"6 ay sana maaşını ödeyeyeim, kendine bir yol çiz " derken, 'istiyorsan gelme, yeni bir yol/iş bulmak için geçireceğin ve gelmeyeceğin 6 ay boyunca da sana maaşını ödemeye devam ederim' diyen bir adam patronunuz.
ve bunu önceden size söylemiş olduğunu, ve hala arkasında olduğunu tekraren söylüyor.
belli ki bir süredir sıkıntılar var merkezinde sizin olduğunuz.
bu süreçte ise, patronunuza göre, haddinizi aşmışsınız. üstelik merkezinde olduğunuz çatışmalar ofis içi huzursuzluklara vesile olmuş.
adam, "anlamamışsın, bir daha yazayım ama bu sefer gerçekten SON" dediğine göre, kendince sizi epeydir idare ediyor, bir şeyleri anlatmaya çabalıyor.
aslında, "gitmemi mi istiyorsunuz" ya da " gitmemi istiyorsanız giderim" vs söylemler, huzursuzluklarda olayların akışı istediğiniz gibi gitmeyince, patronunuzdan da umduğunuz tepkileri alamayınca, işi duygusal baskı ve manüpülasyona dökmekten başka bir şey değil benim gözümde... biraz daha profesyonelce bakın olaylara. keza, 5 senedir emek veriyorum vs.. duygusallığına da kapılmayın, siz emek veriyorsanız, karşılığında ücretini de alıyorsunuz. kimse için bila ücret fedakarlık yapmıyorsunuz. ama belli ki, yeni durumlara adapte olamıyorsunuz. haklı olduğunuz noktalar olsa bile, haklı kalmayı beceremiyorsunuz. "özür maili yazdım" dediğiniz mailin içeriğinde de kimbilir ne kişisel odaklı duygusal manüpülasyonlar vardı ki, adam " yine anlamamışsın, bir daha anlatayım ama, bil ki artık gerçekten yeter " minvalinde böyle bir cevap yazdı.
adam bugün işe geldiğinizi görünce, bir defa daha beyaz sayfa açarak size hiçbirşey yokmuş gibi "günaydın " demiş, daha ne istiyorsunuz... patronunuzun tutumunu takdir edeceğinize, e ben anlamadım, ne oluyor şimdi minvalinde yazmaya devam ediyor olmanız da, ayrı bir sıkıntı.
gerginliğin süreceğini "umarak" işe gitmeniz karşısında, patronunu tutumuna bakarak, adamın profesyonel ve sizin açınızdan adil yürütmeye gayret ettiği bu süreçte, sizin hakikaten profesyonellikten uzak bir yaklaşım içinizde olduğunuzu düşünüyorum.