kpss mahvettin beni

Bende ciddi anlamda geçen sene yazın karar vermiştim ve isten çıktım hazırlanmaya başladım kendime güvenim coktu sinav sabahina kadar iyiydim ama.ne olduysa o zaman oldu ışte stres başladı ve strese yenildim dualarimda hep hayirlisini istemiştim demekki hayırlısı buymuş rabbim bi kapıyı kapatır diğerini acar elbet

Evet hayırlısı buymuş demekki

Ben ilk kez girdim sınava hayırlısı buymuş demekki

Kpss, sınav süreci, hazırlanmak ne demek iyi bilirim. Lütfen böyle düşünme. İnan annen baban ya da eşin için bu sınav bir ölçüt değil. Malesef ülkemiz eğitim sisteminde sınıfta kalıyor. Sınav senin değerini ölçen bir şey değil. Özel sektörde şansını dene, dilersen tekrar hazırlan ama sakın kendini değersiz hissetme!

Sınav bir ölçüt değil unutma

Benimde zaten tek üzüldüğüm nokta verdiğim emekler sinav sabahina kadar rahattimkendime güvenim tamdı ama binanın kapısına gelince elim ayağım boşaldı ağlamaya başladım zaten koptum sonrada sanırım bastırılmış duygularım korkularim patlak verdi o anda

Benimde üzüldüğüm sok oldugum kendime kızdığım nokta bu zaten bu.kadar çalışıp nasıl böyle bir puan aldım diye bilgilerime çok güveniyordum ama stres beni bitirdi maalesef

Anladığım kadarıyla ilk sınavınız, sınav tecrübeniz yok bu yüzden aşırı stres yapmışsınız. Pes etmeyin derim. Ama yıllarca kpss de beklemeyin. Bir sürü banka şirket falan sınav yapıyor. Sırf o stresi yenmek için girin uygun bulunduklarınıza.

Tabikide zaten ailem herdaim arkamda sağolsunlar onlar ben üzülüyorum diye üzüldüler sadece yoksa benden bi beklentileri yok

Evet kpss ye ilk girişim ve cokusum tabikide ppes etmeyeceğim ilk saatler biraz agladim.sizladim ama geçti su an iyiyim ve onume bakacağım artık birdaha girermiyim bilmiyorum o stresi yaşamak istemiyorum çünkü sınavdan sonra düşük olarak yaşamaya alıştığım tansiyonum çok yükseldi ve artık hipertansiyon hastası oldum maalesef bu yasta

Emin ol bu sınavda mesele yüksek almak değil. 90'larla açıkta kalan insanlar var, bu durumda kpss'nin olayı başarı ile açıklanamayan değişik bir olay. Kadro açmazlar, bilmem ne yapmazlar falan yine açıkta kalırsın yani. O zaman o daha büyük bir psikolojik çöküntü.

Malesef bende sınavdan iyi bir puan alamadım. Zaten heyecanlı bir insanım,panik atak hastasıyım. sınav boyunca kalbim küt küt attı. Kriz geçirmekten çok korktum. Malesef sınav sonucum pek tatmin edici değil. Üstüne işten çıkartıldım. Şuan da işim yok. Bu puanla bir yere de giremem. Kendimi çok kötü hissediyorum. Depresyona girmekten korkuyorum.. Hatta hayat bana çok anlamsız geliyor.. Çok mutsuzum.

Sıkma canını.. Bende Fen edebıyat kımya mezunuyum.. Ala ala 72 aldım. Hayattta herseyın hayırlısı. Belkı baska bı alanda basarılı olabılırsın. Olmadı Psıkyattrı ne gune duruyor :)..

hepımız kpss gazısı oldum desenıze :)..

bır torpılımız yokkı memur olalım...

Ve ayrıca bızı bu hale getırenler utansın. Yuksek aldım dıye sevınıp arayana mı uyuz olursun. Yoksa akrabaların kpss puanını sormasını mı...
Ankara zaten nefes alınmyacak kadar ustune bırde kpss sonucu.... Öküz oturdu resmen kafama.

oy oyyy... , sıkma canınını diyeceğimde kendimden biliyorum mümkün değil , ibfli olmak bir insana verilecek en büyük cezalardan biri ,kendimi başka bir bölüm okumadığım için o kadar suçladım ki , karnı burnnda çalıştım çocuk okul çağına geldi ben hala kpss derdindeyim
benim puanım iyi ama beklediğim gibide değil zaten 100 alsam kesin o sene atama olmaz umarım yılların emeği heba olmaz ya neyse hakkımızda hayırlısı

Moraliniz bozuk su an anliyorum ama. Milletteki bu memuriyet sevdasini anlayamiyorum. Yani psikolojik sorunlara sebep olucak kadar mi degerli birsey bu memurluk? Bana hep az calisayim ama cok kazanayim mantigindaymis gibi geliyor bu kadar cok kpss kasanlar.Babam memur diye zamaninda annemi vermemisler simdi ozel sektor calisanlari evlenemiyor neredeyse.

valla üzülme diyeceğim ama nasıl bi hayal kırıklığıdır az çok anlıyorum..
o kadar emeğe zamana verilen maddi manevi herşeye yazık oluyor
yine de canını sıkmamaya çalış sonuç olarak kendine zarar..inşallah başka yerde daha iyisi ile karşılaşırsın

54 puan çok düşük bir puan. Çalıştığınız halde en kötü 70 civarı alırdınız. Ama olmamış, seneye denersiniz.

Ne yazık ki az çalışıp çok kazanayım mantığı eskidenmiş. Memurluğun bir bayan olarak avantajı, çalışma saatleri belli. c.tesi pazar tatil, hamilelik sonrası izni ücretsiz izin hakkı vs. Yoksa bir artısı yok, hatta gözümün önündekiler deli gibi çalışıp az para alıyor. Kendini geliştiren birisi devlette alacağı paradan fazlasını özelde alıyor. Ben yeni memur oldum, eşim özel sektör çalışanı. Eşimin devlet memuru olmasını istemezdim açıkcası maddi olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…