- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.718
- 158
Sizin ailenizin başına böyle birşey gelseydi eşiniz de sizin gibi düşünürmüydü?Kayınpederinizin durumu olsa kendisinin ödemesi gerekir ama yoksa da çocuklarının görevi bence .Kpeder izim vermiş evet. Teras yapılan yer ortakmis. Ev de musterekmis. Yanı benimle ilgili olan bir şey değil. Aslında bir yanım kp ödesin izin vermeseydi diyor. Onların da durumu yok. Bizlik bir durum da yok. Ben maaşımı harcamayıp biriktireyim sonra yok yere cezaya gitsin para
Evet kp biraz dişli olsa ödenmez belki. Ceza bu hafta ödenirse 25 bin ödenecek kardeşi 12.5 bin ödeyecekmiş.. haliyle yarısını da bizim odememiz bekleniyor. Yalniz ben yok yere ödemek istemiyorum. Ben de çalışıyorum evin rızkını kenara artırdigimiz 3 5 kurusu da yok yere vermek istemiyorumbaba ve amca arasındaki mevzu bu. Benim babam olsa asla ödemezdi amcamla kanlı bıçaklı olmayı göze alır kavga eder ödetirdi.
ama senin kp daha iyi niyetli mülayim amcaya söz geçiremeyecek bir tipse ve bu borcu üstlendiyse yapacak bir şey yok. E durumu da yokmuş ödemeye. Eşinin kardeşi ne diyor bu duruma?
Kp artık bu borcu üstlendiyse destek atmanız gerekir bence. Amcanın borcu diye düşünmeyin artık. O kısım pek sizi alakadar etmiyor.
Anne babası ağlıyormuş üzgünmüş onları zor durumda bırakamazmış. Onların evladiymis. Amcası ödemeyi kabul etmezse ödeyecek parayı. Ki etmeyecek zten. Önümuzdeki haftayı bekliyoruzKayinpederiniz de onay vermis ve tapu ortak bayagi cezanin yarisi ona ait buna yapacak bir sey yok maalesef. Durumu da kotuymus kabak evlatlarinin basina patlamis. Siz odemek istememekte cok haklisiniz bu ise kalkisilirken size fikrinizi soran olmamis ama isler sarpa sarinca halletmek size kaliyor. Esiniz bu durumda ne dusunuyor?
Kp ye niye gelmis ki itiraz edin bi
Bi de yıkılsın teras o zaman borç silinmez mi :)
Tapu alt kat kayinpederin, üst kat amcanin seklindeyse gelmez.
Ama muhtemelen yapinin tek tapusu %50 %50 paylasilmistir. Aile binalari böyle oluyor genelde. Dededen kaliyor, sonradan bölünüyor icten falan filan.
Yine de sahitle itiraz edilebilir sureler dolmadiysa.
Ben bahcemden arka tarafa kapi actim bi tek bana ceza geldicunku üst komsuma ne bundan
Dededen kalma tek tapu sanırım. Yüzde elli kpeder yüzde elli amcanın. Itiraz etse mahkemeye verse avukat masrafı vs vs olacakmış kaybetme ihtimali de var. Uğraşmak istemiyorlar sanırımTapu alt kat kayinpederin, üst kat amcanin seklindeyse gelmez.
Ama muhtemelen yapinin tek tapusu %50 %50 paylasilmistir. Aile binalari böyle oluyor genelde. Dededen kaliyor, sonradan bölünüyor icten falan filan.
Ben bahcemden arka tarafa kapi actim bi tek bana ceza geldicunku üst komsuma ne bundan
Esiniz de ana babasinin o durumda olmasina kiyamiyor goz yumamiyordur bir sey diyemem. Kabahatli tamamen kpiniz. Oderseniz de iyi tembihleyin bari uyanik olsun ya. Eminim hastalik saglik icin bu parayi verseniz batmaz ama boyle havaya gidince insan kizmakta hakli.Anne babası ağlıyormuş üzgünmüş onları zor durumda bırakamazmış. Onların evladiymis. Amcası ödemeyi kabul etmezse ödeyecek parayı. Ki etmeyecek zten. Önümuzdeki haftayı bekliyoruz
Yani doğrusu o, dediginiz gibi ortak tapu var burda. Peki kapıyı söküp duvarı yeniden doldurmanızi da istediler mı? Yoksa cezayı ödeyince kapı kaldı mı en azından?Tapu alt kat kayinpederin, üst kat amcanin seklindeyse gelmez.
Yani doğrusu o, dediginiz gibi ortak tapu var burda. Peki kapıyı söküp duvarı yeniden doldurmanızi da istediler mı? Yoksa cezayı ödeyince kapı kaldı mı en azından?
Evet kötü olmuş. Ama kapı kalmış en azından:)Kapiyi imar planina aldilar tabi bi guzel de ona para bayildimonu odeyince cezanin bir kismini iade ettiler.
Ya inanın hasta olsalar da versek gözüme batmaz..Yok yere verecek olmaya üzülüyor insan.Esiniz de ana babasinin o durumda olmasina kiyamiyor goz yumamiyordur bir sey diyemem. Kabahatli tamamen kpiniz. Oderseniz de iyi tembihleyin bari uyanik olsun ya. Eminim hastalik saglik icin bu parayi verseniz batmaz ama boyle havaya gidince insan kizmakta hakli.
Ayy allah kolaylik versin cocuk gibi biraz demek ki bilemedim yaYa inanın hasta olsalar da versek gözüme batmaz..Yok yere verecek olmaya üzülüyor insan.
Kpedere neyi tembihleyelim ki geçtiğimiz yıl dolandırıcı arıyor bunu bu da para çekmeye gidiyor. Son anda biri engel oluyor Öyle saf biri.
Kardeşin ödemeyip elin kizina kadat düşürmesi anlamsız geldi.Esinizde napsin babası sonuçtaIyi günler. Kpeder köyde yaşıyor..Kpeder ve esimin amcası altlı üstlü oturuyorlar.alt katta kpeder üst kat amcasının. Amcası farklı yerde yaşıyor yazları 1 ay kalıp gidiyor.
Bir yıl kadar önce Eşimin amcası üst kata teras yapmak istedi. Balkonu genişletti yan tarafta arazi sahibi ile anlaşmazlık çıktı o tarafa bakan pencere varmış vs eşimin amcasını şikayet etti bunun üzerine kacak yapılaşma görüldü yaptığı ve kpeder ve esimin amcasına 30 bin ceza geldi ayrı ayrı. Bu durumda kpederin suçu yok çünkü kardeşi üst kata teras yapmak istedi onlar alt katta oturuyor..
Eşimin amcası kpedere gelen cezayi ödemek istemiyor siz ödeyin demiş Kpederin durumu yok sadece emekli maaşı var..ve hoop cezanın bir kısmını biz ödeyecekmişizcezanın yarısını eşimin kardeşi yarısını biz. Bir haftada ödenirse biz 12.5 bin lira ödermişiz az ödenirmis sonra ödenirse biz 15 bin ödermişiz.
Kpeder üzülüyormuş çok eşim ödeyemem diyemezmis.
Şimdi benim bu durumla alakam yok. Biz iki memur maaşıyla geçinmeye çalışan insanlarız her ay 3 5 artırdigimizi kenara koymaya çalışırız. Yok yere niye olan paramizi cezaya verelim.. Eşimle tartıştım niye biz ödüyoruz ne alaka diye. Kpederin durumu yok onlar mi kredi çeksin dedi.
Neyse bir hafta içinde durumda değişiklik olmazsa yanı eşimin amcası tamamı ödemek istemezse bize kalacak
Eşimin amcası euro kazanıyor bu arada. Yanı onlar sebebiyle gelen cezayi ödeme imkanı var. Kaldı ki onun sebep olduğu bir durum.
Bu durumda siz me yaparsınız
Evet kpeder adına ceza yazıyor. 33 bin bu hafta ödenirse 25 bin ödenecek.Gelen cezayı yani resmi evrağı gördünüz mü, kimin adına kesilmiş ceza?
Ben amcayı çok uyanık gördüm, kendi adına kesilen cezayı size ödetmeye kalkıyor olabilir. Siz o evrağa bir bakın, olmazsa belediyeye gidin. Cezayla ilginizin olmadığını söyleyip, itiraz edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?