Kötü niyetli mi düşünüyorum nasıl konusmaliyim ?

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
83
Merhaba ,eşim polis dogudayiz ,sırf kendimize ait bir şeyimiz olsun diye minicik bir Lojmana taşındım .Banka faizleri filan ucunca eşim arabayı degsitirelim ,ileride peşinat yaapruz vs dedi ve ben hep karşı çıktım salak gibi ..40000 TL filan kredi çekmesi gerek istediği araba 120000 civarı ve otomatik birazda ben kullanayın diye yeltendi.

Neyse ailesinin evi yok babası emekli ama yıllardır milelte kefil olmaktan borcu bitmedi .Keyfi olarak çalışmayan birisi .Ve TOKİ için başvuru yapmışlardı eğer çıkarsa ödeme 1980 TL ..

Bugün arkadaşlarımızın yanında eşim arabayı alabilsek izine gitmeden filan deyince ,arqkdas ya açıktan satış olan tokielre bak filan dedi .Esimde" babamlar başvurdu onlara çıkarsa ben ödeyip evi ustume isteyeceğim." Dedi .Bende iyice o ev yatırım olmuyor ki onlar oturacak ben kendime ikinci bir evi nasil alacağım ilerde dedim .2000 ona odenirse diye o da o zaman arabayı almam eve yatirim yapmış olurum gibi salakça bir açıklama yaptı milletin yanında uzatmadim.Ama bu yatırım mi yani bence değil ve keyfi olarak çalışmayan ,ona buna kefil olup evine bakmaktan aciz bir adam için ben neden 2000 TL ödüyorum bizim evimiz yok bu arada yani birde kendimize ev almaya çalışacağız .

Kura tarihini bekleyecegim ama yemin ediyorum inşallah çıkmaz dedim.bugun .Eşimin araba alması için gaz vereceğim sanırım ne kadar istemesemde en azından kendi borcumu öder kendime yatırım yaparım .
Bilmiyorum bı yandan çok mu fesat duusnuyorum.diye içim içimi yiyo ? Konu açılırsa nasıl konusamaliyim ne yapmalıyım bilmiyorum çok.fevri bir insanım normal şartlarda ciddi bir kavga çıkarırım .Ve her seferinde haksız duruma düşünüyorum sakin ve mantıklı bir çözüm bulmak istiyorum teşekkür ederim şimdiden

Sizde çalışıyorsanız ,ortak geliriniz varsa ,ailenin oturacağı evi ben ödeyemem beni ilgilenmiyor diyin,hem geçim sağlayıp hem o krediyi ödeyecekse aferim , ev için hiç bişi ödemeyin ,
Yarın öbürgün boşanma vs olur ,ev babasının üstüne gözükür siz hiç bişi alamazsınız , gözünüz açık olsın bunları konuşun

Bu arada ben çalışmıyorum eşimle ortak kararımızdu cocugumu büyütmek için .ve girdiğim sınavlara adam gibi hazirlanamadugim için olmadı hep kıyıdan köşeden kaçırdım .Bu yıl kpss çalışabilmek için ya bir kursa gitmem yada evde hazirlanabilecek bir vakit kalmasi lazım her halükarda oğlumun yarım günde olsa.birbjres veya anaokuluna gitmesi gerekli ben buna bile acaba idare edebilir miyim diye düşünüyorum

Sacmaliga bak. sakin o hataya kalkışmayın. O evin borcunu odersiniz ama yinede girip icine oturamazsin. annesi babasina cik asla demez. Sessiz kalicaginiza burda belirttiginiz gibi fikrinizi belli edin..neden susup icinizden beddua ediyorsunuz ki
Fikrilerini soyle,sonra esin soz geciremessin.

Aşağıda ekledim ben çalışmıyorum sınava hazırlanmak gerek .Lojman kiarmiz çok az bir miktar evden veya bende birşey kismaz.O yüzden böyle bir durumda seni zora sokmuyorum ki o ve bizim olacak diyecek

Kp 2000 dediğiniz para eski deyimle 200 milyar mı? Yoksa 2 milyar mı?

Tabiki çık denmez yani anne baba sonuçta .Beddua değilde inşallah çıkmaz dedim çünkü üst gelir grubuna başvurdular daha normal ödemesi olanlar var o fırsat olunca ona başvuru yapsınlar evleri olsun isterim ama kendileri kalksinlar altından .Ben konuşursam sakin sakin konuşamıyorum işte direk kavga edelim o yüzden konu actim :)

Valla kavga dövüş asla kabul etmezdim. Benim etim budum belli
.ben kiradayken kimseye ev alamam. Insan evladi icin calisir ilerde evi olsun diye birikim yapar,tutupta 50 60 yasinda bir birikim ev yapamamış kisilere ev alamam. Ben heralde bu konuda asla susamazdim

Aşağıda ekledim ben çalışmıyorum sınava hazırlanmak gerek .Lojman kiarmiz çok az bir miktar evden veya bende birşey kismaz.O yüzden böyle bir durumda seni zora sokmuyorum ki o ve bizim olacak diyecek
O zaman güzellikle evden verme hep hesaptan gönder canım dünyanın bin türlü hali var diyin ,boşanırsanız ancak hesaptan çıkanı ispat edebilirsiniz ,iyi niyetli değil bence ,
Artık erkekler bunu sıkça yapıyor ,mallarını anne baba üstüne yapıyorlar

2 milyar taksit mi yoksa bir kereye mahsus mu? Tokiler nasıl oluyor bilmiyorum da ondan spruyorum.

2 milyar taksit mi yoksa bir kereye mahsus mu? Tokiler nasıl oluyor bilmiyorum da ondan spruyorum.
Taksit, TOKİ’de bir miktar peşin on yıl kadar da taksit oluyor, tabi seçenekleri var. Ben olsam da kabul etmezdim. Taksitleri uzun sürer, siz oturmak isteseniz çık diyemezsiniz yani ev sizin olmayacak. Aylık 2 bin taksit de çok bence.

Esin ne kadar maas aliyo bilemem ama 120bintl lik bir araba asla yatirim degildir araba baslica yatirim degil goturudur. Ayrica bu faizlerle 40bin tl cekmesine razi gelmekte sacmalik ozellikle araba icin! Ev isine gelincede oyle birsey varsa sen konus esinle bizim odedigimiz evde ben oturmak isterim lojmanda keyfimden kalmiyorum diye belirtirsin. Sirf ailesine 5 kurusu gecmesin diye adamin kazandigi paraya her nekadar ortak olsanizda bukadar kavgaci bisekilde yaklasilmamali

Çocuğu kreşe verebilecek durumdasınız yani, çalışabilirsiniz.
Açıkçası fazla agresif davranıyorsunuz, ayda 2 bin ödeyerek bir ev sahibi olacaksınız kaldı ki buna yatırım derler, ileride kiraya verebilir veya satabilirsiniz
Ama siz çalışmıyorsunuz tek polis maaşıyla nasıl geçineceksiniz, ev alacak tasarrufu sağlayabilecek misiniz, doğu görevi bitince batıda daha çok masrafınız olacak.
Mesleğiniz varsa çalışın yoksa asgari ücretli bir işe çocuğu kreşe vermek çok da mantıklı durmuyor

Tabi canım çocuk yapınca geberene kadar çocuk için çalışılsın, doğur büyüt okut evlendir ama yetmedi ev al kredi çek birikim yap, geber miras bırak çünkü o çocuk ana babaya bir hayrı olmasın hep ana baba versin.
Böyle bir mantık olabilir mi, sizi doğuranlara hayrınız olduğunda strese girmek nasıl bir mantık ben burada okudukça dehşete düşüyorum. Çocuk yetiştirmek ne kadar zor birşey

Yıllar önce onların evi yok ama onlara ev alabilsem diye bı kavgamiz oldu .Bu konuda fikrimi.biliyo aslında çok iyi.Yani babası çalışmayacak durumda filan olsa yine belki diyeegim ama adam sabahtan akşama kadar kahvehane köşelerinde oyun oynayıp ,millete kefil olup duran birisi .bizim düğün zamanı millete oğluma kredi çektim 40000 diye anlatıp birilerine yedirmiş ,zaten oyle bı beklentimiz olmadı şükür kendimiz yaptık ama ortalıkta oğlumun düğünü için kredi çektim çok zorlanıyorum diye anlatıp durmuş eşim ortaya çıkardı duyunca ...
500-600 olsa hadi yine neyse de 2000 TL çok yani benim evim yok o mantığa göre ben calisinca annemlere 2000 TL vereyim her ay.

O an can sıkıntısıyla biraz karışık anlattım sanırım :) eşimin ailesinin evi yok tokiye babası başvurdu .yani çıkarsa oturacaklar ve 10 yıl boyunca odeme var .Yani o ev yatırım olmayacak benim için .Kalkıp insanlara hadi çıkın denemez zaten kendilerine alıyorlar o evi .Allah gecinden versin ama ancak Evgar ettiklerinde bizim olabilecek eşim oderse .ve 2 yıl sonra batıya döneceğiz artık bizim de bir evimiz olsun diye uğraşıyorum .Ödemesi çok yani ve babası keyfi olarak çalışmayan ona buna para yediren birisi .Kv nin söylediğini söylüyorum çalıştığı takdirde emekli maaşıyla 5000 -6000 civwri geliri oluyor dedi .yani k parayı ödeyebilir aslında
Benim mesleğim var başvuru yaptığım yerler de oldu .Ama kpss ye de hazırlamam gerek çünkü artık yaş sınırı koyan bazı kurumlar var .Evet kres veya anaokuluna vermek istiyorum artık .

Yani inanın bilmiyorum gerçekten haklısınız belki agresif davranıyorum ama bunaldım artık düğün zamanı biz nerde uygun mobilya var diye bakarken arayıp bizim klimmaiz yok 4000 TL ye klima bulduk ama nasıl alsak ki sen şimdi bizi unutup bize bişey almazsin diye ayilip bayilian birisi bunlar aklıma gelince evet sinirleniyorum sanirim :)

Yoo bir beklentimiz olmadı zaten gercekten eşim ortaokuldan beri çalışıp okumuş .Ki evlenmeden önce de ev eşyalarını filan yenilemiş ,düğünde de tek kuruş gecmedi ki bekelntimiz olmadı zaten ama o dönemde 40000 kredi çekip heryerde oğluma harcadım diye anlatmış onu bile eşime odetneye çalıştı .Eşim çıkardı ortaya oğlunu tabiri caizse dokandirmaya çalışması da kötü değil mi ? Bişey bırakmasin lazım değil ama benim babam aynı yaşta çalışıyor şantiyelerde .Ama oraya kim gidecek şimdi diyen birisi tamam ödeme desteklenir ama komple 2000 ödenek acimaszlik değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…