Kötülükler, olumsuzluklar hep iyilerin mi başına geliyor?

Dilhun1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
803
1.196
63
42
Merhaba herkese,

Hani denir ya "iyiler erken ölür" veya "iyiler kaybeder", "iyilerin başına kötü birşey gelir" gibi gibi...Gerçekten sanki bu sözlerin doğruluğunu kanıtlayacak şeyler yaşadım, yaşıyorum...Çok sevdiğim, güler yüzlü, tatlı bir arkadaşım 1 haftalıkken oğlunu kaybetti. Bebek doğum anomalisine sahipti zaten. O arkadaşıma çok üzülmüştüm çünkü dünya tatlısı biriydi ve haketmiyordu diye düşündüm. Ondan bir-iki sene sonra yine çok sevdiğim başka bir arkadaşım eşini kaybetti. 7 yaşındaki oğlu ile başbaşa kaldı...Derken ben de iki sene önce canım, dünya iyisi, kalbi melek gibi olan kızkardeşimi kaybettim. Sadece kızkardeşimi de değil, yeğenlerimiz de kocası tarafından gösterilmediği için onları da göremiyoruz. Aile olarak kimseye kötülüğümüz dokunmadı, kendi halinde olan insanlardık. Hatta tam tersine merhamet duygum çoktur. Filmlerde kötü insanların bile ölümüne üzülürüm o derece...Yine geçen gün işyerinden mülayim, kendi halinde olan, yüzünden saflık akan bir çalışanın eşinin kanser hastası olduğunu öğrendim. Artık iyilerin hep yaşam savaşını kaybettiği tezine inanır oldum. Bir idarecim var. O kadar korkunç biri ki, yaptığı eziyetlerin haddi hesabı yok. Çoğu kişi tarafından da sevilmez. Ama görün ki tırnağına bir taş bile değmedi bugüne kadar. Sağlığı, rahatı yerinde, maddi durumu çok iyi.. Gerçekten böylesi gücüme gidiyor. Bakıyorsunuz savaş emrini vermiş, yaşı geçmiş birçok dünya lideri güllük gülistanlık yaşıyor. Bir gece ansızın kalp krizide mi geçirmez bunlar? ya da tesadüfen kayıp düşerek bir yerlerini incitmezler mi hiç? Yaşam bu kadar mı iyi davranıyor onlara?..Gece gece bunları düşünüverdim, saçma veya değil....

Her insanda kotu ve iyi vardır.. Hepımızde.. Bazen kotu yonler ortaya cıkarken bazen ıyı yonler ortaya cıkar... Önemlı olan bunu dengede tutmakda.. Bu dunya denge dunyası... Şirazemiz kaymasın mazallah, sonra toparlamak zaman alıyor.. Sizde bence ınsan olmanın ıyı ve kotu bıleşiminden olustugunun farkında olarak boyle dıyorsnz.. Tabıatımız bu.. Bırazda fıtrat meselesi.. Habıl ve kabil de aynı ana babadan biri ıyıyken dıgerı kötü.. Genlerle de bize bu mıras gecıyor

Dünya maalesef adaletli bir yer değil. Kayıplarınız için çok üzüldüm basınız sağolsun.
Bazen de olumsuzlukları biz çekiyoruz? Ben de kendimi iyi birisi olarak tanımlarım çevremdekiler de bence çok iyi, çok şükür kimsenin başına kötü bir şey gelmedi.
Ben hep hayatın bana iyilik, şans getireceğine inanıyorum küçük şeyler dışında genelde de öyle oluyor. :)

İşte aynısını düşünüyorum.. karaktersizlerden son 2 yıldır neler çekiyorum ben de...

Başvurduk ve kazandık...ama çocuklara öğretilmiş, beyinleri yıkanmış. 2 yıllık hukuk mücadelesi verdik ve kazandık ama ne fayda. Çocuklar sanki daha önce bizimle hiç oynamamışlar, sanki daha önce anneannelerini oyun oynayalım diye paylaşmamışlar gibi, onlara emek veren onlar için çabalayan sanki bizler değilmişiz gibi davranıyorlar. Çok üzücü. Babaları baskı kurduğu için bizimle görüşmek istemiyorlar. Daha çocuklar. Annelerini bile anılarından silmişler.

Birde bu tür insanlarla başa çıkılmiyor..Tanısaniz illallah edersiniz. Narsist biri, hatta antisosyal kişilik bozukluğu var. Mahkemede ne yalanlar, ne iftiralar attılar üzerimize çocuklari görmeyelim.diye. Bizim gücümüz yetmiyor malesef.

Ben reenkarnasyona inanıyorum.biliyorum herkese saçma gelecek, konuyu başka bir yere çekmek istemiyorum ama kimsenin inancına saygı gösterilmeyen bir toplumda bu sitede linclenecegimi bilerek yazıyorum.

O iyi insanlar tekrar dünyaya geldiğinde bu sefer yasayamadigi güzellikleri yaşayacaklar..kotu insanlar ise ne kötülük yasadiysa aynısınu yaşayacak..bu gün birini bogarak öldüren biirnin ,tekrar dünyaya geldiğinde solunum yetmezligi ,astım vs. olması gibi..
İslam inancina göre ise zaten ilahi adalet var. Yani kötüler eninde sonunda cehenneme gidecek.iyiler ise cennete.Allah bazı kullarına ise bu dünyada yaptığı kötüluklerin cezasını yine bu dünyada cektiriyor.
Kötüler uzun yaşıyor bu bir gercek..
Ama iyi insanları ölümden sonra daha güzel bir hayatın beklediğini düşünüyorum.
Allah o güzel hayata daha çabuk kavussjn istiyor.
Siz buna cennet diyebilirsiniz
Ben başka bir şey.

Senin bu ornekler tam tersi olmus sanki ablam

Hayir herkesin basina turlu turlu seyler geliyir.. sadece kotu birinin basina gelen sey belki bize basit birsey gibi geliyordur.

Ha buarada kotuler uzun yasar o dogru.. cunku iyiler herseyi dert edip stres yaparlar ve fiziken hastalanirlar.. kotulerde bencil olduklarindan 90 yasina kadar yasarlar

Yazdım da sildim arkadaşım…
4 büyük kitaptaki büyük günahları işlemişimdir.
Rabbim affetsin inşallah…
Bizi günahlarına şahit etme, kimseyi etme
Günahlar paylaştıkça çoğalır
Göm içine
Tövbeni et takdiri Rabbime bırak
Sen daha o günahları işlemeden O pişman olacağını biliyordu
Şu hayattaki en derin sevgi evlat sevgisi dimi, O seni senin evladını sevdiğinden daha çok seviyor, senin evladına duyduğun merhamet O ndakinin zerresi bile değil
Rabbim günahsız kuldansa günaha girip hakiki tövbe eden pişman olan kulunu daha çok severmiş
Günahlarımız çok ama biz acizler için çok Rabbim çok cömert, O nun affı hepimize yeter

Allah sevdigi kullarını sınarmış

Valla gamsıza bir şey olmuyor. İyi insanlar düşünceli olanlar hep sıkıntıda. Bencil tek kendini düşünen insanlar herşeyi oluyor hayatta. yani sizle aynı fikirdeyim. İnsan biraz da görmek istiyor. babam erkenden gitti. amcam yapmadığını bırakmadı. valla gayet mutlular. Olan iyiye oluyor.

Hayatla ilgili yaygın bi yanılgıya sahip olduğunuzu düşünüyorum. Her şeyin bir nedensellik içerisinde, daha doğrusu sizin kurguladığınız spesifik bi nedensellik içerisinde ilerlemesini umuyorsunuz. Ki kurguladığınız nedensellik de çocuk masallarından öteye geçmiyor.

Halbuki dünyada milyarlarca insan var, her birinin ayrı bi kurgusu var. Kiminin masallarında iyiler hak ediyor kazanmayı, kimininkinde iyi - kötü yok güçlü - güçsüz var. Bazılarının masallarında kimse kazanmıyor, bazılarının masallarında kazanmak diye bi kavram hepten yok, her şey anlamsız. Ve bu milyarlarca kurgu her gün birbirini ezip geçiyor.

Ki bu işin sadece insanlarla ilgili olan boyutu. Hayatımıza etki eden canlı cansız bi sürü başka etken var. Hepsinin ayrı bi düzeni - düzensizliği var.

Böyle büyük bi kaosu bu kadar dar bi iyiler ödüllendirilmeli kötüler cezalandırılmalı bakış açısıyla açıklayamayız. Sadece iyi ya da kötü olmak zamanı, mekanı, insanları, insanlar dışındaki canlıları, cansızları sizin etrafınızda eğip bükmez. Bu düzensizligi ne kadar benimserseniz mutlu bi yerde durma ihtimaliniz o kadar yüksek. Yine de kesin değil tabi.

Ben size katılmıyorum evet çevremde iyi olup bir çok sıkıntı çekenler olduğu kadar kötü olup yine bir sürü sıkıntı çekenler var örneğin küçük kardeşim yıllarca bir fabrikada çalıştı hiç zam yapmadı patronu yıllarca asgari ücret verdi gün geldi haksız yere kardeşimi işten çıkardı ve tazminatını da ödemedi kardeşim avukat aracılığı ile hakkını aradı mahkeme vermesi yönünde karar çıkardı yine de vermedi en son artık kardeşim lanet olsun haram olsun dedi bıraktı aradan çok kısa bir süre geçti ki adamın art arda iki çocuğu vefat etti düşünün dünyada evlat acısından daha kötü ne olabilir ki ve daha bir çok olay başına geldi ama adam yine akıllanmadi bunun gibi birçok kişi gördüm burda ki kilit nokta şu aslında iyi insanlarında başına türlü olaylar geliyor o insanlar yaşadıklarından ders çıkarıyor ama kötüler ne yasarlarsa yaşasınlar ders almıyorlar onlara hiç bir şey katmiyor yaşananlar

Yazdım da sildim arkadaşım…
4 büyük kitaptaki büyük günahları işlemişimdir.
Rabbim affetsin inşallah…
Ama birden gaddar olmamissindir herhalde. Insan bazi seyleri tecrube ede ede, darbe yiye yiye gaddar oluyor mesela…

Ben orta lisede her onume gelen dilenciye para verirdim mesela.. sonradan baktim cidden cogu duygularimizi
Somuruyor ve durumlari bizden iyi..bu basit bir ornek.. cidden iyi
Niyetin suistimal edildikce ogreniyorsun bazi seyleri ve gaddarlasiyorsun.

Bende katiliyorum buna bazilarinin basina gelse bile gecmisinden bilmiyor yaptigi kötülükten empati yapamiyor. olmasi gereken oldu diyor .insan evladi degisik

Dini inancı olmayan biriyim ama bu hikaye benim bile bayağı hoşuma gitti
Aslında konu sahibinin muhtemel kötü diye adlandırdıgi insanlar ruh derinliği olmayanlar.
eğer ruh derinliğiniz yoksa duygularınızda kült olur merhamet empati bunları da hissedemezsiniz
ve ne yasarlarsa yasasinlar etkilenmezler hayatlarına devam ederler yani aslında kötü dediklerimiz (kişilik bozukluğu ölçüsünde demiyorum) çoğu zaman hassas olmayan kisiler. Ve hassas olmamak , dünyayı insanları hayvanları doğayı acısıyla tatlısıyla tam olarak hissedememek bence başlarına gelen en kötü şey.
hepimiz öleceğiz, sahip olduğumuz her şey bizden çıkacak bize kar kalacak tek şey varsa o da hislerimiz hissedebilme kapasitemizdir.
dini ritüeller dua etmek daha yüksek bir varlığa teslim olmak(ama kalben) bence insan ruhunu fazlasısıyla genişleten bir şey.

bir çok yaşam
bir çok üstat diye bir kitap var
şuan storytelde dinliyorum (sanırım uygulama adı reklam olmaz ) size mutlaka tavsiye ederim.
okumanızı ya da dinlemenizi .
çok iyi eğitim almış bir psikiyatristin reenkarnasyon seanslarini anlatıyor

Aslında evet. Kötü den kastım ruh derinliği olmayanlar, merhamet ve empati duygusu zayıf olanlar. Bu aralar empati ve merhamet duygusu olmayan biri tarafından büyük bir haksızliga uğradim. Ve onun acısını yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…