. Dertleşmeye çok ihtiyacım var. Kendi kendimin asabını bozdum. Morale de ihtiyacım var. Ben artık böyle olmak istemiyorum ama yaşadıklarımı unutamıyorum.
Babamın ölümü ve annemin beyin kanaması geçirmesi ardından ben de böyle olmuştum.Geceleri uyanıp eşim nefes alıyor mu diye kontrol ediyordum.Her hafta kendime kanser teşhisi koyuyordum,hayatımız acillerde geçiyordu.Geceleri asla uyuyamıyordum.Kasılıp kalıyordum yatakta.Sonsuza kadar böyle olacam sandım.Doğada uzun yürüyüşler yapmaya ve sürekli görmediğim yerlere seyahatler ayarlamaya başladım.Nasılsa hasta olucam ölücem ya da yakınlarım ölecek bari o zamana kadar hayatı dolu dolu yaşayayım fikrine odakladım kendimi.Hiçbir yere gidemezsem konsere,tiyatroya,sinemaya gidiyordum.Sonra entereasan bir şey oldu ben bunları yaparken farketmeden o düşünceler silinip gitmişti hala korkularım var elbet ama artık yaşam standartlarımı aşağıya çekecek düzeyde beni etkileyemiyor.Bu tarz ani kayıplar ve hastalıklar üzerimizde derin izler bırakıyor.Teslim olmayın savaşın o düşüncelerle.

Selam herkese,

Kendinizin ve kötü düşüncelerinizin farkındasınız.kötü düşüncelerin nereden geldiğinin de farkındasınız.geriye bir tek tamir etmek kalmış, bunun için konunun uzmanından küçük bir destek alıp halledebilirsiniz

benim annem soğuk algınlığı diye hastaneye yatıp on günde pankreas kanserinden acılar içinde öldü
Sebep çok açık, yardım alman gerek ..lütfen kendini hirpalamaktan vazgeçip, en azından terapi almayı dene ..hiç yorulmuyor musun bu düşüncelerden?

Sebep çok açık, yardım alman gerek ..lütfen kendini hirpalamaktan vazgeçip, en azından terapi almayı dene ..hiç yorulmuyor musun bu düşüncelerden?
Peki bu yardim psikiyatr dan mi psikologdan mi alınmalı acaba? Ben senelerce antidepresan kullandim 3 senedir kullanmiyorum tahminimce pasif agresifim de. Okbydi tanım. Sonra fibromiyalji de oldum. Bazi seyleri 3 gün boyunca düşünüyorum günlük islerimi falan etkilemiyor hayat devam ediyor ama zihnim cok bulanik cok öfkeliyim. Kimseye zararim yok ama zihnimde ayni seyler dönüyor hep :( bu okb nasil bi illet ya

Peki bu yardim psikiyatr dan mi psikologdan mi alınmalı acaba? Ben senelerce antidepresan kullandim 3 senedir kullanmiyorum tahminimce pasif agresifim de. Okbydi tanım. Sonra fibromiyalji de oldum. Bazi seyleri 3 gün boyunca düşünüyorum günlük islerimi falan etkilemiyor hayat devam ediyor ama zihnim cok bulanik cok öfkeliyim. Kimseye zararim yok ama zihnimde ayni seyler dönüyor hep :KK43: bu okb nasil bi illet ya

Ben psikiyatra gidiyorum. Son dönemde vakit bulamadığım için aksattım bebek sebebiyle. Ama ilaç kullanmayı düşünmüyorum bir daha. Yani çok gerekli değilse tercih etmeyeceğim, kendim yeneceğim. Umarım yani :(

Peki bu yardim psikiyatr dan mi psikologdan mi alınmalı acaba? Ben senelerce antidepresan kullandim 3 senedir kullanmiyorum tahminimce pasif agresifim de. Okbydi tanım. Sonra fibromiyalji de oldum. Bazi seyleri 3 gün boyunca düşünüyorum günlük islerimi falan etkilemiyor hayat devam ediyor ama zihnim cok bulanik cok öfkeliyim. Kimseye zararim yok ama zihnimde ayni seyler dönüyor hep :KK43: bu okb nasil bi illet ya
Ben uzman değilim fakat hem ilaç hem terapi iyi gelir sanırım sana .ben şuan ikili yardım alıyorum, yani psikiyatr + psikoterapist , ikisinden de çok memnunum .basta hiç inancım yoktu ama bir yılı devirdim ve artık daha iyi hissetmeye başladım . Bide benim yatarak tedavi görmem gerekiyordu ,kabul etmedim, buna göre iyi gidiyorum .Bide uzman da önemli, işini iyi yapan birini bulmak gerek ..umarım kısa sürede atlatır, iyi olursun ..

Ben psikiyatra gidiyorum. Son dönemde vakit bulamadığım için aksattım bebek sebebiyle. Ama ilaç kullanmayı düşünmüyorum bir daha. Yani çok gerekli değilse tercih etmeyeceğim, kendim yeneceğim. Umarım yani :KK43:
Yemin ederim 8 sene kullandım. Evet geçti. Yani gecti saniyorsunuz hoop yeniden tekrarliyor. Buna sebep belki bir travma,hayat degisikligi,yasadıgın yerin degisikligi,issizlik,hastalik,depresyon yani illa biseyler sebep oluyor ama bilemiyorum neyin olduğunu. Beyin cok farklı ve hassas bir organ.

Ben uzman değilim fakat hem ilaç hem terapi iyi gelir sanırım sana .ben şuan ikili yardım alıyorum, yani psikiyatr + psikoterapist , ikisinden de çok memnunum .basta hiç inancım yoktu ama bir yılı devirdim ve artık daha iyi hissetmeye başladım . Bide benim yatarak tedavi görmem gerekiyordu ,kabul etmedim, buna göre iyi gidiyorum .Bide uzman da önemli, işini iyi yapan birini bulmak gerek ..umarım kısa sürede atlatır, iyi olursun ..
Dogru söylüyorsunuz iyi birisi şart. Haftada 1 mi gidiyorsunuz? Ne sıklıkla. Ozel bir klinik mi? Devlet hastanesinde bir psikiyatr a gidiyordum ben ama cok iyi bir doktordu. Psikiyatrlar genelde ilac yazıyorlar ya ondan sormustum
Siz ilac iciyormusunuz. O yatarak tedaviyi bende istemezdim sanirim. Babam bi ara seni yatircam uyumuyorsun demisti hayir asla dedim. Uyumuyorum diye hastaneye yatırcaktı :( uyuyorum ama 24 saatte bir falan. O zamanlar öyleydi.

Dogru söylüyorsunuz iyi birisi şart. Haftada 1 mi gidiyorsunuz? Ne sıklıkla. Ozel bir klinik mi? Devlet hastanesinde bir psikiyatr a gidiyordum ben ama cok iyi bir doktordu. Psikiyatrlar genelde ilac yazıyorlar ya ondan sormustum
Siz ilac iciyormusunuz. O yatarak tedaviyi bende istemezdim sanirim. Babam bi ara seni yatircam uyumuyorsun demisti hayir asla dedim. Uyumuyorum diye hastaneye yatırcaktı :KK43: uyuyorum ama 24 saatte bir falan. O zamanlar öyleydi.
Özel bir hastane ,nöroloji ve psikiyatri hastanesi ..en az ayda bir psikiyatr, haftada bir yada iki haftada bir psikoterapist randevum oluyor .
Evet ilaç kullanıyorum, kullanmasaydım şuan yatılı tedavi bile kurtaramazdı beni .giderek olumsuzlasan bir tablom vardı ,basta direndim fakat kafamdaki ses ve görüntülerle başa çıkamayınca ilaç kullanmaya başladım . Iyi ki de başlamışım. Hayatımı onlara borçluyum. Uyumamak da ruh sağlığını bozuyor bu arada. Bunun için tedaviye yardımcı, yan etkisi uyku olan bir ilaç isteyebilirsin doktorundan .Benim doktorum direkt uyku hapı vermiyor. Ben uyumayı sevmiyorum ,8 saat uyusam yeter .

O zaman neden yardım almıyorsun? Bu yük çok ağır..babamı kaybettim ben de kanserden ,ilaç kullanıyo olmasam aynı senin gibi düşünür, hayatımı zorlastirirdim

Aksatsam da alıyorum. İlacı bıraktım. Doktorumu da çok seviyorum, ama açılmakta direnç gösteriyorum bazen. Sadece hastalığa karşı değil deprem, uçak yolculuğu gibi kendim dışında gelişen olaylara karşı da aynı tavır oluştu kaybımdan sonra. Uçağa binerken içtiğim özel ilacım vardı hatta normalde aldıklarıma ek olarak. Şimdi böyle anlatınca çok kaçıkmışım gibi oldu :)

Aksatsam da alıyorum. İlacı bıraktım. Doktorumu da çok seviyorum, ama açılmakta direnç gösteriyorum bazen. Sadece hastalığa karşı değil deprem, uçak yolculuğu gibi kendim dışında gelişen olaylara karşı da aynı tavır oluştu kaybımdan sonra. Uçağa binerken içtiğim özel ilacım vardı hatta normalde aldıklarıma ek olarak. Şimdi böyle anlatınca çok kaçıkmışım gibi oldu :)
Yooo ,ben birşeyler anlatsam asıl kaçık senmissin dersin :) maalesef kayıplardan sonra duygu durum bozukluğu oluşuyor . Mesela ben sonradan edindiğim korkularımdan ilâçlarım sayesinde kurtuldum . Birini çok ilginç bir şekilde farkedip ,sevinç çığlıkları atmisligim bile vardır :) hayat güzel be sardenya, ne yaşarsak yasayalım güzel ve sonu var .Bunun için ruhsal durumunu iyileştirip güzel yaşamaya çalış ..

"panik atakta" diye bir kitap var bende de kaygı bozukluğu var kitap çok iyi geliyor. Sadece okumuyorsunuz. Alıştırmaları da var. İyi geliyor gerçekten. Mutlaka okuyun...

Back
X