Köyde yaptığımız evin yanındaki pansiyon

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok yanılıyorsunuz insanlar şehirden uzaklaşmak, temiz hava almak için dağ başına gidiyor. Biz gidiyoruz en azından.
Evlilik cüzdanı sormak da yasak, şikayet edebiliyoruz soran yerleri.

Yok canım degisti o kanunlar evlilik dışi misafir almak yasak kücük otellerde. sadece turizm işletme belgesi olan büyük ißletmeler alabiliyor.

Köy nasildir bilmem kanunda farklilik olabilir. Esim ayvalikli. Birak ayri yerde olmayi, evlerin hep giris kati aile evi. Üst katlar pansiyon.
Dogru yanlis veya iyi kotu demiyorum ama hep icice.

Konu sahibi, rahatsizligini anliyorum. Ne umduk ne bulduk durumu olmus.
Konuyu canim sıkkın diye acsan gelen yorumlar baska olurdu. Kimse sessizlik icin gittigi yerin dibinde calgi cengi istemez.

Ama sen 7 köyün agasiymis gibi... once senin bahcen gasp edilmis gibi yazdim. Bahceme kaldirim tasi dosendi dedin. Sonra arazi benim degil dedin. E baskasinin malini kendine bahce mi bellemistin? Yani biraz karisik. Kimin kimin yerine girdigi belli degil de kendinin olmayan mala ahkam kesiyor gibisin.

Yoksa hayal kirikligini tabi ki anladim.

Ee yani napalım? Vinçleri alıp pansiyonu yıkmaya mı gelelim? Olan olmuş zaten keyfini çıkarın işte gelen giden olur yeni insanlarla tanışırsınız.

3 sefer evlilik dişi misafir agirlayip tespit edildiklerinde fuhusa yardim yatakliktan ruhsatlari iptal ediliyor
allah aşkına bu kanunları nerden uyduruyosunuz sjbfıjesfb turizm bakanlığına bağlı yani resmi yerlerde kesinlikle yasak sorulması, sorulursa şikayet edilir hatta.

Yok canım degisti o kanunlar evlilik dışi misafir almak yasak kücük otellerde. sadece turizm işletme belgesi olan büyük ißletmeler alabiliyor.
Şimdi kontrol ettim sormak yasak değilmiş artık ama mecburi de değil. İhtiyati olarak sorabiliyor pansiyonlar ya da oteller. Aksi bir şey görmedim. Hangi kanunda var bu dediğiniz?

Biz erkek arkadaşınla gittik butik otele 3-4 ay önce Sorulmadı da evli misin değil misin diye. Yasak olsaydı bu soru sorulmadan kimse alınamazdı. İslami otelleri ayrı tutuyorum.

Konu sahibi yaklaşımınız yanlış. Onu anlatmaya çalışıyoruz. Ve ben sonradan dediğiniz gibi bireysel tapulu araziye değil müşteki araziye yapı yaptığınızı düşünüyorum. Köy yerlerinde çok oluyor bunlar sonrası baş ağrısı.

Tapunuz bile olsa devletin koyduğu kural kuraldır. Kimse her istediğini yapamaz

Biz erkek arkadaşınla gittik butik otele 3-4 ay önce Sorulmadı da evli misin değil misin diye. Yasak olsaydı bu soru sorulmadan kimse alınamazdı. İslami otelleri ayrı tutuyorum.
Yıllardır pansiyon otel milyon yere giderim bir kez evlilik cüzdanı sorulmadı bana. Bir de evlilik cüzdanını insan yanında taşımaz ki.

Ben en son 10 yıl önce bekar olarak gittiğimden neler değişmiş bilemiyorum son 6 yıldır da kucakta çocuk kimse sorgulamıyor evli misin bekar mısın ? 10 yıl önce kimse kimlik sormuyordu onu biliyorum şile assos ayvalık ağva fing fing gezdik

allah aşkına bu kanunları nerden uyduruyosunuz sjbfıjesfb turizm bakanlığına bağlı yani resmi yerlerde kesinlikle yasak sorulması, sorulursa şikayet edilir hatta.

Otelci oldugum icin olabilirmi. Hemde 3 tane ... bende isterim dolsun taşsın otelim ama bize karakoldan verilen bilgi bu. Yojsa aksama kadar 50 tanesi ariyor.

Benim bulundugum yerdede 250 otel var. Oteller insiyatifini kullanip aliyorlar. Musteri listesine yazmiyorlar.

Otelci oldugum icin olabilirmi. Hemde 3 tane ... bende isterim dolsun taşsın otelim ama bize karakoldan verilen bilgi bu. Yojsa aksama kadar 50 tanesi ariyor.
ülkemizde 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre, kalınacak otelde kimlik ibraz etmek gerekmektedir, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı ile ilgili bir vurgu yapılmamıştır. yabancılar ise pasaportlarını resepsiyona vermek zorundadır. otele giriş işlemi yapıldıktan sonra belgeler sahiplerine iade edilir. otellerin kimlik belgelerine el koymaları söz konusu değildir. konaklama tesisleri geceleme yapan müşterilerinin bilgilerini emniyete bildirmekle yükümlüdür. bildirim yapmayan işletmeler yaptırımla karşılaşırlar.
herhangi bir şekilde acenta aracılığıyla veya direk otel işletmesiyle yapılan ve ödemesi yapılan rezervasyonunuz mevcut olduğu halde işletme evlilik cüzdanı olmadığındankonaklamanıza izin vermezse, dava yolu açıktır.

Kardesim turizmci enson bu sekilde söyledi. Turizm isletme belgesi olmayan isletmelerde alkol servisi ve evlilik cüzdansiz agirlamak yasak

Turizm işletme belgesi olmayan otel/pansiyon da mı oluyormuş.
Neler öğreniyoruz
Ben olsam onlara kaçak derdim.

Vay anasını devletin yerini kullanmaya bak sen birib ev dikiyor öteki pansiyon sonra kızıyor pansiyon yaptı diye sanki kendisi çok haklı gibi

Çok gürültü olursa ara polisi yada belediyeye gürültü için dilekçe ver iki hafta önce zabıtaya sormuştum cok gürültü yapan komşuyu nasıl şikayet ederim diye,önceden zabıta bakıyordu bu işlere şimdi değişmiş.

Akıllı adammış valla, pansiyon güzel fikir. Hem ailecek kalırlar hem işletirler. Oh mis.
Kuzenim böyle bir yer açsa pansiyonun bahçesini rengarenk saksılarla donatır kendi reklamımı da yapardım ^_^
Bir şeyler üretin pansiyonda ünlenin kuzeninize de destek çıkarsınız KudrAlobar çok güzel ticari bir öneri vermiş.

Ahlanıp vahlanacağınıza siz de bir girişimde bulunun karlı çıkarsınız.
Keşke benim kuzen de bi pansiyon neyim açsa, direkt "Kuzen tablolar, saksılar benden" diye dalarım işe.
Siz de el işi bir şeyler yapıp, reçeldir bilmem nedir satabilirsiniz.
Bu kadar dik ve sığ bakmayın bu işe.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…