- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Yok uzaktayiz elden veremez .Kendi üzerine devir yqotiracakmis .Başvuran babası emekli olduğu için kendilerine başvurdu .Esimde b n odeyeyim ilerde bizim olur diyo da o bana yatırım değil ki valla diyorum ya babası hasta vs olsa yada vefat etmiş olsa ses etmem tek annedi olacak ortada kalmasın derim ama hiç bir sorunu olmayıp her fırsatta çocuğunu dokandirmaya çalışan bir adam için 2000 TL vermek istemiyorum ki daha bide pesinat kısmı var işinO zaman güzellikle evden verme hep hesaptan gönder canım dünyanın bin türlü hali var diyin ,boşanırsanız ancak hesaptan çıkanı ispat edebilirsiniz ,iyi niyetli değil bence ,
Artık erkekler bunu sıkça yapıyor ,mallarını anne baba üstüne yapıyorlar
Ben şuan çalışmıyorum .Lojmandayiz ve kiramoz çok az buraya çıkma sebebim de dediğim gibi kendimize bişey alabilmek keşke çıkıp kendimi sikistirmasaydim.Sizde çalışıyorsanız ,ortak geliriniz varsa ,ailenin oturacağı evi ben ödeyemem beni ilgilenmiyor diyin,hem geçim sağlayıp hem o krediyi ödeyecekse aferim , ev için hiç bişi ödemeyin ,
Yarın öbürgün boşanma vs olur ,ev babasının üstüne gözükür siz hiç bişi alamazsınız , gözünüz açık olsın bunları konuşun
10 yıl maalesef bir kereye mahsus olsa asla ses etmem2 milyar taksit mi yoksa bir kereye mahsus mu? Tokiler nasıl oluyor bilmiyorum da ondan spruyorum.
Bende öyle diyorum işte yani kendi anne abbanam da onlara da çık denemez ki zaten kendileri için başvuruyorlar yani eşim oradan ne saçma birşey düşünüyor o da ayrı .Taksit, TOKİ’de bir miktar peşin on yıl kadar da taksit oluyor, tabi seçenekleri var. Ben olsam da kabul etmezdim. Taksitleri uzun sürer, siz oturmak isteseniz çık diyemezsiniz yani ev sizin olmayacak. Aylık 2 bin taksit de çok bence.
Emekli maaşı var ve evde bir bekar görümce var zaten resmen kıza yikmis evin masrafını .Orada 7 gün kaldım h e sabah erkenden kalkıp kahvehaneye gidiyor akşama 11 de geliyor iş geldi kim gidecek şimdi yea o paraya dedi onlara dediği 3500 TL tokiye de kv nin zoruyla kavga dövüş başvurdu .Emekliler için var ya ona başvurdu ama sadece ilçelerde vardı orada ikamet etmediği için sadece 3+1 e başvuru oluyordu onun ücreti de bu :/Çalışmayan biri kime yada neye güvenip TOKİ’ye başvurmuş .
Bir ablası bir kız kardeşi varEşinizin kardeşi var mı?
Evet araba konusuna bende karşıydım .Eşimin derdi bir ev veya araba alıp yatırım yapmak .Oğlum küçükken ama ben kendimize bir ev almamız gerektiğini düşünüyorum çünkü 2 yıl.sonra bizde gideceğiz buradan yillardir 1000 defa ev taşıdım .Esin ne kadar maas aliyo bilemem ama 120bintl lik bir araba asla yatirim degildir araba baslica yatirim degil goturudur. Ayrica bu faizlerle 40bin tl cekmesine razi gelmekte sacmalik ozellikle araba icin! Ev isine gelincede oyle birsey varsa sen konus esinle bizim odedigimiz evde ben oturmak isterim lojmanda keyfimden kalmiyorum diye belirtirsin. Sirf ailesine 5 kurusu gecmesin diye adamin kazandigi paraya her nekadar ortak olsanizda bukadar kavgaci bisekilde yaklasilmamali
Benim babamda aynı durumda artık kikirdaklarinda sorun olmaya başladı kardeşim mezun oluyor bu ay belki oturup ameliyat olabilir artık.Ve haftada 6 gün sabah 6gece 10 çalışıyor şantiye olduğu için sizin babanizda öyledir ...Yaklaşımınız kesinlikle kötü değil. Benim babam da emekli, kardeşim de bu yıl mezun oluyor ama emekli maaşı yetmiyor diye inşaatta çalışıyor dizinde sorun olmasına rağmen. Kayınpederiniz 3500 lirayı beğenmiyor, kahvelerden çıkmıyor. Ne gerek var çocuğunuzun rızkını yedirmeye? Muhtaç durumda olsalar yorumum kesinlikle farklı olurdu.
Yerinizde olsam asla ama asla izin vermezdim. Eşim eğer kiramız az diye güvenip böyle bir şeye kalkışacak olsa en güzel eve çıkar güzelce masraf yaptırırdım.
Her şeyi geçtim, parasını başkalarına yediren dedesine çocuğumun rızkını vermezdim.
Benim babamda aynı durumda artık kikirdaklarinda sorun olmaya başladı kardeşim mezun oluyor bu ay belki oturup ameliyat olabilir artık.Ve haftada 6 gün sabah 6gece 10 çalışıyor şantiye olduğu için sizin babanizda öyledir ...
Mesela diğer kardeşim yılardır memur ama babam ona yükleyip ameliyat olayım demedi .Ne bileyim ben bu şekilde büyüdüm ihtiyaç halinde ,hastalıkta vs tabiki verilir ama keyfi olunca kızıyorum .
Ki bakın kv ile çok çok sorun yaşadım ama tek olsa yemin ediyorum ben esime alditirim kadın kıtalarda kalmasın diye .
Şimdi bekar kardeşi var calisiyo adam şuan evin yukunu ona yüklemeye calisiyr önce ablasına ,sonra eşim e yapmış şimdide ona .Yani babalık Vasfi yok .Çocuğuna bişey bırakmasin hiç o düşüncede değilim de keşke kendine bir ev beccerwbilseymis
Bu mesaj çok önemli bende aynı fikirdeyimO zaman güzellikle evden verme hep hesaptan gönder canım dünyanın bin türlü hali var diyin ,boşanırsanız ancak hesaptan çıkanı ispat edebilirsiniz ,iyi niyetli değil bence ,
Artık erkekler bunu sıkça yapıyor ,mallarını anne baba üstüne yapıyorlar
Birde eşim Lojmana çıkmak istemedi çok güzel bir evde oturuyorduk burada ama kirası 1000 TL idi .Bulunduğum şehirde evler biraz büyük vve lüks o yüzden de çok ucuz değil .Lojman 2+1 ve 70 M2 185 M2 evden buraya taşınıp eşyalarının çocuğunu da Bodrum'da saklıyorum birikim yapıp bir evimiz olsun diye ama demek ki hata etmişim .Toki meselesinden dolayı hatırlıyorum önceki konunuzu. Bu yüzden niyetinizi kötü olmadığının farkındayım. Sorununuz olduğu eşinizin ailesine sırt dönmesini istememişsiniz sonuçta. Ve evet, babam da yıllardır ameliyatını erteliyor işten kalmamak için
Kayınvalideniz de kavga kıyamet bir şeyler yapıp işin maddi yükünü size atma peşinde gibi. İzin vermeyin ya. Sahiden çalışamayacak durumda olsalar yahut bir hastalık, bir kaza, bir aksilik yaşasalar elbet yardım edilir. Keyfinin peşinde gezen adama neyin parasını yedireceksiniz? Üstüne siz masraf olmasın diye evin arabanın en masrafsızına talim ederken...
Birde eşim Lojmana çıkmak istemedi çok güzel bir evde oturuyorduk burada ama kirası 1000 TL idi .Bulunduğum şehirde evler biraz büyük vve lüks o yüzden de çok ucuz değil .Lojman 2+1 ve 70 M2 185 M2 evden buraya taşınıp eşyalarının çocuğunu da Bodrum'da saklıyorum birikim yapıp bir evimiz olsun diye ama demek ki hata etmişim .
Ya esimi de anlamaya calsiiyorum çünkü babasından hiçbir zaman birşey görmemiş kendince annesi rahat etsin diye ugrasiyir ki yine diyorum oturdukları ev gerçekten çok kötü bende isterim evleri olsun ama daha uygun ödemesi olan tokilerde var ne bileyim tamam şuan çalışmıyorum bı yandan sanane diyorum ama ne bileyim ...
Eşim babasını sevmez guvenemz onun ustune olunca ödemez çünkü .Ona eminim o muhtemelen annesi için istiyor
Şuan elimizde arabamizi sayarsak toplamda 80000 kadar bir miktar var valla benim önceliğim evdi araba işimi görecek kadar olsa yeterli .Faizlerde ucunca eşim işte arabayı alalım yatırım olur vs dedi .Şu zamana kadar kabul etmedim alamadı .Sanane benim param kafasında değil ev içinde demez ama işte mantıklı ve sakin bir şekilde anlatmam gerek .Bu mesaj çok önemli bende aynı fikirdeyimBence araba için kredi de çekmeyin varsa peşinatınız eğer kenara koyun, üzerine maaştan ekleyin biriktirdikçe. Şu an kredi faizleri çok yüksek kesinlikle bu yola başvurulmaz bence
Belki de o yüzden bana devretsin ben odeyeyim diyor .Babasının üzerine olunca ödemez çok eminim çünkü babasını sevmez huyunundq bilir .Ya zaten ben öyle bir durumda kimseye cik demem yani denmez de .ao yüzden dedim inşallah bu evler olmaz daha uygun bir fırsat çıkar diye yoksa gerçekten evleri olsun isterimNiyetler çok iyi de.. O ev size yar olmaz. Öyle bir beklentiye girmeden ödeyecekseniz ödeyin tabi. Eşiniz için de zor olmalı. Ev kayınpederinizin üstüne olursa borcu bitince satıp o parayı da hiç edebilir.
Ailesine ev almak istiyor babasindan bi sey olmayacağınıanladığı için. Bunu da size sevimli bi şekilde yutturmak için kılıf bulmuş en açığı bu. Yoksa ev alinacak da odenecek de anne baba ölecek de ev size kalacak. Ohooo ölme eşeğim yas gelsin yonca bitsin. Ne yapıp edip uzak durun benceMerhaba ,eşim polis dogudayiz ,sırf kendimize ait bir şeyimiz olsun diye minicik bir Lojmana taşındım .Banka faizleri filan ucunca eşim arabayı degsitirelim ,ileride peşinat yaapruz vs dedi ve ben hep karşı çıktım salak gibi ..40000 TL filan kredi çekmesi gerek istediği araba 120000 civarı ve otomatik birazda ben kullanayın diye yeltendi.
Neyse ailesinin evi yok babası emekli ama yıllardır milelte kefil olmaktan borcu bitmedi .Keyfi olarak çalışmayan birisi .Ve TOKİ için başvuru yapmışlardı eğer çıkarsa ödeme 1980 TL ..
Bugün arkadaşlarımızın yanında eşim arabayı alabilsek izine gitmeden filan deyince ,arqkdas ya açıktan satış olan tokielre bak filan dedi .Esimde" babamlar başvurdu onlara çıkarsa ben ödeyip evi ustume isteyeceğim." Dedi .Bende iyice o ev yatırım olmuyor ki onlar oturacak ben kendime ikinci bir evi nasil alacağım ilerde dedim .2000 ona odenirse diye o da o zaman arabayı almam eve yatirim yapmış olurum gibi salakça bir açıklama yaptı milletin yanında uzatmadim.Ama bu yatırım mi yani bence değil ve keyfi olarak çalışmayan ,ona buna kefil olup evine bakmaktan aciz bir adam için ben neden 2000 TL ödüyorum bizim evimiz yok bu arada yani birde kendimize ev almaya çalışacağız .
Kura tarihini bekleyecegim ama yemin ediyorum inşallah çıkmaz dedim.bugun .Eşimin araba alması için gaz vereceğim sanırım ne kadar istemesemde en azından kendi borcumu öder kendime yatırım yaparım .
Bilmiyorum bı yandan çok mu fesat duusnuyorum.diye içim içimi yiyo ? Konu açılırsa nasıl konusamaliyim ne yapmalıyım bilmiyorum çok.fevri bir insanım normal şartlarda ciddi bir kavga çıkarırım .Ve her seferinde haksız duruma düşünüyorum sakin ve mantıklı bir çözüm bulmak istiyorum teşekkür ederim şimdiden
Yani annesinin yoktur diye düşünüyorum şuan çünkü oradayken soyek birsey söyledi kp için yıllarca milete yedurdi ya binkerede bize harcasın daha genç eşek gibi çalışıp ödersin o yüzden eve başvurdum öyle olunca çalışır yoksa akşama kadar kahvelerde gezecek ..kv nin lafı bu .Ve daha önce ev ks konularında eşime tartıştım yanlarında yeni evliyken o yüzden tepkimi.bilirler.Sanırım eşinizin ailesinin yardım talebi olmuş ve eşiniz bunun yolunu yapıyor. Çalışmayan geliri olmayan biri neye güvenip ev almaya kalkışıyor? Net ve ciddi bir şekilde bunum mümkün olmadığını söyleyin. Herkes, ayağını yorganına göre uzatsın.
Kesinlikle öyle .babası için yapmaz ama annesine üzülüyor gerçekten sorumsuz bir adam her çocuğuna evlenmeden önce evi yuklemis .Şimdide küçük kızına sırtını dayama.peisnde .Ailesine ev almak istiyor babasindan bi sey olmayacağınıanladığı için. Bunu da size sevimli bi şekilde yutturmak için kılıf bulmuş en açığı bu. Yoksa ev alinacak da odenecek de anne baba ölecek de ev size kalacak. Ohooo ölme eşeğim yas gelsin yonca bitsin. Ne yapıp edip uzak durun bence
Arabanız varsa tekrar borca girip araba almak mantıklı değil. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Eşinize istemediğinizi söyleyin bence borç veya taksir ödemeyi. Bu konuda soğuk ve sert olunŞuan elimizde arabamizi sayarsak toplamda 80000 kadar bir miktar var valla benim önceliğim evdi araba işimi görecek kadar olsa yeterli .Faizlerde ucunca eşim işte arabayı alalım yatırım olur vs dedi .Şu zamana kadar kabul etmedim alamadı .Sanane benim param kafasında değil ev içinde demez ama işte mantıklı ve sakin bir şekilde anlatmam gerek .
Ev çıkarsa onlara peşinat gerek iki seçenek var 25bin ve 52 bin ona göre ödeme şekilleniyor .Bu durumda o pedinati eşim vermeye kalkar mı bilmiyorum normalde tutumludur vermez ama dediğiniz gibi araba benim için de gereksiz şu anda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?