kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

eğer kızın karakteri hakkında SOMUT delillerle desteklediğiniz gerçekler varsa bunu kardeşinize uygun bir dille anlatın kız kendini farklı göstermiş olabilir. yalanlar ve oyunlar üzerine evlilik olmaz ve bilerek gerçeği kişiden saklamak kul hakkıdır. gerçekler konuşulduktan sonra kardeşiniz hala istiyorsa sizde saygı duyarsınız ama bunu bilmek hakkı.

32 yasında evlı olmamak kusur degıl yanlış anladınız 32 yasına kadar evoenmeyıp aracı usulu tanısılan bırıyle ıkı ayda nısan takıp bır ay sonra dugun yapmaksa nıyet orda bı dusunuyo ınsan yanı hem de aılenın sosyokulturel sevıyesı cooookkk yuksek

Neden zorunuza gitti ? İstersem profil fotoğrafima çıplak kadın koyarım bu sizi ilgilendirir mi ? Başkalarıyla düşüp kalkan,adı çıkmış bir kadını ben kardeşime layık görmem. Ha kendi rızası varsa ayrı. Konu Sahibi fikir almaya gelmiş. Ben kendi hayat görüsüme göre yorum yaptım. Siz neden zipliyorsunuz ordan ? Madem mezhebiniz geniş yapın genis genis yorumunuzu çekilin kenara. Benim muhattabım konu sahibi. Siz değilsiniz. Ayrıca marilyn monroe yu kardeşime gelin almıyorum. İsterse hayat kadını olsun umrumda degil.

başıma gelen bi olay olduğu için yorum yapmak istedim üniversiteye ilk başladığımda çok erken bitiyordu derslerim mahallemizdeki bir emlakçıya çalışmaya girdim harçlık kazanmak amaç. haliyle müşterilere ev göstermeye gidiyorum arabayla bi kaç kez komşumuza rastladım aynı mahalle içi olduğundan ,emlakçıda çalıştığımı özellikle bilmesine rağmen herkese bunun annesi babası yok mu hergün başka erkeklerin arabasıyla geziyor demişlerdi artık o kadar saçma bakışla karşılaşıyordum ki parası harçlığı falan burnumdan gelmişti . sizinki tamamen iftiradır diyemem ama o olasılık yüksek bana göre.

Evet koyduğunuz foto beni ilgilendirmez tıpkı insanların düşündüklerinin ya da sizin tabirinizle genişliklerinin sizi ilgilendirmeyeceği gibi. Bir de tanımadığımız insanlara yorum yaparken biraz had bilmek lazım değil mi, mesela ben size sığır diyor muyum hanımefendi, demiyorum. Neden çünkü sizi tanımıyorum tanımadığımız insanlara mezhebi geniş denmemesi gerekiyorsa sığır da denmemesi gerekir değil mi? :)

gene okuduğumuzu anladık mı işine geldi konu

konu sahibi bahsettiği şeyleri somut delillere dayandırsa idi insanlar hak verebilirdi, benim de erkek kardeşim var hangi durumda olaya dahil olurum, mesela kızı başkası ile el ele görürüm, ya da başkaları bir falso gördü ise somut delil beklerim, o öyle dedi bunlar kötü kız diyo diye genç bir kızın namusuna laf edilmez sıkıntı burda

Neden zorunuza gitti ? İstersem profil fotoğrafima çıplak kadın koyarım bu sizi ilgilendirir mi ? Başkalarıyla düşüp kalkan,adı çıkmış bir kadını ben kardeşime layık görmem.

Kardesiniz temiiiiiiiiiiiiiz, bakir, en guzel duygularin erkegi mi??

Adi cikmak nedir Allah askina, otedeki berideki dedikoducu teyze, reddettigim herif camur atinca adim cikmis oluyor, yani iftira atmak, kara calmak cok kolay, halkimiz konusmaya bayiliyor zira. Cok kolay insan harcamak.

Kardesiniz "layik" gordukten sonra size ne?

Bir de layik gormemek nedir, kardesiniz sultan mi sehzade mi? Amma buyutuyorsunuz su erkekleri gozunuzde. Bir kisi de asla cikip bu erkek bu kiza layik mi diye tartismaz, varsa yoksa "o kiz bizim ailemize layik degil". Sanki padisah soyu???? Sizin kardesiniz ne kadar "biricikse", kadinlar da insan evladi, onlar da kendi ailelerinin gozbebegi. Ayiptir, layik gormemek ne demek.

gayet doğru anlıyorum. bu da yargısız infazdır. eğitim seviyesi yüksek belli bir çevresi olan insan 32 yaşına kadar evlenemeyip (sonuçta ne işe ne tipe bakmıyor bu işler tamamen kısmet) sonuçta evlenmek istediği için görücü usülünü tercih etmek durumunda kalıyorsa kusurlu olması garanti mi oluyor. bu lafı diyebilenler bence konu sahibini hiç suçlamamalılar.

Kimse ailesine saçma sapan birini sokmak istemez. Kaldı ki çocuk olacak yarın öbür gün. O kadın abinizin erkek kardeşinizin her neyse çocuğunu yetiştirecek. Kızın kötü biri olup olmadığını 2 3 görüşmeyle anlayabilmeniz lazım. Görücü usulü olmuş bir de. Size bu kızı kim tabsiye etti. Ederken ne dedi bilmiyorum. Ama kızın niyeti amaaan yeter takıldım onla bunla artık birine kapak atayımsa kardeşiniz bunu hemen anlamalı.

Aileniz bu kadar okumuş etmişse her şeyi geçtim görücü usulü de okumuş bir kızı sokabilirdiniz ailenize. Emlakçıda çalışan kızı zaten ezeceksiniz besbelli. Avukat kardeşinizin sosyal bir çevresi oluşmamış mı kız arkadaş edinecek? Çok yazık

Sen kardeşinle konuşmazsan rahat etmeyeceksin, belli. Hiç vakit kaybetme. Umarım o kiz da duyar bunları da bu işi olmadan bitirir.

bu konunun muhatabı benim o yorumu ben yaptım amacım şuydu: biri de çıkıp senin kardeşin için bunları diyebilir, madem o onu dedi bu bunu dedi ile iş yürüyo elalemin ağzı torba değil sizin oğlana da bişey diyen çıkar o zaman bu yaptığınız şeyin yanlış olduğunu anlarsınız demek istedim

okuduğumuzu anlayalım kinaye nedir bilelim.

Garanti olmuyor ama biraz yüksek ihtimal oluyor. Genelde o yaşta avukat olmuş bir adamın belli bir çevresi vardır. Görücü usulü olsa bile yine kendi seviyesinde bir hatunla tanıştırılır görüşürler uygunsa devam edilir değilse bırakılır. çiftlerin eğitim seviyesi birbirine uygun olmalı.

o mesajınızda öyle bir anlatım yoktu evet bir önceki mesajınızda asosyal falan diyerek öyle bir şey yapmıştınız ama bunu gayet ciddi yazmıştınız. eğer kinayeyse amacınız daha belli yapın. yoksa böyle yanlış anlaşılmalar oluyor. okuduğumu çok iyi anlarım merak etmeyin.

ben öyle düşünmüyorum. artık evlenemeyen kadın da erkek de çok. artık eskisi gibi kimse ah avukatmış bunla hemen evleniyim demiyor çünkü kadınlar da okuyor. bu işler de tamamen kısmet. zaten eğitim seviyesi bence de uygun olmalı.

Buna ben de katiliyorum.

Taaaaaaa ilk yorumumda da bunu sormustum zaten, madem bu kadar klas, elit bir aile! neden kendilerine sosyal olarak denk bir ailenin kiziyla , ya da egitimsel olarak adama denk bir hatunla gorusmemisler??

Simdi de kiz hakir goruluyor. Ekmek parasi icin calisiyor ama adi "her gun ayri bir adamla"ya cikiyor?!

Ben basta da yazdim, bu kiz da avukat olsaydi mesela, iftira der guler gecerlerdi. Kiz ekonomik olarak daha mutevazi bir aileden geldigi icin ezildikce eziliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…