- 1 Haziran 2009
- 14.516
- 25.748
- 798
- Konu Sahibi thisiswhatmakesusgirls
İlahi adalete inanıyorum ama bizim istediğimiz şekilde işlemiyo bence :) ahhh öyle olsa kötü kalmazdı :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
Yıllar önce beni maddi manevi sömüren insanlık yapıp sadece iyi niyetimle destek verip yanında olmaktan başka hiç hatam yokken üstüne bana işkence yapan zor durumumu fırsat bulup; gülen dalga geçen ha bugün ha yarın diyip para mı vermeyip 5 tl ile iş yerime gidip ona söylediğimde saat 3 gibi bankaya git paranı yolluyorum diyip dalga geçen birinin bu dünya da ve diğer dünya da yılan gibi sürüp acı içinde kıvranması tek dileğim. Bunu yaşayan anlar ! Ve anlatmayacağım çok vahim bir tablo evet yıllar geçti ama benim iyi niyetim de öldü ! Aklıma geldikçe yüce gönüllü olamıyorum Allah'a ya kahırla havale olsun ayrıca bugün geberdi deseler zerre üzülmem ve sevinirim. Ve o kadar dindardık ki Allah'tan da çok korkardı ! O gün bugündür çok dinden bahsedenlere ve dini gözümün içine koyanlara zerre inanmam.
Hayatta haksızlığa tek sen mi uğradın,tek senin mi canın yandı?Dünya da milyon tane insan ne zulme uğruyor..Herkes beddua etsin,herkes düşüne sevinsin olur mu?Biz insanız,insan..
O insan değilmiş ayrı,ama sen insanlığını kaybetme beş para etmez biri için(Anlattığın kişiye istinaden yazdım)
Sabır arkadaşım bunun adı ,sabır.
Yazarken bile nefret kusmuşsun..Bu kadar içinde bir yerlere koyarken bile ona değer veriyorsun.
Senin çektiğini çekmedim,yaşadığını bilemem ama seni anlayabilirim.
Onun yüzünden kötü bir kız olacaksın farkında mısın,içindeki merhamet duyguları yok oluyor.
Ve bunun dindarlıkla ilgisi yok,bu duygular sadece beş vakit namaz kılana mı ait ..
Dinle,dinsizlikle ne ilgisi var bunun,dünyanın neresine gidersen git,iyiler her yerde iyidir.
Bak sen buna ne dersİn bilmem.Ama senin kalbini bilen sadece Allah,yaşadıklarının tek şahidi o.
Ona havale ettin mi,bilki hakkını alacaksın.İster bu dünya da,ister Ahirette..Bela isteyerek yapma bunu.
Kısa çöpün hakkını bile uzun çöpten soran Allah,seni mi unutacak..
Ama beddua sahibine ait,döner dolaşır yine sana gelir..
Senin adına üzüldüm,Allahtan sabır diliyorum.
Herşey gönlünce olsun.
Bazen imtihandir gunah doker bazen cezadir gunah doker..Meselenin ozeti budur...İlahi adalete çok büyük kötülükler (öldürme, tecavüz, ekmekle oynama vs gibi) meselesinde inanırım. Onun dışında her canı sıkılan ilahi adalet naraları atıyor, bu da bana saçma geliyor. Bir de sevmediği insanların başına her gelen kötülüğü kendi bedduasına bağlayıp haz alan tipleri anlamam hiç. Bu nasıl bir egodur yav. O zaman demezler mi "kimbilir sen ne kötülük etmiş, kimin ahını almıştın da, bu sevmediğin kii de senin cezan olmuştu" diye. Kimse " ben ne kötülük ettim, kimin hakkını yedim de başıma böyle böyle iş geldi, ilahi adalet de bana cezamı veriyor" diye oturup düşünmez de, biri yüzünden tırnağı kırılsa ilahi adalete bilmemneye sarar. Bu da bana ikiyüzlülük geliyor. İlahi adaletin sudan meselelere uğradığını sanmıyorum. Bu da benim inancım ve düşüncem.
Ahaha.Boyle birinin alayvari yazacagini biliyordum.Tamam siz cok insancilsiniz.Bu yorumunuzdan da sefkat empati akiyor..Belki gercek sikintilar bile yasamadiniz.Omur bu.
Allahin adaleti vardir.Ama o bizim anladigimiz manada olmayabilir.Ahirette gorecegiz hepbirlikte.Öbür dünyaya inanmiyorum bu durumda ahirette çeker diyemiycem
Bu dünyada aci ceken cok insan var bunlar bir suclarinin cezasi olmayabilir. Herkes mi kötü?
Bence illaki eden bulur diye bişey yok
Yorumunuz hic insancil gelmedi bana.Boyle ben iyiyim imaji falan..Hiç de alay etmedim.Herkesle aynı şeyleri yazmadığım için mi alaycı gözüküyorum?sizin gibi düşünmüyo olamaz mıyım?ayrıca beddua eden biriyle empati yapmak bana ne kazandıracak acaba?
herhangi bir kimseyi tanımadığınız halde hiç gerçek sıkıntı yaşamadığını düşünmeniz sizin hayat tecrübenizin kıtlığını gösteriyor.Dünyadaki en zengin en güçlü insanlar bile çok zor zamanlardan geçer.
Fakat ben bana kötülük yapılmış olsa da başkalarının acılarından beslenmiyorum farkımız bu.
Yorumunuz hic insancil gelmedi bana.
Yorumunuz hic insancil gelmedi bana.
sen allaha havalet et gercekten bir sekilde cikariyor ama unuttugun zaman oluyor genelde sen tam olayi unutuyorsun allah bilsin diyorsun tak birinden duyuyorsun sana zarar verenin ayni sekle dustugunu.benimde bekledigim biri var icimde oyle bir nefet olduki bekliyorum kimsede ahim kalmadi o da kalmaz hep allaha sigindim allah bilsin dedim sende oyle yap ilahi adalet kesinlikle var.Şimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
Faydasi var.Adalet oldugunu bilmek insana iyi geliyor.Canım senin savunduğuna göre biri sana acı çektirmişse başına aynısı veya beteri gelsin ben de rahatlayım diyosun.
Bense ben başkalarının acılarından beslenmem, benim hayatıma bunun ne faydası var diyorum sen beni insancıl bulmuyosun :)
Oldu o zaman hadi iyi gecelleeer
Ben bayılıyorum beddua etmeye. Napalım kısmet.Bunun neyine seviniyorsun,anlamadım..
İlahi adalet iyi hoşta,sen de birilerinin kalbini kırdıysan onlar da sana beddua etmiş olsa ve mesela dese ki^ evladından bul^ Ve sende bulsan,evladın ölse vs (Allah korusun)
Bunun neresi hoş,o zaman Ahiret niye var?
Arkadaşım seni çok üzeni,Allah a havale et,her başına olay geleni kendi duana bağlama..
Ve böyle olaylara sevinme de..
İnsanlar hata yapabilir,senin de ne hataların vardır kim bilir..
Beddua etmeyi de ,edeni de sevmiyorum..
Hiç doğru bulmadım tutumunu.
Öldüğünde . . .Şimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
Ben inanmıyorum ilahi adalete. Ben böyleleri istediği kadar mutlu mesut olsun da bana uzak olsun diyenlerdenim. Bu kişilerin düşüşünü beklemektense, sürekli o insanla bu şekilde bir zihinsel bağ kurmaktansa, ne hali varsa görsün demek insanın ruh sağlığına daha iyi geliyor bence.Şimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
insanlar zulmeder kader adalet eder. bi yeerden duymustum küçük davalar küçük mahkemelerde görülür büyük davalar büyük mahkemelerde. kimsenin yaptıgı yanına kalmaz ama sen de bekleme onun kötü olmasını cezasını vercek ALLAH. nice insanlar var toplumları katlediyor ama hemen cezası verilmiyor belki daha büyük bir ceza bekliyor bilemeyizŞimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
Ona inan bence gercekten oyle ben neyi cok buyuk konussam kinasam basima geldi ben annensiz yasayamam diyodum bana kotulukler etti 3 yildir gorusmuyorum ayy bu kadin ne kadar sisman dedim depresyona girdim bende sismanladim vs vs cok ornek varBen böyle şeylere inanmıyorum.Herkesin hayatında iniş çıkışlar var.Bize kötülüğü dokunan kişinin başına bir şey gelince buna bağlamak ne derece mantıklı ? İyi insanların başına bir şey gelmiyor mu ?
Hele kınama başına gelir lafına hiç inanmıyorum.Çok pis kınayan kişiler biliyorum,kınaya kınaya aynen yaşıyorlar.
Ilahi adalet var ama dedigin cok dogru yalan dunyada uc gunluk dunyada sevdiklerimixle mutlu olalim milletle ugrasip huzur bozmak bosBen inanmıyorum ilahi adalete. Ben böyleleri istediği kadar mutlu mesut olsun da bana uzak olsun diyenlerdenim. Bu kişilerin düşüşünü beklemektense, sürekli o insanla bu şekilde bir zihinsel bağ kurmaktansa, ne hali varsa görsün demek insanın ruh sağlığına daha iyi geliyor bence.