Kötü gelin oldum

Demeden geçemeyeceğim, benim yaşıtım eltim de nikah büyüğü olduğu gerekçesiyle benim yenge dememi omuyor laf ilettiriyordu. Adıyla hitap ediyorum.
Herkesin kafası başka çalışıyor. Benden 5 yaş küçük birinin bana yenge demesi bile garip geliyor.

Bunda ne var ,bu kadar üzülecek ne var anlamadım.eltinle muhatab olmazsin biter.Şimdi herkesle kötü oldun.Siz gençler evlilikte politik olun az ya ,az yalancı ,az oyuncu olun,el opmekle ağız asinmaz.

Bizde de eltiye yenge denir. Yenge bir ustunluk ibaresi mi? Sanmiyorum. Deyin ne olacak ki?

K.p bayram ziyaretinde karşılaştik iyiydi birşey olmamış gibi davrandi

Ayrıca görümce mde gitmemiş sabah demek ki sorun ssadece bnde değilmiş

Demek istemiyosan deme.İnsanların keyfine göre mi hareket ediceksin.Ben içimden ne geliyosa onu derim insanlara.Eltiye yenge denildiğini de ilk defa duyuyorum.Sen de bana yenge de deseydin .

eltin gerçekten ego patlaması yaşıyor bence hitap konusunu mesele ettiyse, bana böyle hitap et diyen insanlar bana çok cahil cühela geliyor ya, yıl olmuş 2014

[KVOTE="chess, post: 37197585, member: 159216"]nasıl davet etmediler, kaynananla eşin gitti ama doğru mu anladım[/QUOTE]

Kv ile kp gitti eşim gitmedi git dediğim halde.

eltin gerçekten ego patlaması yaşıyor bence hitap konusunu mesele ettiyse, bana böyle hitap et diyen insanlar bana çok cahil cühela geliyor ya, yıl olmuş 2014
yalnız şöyle bir durum var.konu sahibi daha önce yenge diyormuş,birden 3 yaş büyük olduğunu öğrenince yenge demeyi bırakmış.baştan demese sorun olmazdı

yalnız şöyle bir durum var.konu sahibi daha önce yenge diyormuş,birden 3 yaş büyük olduğunu öğrenince yenge demeyi bırakmış.baştan demese sorun olmazdı

ne bileyim canım empati yapayım diyorum ben hiç sorun etmezdim önce öyle demiş sonra böyle demiş
olgun bi insan böyle şeyleri umursamaz, benim ufak yiğenim bana adımla hitap ediyor, annesi sürekli uyarıyor ama ben bırak elleme nasıl isterse öyle diyorum, teyze desene ne adımı söylesene, birbirini seven insanlar bunları problem etmez bence

[KVOTE="chess, post: 37197585, member: 159216"]nasıl davet etmediler, kaynananla eşin gitti ama doğru mu anladım

Kv ile kp gitti eşim gitmedi git dediğim halde.[/QUOTE]

peki eşin davet almışmıydı, davet edilme konusunu anlamadım

bazı insanların vardır takıntısı,eltisinin yaşını öğrendiğinde,aa canım yenge diyorum ama yaşlarımız yakınmış,bundan sonra isminle hitap edeceğim dese eminim sorun olmazdı.bu arada kayınlarım benden büyük ama yenge derler bana.bu da bizim bir geleneğimizdir,eltimle yaşıtız o da yenge der.eşim büyükleri olduğu için

Aramizda 2-3 yaş var egosu yüksek biri yenge dememi istiyormuş. Ben derim ilimli bi insanin ama söyleme şekli beni sinir etti
Eşin yenge mi diyor? Yani eşin nasıl hitap ediyorsa senin de o şekilde hitap etmen uygun olur.

valla kk da açılan elti konularında bana genelde elti haklı gibi gelir ama bu konuda konu ssahibine hak verdim, bence eltisi zorla bana saygı duy diye bi ego savaşı içine girmiş, 3 yaş abla demek için bile küçük bence, ama taraflar gönüllüyse ne denirse densin, senin anlattığında da taraflar gönüllü zaten, bi sorun yok yani...

açıkçası yenge diyen eltim birgün ismimle hitap etmeye başlarsa ben de noluyoruz diye düşünürüm.bunlar karşılıklı konuşulmalı bana göre

Hiçbirşey söylemedende konuşabilirsiniz illa yenge, abla deme zorunluluğun yok. Verdiği tepki onun terbiyesizliği de, bayramda düşmanlar bile barışıyor, aile arasınsa böyle basit şeylerden soğukluk girmemeli. Uzatmamak lazım öyle her sorunu.

küçük gelin isen büyük geline yenge demen gerekir bizim köylerde genel olarak anadoluda bı gelenek söylemek zorunda degılsınız bana da kayınvalıdem gelin dıyordu baslarda konustum anne ben gelin lafını sevmırum beni ismimle cagır dedım o da sagolsun dıkkat ettı bana karsı guzelce sınırlenmeden konusarak herseyı tatlıya baglayabılırsınız

Egem bu konuda çok takintilisin herhalde eltim gibi :) ben kendisine ifade ettim zaten neden ismiyle hitap ettiğimi.ayrıca bana rica etseydi yenge de derdim sorun had bildirir gibi konusmasinda.diğer konumda da anlamamissin anla artik canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…