• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KP ile denize gitmek

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşıldığı gibi . Malum yaz dönemi deniz mevsimi. Eşim yogun çalışıyor onunla denize gidemez olduk bu yaz. kV de denize gideceğiz sende gelir misin dediler ilkin bir durdum sonra ne olacak gelirim dedim. Sonrasinda bunlar eşimi aramış lar gelin rahatsız olur mu falan demişler vs. Bende eşimle konuştuk tan sonra tekrar düşundum. (Bu arada eşim is icin başka şehirde ben çocuklarda kV ile ayni yerdeyim altlı ustluyuz ) deniz evi küçük 2 oda ama küçük bir odada 1 kişilik yatak diğer odada 2 kişilik yatak var salon amerikan mutfak banyo tuvalette ortak odalarda yok. Şimdi kV KP gorumce ben ve 2 çocuk (7 yaş altı çocuklar ) şu durumda onlarla gitsem mi gitmesem mi kararsız kaldım gitsem rahat edemem diye düşünüyorum ama çocuklar da istiyor. Bende genelde kendimden cok çocuklari düşünürum ama bu durumda benim rahatım daha önemli diye düşünüyorum yanılıyor muyum ?az çok anlatmaya çalıştım normalde tesettür lüzum tabi KP yanında başım açık dururum da öyle şort lu askılı gezemem . Sıcak ta ne kadar kapalı dayanabilirim vs sürekli klima da açılmaz ayyy ne yapsam gitmesem mi bana bir akıl verin.

Ev içinde giyim sorun
Tesettürlü değilim ama eşimin ailesi öyle
Yıllık izinde ziyarete gittik, uzun pamuklu kumaştan namaz elbiselerim var, özel diktirmiştim, onları giydim
Hiç sıkıntıya gelemeyen biriyim, evde kısa askılı elbiselerimle dolaşıyorum ama pamuklu namaz elbiselerim fazla gelmedi bana, rahatlıkla kullandım, başıma da tülbent taktım, yani ev içinde tesettürlü durumdaydım ama elbiseler ferah olunca zorlanmadım. Bence sizin için asıl sorun evin küçük olması, bu noktada rahat edemezsiniz gibi geliyor

Kocan tesettur konusunda vaaz verecek bilgiye sahip degil. Kp dolayli yoldan baban. Kan bagin yok. Nikahin dusuyor. Tesetturluysen kp yaninda tesettur sart.
yanında tesettürlü durup durmamak tercih meselesidir.
ama kayinpedere nikah düşmez.
nikahın haram kılındığı kişiler arasındadır.
gelinlerine kötü gözle bakanlar sapiktir.
tıpkı babanın çocuğuna olduğu gibi.
dini içerik yasak ama danayamadim.
yanlış bilgi vermeyin.
dinimiz kp gelin ilişkisini baba kız ilişkisi gibi görür.bunu bozan insanlardır.
nikah düşer kelimesi
kp derle evliliğin helal kılinması demektir.
böyle bişey haramdır.
iyi günler..

“Mümin kadınlara da söyle gözlerini sakınsınlar; edep yerlerini ve çevresini örtsünler. Görünen kısım dışındaki süslerini açmasınlar. Başörtülerini yakaları üstüne kadar indirsinler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, elleri altında bulunan esirler, ele bakar hale gelmiş ve erkekliği kalmamış kimselerle kadınların edep yerlerinin farkına varamamış çocuklar dışında hiç kimseye süslerini açmasınlar…” (Nûr, 24/31)
Ayet görmek isteyen arkadaşlar işte size ayet. Bundan sonrasını konuşmaya gerek yok sanırım. Yapamazsın edemezsin diye ahkam kesen çok bilmiş arkadaşlar da okur öğrenir umarım.

“Mümin kadınlara da söyle gözlerini sakınsınlar; edep yerlerini ve çevresini örtsünler. Görünen kısım dışındaki süslerini açmasınlar. Başörtülerini yakaları üstüne kadar indirsinler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, elleri altında bulunan esirler, ele bakar hale gelmiş ve erkekliği kalmamış kimselerle kadınların edep yerlerinin farkına varamamış çocuklar dışında hiç kimseye süslerini açmasınlar…” (Nûr, 24/31)
Ayet görmek isteyen arkadaşlar işte size ayet. Bundan sonrasına konuşmaya gerek yok sanırım. Yapamazsın edemezsin diye ahkam kesen çok bilmiş arkadaşlar da okur öğrenir umarım.
Onlar yine tartışır. İnanmak istemezler. Bal gibi de biliyorlar bakma.

Cidden midemi bulandırdınız
Nikah düşme muhabbeti oldum olası midemi bulandırmıştır zaten
Kp = baba ötesi yok, nikah düşüyor diye kim kpyle evlenir? Kim??? Gerçekten kim çocuğunun dedesiyle evlenir, baba dediği adamla cinsellik yaşar?
Nikah düşüyor diye insanlar iğrenç, ahlakdışı evlilikleri yapabilirler mi yani???
Kpyle evlenilebilir şeklinde olaya bakmak için cidden sapkın olmak gerekiyor. Allah ıslah etsin sizin zihniyette olanları.

+ 100000000
aklına, ağzına sağlık miss .

Çok kalabalık oluyorsunuz evde bence. Küçük ev, bunun duş alması filan var. Ben olsam gitmem insanlara da rahatsızlık vermeye gerek yok

Onlar yine tartışır. İnanmak istemezler. Bal gibi de biliyorlar bakma.

Ben göstereyimde ister kabul etsinler ister etmesinler keyifleri bilir. Hiç tahammülüm yok böyle dini konularda bilip bilmeden ahkam kesen başkasını beğenmeyip küçümseyen kendini daha iyi daha üstün gören insanlara. Hayır kendinize hayatı boş yere zorlaştırmaya çalışıyorsunuz onu anladıkta milletten ne istiyorsunuz? İslam kimsenin tekelinde değildir.

Evet dinen yanında başınızı açmanızda mahsur yok lakin bende tesettürlüyüm ve şimdiye kadar yanında hiç açmadım gerek yok ben rahat edemem.
Şimdi sizde orda evin içinde sıcakta sürekli kapalı olacaksınız zır olur

Bırakın konu sahibi dini hükmü gerekli mercilerden öğrensin.
Burada bunu tartışmak yasak. Yasak olmasının nedeni de ortada.
Herkesin inancı farklı ve olmadık yorumlar oluyor.
Çoğu zaman iş alaya dökülüyor.

Kp = baba ötesi yok, nikah düşüyor diye kim kpyle evlenir? Kim??? Gerçekten kim çocuğunun dedesiyle evlenir, baba dediği adamla cinsellik yaşar?

Nikah düşüyor diye insanlar iğrenç, ahlakdışı evlilikleri yapabilirler mi yani???

Kpyle evlenilebilir şeklinde olaya bakmak için cidden sapkın olmak gerekiyor. Allah ıslah etsin sizin zihniyette olanları.

Konuyu okurken nikah dusme kismi aklima bile gelmedi. Bir insanin rahatsiz edici davranislari varsa zaten ondan uzak durursun ama basta nikah duser mi oyleyse basimi kapamaliyim tarzi dusuncelerle insanlar kendi beyinlerini zehirliyor da farkinda degiller.

Son düzenleme:
Kayinpederiniz evlendikten sonra bir nevi babaniz oluyor dogru ama mahremiyetiniz devam ediyor. Bende tesetturluyum kp yaninda basim acik gezemem, yada kisa kollu , acik bir kiyafetle vs. Yani cekincelerinizde haklsiniz. Bu tercihe acik bir konu degil bir insan tesetturlu ise ona gore davranip sorumlulugunu almak zorunda. Ama hasema giyip denize girer evde de idare etmeye calisirim derseniz gidin cocuklarinizdda mutlu olsun karar sizin
evet bu tercihe acik bir konu degil. tesetturlu ise islami kurallara gore davranmali. ve islami kurallara göre kayinperder yaninda tesetture girmek zorunda degilsin. ayetle kesinlesmistir zaten. mulak bir durum da yok.

Kayınpederinin yanında açık duruyorsun ki sakıncası yok e askılı şort yerine rahat bir eşofman ve tişört yada ince yazlık pamuklu gömleklerden giyinebilirsin.
Çalışırken nasıl dışarıda giyiniyoruz evde de bir kaç günlüğüne takilabilirsinz uyuyacağıniz oda farklı olsun yeter.
Zaten denizde de herkesin yanında hasemayla yüzüyormissunuz. Kayınbabanizin varlığı bir şey değiştirmeyecektir.

hangi kitabi klavuz aliyorlar anlamadim. kitabimiz bir ise onlarla benim okudugumda oyle birsey yazmiyor.

Neden fetva gibi önemli bir sorumluluğun altına giriyorsunuz arkadaşlar yapmayın. Kp e nikah düşmez, baş açık durulabilir. Benim tercihim olmadığı için durmuyorum mesela, haram olduğu için değil.

Neden fetva gibi önemli bir sorumluluğun altına giriyorsunuz arkadaşlar yapmayın. Kp e nikah düşmez, baş açık durulabilir. Benim tercihim olmadığı için durmuyorum mesela, haram olduğu için değil.
Aynen oyle.. Hatta bosansan bile eski kayinpederin baba hukmundedir ve asla nikahin dusmez ona..
Ben de ortuluyum, eski kayinpederimin yaninda yine de dikkat ediyordum, alışkanlık meselesi, rahat edemiyorum, kayinpeder ile hic ilgisi yoktu, kendi babamin yaninda bile oyle aşırı açık giyinip gezemem, veya erkek kardeşimin.. Dedigim gibi, alışkanlık..
Ama yok kan bagi, yok dolayli olarak baban, kafaya gore yorumlanamaz hic bi ayet ve dini konu.. Kayinpeder babadir ve nikah dusmez, net bilgidir bu..
Yanlis fetva cok tehlikeli bi durum..

Aynen oyle.. Hatta bosansan bile eski kayinpederin baba hukmundedir ve asla nikahin dusmez ona..
Ben de ortuluyum, eski kayinpederimin yaninda yine de dikkat ediyordum, alışkanlık meselesi, rahat edemiyorum, kayinpeder ile hic ilgisi yoktu, kendi babamin yaninda bile oyle aşırı açık giyinip gezemem, veya erkek kardeşimin.. Dedigim gibi, alışkanlık..
Ama yok kan bagi, yok dolayli olarak baban, kafaya gore yorumlanamaz hic bi ayet ve dini konu.. Kayinpeder babadir ve nikah dusmez, net bilgidir bu..
Yanlis fetva cok tehlikeli bi durum..
Col zor değil aslinda bunlari bilmek. okusalar anlayacaklar ama okumuyorlar.

Back
X