- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
Çok yanılıyorsunuz insanlar şehirden uzaklaşmak, temiz hava almak için dağ başına gidiyor. Biz gidiyoruz en azından.
Evlilik cüzdanı sormak da yasak, şikayet edebiliyoruz soran yerleri.
Ablacım imar kanunun nasıldır tam bilmiyorum ama akıl var mantık var, oteldi pansiyondu meskenlere uzak olmak zorunda. Yoksa millet nasıl evinde huzurla uyusun dinlensin? Belediyenin bu tip durumlara zaten izin vermemesi gerekiyor. Misal Alaçatı'da pansiyonların çoğu aynı mahallede, barlar da barlar sokağında. İstanbul aynı, turistik yerler var Taksimdi İstiklal caddesiydi bar eğlenceli müzik yerleri burda ama onun dışında insanların evlerinin yanına bar açıp sabah 4e kadar gürültü yapmak zaten saçma olmaz yani.
Güzel fikir birbirlerini catlatirlar karşılıklıben olsam şöyle yaparım. tam pansiyona bakan yöne bir kümes yaparım kokudan deli olsunlar onlar.
Şaka di mi bu?
allah aşkına bu kanunları nerden uyduruyosunuz sjbfıjesfb turizm bakanlığına bağlı yani resmi yerlerde kesinlikle yasak sorulması, sorulursa şikayet edilir hatta.3 sefer evlilik dişi misafir agirlayip tespit edildiklerinde fuhusa yardim yatakliktan ruhsatlari iptal ediliyor
Şimdi kontrol ettim sormak yasak değilmiş artık ama mecburi de değil. İhtiyati olarak sorabiliyor pansiyonlar ya da oteller. Aksi bir şey görmedim. Hangi kanunda var bu dediğiniz?Yok canım degisti o kanunlar evlilik dışi misafir almak yasak kücük otellerde. sadece turizm işletme belgesi olan büyük ißletmeler alabiliyor.
Yok canım degisti o kanunlar evlilik dışi misafir almak yasak kücük otellerde. sadece turizm işletme belgesi olan büyük ißletmeler alabiliyor.
Yıllardır pansiyon otel milyon yere giderim bir kez evlilik cüzdanı sorulmadı bana. Bir de evlilik cüzdanını insan yanında taşımaz ki.Biz erkek arkadaşınla gittik butik otele 3-4 ay önce Sorulmadı da evli misin değil misin diye. Yasak olsaydı bu soru sorulmadan kimse alınamazdı. İslami otelleri ayrı tutuyorum.
allah aşkına bu kanunları nerden uyduruyosunuz sjbfıjesfb turizm bakanlığına bağlı yani resmi yerlerde kesinlikle yasak sorulması, sorulursa şikayet edilir hatta.
Otelci oldugum icin olabilirmi. Hemde 3 tane... bende isterim dolsun taşsın otelim ama bize karakoldan verilen bilgi bu. Yojsa aksama kadar 50 tanesi ariyor.
Biz erkek arkadaşınla gittik butik otele 3-4 ay önce Sorulmadı da evli misin değil misin diye. Yasak olsaydı bu soru sorulmadan kimse alınamazdı. İslami otelleri ayrı tutuyorum.
Biz erkek arkadaşınla gittik butik otele 3-4 ay önce Sorulmadı da evli misin değil misin diye. Yasak olsaydı bu soru sorulmadan kimse alınamazdı. İslami otelleri ayrı tutuyorum.
ülkemizde 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre, kalınacak otelde kimlik ibraz etmek gerekmektedir, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı ile ilgili bir vurgu yapılmamıştır. yabancılar ise pasaportlarını resepsiyona vermek zorundadır. otele giriş işlemi yapıldıktan sonra belgeler sahiplerine iade edilir. otellerin kimlik belgelerine el koymaları söz konusu değildir. konaklama tesisleri geceleme yapan müşterilerinin bilgilerini emniyete bildirmekle yükümlüdür. bildirim yapmayan işletmeler yaptırımla karşılaşırlar.Otelci oldugum icin olabilirmi. Hemde 3 tane... bende isterim dolsun taşsın otelim ama bize karakoldan verilen bilgi bu. Yojsa aksama kadar 50 tanesi ariyor.
Kardesim turizmci enson bu sekilde söyledi. Turizm isletme belgesi olmayan isletmelerde alkol servisi ve evlilik cüzdansiz agirlamak yasak
Çok gürültü olursa ara polisi yada belediyeye gürültü için dilekçe ver iki hafta önce zabıtaya sormuştum cok gürültü yapan komşuyu nasıl şikayet ederim diye,önceden zabıta bakıyordu bu işlere şimdi değişmiş.Başlıktanda analaşılacağı üzere köyde bir ev yaptık. Uzun süredir hayalini kuruyorduk. Borç harç bu sene tamamlayıp içine greceiğiz inşallah. Fakat bu mutluluğumuza çomak soktular.
Köyün en tepesinde kimsenin olmadığı sakin sessiz bir yerde yaptık evimizi. Etrafı ağaçlık ve geniş bahçesi olan bir yerdi. Taa ki yanımıza pansiyon açmaya karar verilene kadar.
Pansiyonla aramızda 30 40 metre var. Pencereyi açınca nerdeyse burun burunayız. 3 katlı büyük bir pansiyon yaptılar. Geniş bahçesi ve etrafı ağaçlık olan evimizden şuan eser yok. Bahçe dediğimiz yeri kaldırım taşı ile döşeyip müşteriler için oturma alanı yaptılar. Yani biz evin kapısından adımımızı atar atmaz o müşteri alanı ile karşılaşıyoruz.
bütün bunlar yetmezmiş gibi büyük hoparlör getirmişler müzik için. Cidden kafayı yemek üzereyim. Biz sessiz sakin tenha diye çıktık o tepede ev yaptık. Sen geldin bize hiç birşey söylemeden pansiyonu diktin dibimize. Bunları yapanda kuzenim oluyor. Maalesef arazilerimiz yanyana.
Normal ev yapsa yine istemezdim ama adamın arazısı sonuçta yapar derdim. Ama sen grldin evin dibine panyion açtın. Bütün evin önünü işgal ettin. Bi de gelen giden müşterilerin arabaları vs olacak. Bize hiçbir alan kalmayacak. Müzik oyun çalgı çengi bütün sessizliği bpzacak. Şimdiden başladılar zaten. Virüs bitince açılışını yapacaklar. Kötü kalpllik mi bilmiyorum sma dua ediyorum inşllah gelen bir tek kişi olmaz diye.
bu durumlar karşısında annrmin ve babamın tepkisini merak ederseniz onun cevabı daha sinir bozucu.hiç bir tepki vermediler. Hiç birşey söylemediler. İçten içe gıxık oldular ama kuzenime karşı hayır evin dibinde pansiyon olmaz demediler. Ve benim bir şey dememede musade etmediler. Sadece birkere söyleyebildim çok ses olacak. Yabancılar gelip gidecek.burası köy rahatsız olacagız drdim. Sorun yok sizle bir ilgisi yok dedi geçiştirdi.
kuzenimin yaptığını hiç hazmedemiyorum. En başından öyle bir planın olduğunu söyleseydin bizde o kadar masraf edip o tepeye yol almazdık. Ev yapmazdık. Herşeyi halledince gelip hazır yere pansiyon yağtı resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?