Kötüler ne zaman kaybeder

Şimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
bu dünyada kazanabilir ama herkesin imtihanı farklıdır
diğer tarafta kaybedecektir:21:

Arkadaslar ben de söyle düsünüyorum..
Tamam yerin dibine kadar girdim, tamam cok kötü durumlara düstüm o kisiler sayesinde. Arkamdan bin türlü dedukodu döndü. Diyorum ama su an iyiyim. Hem de cok iyiyim. Iste burada is bitiyor. Kimsenin kötülügü üzerimde kalmadi. Ha cok cektim ama gecti hepsi. Su an esimle mutluyum. Fakat cok korkular yasadim hatta hasta oldum uzunca bir süre. Ah su kadin milleti. Kulagimla duydugum seyi bile yalanladi kltak.
Yani ben iyiyim gerisini Allah a biraktim. HA simdi ha sonra. Allah bana öyle sevkatli davrandiki her pisligin icinden aldi beni sonunda. Kötülere ne olmus artik umurumda degil.
Suna eminim, kötünün kalbini Allah bilir. Bundan ala utanc olamaz herhalde.
Kendini iyi aile kizi satip hep müslüman gecinen bir kizin bütün ic dünyasi beni utandiriyordu, ha kandirdi mi kandirdi yine devam eder hayatina ve ben kötü kadin olarak konusulurum kesin. Ama Allah bilmiyor mu icini. Benim icim cok rahat. Huzurum bozulmasi yeter ki. Ne olacagini bilemem.
Ama Allah in bu kötülükle sahit olmasi zaten onlar icin yeterince vahim bir durum.
Onlar icin baska beddua düsünenmem. Allah im sen gör derim ve bence en kötüsü de bu.

"Allah sana kötülük yapanın cezasını verirken bazen senin görmeni istemez, insansın egona yenilip;oh oldu dersin de, içine fitne eklenmesin diye. Uzakta sen görmeden halleder. Bazen süreci uzatır, sana unutturur ona ise belki şimdi, aylar sonra yada yıllar sonra toplu bir ceza verir. Kimin neyi ne kadar hakkettiğini sen bilemezsin. Bilme ki düşman gibi pusuda bekleme! Sen sadece iyi insan olma mücadeleni arttır."
Böyle de bir söz var:super:
Boşverin Allaha havale ettim diyip geçin,bu dünyada olmasa diğer tarafta layığını bulur
postu okur okumaz bu yazı gelmıstı aklıma :) kalbin de aklın da yolu bir:)

Ne çok düşmanınız varmış. Bende buna takıldım))
Düşmanım değil, eşimin ve benim üstümden çıkar sağlamaya çalışanlar çok. Eşim felaket vicdanlıdır, herkese inanır hemen yardıma koşar. Ben de herkese yardım etmek isterim, ederim de ama önce biraz düşünürüm. Eşim balıklama daldığı için çok kazıklandık vs. Bir de bunların arasında beni taciz eden vs de var :) yoksa günlük hayatta çevremde hiç bir düşmanım yoktur, herkesle iyi geçiririm :D

Düşmanım değil, eşimin ve benim üstümden çıkar sağlamaya çalışanlar çok. Eşim felaket vicdanlıdır, herkese inanır hemen yardıma koşar. Ben de herkese yardım etmek isterim, ederim de ama önce biraz düşünürüm. Eşim balıklama daldığı için çok kazıklandık vs. Bir de bunların arasında beni taciz eden vs de var :) yoksa günlük hayatta çevremde hiç bir düşmanım yoktur, herkesle iyi geçiririm :KK70:
İnsanlarI tanımak çok zor hepsinde bir maske var neredeyse..hemen inanmamak lazım gerçekten. Benimde başıma gelir çok iyi niyetle davranır sonra afiyetle kazık yerim.ama var ya benimde beddualarım tutar. (Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste):halay:

Şimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
İlahi adalet er gec tecelli ediyor benim öyle oldu kötülüğümü isteyen herkese ragmen hayatım düzene girdi
Sen de sana kötülük yapanları düsünme hic, o gününü görür nasılsa.

valla ne yalan soylimyim benimde etrafimda bana olmasada baskalarina cok zarari dokunmus insanlar var, mutlu mesut devam ediyolar hayatlarina. eksilen yok artan var hayatlarinda hatta.
ama Allah muhlet verir ama ihmal etmez...

Kötülerin hiçbir zaman kaybettiğini görmedim keşke görsem:sinirli:

Allah'ın sevgili kulu ise cezasını bu dünyada çeker bitirir; sen de buna şahit olursun. Ama ilahi adaletin benim küçücük beynimin algılayamayacağı kadar müthiş bir şey olduğuna inanırım. Hesaplar öyle bir görülür, defterler öyle bir dürülür ki; ben görsem ne olur görmesem ne olur derim. Allah katında en ufacık bir iyiliğin de, zerre kadar kötülüğün de karşılıksız olmadığını bilmek gerekir. Herkesin bir hesabı varsa, hesapların en büyüğü O'nun hesabıdır.

Ilahi adlet mutlaka var.
8 yasindaki yegenim bile geecn hastaydi ben bunu hak edecek ne yapmis olabilirin diyordu.o yastaki cocuk bile kendini sorguluyor.
Birni uzup buna mutlu olan insan bi sekilde yaptigini ceker.

Ben inanırım var... bazen benim üzerimde de görürüm ... basıma bi sıkıntı gelirse acaba kimin ahını aldim kimi kırdım diye kendime sorarım.... ve ben ilahi adaletinde bu dunyada cıkmasından yanayim ... obur tarafta zaten herkez kendi mıçını kurtarmaya bakıp hak aramaya çalısmaz... en azından ben öyle yaparim ben cennete gideyimde ne hak isterim ne hukuk derim :D

Ben inanıyorum çok insan gördüm ektiğini biçen.
Ama benim canımı yakanların canı aha yanmadı mutlu mesut yaşıyorlar.
Var bir gariplik ama çözemedim...

Allah herkesin hakettigini en dogru zamanda ve en guzel sekilde verir.. Herkes cezasini bu dünyada cekecek diye bisey yok.. Zaten bazi buyuk gunahlarin cezasi ahirete ertelenirmis; bu dunyadaki hic bir ceza karsiligi olamaz o gunahin diye..
Allah'a havale etmek en güzeli..
Allah kotulere firsat vermesin..

Benim ömrüm vicdanım yüzünden ezik geçti valla, hala daha eşim de öyle aptal aptal inanıp herkese koşmaktan helak oluyoruz. Sonra bedduam tutuyor, eşim bir de ona üzülüyor ama ben artık seviniyorum artık. Napim yılların birikimi, hoş değil ama inkar edemem seviniyorum. Canımı yakan insana merhamet duyamıyorum

Size katılıyorum insan o kadar ağır imtihan yasiyo ki taş kalpli oluyo.eskiden tv de gördüğüm şeye bile ağlarken şimdi bazıları gözümün önünde can çekişse gram üzülmem o kadar gaddar oldum

ilahi adalete inanıyorum.bugün degilse yarın muhakkak hak yerini buluyor.beni ağlatan o şahısı Allaha havale ettim.2 dir belasını buluyor ama hala anlamıyor.

Back
X