Köye taşınıyoruz...

Tamamda bu tarz borclar için hapis cezası verilmiyor ki. O kadar yalan dolan ve hayatın zehir olmuş. Babanın evine git boşa adamı.

Eğer kumar gibi bir bağımlılığı varsa o borç bir ömür bitmez başka pislikler doğurur. 50 bin borç çok değil ki. Bu gün bankadan çekse alsa geri ödenebilir bir mebla.

bu işte bir iş var ödenmeyen kredi veya çek gibi şeyler için hapis yok -kesin bilgi.
eşiniz başka dümenler çevirmiş olmasın?

Boşan bence. Ömrünce borçmu ödeyeceksin. Hem bir kere tefeciye giden hep gider. Unutmu. Alışmış kudurmuştan betermiş derler. Sen borcunu ödemeyi alıştırdın o da hep bekleyecek. Bukadar. net.

Arkadaşım kumar oynuyor ise o zaman senin için parlak bir gelecek yok. Sen ya hep ailemin rızası olmadan evlendim çekecem bu cileyi deyip Afedersin eşşek gibi çalışıp parayi adamın eli e verecen yada daha yolun basindayken kendini kurtaracaksin. Hastalık olur kötü gün olur çalışıp ailene destek olursun ama kumar borcu için çalışmak kendini harcamaktan başka birşey değil. Bence iyice düşün taşın kendini kurtar bu durumdan. Allah yardimcin olsun

hayatın batmış hala köy çok sıkıcı derdindesin. daha iyi köyde de çalışırsın ek biç yozgat verimlii yer ekip biçmeyi bilirsen daha hızlı biter borçlar. belkiiii ...

Bunca yalanin guvensizligin icinde senin tek derdin koyde yasamaksa sanada helal olsun kardes

Hem ailesine hem sana çok üzüldüm yazık

ne biçim insanmış bu

herkesi mahvetmiş

Kredinin altına girmeden bu kadar yıl çekmeden hemen boşanıp kurtulsaydın keşke

şimdi de geç değil boşan gitsin

sana boşan demek istemem kimsenin vebalini alamam fakat eşin çok yanlış şeyler yapmış
sen bu süre zarfında çocuk yapma boşanmak yada boşanmamak sana kalmış allah yardım etsinn

Para borcundan hapis cezası bizim kanunlarımızda yok yalnız.
Ancak icra takibi başlatılmıştır, eşiniz de borcu ödeyeceği konusunda taahhüt vermiştir, bu taahhüte uymadığı için hapisle tazyik olunur.

borç miktarını öğrenince def edecektiniz
evet rızası olmadan evlendiniz ama böyle de mutlu değilsiniz hergününüz zehir oluyor
öbür türlü kendinize belki hayat kurarsın böyle bu gidişle borç ödeyerek yaşlanacaksınız ve eşiniz baştan size yalan söylemiş yarın birgün rahata erince rahat duracağı ne malum bir de kv.niz evi satıp borcu ödemek isteyince borç kapanabiliyor mu
kapanmaz ise ailenle görüş önce sonra yoluna bak

Arkadaşlar birak git demissiniz ama ailem beni kabul etmiyor ve krediyi odemeden buradan ayrilamam. 1 yila kalmaz biter kredi borcu o zaman kesinlikle ayrilacagim. Kvmin sattigi evle borc bitiyor ama kredi borcu bana kaliyor esim bencil bir insanin teki bilmedigim neleri var kim bilir. Yillardir kullanilmisim esimi cok sevdigim icin ve gec tecrubesiz oldugm icin hic birseyin farkinda degildim ama maymun gozunu acti ufaktan para biriktiriyorum su borcu odeyip kimseyle yuz goz olmayip kendimi duzenimi kurcam okuyup bana yardimci olmaya calisan herkese tsk ederim

bu süre icerisinde sizi tekrar kandırmalarına izin vermeyin
daha dikkatli olun yeni bir borç çıkarsa siz hiç karışmayın nasıl ödeniyorsa ödesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…