Tövbe kapıları ölene kadar açık. Umut Rahmandan umutsuzluk şeytandan. Ümitvar olun.Yazdım da sildim arkadaşım…
4 büyük kitaptaki büyük günahları işlemişimdir.
Rabbim affetsin inşallah…
Aynen öyle. Bu konudaki enişte mesela kötü biri gibi gösterilmiş..çünkü çocukları ananeye dedeye göstermiyor.Kime göre iyi kime göre kötü? Birinin çok iyi gördüğü bir insan bir başkasına çok kötülük etmiş olabilir.
İşte herkes kendi penceresinden bakıyor kimse de yoğurdum ekşi demiyor kolay kolay. Yani enişte kötüyse eşi vefat etmiş aynen bu durum da onun da başına kötü bir durum gelmiş. Genel geçer doğrular elbette var ama onun dışında iyilik kötülük göreceli kavramlar.Aynen öyle. Bu konudaki enişte mesela kötü biri gibi gösterilmiş..çünkü çocukları ananeye dedeye göstermiyor.
E kötü biri ama gencecik eşi vefat etmiş, çocuklarıyla bri başına kalakalmis adamcağız.
Demek ki kötü insanların da başına kötü seyler gelebiliyor
Daha ne yaşadığımızı bilmeden yorum yapmışsınız. Daha burada bahsettiğim yaşadıklarımızın çeyreği değil...Lütfen bilmeden yorum yapmayın. Bazı insanlar evet kötüdür ve hiç değişmez..Aynen öyle. Bu konudaki enişte mesela kötü biri gibi gösterilmiş..çünkü çocukları ananeye dedeye göstermiyor.
E kötü biri ama gencecik eşi vefat etmiş, çocuklarıyla bri başına kalakalmis adamcağız.
Demek ki kötü insanların da başına kötü seyler gelebiliyor
Herkese güzel dileklerde bulunuyorsunuz her zaman. Allah sizin de kalbinizi en kısa zamanda ferahlatsin inşallahEksik olma arkadaşım.
Ben de seviyorum seni.
Ben ciddiyim aslında.
Gerçekten kötü bir insanım.
Allahım affetsin inşallah ama benim kendime kızdığım ama değiştiremediğim hatta artarak çoğalan çok sıkıntılı huylarım var maalesef.
Allahım doğru yolu göstersin inşallah hepimize…
Bence çok mantikli bir soru sordum. Madem hep iyilerin başına kötü şeyler geliyor kötüler hep mutlu o zaman nasıl kötü enişteniz biricik eşini genç yaşta kaybetti,küçücük çocuklariyla yalnız kaldı?Daha ne yaşadığımızı bilmeden yorum yapmışsınız. Daha burada bahsettiğim yaşadıklarımızın çeyreği değil...Lütfen bilmeden yorum yapmayın. Bazı insanlar evet kötüdür ve hiç değişmez..
Hitler gibi genel geçer kötüler demişsiniz . Hitler daha ortaokul cagindayken babasını kaybetmiş, büyük hastalık atlatmış,daha 20 olmadan annesini kaybetmiş.en son da hayatına bir sığınakta son vermiş.Polyanna içeren yorumlar olmuş kime göre neye göre kötü diye...O zaman Hitler kime göre kötüydü peki? Niye haksızlık yapıyoruz o zaman ona?
Genel olarak bir kötü tanımı vardır ve bazı insanlar böyledir. Düzenbaz, yalancı, sahtekar, kurnaz...Yok mu böyle insanlar? Bu insanlar için neye göre kime göre kötü mü diyelim? Yapmayın Allahaşkına...Felsefe yapmıyorum burada iyi-kötü kavramını tartışalım diye..
Allah in imtihanı bunlar.Namaza davet ediyor aslında bizi.2 sene önce annem kaybettim.Nisanlandim nikahim oldu eşimin ailesi eşimle problemliyim.İsyerinde tehdit şantaj gördüm.Babam var iyidir ama otoriterdir.Tek çocuğum kardeşimi çok küçükken kaybettimMerhaba herkese,
Hani denir ya "iyiler erken ölür" veya "iyiler kaybeder", "iyilerin başına kötü birşey gelir" gibi gibi...Gerçekten sanki bu sözlerin doğruluğunu kanıtlayacak şeyler yaşadım, yaşıyorum...Çok sevdiğim, güler yüzlü, tatlı bir arkadaşım 1 haftalıkken oğlunu kaybetti. Bebek doğum anomalisine sahipti zaten. O arkadaşıma çok üzülmüştüm çünkü dünya tatlısı biriydi ve haketmiyordu diye düşündüm. Ondan bir-iki sene sonra yine çok sevdiğim başka bir arkadaşım eşini kaybetti. 7 yaşındaki oğlu ile başbaşa kaldı...Derken ben de iki sene önce canım, dünya iyisi, kalbi melek gibi olan kızkardeşimi kaybettim. Sadece kızkardeşimi de değil, yeğenlerimiz de kocası tarafından gösterilmediği için onları da göremiyoruz. Aile olarak kimseye kötülüğümüz dokunmadı, kendi halinde olan insanlardık. Hatta tam tersine merhamet duygum çoktur. Filmlerde kötü insanların bile ölümüne üzülürüm o derece...Yine geçen gün işyerinden mülayim, kendi halinde olan, yüzünden saflık akan bir çalışanın eşinin kanser hastası olduğunu öğrendim. Artık iyilerin hep yaşam savaşını kaybettiği tezine inanır oldum. Bir idarecim var. O kadar korkunç biri ki, yaptığı eziyetlerin haddi hesabı yok. Çoğu kişi tarafından da sevilmez. Ama görün ki tırnağına bir taş bile değmedi bugüne kadar. Sağlığı, rahatı yerinde, maddi durumu çok iyi.. Gerçekten böylesi gücüme gidiyor. Bakıyorsunuz savaş emrini vermiş, yaşı geçmiş birçok dünya lideri güllük gülistanlık yaşıyor. Bir gece ansızın kalp krizide mi geçirmez bunlar? ya da tesadüfen kayıp düşerek bir yerlerini incitmezler mi hiç? Yaşam bu kadar mı iyi davranıyor onlara?..Gece gece bunları düşünüverdim, saçma veya değil....
Aşırı dogru nerde geçimsiz bencil huysuz mızmız insan varsa asla yaşlanmıyo. Dul kalan yaşlılara dikkat edin. Herkese karsı iyi niyetli olan düşünceli birey ölmüştür ama gamsız geçimsiz olan hayattadır. Etrafıma bakıyorum ve aynen öyle. Gerçekten insanı yaşlandıran stres dert hepHayir herkesin basina turlu turlu seyler geliyir.. sadece kotu birinin basina gelen sey belki bize basit birsey gibi geliyordur.
Ha buarada kotuler uzun yasar o dogru.. cunku iyiler herseyi dert edip stres yaparlar ve fiziken hastalanirlar.. kotulerde bencil olduklarindan 90 yasina kadar yasarlar
Zaten herseyin basi stres. Kanser bile stresten oluyor..gercekten stressiz yasamayi cok isterdim ben.. bazi insanlar gamsizdir ya.. oyle olabilsek keskeAşırı dogru nerde geçimsiz bencil huysuz mızmız insan varsa asla yaşlanmıyo. Dul kalan yaşlılara dikkat edin. Herkese karsı iyi niyetli olan düşünceli birey ölmüştür ama gamsız geçimsiz olan hayattadır. Etrafıma bakıyorum ve aynen öyle. Gerçekten insanı yaşlandıran stres dert hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?