- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Evet arabamiz var ben suremiuorum ilk bahanesi de otomatik alalım sende rahat rahat dedi .Tamam o zaman kendi aramizin değerinde otomatik bir arabayla değiştirelim dedim ama km si çok olur şimdi yok bilmem ne diye lafı uzatıyor valla Ocak ayından beri aldirmadim şimdi de bu muhabbet olunca öyle bir adamın borcu ödenecegine kendi borcum ödenir diye düşündüm bı an .Çok sinirlendim dun o yüzden mantıksız düşünmüş te olabilirim tabiki :) su kura bir olsun çıkmazsa tamam ama çıkarsa yine ciddi ciddi konuşacağım mantıklı bir şekilde teşekkür ediyorumArabanız varsa tekrar borca girip araba almak mantıklı değil. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Eşinize istemediğinizi söyleyin bence borç veya taksir ödemeyi. Bu konuda soğuk ve sert olun
Yo kotu yaklastn demedim sadece fevri olmaki haksiz duruma dusme bende dedim zaten ev alipta ailesini oturtma ama bu faizlerle arabaya razi gelecegine otur acik acik konus kendiside girsin kuraya falan cikarsa o sekilde kendize alin babasina cikan kurayada asla karismasin bence para biriktrmek icin faizle biseyler almak sart degil kenara altn koy yine birikr seni anliyorum benEvet araba konusuna bende karşıydım .Eşimin derdi bir ev veya araba alıp yatırım yapmak .Oğlum küçükken ama ben kendimize bir ev almamız gerektiğini düşünüyorum çünkü 2 yıl.sonra bizde gideceğiz buradan yillardir 1000 defa ev taşıdım .
Ailesine 5 kuruş gecmesin derdinde değilim ama ailesine bakmaktan bile sorunsuz 3500 TL yi ya kim gidecek diye beğenmeyip ise gitmeyen ,düğünde 40000 çekip bir kadına ve bir arakdsina yedirip sonrada oğlum a harcadım diye oğlunu dokandirmaya çalışan bir insan babası .Zaten maddi beklentim hiç olmadı ama düğüne harcadım diye yalan söylemek nedir ? Eşim kendi kısmını kendisi aldığı için biliyor harcamadiklarini düğün salonunu dahi uzerimdeki paralardan verdik yani o derece birşey harcatmadik .
Bakın hasta olsa,yada vefat etmiş olsa ses etmem yemin ediyorum annesi için alsın ama böyle bir adamın bisryierin üstüne konmasına şinir oluyorum .Birde 10 yıl boyunca 2000 TL onlara ödeyip ,2 yıl sonra tekrar nasıl oendimize ev alacağız ...
Paraya ortak olduğum düşüncesinde değilim .Calissam çok daha büyük bir tepki veririm babası henüz 55 yaşında benim babam da aynı yaşta ve hala şantiyelerde haftada 6 gun çalışıyor kardeşim okuyor diye .Bilmiyorum ben böyle çocuk dolandırıp ,evine bakmaya ak bir baba görmediğim için belkide kötü yaklaşıyorum ..
Yok ailesine 5 kurusu geçmesin diye kavga etmeye gerek yok gibi bir cümle vardı ya o yüzden yazdım onu .Aileye tabiki birşeyler yapılır ama böyle bir babaya kendi baabm da olsa aynısını düşünürdüm ...Yo kotu yaklastn demedim sadece fevri olmaki haksiz duruma dusme bende dedim zaten ev alipta ailesini oturtma ama bu faizlerle arabaya razi gelecegine otur acik acik konus kendiside girsin kuraya falan cikarsa o sekilde kendize alin babasina cikan kurayada asla karismasin bence para biriktrmek icin faizle biseyler almak sart degil kenara altn koy yine birikr seni anliyorum ben
Yani gerçekten benim için araba işimi görecek kadar olsun yeter zaten kaza atlattım suremiuorum sözde otomatik alalım kolay sürerdi diye başladı oradan beğendiği ve kolay satabilecegi bir modele kadar geldikKesinlikle fesat değilsiniz. Şu anda değil 40 bin, 10 bin çekmek bile büyük zarar. Ama yarın öbür gün kp in saçma bir borcu yüzünden o evden olmak da var işin ucunda.
Yani o ev zaten ileride bize kalacak nasıl olsa denemez. Çünkü garantisi yok.
Araba borcuna sokun siz onu en iyisi.
Fevri konuşmayın alacağı arabayı allayın pullayın biraz alttan alta. Erkekler sever böyle gazı.
Yani bana çok saçma geliyor tövbe yarabbim ölmelerini mi bekleyeceğim o düşünce bile itici ki dedigim gibi kendime ait bir evim olsa hadi alsın odesin hem yatırım hem onların işi görülsün en kotu ileride oğluma kalır diyeceğim Ama işte ...Erkekler genelde galiba anne babaya aldıkları evi ilerisi için yatırım.olarak düşünüyor
Çok saçma bir düşünce gerçekten onu alana Kadar kendinize araba almanız daha mantıklı esinize biraz yumuşak dille konusursaniz ikna edici özellikleri sayarsanız belki vazgeçer
Evet kardeşim de aldı yaşadığı yerde devraldı birisinden şimdi toplu ödeme yapıp kapatmaya calisiyo yoksa 6 ayda 6000 ödüyorum bir zam geliyor yarisi siliniyor resmen diye ..Daha önce yazıldımı yorumlarda okuyamadım, ama size için teknik kısmını anlatıyım, eğer tokiye başvuruyu Kayınpederiniz yaptıysa ve ödemeleri de siz yapacaksınız o öldükten sonra hiç bir hak iddia edemezsiniz, çocuk sayısına göre paylaşılır sizde ödediğiniz kalırsınız. Eğer tokinin yapıldığı şehirde yaşamıyorsunuz ve eşiniz polis zaten toki size çıkmaz. Çünkü toki şartlarında dar gelirliye ve toki yapılan yerde yaşama diye bi kural vardır. Kocan bunları düşünmemiş mi nasıl, sizin oluyomuşda siz de birikim yapmış oluyormuşsuz, eğer eşiniz başka kardeşleri varsa hepsi payını alır. Sıcak para da tatlıdır valla kimse sizin ödediğinizi anlamaz dinlemez. İster tatlı dille söyle, kadınlığını kullan, ister başka türlü anlat. Olacak şey var olmayacak şey var. Üstelik tokide her 6 ayda bir memur zammına göre zam geliyor, bide üst gelir grubundan almış her sene sabit en az 150 civarı artar ödemeleriniz. Lojmandan çıkın bi kira midesinde görsün eşin zorluğu
Yani iste para yedirmeye müsait birisi de değil .Birkaç ay önce kp para istedi bir düğün vardı .Bizim veya aonlarin gitmesi gereken bir düğündu .O zaman bile binbir nazla gerektiği gi kadar gönderdi .Bu konuda senin duruşun önemli benim için, deyin eşinize.Başıma çökecekler diye endişe edip araba borcuna gireceğine,kendiniz için sağlam bir yer araştırıp ev bakın onun borcuna girin o zaman.Net bir tavır koymazsa,herzaman bir bahaneyle para ister durur insanlar.Annesiyle ve babasıyla net biçimde konuşsun.Bana güvenmeyin, herzaman para veremem,benim de düşünmem gereken bir ailem,çocuğum var desin.
Siz birşeylerden kıstıkça,başkaları çok var sanıp size yüklenmeye çalışır.Fedåkarlığın göze görünmez.Ne hakkın var bile denir.
Ama,sizin eşiniz akıllı bir adam bence.Ona kavgayla yaklaşmaz,doğru cümleleri bulup konuşursanız,sizi ve isteklerinizi öncelikli tutacak adımlar atacaktır.
Evi oderse arabayı almayacakmis.Benim o günkü söylediğim 2 cümleden anladı o istemediğimi zaten dünden beri araba bakıyor yine .Fesat dusunmuyorsunuz ama esınıze soylersenız fesat olmus olursubz onun gozunde. Yanı, soyle de esıne dıyelm babanların evı odedık eger 2.kendımıze ev alabılxeksek babanlarınnevını ode. Oevın borcundan vs ev alamayacaksak hıc bosuna kımsenın evınu odemeye kalkma de. O evı uzerıne alsan nolur dogu bıtınxe babanlaeı evden kovup bızmı oturcaz oyle bısey olmayacahına gore , e bbanarla da bırlıkte oturamayacagmıza gore ozaman 2.ev sart onada taksıt odeyecek maas kalırsa ınsallah de. Cunku evı odersenız hem tokı taksıdı hem arava taksıdı hem aylık aabıt gıderler(dogaşgaz faturalar mutfak alısverısı) bıde 2. Evı alırsanız o evın taksıdı derken kendiniz ıcın cebınızde bısey kalmaz. Daha kac yıl dogudasınz ona göre birikimibizi yapıb iyice. Nasılsa doguda kazabıyoruz dıyıp gereksız harcama yapan evlıler cok batıya donuncede ev alacak para yok. 9 yı ldpguda kalmıs kuzenım hıcnı ınsan bırıkım yapmaz doguda ne harcıyorsun bukadr ıntertten heray 3 bın tllık alısverıs yaparmıs batıya geelcekler evlerı yok batıdada kırada oturyolar.dıgerıde yenı polıs oldu dorekt doguya gıttı 3 yıl Kldı doguda cocuk bekar okdugu halde daha sarkı bıtmeden memleketten ev aldı mıss gıbı sarkınıda bıtırdı veldı evlendı evlerıde var. Arabasınıda hemen aldı batıda kazansıgı parayla bıtırdı arabanın taksıdıni. E artık alacaklafı yapacakları bısey kalmadu. Onlarda ne guzrl maaslarını tatılde yemedd ıcmedd harcıolar artık.yani Olay budur birikim yok bişey yok borx odemekten cebe bısey kalmıyor oylede evlılıgın tadı olmıyor. Ayrıca etkekler sırf kendılerı ıcım araba alırlar. Bakma otomatık olsun sende kullan dedıgıne. Emın ol vermeye kıyamaz. Gorumvemın esıde 130 bın tllık araba aldı tabı alabilmek ıcın gorumcemın altınları vs gıttı bıfe otomatik alcam sebde kullan dedı kadında kandı altınlarını verdı adamsmdi asla vermıyor arabayı pkadr pata vermıs sıfır almıs karısı byere vurur dıye korkuyo kullandırmıyor. Daha dusuk bı model alsın ne olur kı yanı. Hem ev hem araba derken gercekten madfı zorluktan evınızde huzur kalmaz
Oda heralde olurfa ev cıkarsa calısmasına cekı duzen verır kazancını duzeltır heralde. Ama esını sıksıtır bu konuda. Ben evlenmeden once calısıhordum esım ıcın ısımı gucumu memlketımı bırakıp baska sehıre tasındık evlennce yanı. E sımdı esım calısmama ızın vermıyor o yuzden kazandıgı parada bende soz sahıbıyım ben suna verme burya odeme dıyınce yapmaz cunku benı calıstırmıyor ozaman kazandıgı para benıde ıkgılendırır. Harcamalrına karısmamı ıstemıyoesan benı m calısmama ızın ver ozaman dıyorm bısey dıyemıyorEvi oderse arabayı almayacakmis.Benim o günkü söylediğim 2 cümleden anladı o istemediğimi zaten dünden beri araba bakıyor yine .
Bu arada arabamız var onu satıp üzerine ekleyecegiz .Ve dediğiniz gibi çok eminim ki vermeye kiyamayacak acemi olduğum için .
Eşim tutumludur birikim vs yapıyor ama parayı bı yere bağlamaya taktı borç olunca ödeniyor diye ..
Yani bir daha lafı açarsa dediğiniz gibi konuşacağım o zaman 2000 Lik ödemesi olan eve basvurnayip daha uygun bir kurayi beklesinler .
Bu arada kp düzgün çalışsa toplam geliri 5000 civarı oluyormuş hatta işine göre daha fazla bile .Bunu da kv söylemişti adam gibi çalışınca öder kiram olmayacak filan diye
Yok çalışmama karışmıyor Normalde sadece çocuğa bir müddet benim bakmam konusuna anlaştık .Oyle böyle 3,5 yaşına geldi .Oda heralde olurfa ev cıkarsa calısmasına cekı duzen verır kazancını duzeltır heralde. Ama esını sıksıtır bu konuda. Ben evlenmeden once calısıhordum esım ıcın ısımı gucumu memlketımı bırakıp baska sehıre tasındık evlennce yanı. E sımdı esım calısmama ızın vermıyor o yuzden kazandıgı parada bende soz sahıbıyım ben suna verme burya odeme dıyınce yapmaz cunku benı calıstırmıyor ozaman kazandıgı para benıde ıkgılendırır. Harcamalrına karısmamı ıstemıyoesan benı m calısmama ızın ver ozaman dıyorm bısey dıyemıyorsende madem senı huzursuz edıyor esının suankı dusubcesı ozaman dekı madem sen botle bıseye kalkısıyosun ozaman bende calısyım dıger odemehıde ben yaparım hemde en azından kendım ıcın rahatca harcıyaxagım bi gelırım olur vs de. Polısler genelde eslerınu calıstırmıtor ama esıb olmaz vs derse ozaman sende duzgun karar ver de ne bıldyım o sekılde cozmeye calıs yukarda bı uye sız odersınız ama herkese pay verıkır demıs onu soyle
Benim calismama karışmaz oğlum büyüdü şükür .Herhalde onu düşünüyor birde 1-2 sene sonra ikinci de olsa filan diye qyak yapıyor bana böyle bişey yaparsa rüyasında görür zaten de .Ben asla boyle birseye girmezdim.Sizin de cocugunuz var oturmayacagim eve niye taksit odeyim.bir de hep doguda kalmayacaksin bir de batida kira vereceksin tek maasla hem ev taksidi hem kira nasil gecinmeyi dusunuyorsunuz?Herkes yaslanmadan gelecegini dusunsun bi zahmet kimse cocuklarina da guvenmesin.
Yani tamam çok şükür iyi maaslar ama yine de iki ev alamaz .Açıkçası ben çalışmaya başladığımda da onlara ev odedigi surece yine sorun çıkarırım çünkü ben çocuğumu bırakıp calisacaksam kendi aileme ,çocuğuma faydası olacak birşey için yaparım neden sürekli yan gelip yatma derdinde olan bir adam için yapayım ?Ben de polis eşiyim maaşları biliyorum o yüzden.
Sakın kabul etmeyin, tek maaşla 2. evi nasıl alacakmış?
Öyle kolay olmuyor o işler, 2 evimiz olacağına bir tane adam akıllı evimiz olsun diyin.
Biz de tek maaşlıyız, 2. evi almak için şuankini kiraya verip üzerine kv den destek göreceğiz kaldı ki çocuk yok eğer olursa işler değişebilir.
Önce sizin için ev alsın da, ikinciyi ailesine alsın madem alabilecekse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?