Kötüyüm:(

Bende bi zaman ciddi depresyon geçirdim en son tedaviyi hipnoz terapisi gördüm 6 seans sonra düzeldim şuan çok iyiyim tabi insan hali ara ara mutsuz hissediyorum kendimi ama 1 günlül sonra geçiyor
Sadece hipnoz tedavisi ile mi iylestiniz

Sadece hipnoz tedavisi ile mi iylestiniz
İlaç kullandım pek fayda görmedim bi yerde bana hipnoz yapan doktorla karşılaştım sonra gittim yerine ben çok etkisini gördüm beni depresyona sürükleyen olayları unutmadım ama artık onlar için üzülmüyorum canımı sıkmıyorum degişik bişey oluyor

Doktorla bu durumu görüştünüz mü bende okb var yeni başladım ama şükür çok iyiyim

Bu korkular ve ruh hali artık hepimizde var
Benim bebeğim 8 aylık
O doğmadan evvel böyle değildim
Dünya çok kötü bir yer
Sürekli bebeğimi ve annemi düşünüyorum

Işte depresyon da bunları yapsanız da keyif alamıyorsunuz ki

Bu korkular ve ruh hali artık hepimizde var
Benim bebeğim 8 aylık
O doğmadan evvel böyle değildim
Dünya çok kötü bir yer
Sürekli bebeğimi ve annemi düşünüyorum
Bende de yoktu,kızım bir yasinda. Doğumdan sonra giderek arttı,az önce anneme baktım ya ölürse diye içim titredi. Bu korkularının olmadığı mutlu olduğum zamanları çok özledim.

Üzüldügüm şeyler oldu son günlerde ..hiç bir şeyden mutlu olmuyorum şuan bir şey yapmak istemiyorum daha doğrusu her şey anlamsız geliyor bana
Uzulcu olylar yasadiysaniz depresyonu tetiklemistir.Telrar dra gozukmekte fayda var ek ilac yada doz artimi gerekebilir ihmal etmeyin gecmis olsun

Depresyon geçiren arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum. Tedavi görürken en sevdiğiniz insanlardan uzaklastiniz mi, sogukluk hissettiniz mi? Eşim benden cok uzaklasti da o yuzden sordum..

1 yıl kadar bu 1 yılın da 3 ayı ağır depresyon geçirdim. Panik atakla bir anda başlayıp yerini anksiyete ve depresyona bıraktı. Söylediğiniz anlamsızlık ve boşluk hissi içinde boğuluyordum, intihara kadar düşündüm ama cesaret edemedim. Öncelikte şu an iyi durumda olduğumu ve her şeyin geçici olduğunu bilmenizi isterim. Hem ruh sağlığı alanında okuyan biri olarak, hem de bunu deneyimlemiş biri olarak. Hem ilaç hem psikoterapi tedavisi gördüm. Öncelikle her ilaç her bireye hitap etmeyebiliyor bunu doktorunuzla konuşabilirsiniz ve aynı etken maddeye sahip farklı bir ilaca geçebilir, mutlaka danışın ve fikir alın. Maddi imkanınız varsa psikoterapi özellikte Bilişsel Davranışçı Eğitimi alan bir ruh sağlığı uzmanını öneririm. Psikoterapi bu süreçte bana en iyi gelen şey oldu imkanım olsa almaya devam ederdim.
Kendi yapabileceklerinize odaklanırsak, birtakım kitaplar var David Burns’un İyi Hissetmek adlı kitabı gibi, kendi kendinize tedavi olanağı sunan, fikirlerinizi ve hissettiklerinizi anlamlandıran iyi yapıtlar. Onun dışında bildiğim bir şey varsa bu süreçte “-mış gibi” yapmak insana en iyi gelen şeylerden birisi. Yani depresyonda değilmişçesine, anlamsız bulmuyormuşçasına eski günlük aktivitelerinize dönmek ve kendinizi sosyalleşmeye itmek, bunlar bana en iyi gelen şeyler oldu. Yeni insanlarla tanışmak, kafe, sinema, kurs gibi sosyallik içeren aktivitelere katılmak gerçek anlamda iyi hissettirecektir size. Umuyorum en hafif şekilde atlatırsınız bu süreci.

Bende de yoktu,kızım bir yasinda. Doğumdan sonra giderek arttı,az önce anneme baktım ya ölürse diye içim titredi. Bu korkularının olmadığı mutlu olduğum zamanları çok özledim.

e bu korku bende sürekli oluyor sürekli kafamda anneme bir şey olursa? sorusu. o eve nasıl giderim? kim beni arar? gibi çoğalan, şuanda bile göz yaşımın akmasına sebep olan sorular kafamda dönüp duruyor.

Canim rabbim şifa versin. Bu tip rahatsızliklarda önce kendin iyilesmek istedigini ve icinde bulundugun durumun farkinda olmalisin yani önce sen isteyeceksin yoksa ilac içmekte bir yere kadar. Bu beyninle hislerinle senin bir savaşın ve sürekli kendine ben daha iyi daha mutlu olucam ben daha iyisini hakediyorum diye telkin ver. Aklina kötü hisler geldiginde bulundugun ortami havalandir. ben dua ya sığınarak kendimi tedavi ettim. Her olumsuz düsünceye kapilacagim zaman ayetel kürsi okudum ve kafamdan bu düşünceleri attim. Kendime herzaman cok sükür şifası olmayan bir hastalığım yok benden çok kötü durumda insanlar var diye telkin ettim. Gecmiste yasadiklarimi düsünmemeye caliştim. Çünkü anladimki sürekli gecmiste yasadiklarimi düsünmek bugünümüde kötü bir gün yapmaktan baska işe yaramiyor. Derin derin nefes al ve ben saglikliyim mutluyum diye tekrarla. Rabbim sifa versin

Kullandığınız ilaç iyi gelmiyor olabilir. Doktor ya da ilaç değişmesi gerekiyordur belki. O ilaçların hasta test edildikten sonra hastaya en uygun olanının verilmesi gerekiyormuş gerçek bir tedavi için. Ama testler çok yüksek meblağda olduğundan hastalara ne tutarsa diye antidepresan yazıldığını okumuştum. O yüzden diyorum belki ilaç değiştirir doktor

Bende depresyon panik anksiyete bir süredir teşhisi konulmuş bunlar var hiç halim keyfim olmasada ağrılar izin vermemeye çalışsada mutlaka yürüyüş yapıyorum zihne çok iyi geliyo ve farkındalık ve şükür kardeşim kanser ve tedavi sürecinde şuan kemiğedemi sıçradı diye tetkiklerden geçicek ve her adımı çok ağır bi hastalık ve süreç bizden daha zor hadtalıklarda mücadele edenleri düşünüp şükredip ben iyiyim deyip adım atmak gerek arkadaşım beterin beteri var Allah şifa versin hepimize ama şanslıyız bunu bil Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…