kpss mahvettin beni

89 puanla atanamayacak ben varım birde
Hiç canını sıkma hayırlısı böyleymişde geç
Daha iyi kapılar açılır inşallah

Sıkma canını bende 2014 sınavı için işimden çıktım kursa gittim 86 aldım ve atanamadım hemde en ücra yerlere bile... Bu yıl karnım burnumda girdim 74 aldım yani imkansız atamam...

Bende bu konuda o kadar dertliyimki....Ilk kez 2010da girdim sınava..Güzel geçmişti netlerim iyiydi.Ama suan yaptıkları o zaman örtbas ettikleri tutuklamalar kopyalar yüzünden hayatımı mahvettiler..Elimdeki netlere olması gerekenden çok düşük bi puan geldi ve ben bir çok yere yarım puan farkla atanamadim...Umudumun kırıldığınami yanayım hayatımı bu şekilde çaldıklarınami...Ondan sonra zaten hiç iyi gecmedi sınavlarım...Hala salak gibi o dönem soruları dağıtan sisteme inanıp sınava çalıştım...Sonuc mu 80 ile atanamadım yine...Ben bıraktım cnm elimden geleni yaptım...olmadı nasip değilmiş diyorum....Ama 2010 yılında soruları dağıtan bu ortaya çıkmasına rağmen sınavı iptal etmeyen herkese hakkımı helal etmiyorum...Benim ve milyonlarca kişinin emeklerini çalmanın vebali yeter onlara....

diğer alanları bilemiyorum ama en basitinden öğretmenliği itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar sistematik olarak...millet atanmayı tercih etmesin artık diye atama sayısını azalttılar. 657 yi komple kaldırma, iş güvencesini yok etme derdindeler. sözleşmeli öğretmenlik getirdiler tekrar, sadece doğuya atanacaklar artık. aday öğretmenler mülakatla asil öğretmenliğe geçecekler. bütün kadrolu öğretmenlere her dönem performans notu verilecek. yakın zamanda bu performans notlarının maaş, yükselme vs gibi durumlarda etkilii olacağı bir sisteme geçme hazırlıkları yapılıyor. yani artık memuriyet eskisi gibi revaçta olan bir şey olmaktan çıktı. ben kadrolu öğretmenim ama iş güvencem varmış gibi hissetmyorum artık. şu an olsa başka bir şekilde yön verirdim hayatıma belki. hayırlısı olsun, bu kadar çok üzülme...

Valla beni de mahvetti kpss.. Bende dünü ağlayarak gecirenlerdenim.. Ama herşeyin hayırlısı olsun.. Vardır bundada bir hayır..

canım üzülme bu lanet sınavı iyi bilirim atanana kadar neler çektim
ama şunu söyliyeyim en son ne olursa olsun bundan sonra girmeyeceğim dediğim zaman başka bir iş arayıp bulduğum zaman yani tam rahatladığım zaman atandım
başka kapıları denemek gerekiyor bazen

şu zamanda 90 alan bile zor atanıyor. puandan ziyade zaten iyi de bir torpil gerekiyor.
sıkma canını
özele devam..

Bir dene dershaneye gittim geldim ben de, karnımdaki bebeğin hakkını yemişim gibi geliyor en az 5000 çıktı cebimizden.

Sonuç, 70 bile alamamışım.

Yanisi yalnız değilsin her şeyde bir hayır vardır. Umarım Rabbim bize de güzel kapılar açar.

Senden kötüleri var inan benim arkadaşım atanmış olmasına ragmen dosyasına kırmızı mühür vuruldu atamıyorlar kızı araştıracaklar daha birileriyle baglantısı var mı yok mu diye , leş gibi oldu memurluk zaten atansan bile birilerinin yandaşı degılsen sepetlenırsın boşver takma...

Kızlar ben anlamadım. 90 puan yüksek değil mi? Neden atanılmıyor?

He bi de lisans düz memurluklar daha düşük puanla alıyor.

Bana bunu bir anlatsanıza yahu?

Kızlar ben anlamadım. 90 puan yüksek değil mi? Neden atanılmıyor?

He bi de lisans düz memurluklar daha düşük puanla alıyor.

Bana bunu bir anlatsanıza yahu?
Bölüme göre değişir, mesela kimi mühendislik dallarında 90 ile en iyi yere atanırsınız başka bir mühendislik dalında ise ancak doğuya.

İyi bir bölümden mezun olanlar ise düz memurluk yapmayı tercih etmeyip beklemeyi seçebiliyor, e beklemek de yıpratıcı neticede.

Anladım, peki yukarıda arkadaşın dediği kırmızı mühür neden yapılıyor?

Yani memur neye dayanarak mühürleniyor araştırılması için.
Çok enteresan şeyler yahu.
Ne zor bu ülke

Ne zor bu ülke
açıklardım ben ama bende memurum başım yanar aslında bilindik şeyler paralelcilerle baglantısı varmı yokmu diye araştılıyor kişi oda uzun suruyor bekliyorsun baglantın varsa zaten geçmiş olsun.

açıklardım ben ama bende memurum başım yanar aslında bilindik şeyler paralelcilerle baglantısı varmı yokmu diye araştılıyor kişi oda uzun suruyor bekliyorsun baglantın varsa zaten geçmiş olsun.
He anladım, kendi halinde bir insansan sıkıntı yok yani.

Ne zor bu ülke
Kurumlar atama yapılmadan önce güvenlik soruşturması yaparlar, kimi kurum çok derine inmez kimi kurum ev ziyaretleri yapar, geçmiş iş yerlerini arayıp sorar vs.
Dediğin gibi kendi halinde biriysen sorun çıkmaz, ama dönem dönem değişen (şimdiki cemaat mesela, eskiden sağcı-solcu vb) mimli gruplardaysan ataman yapılmayabilir.

Üzüldüm adınıza, o kadar emeğe yazık olmuş. Bu seneki sınav diğerlerine göre daha zordu. Herkesin puanı düşük çok üzülmeyin.

Kızmayın, kırılmayın ama bu kadar çalışıp düşük puan almak bana anlamsız geliyor. Çok mu heyecan yapıyorsunuz? Ya da sınav tekniğiniz mi zayıf acaba?

Ben hiç çalışmıyorum artık, hobi olarak giriyorum sınavlara. 87 ile atanamayınca çalışmayı bıraktım. Kitap yüzü açmadan 74 almışım.

Amin kuzum.Rabbim hepinize kolaylik versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…