Kp ye ödenen para

bayangezenti

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
1.709
1.689
333
Konuya nerden başlasam bilmiyorum ama eski konumda var. Kvyle olan sıkıntılarımız onları geçiyorum artık. Onu takmamayı, duymamayı öğrendim :)

Asıl mesele şu ki; benim kp zamanında yemiş içmiş hic birikim yapmamış. Anadolunun bi şehrinde kücük kasabada bir lojman evinde senelerce yaşamış. Kira yok ısınma derdi şu bu derdi yok. kücük yer diye cok bi masraf da yok... ki kv de der zaten bizimle aynı zamanda işe girenlerin hep 2-3 evi var diye… ama benim kp bi evi yok... bi kac seneye emekli olcak ama ortada taşınıp gidebilecegi bi ev yok.

şimdi bunlar 3-4 ay önce ev aldılar. Kendilerince bi Ödeme planı cıkardılar şöyle ki; Kendileri ayda 1500 ödicek ve biz de 10 sene boyunca her kasım ayında 12bin lira yollıcaz onlara. Yani aylığı 1100 liraya geliyo..
Ve biz istda yaşıyoruz bi senelik evliyiz anca kendimizi toparlamaya başlıyoruz ve kiradayız onlara ayda 1100 biriktirmeye başladık ama zorlanıyoruz ki cocuk da istiyoruz o oldugunda nasıl olcak bilemiyorum... kp ev icin, alması benden ödemesi sizden dedi. Sizin olcak o ev diyo ama komik yani. 2 cocugu daha var. Bi kızı zaten evli başka bi yerde diğer oglu da okuyo henüz... o 20 sene orda oturcak da sonra bize kalcak o ev bisürü hikaye ama ben kendimize ait bi evimiz olmasını daha cok istiyorum. Kvde de zaten bizim evimiz sizin eviniz kavramı yok. Biz hep biriz deyip duruyo...

Benim sormak istediğim soru. Biz bunu ödemek zorundamıyız ? Bi aklım, evet ödeyeceksiniz mecbur yapcak bişey yok. Oglundan başka kim yardım eder diyo.... Sonra da kv konuşmaları beni sogutuyo, x ( eşim ) para ödüyo diye biraz sıkıntı cekcek ama falan diyo... yani o sıkıntıyı eşim tek cekmiyo benim rızkımdan gidiyo o para… bunun gibi şeyler işte . Uzun meseleee

Ben cok mu fesadım bilemedim, abartıyomuyum yoksa haklımıyım ??!

Sizin üzerinize olmayan ev sizin olmaz kv onu bi gecsin. Ilerde gorumceniz ve kayinbiraderiniz hak talep edebilir.

10 yılda 120.000 ben olsam vermek istemezdim. Hep kirada mi oturacaksiniz. Kredi çeker kiraya ödeyeceğiniz parayı+ 1100 u verirsiniz kendinize ev alırsınız.

Vicdan yapılacak bi durum da yok makul orta zekalı her insan gelecegini düşünür düşünmel.kp de dusunmeliydi. O kendini ailesini düşünmemiş şimdi siz mi düşüneceksiniz.

madem bu seKilde bir odeme plani var evin yari tapusunu isteyin o zaman onlar 1500 siz 1100 oduyorsunuz tam olarak yari yariya odemis olmuyorsunuz ama sonucta onlarda kira odemeden evde oturmus oluyorlar.ben ve esim aileleriMizde kimde ne sorun olursa birlesip kapatma taraftariyizdir ayri gayrimiz yoktur.ne o benim ailemle ilgili bir seye laf eder nede ben kendi ailesine yaptigina neden yaptin derim her zaman ailelere destek olunmasi taraftariyim ama biziMkiler aile gibi aile cocuklarinin uzerine yikilmazlar ki oyle bir durum olsada butun cocuklar toplanir ortak hareket eder 1100 tl sizi sarsar ama 3 kardes ortak verseniz kimseyi sarsmaz

Hayır ödemek zorunda değilsiniz. Durumunuz olsa neyse. Çok da uzun bir süre. Kiraya ciksinlar. Emekli maasiyla 2 kişi gecinebilirler. Uygun olursanız geçirmelerine yardimci olmak icin cok zorlamayacak bir yardım yaparsınız her ay olur biter. İnsan ailesine destek olmalıdır evet ancak bu destek değil biraz aşıyor yani

madem bu seKilde bir odeme plani var evin yari tapusunu isteyin o zaman onlar 1500 siz 1100 oduyorsunuz tam olarak yari yariya odemis olmuyorsunuz ama sonucta onlarda kira odemeden evde oturmus oluyorlar.ben ve esim aileleriMizde kimde ne sorun olursa birlesip kapatma taraftariyizdir ayri gayrimiz yoktur.ne o benim ailemle ilgili bir seye laf eder nede ben kendi ailesine yaptigina neden yaptin derim her zaman ailelere destek olunmasi taraftariyim ama biziMkiler aile gibi aile cocuklarinin uzerine yikilmazlar ki oyle bir durum olsada butun cocuklar toplanir ortak hareket eder 1100 tl sizi sarsar ama 3 kardes ortak verseniz kimseyi sarsmaz

Tapu almak mümkün değil öyle bişey diyemem de. Eşimin ablası ev hanımı ödeyemez... kardeşiyse üni ögrencisi.. yani tek bize kalıyo ödeme…

Bende dediginiz gibi para vermesinden gocunacak değilim ama bizim hayatımızdan çalınmış olcak işte. Kv hep der biz hep biriz ayrımız gayrımız yok diye. Önce bize alalım sonra size alcaz diyo ama mümkün değil bu. Daha diğer oğlunun askerliği var, düğünü falan duruyo. Sonra kp emekli olunca maaşı düşcek otomatik olarak... yani anca kendilerine kalcak maaş...

Ben yani bize geri bişey gelmeyeceginden eminim.

Cok mu abartıyorum, fesatlık mı yapıyorum die düşünüyodum da , değil galiba

Hayır ödemek zorunda değilsiniz. Durumunuz olsa neyse. Çok da uzun bir süre. Kiraya ciksinlar. Emekli maasiyla 2 kişi gecinebilirler. Uygun olursanız geçirmelerine yardimci olmak icin cok zorlamayacak bir yardım yaparsınız her ay olur biter. İnsan ailesine destek olmalıdır evet ancak bu destek değil biraz aşıyor yani

Kiraya cıkmak istemiyolar. Ben hep ev taşıyamam diyo kp. Evet destegimizi esirgememiz gerekiyo ama böyle zorla olunca da insanın şevki kırılıyo.

Çok saçmaaa. Madem eviniz olsun niyetindeyseniz kiraya verdiğiniz parayı kp gönderdiğiniz paranın üstüne koyun kendinize ev alın. Yani hangi mantıkla okeylediniz. Kp kv vefat edecekte kardeşler evi size bırakacakta

Okeylencek mesele yoktu... Ödeyebilirmisiniz diye bişey sorulmadı. Biz aynıyız biz biriz kesemiz bir denilip borç kitlendi.

Ben zaten ev falan beklemiyorum. Kim öle kim kala....

Okeylencek mesele yoktu... Ödeyebilirmisiniz diye bişey sorulmadı. Biz aynıyız biz biriz kesemiz bir denilip borç kitlendi.

Ben zaten ev falan beklemiyorum. Kim öle kim kala....
Kesesi bir ise bütün çocuklar para versinler eşinizi kandırıyorlar size de söz hakkı tanımıyorlar

Kesesi bir ise bütün çocuklar para versinler eşinizi kandırıyorlar size de söz hakkı tanımıyorlar

Dediğim gibi, abla ev hanımı kardeş üni öğrencisi. Borc bize kitleniyo.

Ben zaten biliyorum bize hic bi şekilde maddi dönüş olmayacagının farkındayım. Eşim de ilk zamanlar babam da bize yollar falan diyodu.. bende gözünü actım. Onlar anca kendilerini geçindircek… Baban daha ev kredisi bitmeden kardeşinin askerliği düğünü şuyu buyu cıkcak bunlar hep masraf dedim... o da yeni yeni farkına varıyo. Hep kvnin yumuşak yumuşak konuşmasından kaynaklı bunlar... cocuklarımı ortada koymam şöyle böyle deyip alttan gazı veriyo..

Benim işe girmemi bekliyolar ama girmeyecem sırf bu mesele yüzünden. Kazandıgım direk bunlara gider yoksa… aklımda bir şey var. Yapabilirsem o güzel olur :)

Kendi Babamın arsa var satılcak ve bize paylaştırcak bende ordan gelen parayı ev kredisi icin peşinat yapcam. Bize ev alırsak kpye ödememiz aksayabilir.. bunu düşünüyorum ama bi yandan da haksızlık olur mu bilmiyorum.

Bem böyle anne babaları gerçekten anlayamiyorum. Sen cocuguna ne vermissin ki onun sana ev almasini bekleyebiliyorsun. Insan kiyamaz, üzülür. Bu ne acgozluluk ya.
Ben olsam ne kendi aileme ne de esimin ailesine boyle bir odeme yaparim. Siz zengin olursunuz anlarim da daha kendi eviniz bile yokmus. Hayret edilesi.

Konuya nerden başlasam bilmiyorum ama eski konumda var. Kvyle olan sıkıntılarımız onları geçiyorum artık. Onu takmamayı, duymamayı öğrendim :)

Asıl mesele şu ki; benim kp zamanında yemiş içmiş hic birikim yapmamış. Anadolunun bi şehrinde kücük kasabada bir lojman evinde senelerce yaşamış. Kira yok ısınma derdi şu bu derdi yok. kücük yer diye cok bi masraf da yok... ki kv de der zaten bizimle aynı zamanda işe girenlerin hep 2-3 evi var diye… ama benim kp bi evi yok... bi kac seneye emekli olcak ama ortada taşınıp gidebilecegi bi ev yok.

şimdi bunlar 3-4 ay önce ev aldılar. Kendilerince bi Ödeme planı cıkardılar şöyle ki; Kendileri ayda 1500 ödicek ve biz de 10 sene boyunca her kasım ayında 12bin lira yollıcaz onlara. Yani aylığı 1100 liraya geliyo..
Ve biz istda yaşıyoruz bi senelik evliyiz anca kendimizi toparlamaya başlıyoruz ve kiradayız onlara ayda 1100 biriktirmeye başladık ama zorlanıyoruz ki cocuk da istiyoruz o oldugunda nasıl olcak bilemiyorum... kp ev icin, alması benden ödemesi sizden dedi. Sizin olcak o ev diyo ama komik yani. 2 cocugu daha var. Bi kızı zaten evli başka bi yerde diğer oglu da okuyo henüz... o 20 sene orda oturcak da sonra bize kalcak o ev bisürü hikaye ama ben kendimize ait bi evimiz olmasını daha cok istiyorum. Kvde de zaten bizim evimiz sizin eviniz kavramı yok. Biz hep biriz deyip duruyo...

Benim sormak istediğim soru. Biz bunu ödemek zorundamıyız ? Bi aklım, evet ödeyeceksiniz mecbur yapcak bişey yok. Oglundan başka kim yardım eder diyo.... Sonra da kv konuşmaları beni sogutuyo, x ( eşim ) para ödüyo diye biraz sıkıntı cekcek ama falan diyo... yani o sıkıntıyı eşim tek cekmiyo benim rızkımdan gidiyo o para… bunun gibi şeyler işte . Uzun meseleee

Ben cok mu fesadım bilemedim, abartıyomuyum yoksa haklımıyım ??!
Biz bunu ödemek zorundamıyız olayını aşmışsınız siz adam borca girmiş bile bu saatten sonra cıngar nasıl çıkartacaksınız. Ayrıca siz çalışmıyorsunuz anlaşılan siz işe başlamayı neden düşünmediniz
Not: şimdi okudum neden girmediğinizi. Ama siz para göndermezseniz yine kavga gürültü olur. Keşke bu işe hiç bulaşmasaydınız

Biz bunu ödemek zorundamıyız olayını aşmışsınız siz adam borca girmiş bile bu saatten sonra cıngar nasıl çıkartacaksınız. Ayrıca siz çalışmıyorsunuz anlaşılan siz işe başlamayı neden düşünmediniz
Not: şimdi okudum neden girmediğinizi. Ama siz para göndermezseniz yine kavga gürültü olur. Keşke bu işe hiç bulaşmasaydınız

Valla dedigim gibi bulaşmama lüksümüz yoktu. Bize sorulmadı bişey. Telefonda direk, alması benden ödemesi sizden dendi.... Rabbim bize bi cocuk nasip eder inş o da olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bakalım daha neler göreceğiz .

Bem böyle anne babaları gerçekten anlayamiyorum. Sen cocuguna ne vermissin ki onun sana ev almasini bekleyebiliyorsun. Insan kiyamaz, üzülür. Bu ne acgozluluk ya.
Ben olsam ne kendi aileme ne de esimin ailesine boyle bir odeme yaparim. Siz zengin olursunuz anlarim da daha kendi eviniz bile yokmus. Hayret edilesi.

Kv bunları okusa kalpten gider:) ben cocuklarıma şöyle düşkünüm böyle düşkünüm deyip durur normalde :)

Sahsen ben ödemem.
Adam keyfini sursun, benim gencligimde yasayamadigim hayatı yaşasın, ceremesini ben çekeyim yok öyle.
Eğer eşim yok ille ödeyeceğim derse çalışıyorsam işten çıkar, paşa paşa evde oturur, yedigimi önüme yemedigimi arkama koyardim.

Ya ne mana yani yasini almis gecmis insanlar hala neden ev sahibi olmak ister anlayamiyorum? Ufak bi miktar para, kirada oturmak o yastaki insanlar icin gayet yeterli. Ayrica esiniz sizin olcak bilmem ne lafına nasil kandi? Tapu babasinin ustunde oldugu sürece bu mumkun degil. Öldugunde mirasi olacak o ev babanin ve tum kanlari hak talep edebilecek. Diger kardeşleri smdi istemeyiz deseler bile ben neler gordum mal oldugunda kardesler birbirine girdi. Ya kaldi ki hadi babasi vercem dedi ve esinizin olcak diyelim. Olme essegim olme sıkısik zamaninizda ise yaramadiktan sonra yillaaaarrr sonra olsa nolur olmasa nolur.

Kv bunları okusa kalpten gider:) ben cocuklarıma şöyle düşkünüm böyle düşkünüm deyip durur normalde :)

O zaman siz de madem keseler bir, almasi bizden odemesi sizden diye bir ev aliverin de ödesinler. Ona almasi bizden denmez, secmesi bizden almasi sizden denir.

Back
X