Kötü gün arkadaşlığı

Bir de şu pencereden baksanıza; ben arkadaşımın iş durumunu tehlikeyi atacak bir şeyi arkadaşımdan isteyecek kadar bencil bir insan mıyım?
Sizin arkadaş olduğunuz bilinir ve bu durumda ilk ondan şüphelenilir. Kadın sizin yüzünüzden şu kötü ekonomide neden işinden olsun? İlk başta geleyana gelip vermiştir, sonra anlamıştır kendini yakacağını belki de.
Bu kadar bencil olmayın.

Is yeriniz b.k dahi olsa b.k diyemezsiniz. Is yerine karsi, calistiginiz surece sadakat hukmunuz vardir. Is yerinden bilgi sizdirmak suctur. Ust duzey bir yoneticiyseniz ayrildiktan sonra dahi rakip firmaya giris yapamazsiniz. Arkadasiniz sizinle diyalog halindeyken ne demis olursa olsun, aktif olarak orada calismaya devam ediyor. Kendini neden riske atsin. Dogru olani yapmis

Arkadaşınız İlkinde yardımcı olmak istemiştir ancak bu yardım etme faslının arkasının gelmeyeceğini ve ortaya çıkarsa İşten çıkarılma gibi bir durumu olacağını da düşünerek daha fazla böyle şeylere bulaşmak istememiştir haklı olarak. Sonuçta ekmek parası kazanmak da kolay değil o da işinden olacak sonuç itibariyle.

zaten çoğu insan iş yerinden acayip memnun filan değildir, arkadaş arasındaki bir muhabbette iş yerinin iyi olmadığını düşündüğünü söyleyebilir. sırf böyle diye de sizin işinizi görmek zorunda değil. tamam ilkinde vermiş ama sonradan belki başına bela olacağını düşündüğü için buna devam etmek istememiştir. birinden etkilendiyse de iyi ki etkilenmiş, yaptığı etik değil çünkü.

bazı şeyleri uzaktan izleme fırsatı doğduğunda insan aydınlanma yaşayabiliyor. durumun içindeyken fark edilmiyor. siz gidince belkide arkadaşlığınızı gözden geçirmiştir ve belki bunu bir etki altında kalmadan yapmıştır. samimiyetiniz konusunda bir şüphe bile yeterli size yardımcı olmaması için çünkü kendi işi ve hayatı söz konusu.

gerçekten arkadaşsanız o kişiyi zor durumda bırakacak bir şey yapmayı teklif etmemeniz gerekirdi.
bir kere yapmış (belki siz baskı yaptınız ya da o ilerisini düşünemedi) ama artık yapmak istemiyor.
siz davayı kazanacaksınız diye milletin ekmeğiyle oynamayın.
gönül koymaya hakkınız yok.

kimse için yapmam yani en başında yardım etmiş ama sürekli yardım edecek diye bir durum yok yaptığınız şey nankörlük ve çok mantıksız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…